Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלה לגבי סובארו XV

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4132 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
כן משטחים עם החלקה גדולה, כמו שלג, יש מהם המון פה.

יש מהם כמה, בעיקר בחורף, בעיקר באזור ירושלים והצפון. אבל לא רק משטחים מוקרחים. גם כבישים משובשים, דלי אחיזה או סתם מפותלים יש פה.

לא הבנתי את סימני השאלה ליד ההערה שלי על ת"ה.

סימני השאלה מקורם בחוסר הבנתי את התיאור "אינטואיטיבי", ליד ת"ה אוטומטית, שעושה פחות או יותר מה שהיא רוצה.

בקשר להערה על השניה, זה 1.2 ולא שניה, וזה הבדל משמעותי שמעיד על הבדלי הזריזות והמהירות, השניה הזאת למשל הרבה יותר משמעותית, ממערכת העצור וסע.

בזה אני חולק עליך. אבל זה כבר עניין סובייקטיבי. אם לדעתך הדבר הכי חשוב בSUV זה זמן תאוצה - זכותך.

אני מעדיף פרמטרים אחרים בקטגוריה הזו. ואני לא חושב ששניה אחת של הפרש היא כה חשובה. אבל זו דעתי.

הנתונים הם עדיין נתונים.

למה נפח תא מטען אין משמעות פרקטית? מדובר על שני רכבים בתצורה זהה, לא סדאן מול סטיישן.

נכון, אבל אתה לא ממלא את תא המטען מים. אם פתח הטעינה של הCX צר יותר (נניח), נמוך יותר (נניח), בתי הגלגלים חודרים עמוק יותר (נניח) או ששפת הטעינה שלו גבוהה יותר (נניח), אזי הוא פחות שימושי גם אם הוא גדול יותר בליטרים.

בקשר להערה על המרווח, נחכה ונראה, ה B3 הקודמת היתה מכונית מאוד צפופה, איך הנוכחית אני לא יודע, אבל אני כן לא מחלק תעודות הצטיינות ליצרן על מרווח טוב.

אני חושש שאתה חורץ את דעתך בטרם עת.

• תגובות 72
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

טוב היום ואתמול יאצו 4 ביקורות על הרכב בישראל כולם מלאים בביקורות מאוד חיוביות על הרכב.

1. WALLA.co.il

http://cars.walla.co.il/?w=/4701/2532878

2. גלובס

http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000748885

3. ידיעות אחרונות

אין קישור

4. NETCAR

http://www.netcar.co.il/news/newsca.asp?i=1862

You should never drive faster than your guardian angel can fly, mine is electronicly limited to 300 km/h.

פורסם
תלוי ברכב. כך למשל בג'ז ההיברידי והאינסייט המזגן משבש את עצור-סע. בסיוויק ההיברידי לאו. פעם נתקעתי בפקק העומד של חפץ חשוד והרכב עמד על עצור-סע עם מזגן פועל 10 דקות. אז השאלה היא מה יהיה בסוברו.

הפוך, אח שלי יקר. באינסייט כמו גם בג'אז, המזגן מפסיק לפעול יחד עם המנוע. האויר שאתה מקבל אינו מקורר ושום דבר אינו משבש כלום. המזגן מפסיק לעבוד, מזרים אויר בלבד וכל הענין ניתן לניטרול בבחירת מצב S בתיבת ההילוכים.

פורסם
אני חושש שאתה חורץ את דעתך בטרם עת.

רק לשים דברים על דיוקם, לא חרצתי שום דעת, יתרון במפרט לא אומר בחירה ודאית.

מי שמחפש הנעה כפולה לא יסתכל על המאזדה, רק שיש מעט מאוד כאלה.

מי שנוח לו בסובארו ולא במאזדה, יעדיף את סובארו.

מי שאוהב יותר את העיצוב או ההתנהגות של הרכב גם יעדיף אותו.

הויכוח הוא שה CX-5 עדיף במפרט על ה XV, ומבחינת תמורה למחיר הוא נופל מולו, תיבה רציפה ,עצור וסע, וכרית ברכיים לא מטות את הכף לטובתו.

יש מהם כמה, בעיקר בחורף, בעיקר באזור ירושלים והצפון. אבל לא רק משטחים מוקרחים. גם כבישים משובשים, דלי אחיזה או סתם מפותלים יש פה.

בחיאת... אני מהצפון וחוץ מבחרמון וסביבתו המאוד קרובה, שלג הוא דבר מאוד נדיר. שלא לדבר על השרון והמרכז שמרכזים יותר ממחצית מתושבי המדינה ועיקר כוח הקניה.

בכבישים משובשים ומפותלים יש ESP והיא עושה את אותה העבודה...

סימני השאלה מקורם בחוסר הבנתי את התיאור "אינטואיטיבי", ליד ת"ה אוטומטית, שעושה פחות או יותר מה שהיא רוצה.
אינטואיטיבי זה ת"ה עם יחסי העברה שסל"ד עולה מהירות עולה ואז מחילפה הילןך, ת"ה רציפה שונה בהתנהגות שלה ועצלה ביציאה ממקום.

בזה אני חולק עליך. אבל זה כבר עניין סובייקטיבי. אם לדעתך הדבר הכי חשוב בSUV זה זמן תאוצה - זכותך.

אני מעדיף פרמטרים אחרים בקטגוריה הזו. ואני לא חושב ששניה אחת של הפרש היא כה חשובה. אבל זו דעתי.

הנתונים הם עדיין נתונים.

חס וחלילה, זמן תאוצה לא משמעותי, הבדלי זריזות וביצועים כן, זמן תאוצה הוא המדד בשביל אלה.

נכון, אבל אתה לא ממלא את תא המטען מים. אם פתח הטעינה של הCX צר יותר (נניח), נמוך יותר (נניח), בתי הגלגלים חודרים עמוק יותר (נניח) או ששפת הטעינה שלו גבוהה יותר (נניח), אזי הוא פחות שימושי גם אם הוא גדול יותר בליטרים.
שני הרכבים הם SUV עם דלת חמישית נפתחת, וכבר אמרתי שלא מדובר בסדאן מול סטיישן, תצורת תא המטען מאוד קרובה, הנפח הוא אינדיקציה מעולה ליכולת העמסה.

אתה עונה מבלי לקרוא, ומחפש לעשות אנוואלידציה ליתרונות בהנחת תכנון לקוי (בתי גלגלים חודרים עמוק?), ומאדיר את "היתרונות", האובייקטיביות שלך בסימן שאלה.

מבנה גדול יותר? לא משמעותי, יכול להיות שסובארו עדיפים מבפנים.

תא מטען גדול יותר? יכול להיות לא פרקטי, אולי בתי הגלגלים חודרים, למרות התצורה הדומה.

ביצועים מהירים 15%? לא משנה.

אבל ת"ה רציפה ומערכת עצור וסע בלי יתרון בצריכה, אלה הם אבזורים חיוניים.

פורסם
רק לשים דברים על דיוקם, לא חרצתי שום דעת, יתרון במפרט לא אומר בחירה ודאית.

מי שמחפש הנעה כפולה לא יסתכל על המאזדה, רק שיש מעט מאוד כאלה.

מי שנוח לו בסובארו ולא במאזדה, יעדיף את סובארו.

מי שאוהב יותר את העיצוב או ההתנהגות של הרכב גם יעדיף אותו.

הויכוח הוא שה CX-5 עדיף במפרט על ה XV, ומבחינת תמורה למחיר הוא נופל מולו, תיבה רציפה ,עצור וסע, וכרית ברכיים לא מטות את הכף לטובתו.

בחיאת... אני מהצפון וחוץ מבחרמון וסביבתו המאוד קרובה, שלג הוא דבר מאוד נדיר. שלא לדבר על השרון והמרכז שמרכזים יותר ממחצית מתושבי המדינה ועיקר כוח הקניה.

בכבישים משובשים ומפותלים יש ESP והיא עושה את אותה העבודה...

אינטואיטיבי זה ת"ה עם יחסי העברה שסל"ד עולה מהירות עולה ואז מחילפה הילןך, ת"ה רציפה שונה בהתנהגות שלה ועצלה ביציאה ממקום.

חס וחלילה, זמן תאוצה לא משמעותי, הבדלי זריזות וביצועים כן, זמן תאוצה הוא המדד בשביל אלה.

שני הרכבים הם SUV עם דלת חמישית נפתחת, וכבר אמרתי שלא מדובר בסדאן מול סטיישן, תצורת תא המטען מאוד קרובה, הנפח הוא אינדיקציה מעולה ליכולת העמסה.

אתה עונה מבלי לקרוא, ומחפש לעשות אנוואלידציה ליתרונות בהנחת תכנון לקוי (בתי גלגלים חודרים עמוק?), ומאדיר את "היתרונות", האובייקטיביות שלך בסימן שאלה.

מבנה גדול יותר? לא משמעותי, יכול להיות שסובארו עדיפים מבפנים.

תא מטען גדול יותר? יכול להיות לא פרקטי, אולי בתי הגלגלים חודרים, למרות התצורה הדומה.

ביצועים מהירים 15%? לא משנה.

אבל ת"ה רציפה ומערכת עצור וסע בלי יתרון בצריכה, אלה הם אבזורים חיוניים.

המכירות של סובארו בארה"ב עלו, ע"פ נתוני סובארו, ב16% מאפריל 2011 לאפריל 2012. זו השנה ה11 ברציפות שסובארו קובעת לעצמה שיא מכירות חדש. במקביל לארה"ב גם המכירות באירופה עולות בהתמדה.

סובארו חרטה על דגלה את ההנעה הכפולה, זה שיא גאוותה.

אתה טוען, שהנעה כפולה שימושית רק בכבישים מושלגים או דלי אחיזה. אבל כמות הכבישים האלה רק יורדת משנה לשנה, ובטח לא גדלה. ההצלחה של סובארו מגיעה לדעתי הן מכך שלקוחות רבים מוצאים את היתרון של הנעה כפולה בכבישים רגילים, והן את היתרון של סובארו בשאר המאפיינים (גימור, עיצוב, בטיחות וכו').

ת"ה רציפה גרועה עצלה ביציאה מהמקום. לאו דווקא החדשות. אם יציאה מהירה מהמקום חשובה או לא זה עניין סובייקטיבי.

ביציאה מהירה מהמקום אין די כדי לרמז על תאוצות ביניים, שמושפעות הרבה מתפקוד ת"ה.

אני דווקא קורא הכל, אבל לא מקבל את הדברים כמובן מאליו. אתה מציין שהCX גדולה יותר, אני מאתגר ושואל מה הרלוונטיות של זה, אם המרווח הפנימי שלה אולי קטן יותר. כנ"ל לגבי תא המטען.

אני מציע גם לך להטיל בספק את הנתונים, ולחפש את ה"רובד שמאחוריהם".

פורסם

גו רייד, אתה קורא את מה שאתה עצמך כותב?

הנקודה שלך מסתובבת סביב נתונים ומבחינתך אלה של מאזדה לא מדוייקים ואלה של סובארו הופכים אותה לעילוי בכל תחום.

תתעורר, סובארו הגביהו אימפרזה 2 ליטר, גם סוזוקי עשו את זה עם ה-sx4, ראית מה המחיר שם? בוא נגיד שעם 4x4 שלא נחוץ לרוב הקונים ומנוע גדול יותר היינו מגיעים ל-130 או 135 אלף שקל אז על מה סובארו גובים כל כך הרבה?

תיבה רציפה היא סוג של תיבת הילוכים בעלת פלוסים ומינוסים, ספיציפית ציוות של תיבה כזאת לרכב עם יומרות שטח הוא לא אידיאלי משום שהיא מתחממת דיי מהר במצבי קיצון בכביש שהם דרך התנהלות בשטח. תחושת ההאצה שלה לא נעימה לכולם ולרוב זה מרגיש כאילו המנוע קצת ״חנוק״.

כמו בשרשור הקודם, אני לא אומר שהרכב רע או גרוע כי לא התנסיתי בו, התלונות שלי הן נגד המחיר והמיצוב שמנסים לשוות לרכב הזה.

במאזדה עמלו על פיתוח דגם חדש ועיצוב ייחודי וסובארו הלכו על הפתרון הקל והפשוט יותר ולכל דבר יש מחיר.

פורסם
גו רייד, אתה קורא את מה שאתה עצמך כותב?

הנקודה שלך מסתובבת סביב נתונים ומבחינתך אלה של מאזדה לא מדוייקים ואלה של סובארו הופכים אותה לעילוי בכל תחום.

תתעורר, סובארו הגביהו אימפרזה 2 ליטר, גם סוזוקי עשו את זה עם ה-sx4, ראית מה המחיר שם? בוא נגיד שעם 4x4 שלא נחוץ לרוב הקונים ומנוע גדול יותר היינו מגיעים ל-130 או 135 אלף שקל אז על מה סובארו גובים כל כך הרבה?

תיבה רציפה היא סוג של תיבת הילוכים בעלת פלוסים ומינוסים, ספיציפית ציוות של תיבה כזאת לרכב עם יומרות שטח הוא לא אידיאלי משום שהיא מתחממת דיי מהר במצבי קיצון בכביש שהם דרך התנהלות בשטח. תחושת ההאצה שלה לא נעימה לכולם ולרוב זה מרגיש כאילו המנוע קצת ״חנוק״.

כמו בשרשור הקודם, אני לא אומר שהרכב רע או גרוע כי לא התנסיתי בו, התלונות שלי הן נגד המחיר והמיצוב שמנסים לשוות לרכב הזה.

במאזדה עמלו על פיתוח דגם חדש ועיצוב ייחודי וסובארו הלכו על הפתרון הקל והפשוט יותר ולכל דבר יש מחיר.

לפני שאתה מטיל ספק באחרים, תתחיל בהטלת ספק בעצמך. אתה קורא את מה שאתה או אני כותבים?

איפה כתבתי שהנתונים של המאזדה לא נכונים? כתבתי שלנתונים יש משמעויות נוספות שיש לקחת בחשבון. לא כתבתי שהם שגויים.

אני לא ראיתי לאחרונה בישראל סוזוקי SX4 מסתובבת עם מרווח גחון כזה.

נתעלם לרגע מהעובדה שSX4 היא לא מתחרה לXV. נתעלם גם מכך שבמבחני הדרכים בארץ ובעולם (קראת אותם?) הXV מציגה יכולות שטח וכביש גבוהות מהמתחרות. נתעלם מהעובדה שכמו שמאזדה "עמלו" על פיתוח הCX, גם בסובארו "עמלו" על פיתוח האיימפרזה. עבור סובארו, יצרן עם קשת דגמים מאוד מוגבלת, זה פיתוח משמעותי.

אתה לא התנסית ברכב, אבל אתה כבר יודע שתיבת ההילוכים מתחממת? מתוך הידע הטכני שלך והנסיון שלך אתה יודע להגיד ששידוך תיבה כזאת לרכב הוא "לא אידיאלי"? אתה יודע שהמנוע "חנוק"?

תתעורר אתה. נראה לי שאתה באמצע סיוט.

פורסם
המכירות של סובארו בארה"ב עלו, ע"פ נתוני סובארו, ב16% מאפריל 2011 לאפריל 2012. זו השנה ה11 ברציפות שסובארו קובעת לעצמה שיא מכירות חדש. במקביל לארה"ב גם המכירות באירופה עולות בהתמדה.

סובארו חרטה על דגלה את ההנעה הכפולה, זה שיא גאוותה.

אתה טוען, שהנעה כפולה שימושית רק בכבישים מושלגים או דלי אחיזה. אבל כמות הכבישים האלה רק יורדת משנה לשנה, ובטח לא גדלה. ההצלחה של סובארו מגיעה לדעתי הן מכך שלקוחות רבים מוצאים את היתרון של הנעה כפולה בכבישים רגילים, והן את היתרון של סובארו בשאר המאפיינים (גימור, עיצוב, בטיחות וכו').

כמות הכבישים המושלגים יורדת? לא הבנתי.

ת"ה רציפה גרועה עצלה ביציאה מהמקום. לאו דווקא החדשות. אם יציאה מהירה מהמקום חשובה או לא זה עניין סובייקטיבי.

ביציאה מהירה מהמקום אין די כדי לרמז על תאוצות ביניים, שמושפעות הרבה מתפקוד ת"ה.

זאת בדיוק הנקודה שלי, אין לסוג התיבה משמעות בלהגדיר אותה כאבזור, את זה אתה עשית. תיבת 6 ההילוכים של יונדאי עדיפה על הרציפות לטעמי, לטעמך אולי לא, לטעם פלוני אין הבדל.

אני דווקא קורא הכל, אבל לא מקבל את הדברים כמובן מאליו. אתה מציין שהCX גדולה יותר, אני מאתגר ושואל מה הרלוונטיות של זה, אם המרווח הפנימי שלה אולי קטן יותר. כנ"ל לגבי תא המטען.

אני מציע גם לך להטיל בספק את הנתונים, ולחפש את ה"רובד שמאחוריהם".

זה לא מה שאתה עושה, אתה מצדיק אבזורים שוליים ודברים שהם לא אבזור של ה XV ומבטל יתרונות של המאזדה.

פורסם
כמות הכבישים המושלגים יורדת? לא הבנתי.

לא הסברתי את הטיעון כראוי.

סובארו מאמינה מאוד בהנעה כפולה. זאת גולת הכותרת של החברה.

טענה מקובלת (שאותה הבאת) היא שהנעה כפולה אינה נחוצה בארצנו המיובשת.

אמרתי שהמכירות של סובארו גודלות בצורה רציפה ותלולה מזה תקופה ארוכה. אם הנעה כפולה הייתה רק נחלתם של אלו שגרים באזורים מושלגים או גשומים, לא היינו רואים גידול כזה (כי כמות הכבישים המושלגים/משובשים רק קטנה מדי שנה). כנראה שלקוחות רבים מוצאים יתרונות להנעה הכפולה גם בכביש היבש. מובן שההצלחה לא מיוחסת רק להנעה הכפולה, אלא גם בשיפורים בבטיחות, בעיצוב, באבזור, באיכות וכו'.

זאת בדיוק הנקודה שלי, אין לסוג התיבה משמעות בלהגדיר אותה כאבזור, את זה אתה עשית. תיבת 6 ההילוכים של יונדאי עדיפה על הרציפות לטעמי, לטעמך אולי לא, לטעם פלוני אין הבדל.

צודק, זה לא אבזור. תקרא לזה "קדמה טכנולוגית". זה כמו שתיבת DSG עדיפה מתיבה רגילה. אתה יודע מה? "עדיפה" זה גם תיאור שגוי. "חדשנית" זה תאור נכון יותר. אין בכך כדי להעיד על טיבה.

זה לא מה שאתה עושה, אתה מצדיק אבזורים שוליים ודברים שהם לא אבזור של ה XV ומבטל יתרונות של המאזדה.

אני לא מבטל את יתרונות המאזדה. פשוט משום שעד עכשיו לא הוזכר שום יתרון חד משמעי ומוחשי שיש למאזדה.

תא מטען בעל נפח גדול יותר, זה לא יתרון כשלעצמו. זה יתרון אם זה עוזר בטעינה.

ממדים חיצוניים גדולים הם לא יתרון, אם אין להם משמעות למרווח הפנים (אולי הם אפילו סוג של חסרון).

בCX מאזדה לא הציגה שום דבר חדש שלא הכרנו קודם.

אני חושב שנתונים כלשעצמם לא מספרים את כל האמת. צריך לגזור את המשמעויות הנילוות להם. לכן אני אומר שנתון נפח תא מטען כשלעצמו לא מלמד על כמה אפשר להעמיס, נתון תאוצה 0-100 כשלעצמו לא מספק לנו על זריזות הרכב בהאצות ביניים או על התנהגות הכביש שלו, וממדיו החיצוניים לא מלמדים על מרווח הפנים שלו.

לרגע לא אמרתי שהCX לא טובה, נחותה, מיושנת, או משהו בסגנון. יתכן שמבחן השוואתי בין השניים אף יוציא את ידה על העליונה. מבחן כזה עדיין לא נערך, ואנחנו כאן דנים בדברים שלמעשה לא התנסנו בהם. לכן אני חוזר וחושב שעלינו לסייג כל ביקורת שהיא, בוודאי כשמדובר ברכב שזה אך הוצג.

פורסם
הפוך, אח שלי יקר. באינסייט כמו גם בג'אז, המזגן מפסיק לפעול יחד עם המנוע. האויר שאתה מקבל אינו מקורר ושום דבר אינו משבש כלום. המזגן מפסיק לעבוד, מזרים אויר בלבד וכל הענין ניתן לניטרול בבחירת מצב S בתיבת ההילוכים.

חביבי, על תספר לי על רכבי. מקרר וגם מקרר. אומנם זה קורה בדגמי 2007 והלה ולא בשנת דגם 2006 שם ישנה הבעיה.

פורסם
חביבי, על תספר לי על רכבי. מקרר וגם מקרר. אומנם זה קורה בדגמי 2007 והלה ולא בשנת דגם 2006 שם ישנה הבעיה.

מעניין.

יכול להיות שהמזגן מפסיק לעבוד אך ממשיך להזרים אוויר שמתקרר מהמצנן (שעדיין קר) ואוויר קר שכלוא עדיין בתעלות?

אם מנוע המזגן מקבל את כוחו ממנוע הרכב, איך מנוע המזגן פועל אם מנוע הרכב כבוי?

פורסם

על תשכח שיש שם יותר ממנוע אחד. האוויר אכן יוצא קר. אך הפעלת המזגן בעוצמה מלאה (זה קורה כאשר אשתי נמצאת ברכב) מבטלת את עצור-סע תוך דקה של עמידה. גם לעיטים רחוקות כאשר הסוללה מרוקנת במקום עצור-סע נמשכת הטענתה. בסוברו אכן אין את המנוע השני. סביר להניח כי בעמידה ארוכה אכן תהיינה הבעיה. אזי הכול תלוי באיך יתכננו את מחשב הרכב.

פורסם
לא הסברתי את הטיעון כראוי.

סובארו מאמינה מאוד בהנעה כפולה. זאת גולת הכותרת של החברה.

טענה מקובלת (שאותה הבאת) היא שהנעה כפולה אינה נחוצה בארצנו המיובשת.

אמרתי שהמכירות של סובארו גודלות בצורה רציפה ותלולה מזה תקופה ארוכה. אם הנעה כפולה הייתה רק נחלתם של אלו שגרים באזורים מושלגים או גשומים, לא היינו רואים גידול כזה (כי כמות הכבישים המושלגים/משובשים רק קטנה מדי שנה). כנראה שלקוחות רבים מוצאים יתרונות להנעה הכפולה גם בכביש היבש. מובן שההצלחה לא מיוחסת רק להנעה הכפולה, אלא גם בשיפורים בבטיחות, בעיצוב, באבזור, באיכות וכו'.

מכירות הרכבים הם בעליה מתמדת, עליה במכירות סובארו היא נגזרת של כך.

צודק, זה לא אבזור. תקרא לזה "קדמה טכנולוגית". זה כמו שתיבת DSG עדיפה מתיבה רגילה. אתה יודע מה? "עדיפה" זה גם תיאור שגוי. "חדשנית" זה תאור נכון יותר. אין בכך כדי להעיד על טיבה.

תיבות רציפות קיימות כבר מעל ל10 שנים, אין שום דבר חדשני בהם, בעצם יותר חדשני זה ת"ה פלנטרית עם יותר מ 4 הילוכים.

אני לא מבטל את יתרונות המאזדה. פשוט משום שעד עכשיו לא הוזכר שום יתרון חד משמעי ומוחשי שיש למאזדה.

תא מטען בעל נפח גדול יותר, זה לא יתרון כשלעצמו. זה יתרון אם זה עוזר בטעינה.

ממדים חיצוניים גדולים הם לא יתרון, אם אין להם משמעות למרווח הפנים (אולי הם אפילו סוג של חסרון).

בCX מאזדה לא הציגה שום דבר חדש שלא הכרנו קודם.

אני חושב שנתונים כלשעצמם לא מספרים את כל האמת. צריך לגזור את המשמעויות הנילוות להם. לכן אני אומר שנתון נפח תא מטען כשלעצמו לא מלמד על כמה אפשר להעמיס, נתון תאוצה 0-100 כשלעצמו לא מספק לנו על זריזות הרכב בהאצות ביניים או על התנהגות הכביש שלו, וממדיו החיצוניים לא מלמדים על מרווח הפנים שלו.

לרגע לא אמרתי שהCX לא טובה, נחותה, מיושנת, או משהו בסגנון. יתכן שמבחן השוואתי בין השניים אף יוציא את ידה על העליונה. מבחן כזה עדיין לא נערך, ואנחנו כאן דנים בדברים שלמעשה לא התנסנו בהם. לכן אני חוזר וחושב שעלינו לסייג כל ביקורת שהיא, בוודאי כשמדובר ברכב שזה אך הוצג.

גם אני, אבל לפי מפרט מאזדה היא מכונית יותר מאובזרת, מרווחת ומשתלמת, היא גם יותר חזקה, הרבה יותר זריזה, וצורכת את אותה כמות של דלק.

ל XV יש הנעה כפולה, עצור וסע, וכרית אוויר נוספת.

פורסם
לפני שאתה מטיל ספק באחרים, תתחיל בהטלת ספק בעצמך. אתה קורא את מה שאתה או אני כותבים?

איפה כתבתי שהנתונים של המאזדה לא נכונים? כתבתי שלנתונים יש משמעויות נוספות שיש לקחת בחשבון. לא כתבתי שהם שגויים.

אני לא ראיתי לאחרונה בישראל סוזוקי SX4 מסתובבת עם מרווח גחון כזה.

נתעלם לרגע מהעובדה שSX4 היא לא מתחרה לXV. נתעלם גם מכך שבמבחני הדרכים בארץ ובעולם (קראת אותם?) הXV מציגה יכולות שטח וכביש גבוהות מהמתחרות. נתעלם מהעובדה שכמו שמאזדה "עמלו" על פיתוח הCX, גם בסובארו "עמלו" על פיתוח האיימפרזה. עבור סובארו, יצרן עם קשת דגמים מאוד מוגבלת, זה פיתוח משמעותי.

אתה לא התנסית ברכב, אבל אתה כבר יודע שתיבת ההילוכים מתחממת? מתוך הידע הטכני שלך והנסיון שלך אתה יודע להגיד ששידוך תיבה כזאת לרכב הוא "לא אידיאלי"? אתה יודע שהמנוע "חנוק"?

תתעורר אתה. נראה לי שאתה באמצע סיוט.

אתה כותב שנתונים יש לקחת בערבון מוגבל אבל אתה משליך את זה רק על נתונים של המאזדה. מבחינתך לסובארו יש מרווח גחון של 22 ס"מ, וואו, מדהים, עילוי, אין ספק שבגלל זה כולם יקנו עכשיו אימפרזה, האם ידוע לך משהו על סדר המכלולים מתחתיו? ידוע לך אם מיכל הדלק ואגן השמן מוגנים מספיק ונמצאים מאחורי קורות בכדי להבטיח שלא יפגעו בנסיעות השטח המדהימות שאפשר לבצע עם האימפרזה (לדבריך כמובן).

סוזוקי יכלו באותה מידה להגביה את אותה SX4, בארצות הברית נמכרה מהדורה של ה-SX4 אאוטדור כמו שאנחנו מכירים כאן עם גחון מוגבה וצמיגי שטח. לסוזוקי בנוסף יש דגמי הנעה כפולה אז מה מונע ממנה להתחרות באימפרזה?

אני עוד לא קראתי שהיא מציגה יכולת כביש ו/או שטח טובה מהמתחרות, טרם פורסמו מבחנים השוואתיים. ובניגוד אליך גם לא טענתי שיש רכבים טובים יותר או שהיא נופלת מהמתחרות.

גם מאזדה היא יצרן קטן אבל כצרכן זה לא מעניין אותי, פיתוח משמעותי או לא מבחינתי לקחת אימפרזה ולהגביה אותה זה לא פיתוח משמעותי של הדגם ולא צריך להיות פער מחירים כזה גדול.

תיבות רציפות סובלות מהתחממות תחת מאמץ, תוכל לקרוא את זה במבחנים שנערכו למיצובישי אאוטלנדר בזמנו כשהושק, לניסאן קשקאי וגם לג'יפ פטריוט וקומפאס.

צורת הפעולה של הגיר הרציף ידועה ומוכרת וגם התופעות שנלוות אליה בניהן לעיתים תחושת "מחסור באויר" מצד המנוע בתאוצות ארוכות למשל בעליות שבהן הגיר משאיר את המנוע תחת סל"ד גבוה באופן כמעט קבוע.

מעבר לזה אני לא מבין מה ההתלהבות הגדולה מהגיר, ציינתי קודם 3 ג'יפונים שיש להם כבר גיר כזה ורצים על הכבישים כבר כמה שנים, לא ראיתי שזה עזר להם להשיג יתרון מיוחד.

• תוכן חדש...