Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מה העניין עם תופעת הsuv

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5134 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הבעיה היא שמה שגורם לך לאהוב את הרכב זה שהוא גורם לך להרגיש נעלה על אחרים.

אתה לא אוהב אותו בגלל שהוא מאפשר לך לתקוף פניות, בניגוד לרכב ספורט. אתה אפילו לא יורד לשטח (סטטיסטית). הסיבה שאתה אוהב אותו זה כי אתה ישוב גבוה יותר מכולם ומרגיש כאילו כל השאר הם כלום לעומתך, ואפשר גם לראות את זה באופן הנהיגה של נהג ה-SUV הממוצע.

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

• תגובות 119
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

גם לי היו שני רכבים בסדרי גודל כאלה. אין שום דבר רע בלהרגיש מעל כולם. לא חייב לנסוע במזדה 3 כסופה דיכאון או איזו פחונית קטנטנה. לשבת גבוה וליראות רחוק זה יתרון אדיר - זה מאפשר לתכנן מהלכים כמה צעדים קדימה ותמיד לבחור את מסלול הנסיעה האופטימלי. ומה לעשות שעל הכביש יש הרבה נהגים בהמות שלא מאפשרים לעבור נתיב, חותכים ולא נותנים זכות קדימה. הכל מתנהל פה על הכביש לפי מקדם הפחד. אם מפחדים ממך - אתה יכול להיות רגוע ולנהוג כחוק. אם לא מפחדים ממך, אתה תבצע מהלכים שלך בברבריות (כי בכל זאת צריך לעבור נתיבים לפעמים) או תמתין לנהג ג'נטלמן מסוג נכחד שיאיט מאט ויאפשר לך להשתלב.

היתרונות בנהיגה על SUV אמיתי שווים הרבה מאוד, ומאט מאוד אנשים נוהגים על SUV אמיתי, הרוב פשוט לא מבינים את היתרונות וההרגשה (זה הבדל כמו לגור במקלט ללא חלון ולא לראות אור יום = רכב פרטי לבית לגור בגורד שחקים בקומות האחרונות ולראות את כל העיר). הרוב נוהגים על ג'יפון בדיחה עם ערימת ניקלים שקנו באיביי וחושבים שיש להם ג'יפ ובפועל הדבר הזה לא מספיק גבוה כדי ליראות רחוק ולא מספיק גבוה כדי לעבור בשטח רציני. סף תחתון של שמשה ביוקון האחרון היה לי בערך מעל גובה הגג ברכב פרטי רגיל, מבט של נוהגים ברכב פרטי היה מופנה לכיוון פגוש הפלדה שלי ומה לעשות שזה מה שגורם להם לכבד אותך על הכביש ולא לחתוך אותך, לא לצפור לך, לא לסמן עם אורות. SUV זה מלך הכביש פה בארץ (מבין רכבים הפרטיים כמובן).

B.D.B., גרמת לי להתגעגע ליוקון.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אתה לא אוהב אותו בגלל שהוא מאפשר לך לתקוף פניות, בניגוד לרכב ספורט. אתה אפילו לא יורד לשטח (סטטיסטית). הסיבה שאתה אוהב אותו זה כי אתה ישוב גבוה יותר מכולם ומרגיש כאילו כל השאר הם כלום לעומתך, ואפשר גם לראות את זה באופן הנהיגה של נהג ה-SUV הממוצע.

זה שיש לך בעיה של ביטחון עצמי כאשר אתה רואה suv גדול אתה מרגיש קטן זאת לא אשמתי.

כאשר עובר אותי רכב יקר מאוד במהירות מטורפת אני לא חושב שהוא קנה את הרכב ונוסע ככה כדי להתעלות עליי בגלל שיש לו רכב שמסוגל להגיע ל250 קמ"ש.

אני באמת חושב שזה מה שהוא אוהב,לנהוג עם רכב בעל ביצועים חזקים עם הספק גדול.

צר לי שזאת המחשבה שלך שאתה מרגיש נחות מול רכבים גדולים...:?

ואגב אם מדברים פה על ה-"ישראלים" שאוהבים רכבים גדולים בשביל ה"פוזה", כי ככה זה ישראלים.

אז בעיניי אתה מייצג את הישראלים עם העיניים הגדולות שכל הזמן מרגישים נחותים ושדופקים אותם כל הזמן כי לו יש ולך אין...

(חלילה אני לא מדבר עליך באופן אישי אינני יודע מה המצב שלך ואיני מכיר אותך אישית, כמובן שזאת רק דעה כללית כמו שרובכם נתתם פה דעה מאוד כללית ותייגתם את כל בעלי ה-suv כמחפשי "פוזה")

פורסם

אני נוהג על MX-5 (ועוד NB), אתה לא צריך גיפ בשביל לגרום לי להרגיש קטן על הכביש מספיק גם אלטו. אם אני עומד ליד משאית אני לא רואה את החלק העליון של הגלגל.

ואתה לא הבנת נכון, אני לא מרגיש נחות, זה שאתה מרגיש נעלה לא אומר שאני מרגיש נחות להפך אני חושב שאתה נחות, לא בגלל שאתה נוהג בגיפ. אם אני רואה גיפ עם נגרר גדול או בוץ אין לי בעיה איתו שהוא קנה גיפ כי הוא צריך גיפ. אבל אנשים שקונים גיפ רק בשביל "להוציא עניים" (למי בדיוק?) הם פשוט פוזאיסטים, ואני שונא את תרבות השופני. ורק בשביל שלא תגידו שאני SUV-יניסט יש לי את אותה תחושת זלזול כלפי בעלי MX-5 אוטומטיות (אלא אם הם נכים או משהו). רק שאת זה אי אפשר לראות מבחוץ.

וצביקה אפשר לתכנן מהלכים גם מ-20 ס"מ מעל הקרקע, מנסיון.

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

פורסם
אני מבין את החשק של אשתך לרכב שכזה, שהרי היא לא מבינה ברכבים (כך אני מניח) ומבחינתה יש רק סמל ועיצוב, אבל בחיאת, למה להשוות בין קניית ג׳ינס איכותי לכזה מתפרק מהשוק?

למה, סדאן מתוצרת יונדאי/סקודה לא עומד באותו קנה מידה עם הקיה ספורטג׳ (או איך שלא קוראים לזה) ה״מרהיבה״?

)

שתגדל תבין ;-)

ודרך אגב, אשתי מבינה ברכבים הרבה יותר מהרבה חברים כאן בפורום.

ואגב אם מדברים פה על ה-"ישראלים" שאוהבים רכבים גדולים בשביל ה"פוזה", כי ככה זה ישראלים.

אז בעיניי אתה מייצג את הישראלים עם העיניים הגדולות שכל הזמן מרגישים נחותים ושדופקים אותם כל הזמן כי לו יש ולך אין...

(חלילה אני לא מדבר עליך באופן אישי אינני יודע מה המצב שלך ואיני מכיר אותך אישית, כמובן שזאת רק דעה כללית כמו שרובכם נתתם פה דעה מאוד כללית ותייגתם את כל בעלי ה-suv כמחפשי "פוזה")

:mm_yeah:

פורסם

B.D.B., בן אדם נורמאלי שאין לו רגשי נחיתות ונוסע על SUV, זה לא בגלל קומפלקסים. לא חייב לנסוע לשטח או לגרור עגלה כדי שיהיה לך SUV. עבירות של SUV נוחה גם בחניות, גם בערים צפופות ופקקים. היתרון של מרווח גחון ועבירות ונותן יתרונות גדולים מאוד.

תאר לך סיטואצייה שיש כביש צר עם שני נתיבים וסופרמרקטעם 4 חניות. מי שלא מצא חניה ישים את הרכב שלו ליד הכביש ויחסום נתיב (נכון שזה לא יפה אבל יש אנשים שככה עושים, אני באופן אישי לא). אתה (הכוונה לא אתה באופן אישי, פשוט יותר קל לתאר את הסיטואציה ככה בשימוש המילה "אתה") נוסע ומאחוריך שיירה של רכבים ולפניך עוד 20 מטר צומת. אוטובוס פונה לנתיב החסום וסוטה לנתיב שלך. אין לך אפשרות לעשות רוורס, מאחורי האוטובוס גם יש רכבים וכולם תקועים. מה עושים? SUV עולה על המדרכה בלי דרמות (כמובן דואגים שאין הולכי רגל ועושים זאת בבטחה) ועובר כאילו כלום לא היה. מה עושה רכב פרטי? נכנס ללחץ ממתין בעצבים עד שבעליו של הרכב החוסם ישחרר את הפקק.

עוד סיטואציה, יש רמזור עם פקק ונתיב פניה שמאלה קצר. אתה צריך שמאלה, אבל בגלל פקק שלא זז אתה לא יכול להכנס לנתיב, יש אי תנועה גבוהה. מה עושה בעל SUV? עולה על האי תנועה! מה עושה רכב פרטי? ממתין 5 דקות כמו חמור.

כיכר פקוק בגלל שרכבים פונים ימינה ואתה צריך לנסוע ישר. מה עושה SUV? אם זה כיכר ללא צמחיה אלא בנוי כמו מדרכה הSUV עולה על הכיכר ונוסע. מה עושה רכב פרטי? ממתין בעצבים.

אתה חונה במפרץ חנייה ומישהו לפניך חנה מאוד צמוד. אין איך לצאת עם תמרונים. מה עושה SUV? שוב עולה על המדרכה. מה עושה רכב פרטי? בוכה ומנסה לאתר את הבעלים של הרכב החוסם.

יש דרך עירונית טיפוסית עם בורות. מה עושה SUV? נוסע. מה עושה רכב פרטי? נוסע לאט ובזהירות ובוכה על המתלים שלו.

יש לך בבית מקרר ישן ואתה במרכז מסחרי בדיוק רואה מבצע מוכרים את הפרטית האחרון בחצי מחיר. מה עושה SUV? מעמיס את המקרר (ליוקון יש שטח טעינה ענקי, במיוחד עם ספסל האחורי כשהוא מקופל). מה עושה רכב פרטי? משלם דמי הובלה או מפסיד את המבצע.

מפעל עם מאט חניות והרבה רכבים. נחש איזה רכב לא יחסמו לעולם? את הSUV. כי הוא יצא גם אם לפניו יש רכב חוסם (גאון מי שהמציא פגושי ברזל והילוך LOW). את מי כן יחסמו? רכב פרטי כמובן.

ואיזה כיף זה כאשר יש כביש שביטלו נתיב שלו כי משנים בונים אותו ואתה יכול לרדת בשעות העומס לדרך עפר ולעקוף כמה קילומטרים של פקק (את זה מסוגלים לעשות גם רכבי ליסינג ורכבי חברה :lol:).

תבין ידידי, SUV (לא קרוסובר אלא הדבר האמיתי) זה מאוד מאוד פרקטי, במיוחד בישראל. יש לך יתרון בכל מקום וכל הזמן (למאט תחנת דלק :lol:).

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
B.D.B., בן אדם נורמאלי שאין לו רגשי נחיתות ונוסע על SUV, זה לא בגלל קומפלקסים. לא חייב לנסוע לשטח או לגרור עגלה כדי שיהיה לך SUV. עבירות של SUV נוחה גם בחניות, גם בערים צפופות ופקקים. היתרון של מרווח גחון ועבירות ונותן יתרונות גדולים מאוד.

תאר לך סיטואצייה שיש כביש צר עם שני נתיבים וסופרמרקטעם 4 חניות. מי שלא מצא חניה ישים את הרכב שלו ליד הכביש ויחסום נתיב (נכון שזה לא יפה אבל יש אנשים שככה עושים, אני באופן אישי לא). אתה (הכוונה לא אתה באופן אישי, פשוט יותר קל לתאר את הסיטואציה ככה בשימוש המילה "אתה") נוסע ומאחוריך שיירה של רכבים ולפניך עוד 20 מטר צומת. אוטובוס פונה לנתיב החסום וסוטה לנתיב שלך. אין לך אפשרות לעשות רוורס, מאחורי האוטובוס גם יש רכבים וכולם תקועים. מה עושים? SUV עולה על המדרכה בלי דרמות (כמובן דואגים שאין הולכי רגל ועושים זאת בבטחה) ועובר כאילו כלום לא היה. מה עושה רכב פרטי? נכנס ללחץ ממתין בעצבים עד שבעליו של הרכב החוסם ישחרר את הפקק.

עוד סיטואציה, יש רמזור עם פקק ונתיב פניה שמאלה קצר. אתה צריך שמאלה, אבל בגלל פקק שלא זז אתה לא יכול להכנס לנתיב, יש אי תנועה גבוהה. מה עושה בעל SUV? עולה על האי תנועה! מה עושה רכב פרטי? ממתין 5 דקות כמו חמור.

כיכר פקוק בגלל שרכבים פונים ימינה ואתה צריך לנסוע ישר. מה עושה SUV? אם זה כיכר ללא צמחיה אלא בנוי כמו מדרכה הSUV עולה על הכיכר ונוסע. מה עושה רכב פרטי? ממתין בעצבים.

אתה חונה במפרץ חנייה ומישהו לפניך חנה מאוד צמוד. אין איך לצאת עם תמרונים. מה עושה SUV? שוב עולה על המדרכה. מה עושה רכב פרטי? בוכה ומנסה לאתר את הבעלים של הרכב החוסם.

יש דרך עירונית טיפוסית עם בורות. מה עושה SUV? נוסע. מה עושה רכב פרטי? נוסע לאט ובזהירות ובוכה על המתלים שלו.

יש לך בבית מקרר ישן ואתה במרכז מסחרי בדיוק רואה מבצע מוכרים את הפרטית האחרון בחצי מחיר. מה עושה SUV? מעמיס את המקרר (ליוקון יש שטח טעינה ענקי, במיוחד עם ספסל האחורי כשהוא מקופל). מה עושה רכב פרטי? משלם דמי הובלה או מפסיד את המבצע.

מפעל עם מאט חניות והרבה רכבים. נחש איזה רכב לא יחסמו לעולם? את הSUV. כי הוא יצא גם אם לפניו יש רכב חוסם (גאון מי שהמציא פגושי ברזל והילוך LOW). את מי כן יחסמו? רכב פרטי כמובן.

ואיזה כיף זה כאשר יש כביש שביטלו נתיב שלו כי משנים בונים אותו ואתה יכול לרדת בשעות העומס לדרך עפר ולעקוף כמה קילומטרים של פקק (את זה מסוגלים לעשות גם רכבי ליסינג ורכבי חברה :lol:).

תבין ידידי, SUV (לא קרוסובר אלא הדבר האמיתי) זה מאוד מאוד פרקטי, במיוחד בישראל. יש לך יתרון בכל מקום וכל הזמן (למאט תחנת דלק :lol:).

דווקא הקטע הזה של האי תנועה וכל העליות במדרכה , אני לא אוהב שאנשים עושים ולא משנה איזה סוג רכב יש לו.

פורסם

מה עושים? SUV עולה על המדרכה בלי דרמות (כמובן דואגים שאין הולכי רגל ועושים זאת בבטחה) ועובר כאילו כלום לא היה.

מה עושה בעל SUV? עולה על האי תנועה!

מה עושה SUV? אם זה כיכר ללא צמחיה אלא בנוי כמו מדרכה הSUV עולה על הכיכר ונוסע.

תרבות נהיגה ישראלית טיפוסית, מה אני אגיד לך, ישר כוח!

אתה רואה את האבסודר שבדבריך? "עולה על אי תנועה" "אי תנועה!". אי תנועה נועד שלא יעלו עליו בגלל זה הוא "אי תנועה" בגלל שלא צריכים לנוע עליו. כמו שאמרו פה מי שנוהג בג'ופון באמת מעמיד את עצמו מעל לכל השאר ומרשה לעצמו יותר מעל המותר (כמו לעלות על אי תנועה או לעלות על כיכר כי "מה אני פרייר לחכות בתור, כולם על ה**ן שלי").

וזה שקונה פורשה לא קונה אותה בשביל לעקוף את כולם בכביש ולהראות שהוא הכי גדול?

נדיר שאני רואה רכב ספורט נוסע במהירות ועוקף את כולם בזלזול. בן אדם שבאמת קונה רכב ספורט, סביר להניח שהוא יודע ואוהב להינות מהרכב שלו (ברור שיש כאלה שקונים בשביל השופוני). רכב ספורט זה לא תמיד האצה מ 0 ל 100 ב 3 שניות.

פורסם

^ +1

צביקה הייתי רוצה להאמין שמה שאתה אומר נאמר בסרקזם.

momgo, מאוד לא סביר שמישהו יקנה פורשה רק בשביל להראות כמה הוא טחון, אלא אם הוא קנה את הקייאן. בד"כ מי שקונה רכבי ספורט קונה אותם בשביל ההתנהגות כביש והכוח, לא בשביל להוציא עיניים.

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

פורסם
כמו שאמרו פה מי שנוהג בג'ופון באמת מעמיד את עצמו מעל לכל השאר ומרשה לעצמו יותר מעל המותר

ג'יפון שיעשה את זה ישאיר על האי תנועה את ממיר הקטליטי שלו ועוד כמה מכלולים.

raiden, הלוואי שיגיע יום שאנשים יכבדו את החוקים כמוך.

בעולם נורמאלי שכולם אנשים תרבותיים, נוהגים כחוק, תשתיות נורמאליות, מחלפים איפה שצריך - אתה צודק. אבל בארץ, איפה אנשים זורקים זבל דרך החלונות, חותכים, צופרים כשלא צריך, לא נותנים זכות קדימה, נוסעים בביריונות ונלחמים אחד בשני על הכביש, SUV זה הרכב הנכון למי שיכול להרשות. כאשר לכולם יהיה SUV, יהיה יתרון למי שיהיה קטרפילר די 9 (אז מה שהוא נוסע רק 7 קמ"ש, אבל זו תיהיה מהירות הפקקים).

B.D.B., חלק מהדברים נרשמו באמת בסרקזם, אבל מבוססים על סיטואציות אמיתיות שראיתי על הכביש (כל מה שרשמתי באמת ראיתי). יש מיליון ואחת סיטואציות שSUV עוזר לנסוע יותר ביעילות לאומת רכב פרטי גם בלי להיות ברבארי.

יכולת ליראות רחוק, זה אומר מעבר נתיב לפני כולם (למשל לנתיב פחות עמוס, למשל בגלל טרקור או משאית איטית), לעזוב גז לפני רמזור מוקדם יותר. יכולת העמסה תמיד טוב שיהיה בעתודה המשפחתית.

פורסם

בעולם נורמאלי שכולם אנשים תרבותיים, נוהגים כחוק, תשתיות נורמאליות, מחלפים איפה שצריך - אתה צודק.

למה שלא תתחיל להפוך את העולם לטוב יותר על ידי כך שאתה תנהג כחוק ("אתה" לא דווקא מתייחס אליך מכיוון שאיני יודע איך אתה נוהג, אלה פשוט יותר נוח לכתוב "אתה"), הכי קל להגיד "אני אנהג כחוק כשאחרים ינהגו, עד אז אני גם יהיה חרא".

אבל אני סוטה מהנושא אז..

פורסם

יש לי רכב פרטי ואני נוסע כחוק, אפילו מבחינת מהירות. אבל אני גר בצפון וכאן לעיתים קרובות אני רואה אנשים נוהגים איך שבא להם ולא מתחשבים ברכבים אחרים, אלא אם כן הם כבדים יותר. למשל היה עומס תנועה רמזור אדום בצומת, אני בנתיב שמאלי (שני הנתיבים מלאים ובקושי זזים, לכן מבחינה חוקית מותר). בצומת ניתן לפנות גם שמאלה (יש רמזור נפרד). מישהו מאחורי עבר לנתיב פניה שמאלה (שם הרמזור היה ירוק), חתך אותי וחזר לנתיב שלי. מה הרוויח? כלום, ברמזור הבא כמובן הוא היה לפניי כי עומס תנועה כבד.

עוד סיטאצייה. שוב צומת עם רמזורים נפרדים שמאלה וישר. נתיב ישר תמיד עמוס והשמאלי ריק. כאשר ישר ירוק שמאלי אדום. מה עושים חכמציקים? עוקפים טור מכוניות ונוסעים ישר דרך רמזור אדום ונתיב פנייה שמאלה! אחרי זה להתרגש ממישהו שעולה על אי תנועה? 

פורסם

רק בשביל הפרוטוקול....

אני נוהג לפי החוק ולא עולה על אי תנועה ועולה על מדרכות רק בחניונים ולא בכביש ציבורי כמובן, ואינני מעודד את התופעה הזאת.

מאוד פשוט אני מסתכל על זה ככה suv = מיני וואן גדול + תוספות....:wink:

• תוכן חדש...