Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מה העניין עם תופעת הsuv

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5134 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נפתח שרשור דומה 1:1 בפורום שטח.

בכל מקרה אתם מייחסים את ה SUV כאילו הוא קיים רק בישראל, הוא קיים גם ברמה מאוד גבוהה גם בארה"ב, רק ששם ל SUV של GMC וכ'ו יש יכולות שטח מינימליות שמביישות את הקוריאנים. (לא נשכח גם מנוע 8) )

השרשור הטוב ביותר בפורום

אני לא הייתי הולך לקנות עכשיו דייהו נובירה - אבל אחרי הרמה שהורגלתי אליה בדייהו נובירה, אני מוכן לעבור רק לב.מ.ו.

• תגובות 119
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
SUV של GMC וכ'ו יש יכולות שטח מינימליות שמביישות את הקוריאנים.

:shock: לידיעתך, יכלות שטח של SUV מתוצרת GMC מכובדות ביותר, יש שלל תוספות לשיפור יכולות האלו לרמות של שטח טכני קשה. ליוקון/טאהו יש הילוך כוח אמיתי ושילוב של מנוע חזק מאפשר לעשות איתו המון. יש אפילו דגמים מיוחדים שבאים עם יכולות שטח משופרות הישר מהמפעל. יש לרכבים האלו עדיין שלדת סולם וסרן חי מאחור (עבור אנשי שטח רציניים יש גם קיטים של סרן חיי קדמי - בחו"ל יש יוקונים שעברו הסבות כאלה) - זה יותר פוטנציאל מאשר ריינג' רובר מודרני, פג'רו ודיסקו.

הרוב אגב לא קונים SUV בארץ, אלא קרוסובר שזה פרייבט רגיל רק טיפה גבוה יותר (כדי שתיהיה לו יותר צריכת דלק ופחות אחיזה בסיבובים). בנוסף לרוב אבזור דל וקיטים סיניים של ניקלים זולים שמדביקים בשביל פוזה ("מראה יוקרתי").

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
או "למה אנשים פותחים שרשורים של להדחף לאנשים לכיס ולנשמה?".

לפני שכולכם קופצים, כן, יש לי SUV, למרות שאני אישית מעדיף פרייבט.

למה יש לי אחד כזה? כי אשתי רצתה ;-)

מה אכפת לך למה אנשים קונים SUV? למה אנשים קונים דירת 6 חדרים והם רק זוג

עם ילד?

למה אתה קונה ג'ינס של דיזל/ליוויס/בוס/כל מותג נחשב אחר, ולא ג'ינס מהשוק?

לא רציתי להדחף לכיס של אף אחד , פשוט לאחר שנת ההצלחה של הרכב הקטן של שנה שעברה שנמכר בכמויות גדולות , פתאום השנה מסתמנת כשנת הsuv , פשוט רציתי לדעת למה זה כלכך מצליח פתאום .

פורסם
כל פעם שאתה רואה איזה נובוריש נוסע בג'יפ, תגיד לו תודה על הדלק שיותר מחציו הם מיסים שהולכים לכיס של מגזרים בלתי יצרניים, מערכות שלטון שאינן שולטות, מנופחות ובזבזניות,ממותת בטחון שמנה ובלתי יעילה, מנגנון בירוקרטי מסורבל, שלמונים למקורבים ועוד ועוד

תיקנתי לך את הטקסט :-)

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

את ה"SUV-BOOM" לא המציאו בישראל.

תהליך יצירת הקגוריה (ואולי קטגוריות) של הSUV היה מהלך שיזמו הצרכנים, ולא היצרנים.

בשנות ה80 היה ברור מיהו ג'יפ, מיהו רכב פרטי, ומה המטרה של טנדר.

תרבות הפנאי והתנהלות החיים של הציבור, יחד עם שיפור משמעותי בתשתיות הדרכים ועליה מתמדת בגיל הנהגים, הביאו שורה חדשה של דרישות מהרכב.

הציבור ביקש רכב שיוכל להנגיש גלשן לשפת הים, אופניים לשביל או ציוד רחיפה לשפת המצוק, בלי לוותר על יכולות כביש מעולות ושימושיות גבוהה. כך נוצרו רכבים שהם הכל מהכל, ובאים לענות על דרישות הלקוח באופן מדויק וספציפי.

לא עוד ג'יפים עם עבירות גבוהה (מי באמת צריך את זה?), אלא רכבים עם עבירות בינונית-נמוכה, שמסוגלים לספק בכביש (שם ממילא הם מבלים 99% מהזמן) יכולות גבוהות. לא עוד רכבים נמוכים שצריך "ליפול" לתוכם, אלא רכב עם מושבים גבוהים נוחים לכניסה ושדה ראיה טוב. לא עוד רכבי משא גדולים או תאי מטען מצומקים, אלא גרסאות האצ'בק, סטיישן וטנדר (כמו הסובארו באחה) שמתאימות לאורח חיים מתקדם ותרבות פנאי שופעת.

נישת הSUV התפצלה שוב בתחילת שנות ה2000, כששווקו (בהצלחה רבה) רכבי SUV ספורטיביים, שחלק מהגרסאות בכלל לא התיימרו לרדת לשטח (פורסטר STI).

הצלחת הקטגוריה כה גבוהה, עד שאפילו יצרנים שעבורם קטגוריית הSUV הייתה טאבו (כמו פורשה) נכנסו אליה.

אין לי ספק שהמגמה תמשיך ואנחנו נראה עוד ועוד מכוניות שמשלבות יכולות שטח בסיסיות, מרווח גחון גדול, מבנה סטיישני או האצ'בקי ופסי גגון.

פורסם
את ה"SUV-BOOM" לא המציאו בישראל.

תהליך יצירת הקגוריה (ואולי קטגוריות) של הSUV היה מהלך שיזמו הצרכנים, ולא היצרנים.

בשנות ה80 היה ברור מיהו ג'יפ, מיהו רכב פרטי, ומה המטרה של טנדר.

תרבות הפנאי והתנהלות החיים של הציבור, יחד עם שיפור משמעותי בתשתיות הדרכים ועליה מתמדת בגיל הנהגים, הביאו שורה חדשה של דרישות מהרכב.

הציבור ביקש רכב שיוכל להנגיש גלשן לשפת הים, אופניים לשביל או ציוד רחיפה לשפת המצוק, בלי לוותר על יכולות כביש מעולות ושימושיות גבוהה. כך נוצרו רכבים שהם הכל מהכל, ובאים לענות על דרישות הלקוח באופן מדויק וספציפי.

לא עוד ג'יפים עם עבירות גבוהה (מי באמת צריך את זה?), אלא רכבים עם עבירות בינונית-נמוכה, שמסוגלים לספק בכביש (שם ממילא הם מבלים 99% מהזמן) יכולות גבוהות. לא עוד רכבים נמוכים שצריך "ליפול" לתוכם, אלא רכב עם מושבים גבוהים נוחים לכניסה ושדה ראיה טוב. לא עוד רכבי משא גדולים או תאי מטען מצומקים, אלא גרסאות האצ'בק, סטיישן וטנדר (כמו הסובארו באחה) שמתאימות לאורח חיים מתקדם ותרבות פנאי שופעת.

נישת הSUV התפצלה שוב בתחילת שנות ה2000, כששווקו (בהצלחה רבה) רכבי SUV ספורטיביים, שחלק מהגרסאות בכלל לא התיימרו לרדת לשטח (פורסטר STI).

הצלחת הקטגוריה כה גבוהה, עד שאפילו יצרנים שעבורם קטגוריית הSUV הייתה טאבו (כמו פורשה) נכנסו אליה.

אין לי ספק שהמגמה תמשיך ואנחנו נראה עוד ועוד מכוניות שמשלבות יכולות שטח בסיסיות, מרווח גחון גדול, מבנה סטיישני או האצ'בקי ופסי גגון.

1+ תשובה לעניין ומנומקת אם זה היה פייסבוק הייתי נותן לך לייק , תודה רבה :-P

פורסם

זה עדיין לא ברור שזה בשביל הפוזה? למרות שאני עדיין לא מבין איזה פוזה בידיוק רכבים כמו גו'ק\והיונדאים והקאיות למינהם משדרים.

לדעתי יש הרבה רכבים משפחתיים שישדרו יותר פוזה מהתירוץ עלוב לגי'פ כמו הרכבים הנ''ל, כמו איזה הונדה אקורד\מאזדה 6 או כאלו ואחרים אבל היי זאת רק דעתי. :lol:

Mercedes Benz CLA 200 8)

The best or nothing

פורסם

למען האמת, גם אני לא מצליח להבין את התופעה. אבל אני עוד יותר גרוע...

לשטח למשל הייתי מעדיף פיק-אפ ולא ג'יפ. יותר "הגיוני" לי.

אלא אם כן הג'יפ הוא האמר H1.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

לשטח למשל הייתי מעדיף פיק-אפ ולא ג'יפ. יותר "הגיוני" לי.

.

גם לי. וגם להמון אמריקאיים (שם קטגורית הפיאפ מאיימת להתפוצץ מרוב מכירות).

לפיק-אפ ממוצע היום יש יכולות שטח מעולות לצד יכולת העמסה גבוהה.

מעבר לזה שלטעמי, רוב הפיאקפים נראים טוב יותר מרוב הג'יפים. אז זה רק לטעמי.

פורסם

השאלה היא מה העניין עם אנשים השואלים על תופעת הsuv. כנראה שמדובר בילדים שכן הבום הגדול של תופעת ה-SUV בישראל החל לפני 20 שנה עם הטרופר, פג'רו ולנד קרוזר והשאר כמו שאומרים, זה כבר היסטוריה.

פורסם

אגב היום יש מוסף רכב במעריב , ושם בדיוק דיברו על הרחבת הקטגוריה ויש מבחן דרכים בין ניסאן קשקאי , קיה ספורטאג' ומאזדה cx5

פורסם
אגב מכוניות חדשות תראו את מכוניות הליסינג האלה שמתייבשים להם במגרש ליד האצטדיון בפתח תקווה

ממש חבל על המכוניות , ומה הפתרון כי נראה שהחברות באמת תקועות איתם .

המכוניות לא נהרסות לשבת ככה שנים שלמות? המכלולים נשארים שלמים, המנוע מתניע עם מצבר חדש כמו שצריך?

פורסם
המכוניות לא נהרסות לשבת ככה שנים שלמות? המכלולים נשארים שלמים, המנוע מתניע עם מצבר חדש כמו שצריך?

המכוניות לא נמצאות שם "שנים שלמות". לכל היותר מספר חודשים.

להזכירך, המכוניות האלה בילו לפחות חודש על הספינה בים, ועוד קצת בנמל המדינה המייצאת.

היבואן מחויב לספק ללקוח רכב תקין, גם אם נגרמו לו נזקים במהלך הייבוא.

העמדה כזו לתקופה ארוכה היא אולי לא אידיאלית, אבל לא פוגעת מהותית ברכב. זו לא הפעם הראשונה שהצטברו מלאים בנמלים.

פורסם
המכוניות לא נמצאות שם "שנים שלמות". לכל היותר מספר חודשים.

להזכירך, המכוניות האלה בילו לפחות חודש על הספינה בים, ועוד קצת בנמל המדינה המייצאת.

היבואן מחויב לספק ללקוח רכב תקין, גם אם נגרמו לו נזקים במהלך הייבוא.

העמדה כזו לתקופה ארוכה היא אולי לא אידיאלית, אבל לא פוגעת מהותית ברכב. זו לא הפעם הראשונה שהצטברו מלאים בנמלים.

אבל מדובר כאן במכוניות מ2008 ככל הנראה ששוכנות שם. מעלות אבק , וחלקם אפילו עם סמל החברה ששימשה אותם.

• תוכן חדש...