Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלה לגבי סובארו XV

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4132 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טעות בידך - רשמת את מחירה של הגירסה הידנית, כאשר אנחנו מדברים על האוטומט. יתרה על כן, אם תאבזר את הרכב בל טוב אשר נמצא בגרסה הישראלית - תגיע אף צפונה מ-30 K אירו. דהיינו דלק הצליחו לתת מחיר טוב לרכבם, כאשר יפאנאוטו הפעם נכשלו.

• תגובות 72
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
טעות בידך - רשמת את מחירה של הגירסה הידנית, כאשר אנחנו מדברים על האוטומט. יתרה על כן, אם תאבזר את הרכב בל טוב אשר נמצא בגרסה הישראלית - תגיע אף צפונה מ-30 K אירו. דהיינו דלק הצליחו לתת מחיר טוב לרכבם, כאשר יפאנאוטו הפעם נכשלו.

אמת, זו הגרסה הידנית. אבל הגרסה האוטומטית בגרמניה מצוידת בהנעה כפולה כסטנדרט, ובארץ זו הנעה קדמית.

מזה כל ה"כל טוב" שהגרסה הישראלית מגיעה איתו, והגרסה הגרמית לא?

פורסם
אמת, זו הגרסה הידנית. אבל הגרסה האוטומטית בגרמניה מצוידת בהנעה כפולה כסטנדרט, ובארץ זו הנעה קדמית.

מזה כל ה"כל טוב" שהגרסה הישראלית מגיעה איתו, והגרסה הגרמית לא?

צודק, זה הפרט שברח מעיניי. אך כפי שאני ראה AWD מוסיף למחיר רק 2000 אירו, וזה בערך מחירו של האיבזור אשר מתווסף ב-קונפיגורטור. כך שעדיין אני נשאר בדעתי.

ובא נחשוב מה יקרה כאשר תגיע האימפרזה החדשה ומחירה הרי יתייצב מסביב ל-120 K ש"ח. האים יוכלו להמשיך ולשווק את הגרסה המוגבהת בעיניי רבים (אפילו כשזה לא ממש מדויק) ב-160 K?

פורסם
לCX מנוע חזק ב5 כ"ס בלתי קיימים.

מזה בשבילך "רכב בלי אבזור"?

הגרסא הבסיסית של הXV, מגייעה עם תיבת הילוכים רציפה, מע' עצור וסע ו7 כריות אויר. כל אלו לא מופיעים בגרסה הבסיסית המקבילה של הCX.

איזה אבזור משמעותי קיים בCX בגרסה הבסיסית שהופכת אותו ל"מאובזרת מאוד"?

כמובן שלא הזכרתי AWD, שבאופן מובן מאליו בסובארו הוא סטנדרט במאזדה זו תוספת.

באופן תמוה משהו, הCX ללא הנעה כפולה גבוהה מהCX עם הנעה כפולה, ושתיהן נמוכות מהXV.

תיבת הילוכים זה אבזור? :lol: מה עם סמל סובארו למה לא הזכרת אותו?

CX-5 גדולה משמעותית מה XV.

ה 5 סוסים הלא קיימים, מזיזים את המרכב היותר כבד משמעותית יותר מהר מהסובארו. ונשאר חסכוני כמו מהסובארו.

מערכת עצור וסע היא דבר לא שימושי באקלים הזה, ועוד פחות שימוית ברכבים האלה, מה גם שלא מכיר אף אחד שיחפש אבזור כזה, שים לב שכל היתרון של עצור וסע זה צריכת דלק, ושני הרכבים די דומים בתחום זה.

פורסם
צודק, זה הפרט שברח מעיניי. אך כפי שאני ראה AWD מוסיף למחיר רק 2000 אירו, וזה בערך מחירו של האיבזור אשר מתווסף ב-קונפיגורטור. כך שעדיין אני נשאר בדעתי.

ובא נחשוב מה יקרה כאשר תגיע האימפרזה החדשה ומחירה הרי יתייצב מסביב ל-120 K ש"ח. האים יוכלו להמשיך ולשווק את הגרסה המוגבהת בעיניי רבים (אפילו כשזה לא ממש מדויק) ב-160 K?

אין לי מושג באיזה קונפיגורציה האימפרזה תגיע (עם/בלי עצור וסע, כמה כ"א, איזה סוג מרכב וכו').

אני מאמין ש120K יהיה המחיר לגרסת ה1.6.

פורסם
מערכת עצור וסע היא דבר לא שימושי באקלים הזה, ועוד פחות שימוית ברכבים האלה.

בתור בעלים של רכב עם עצור-סע אני לא ממש מסכים. אינני יודע עד כמה המערכת חוסכת תכלס, אך את ההרגשה טובה ברמזורים ופקקים כאשר כולם מסביב מעלים עשן היא נותנת וגם נותנת. הסוברו המדוברת ככול הנראה רכב ראוי ביותר, אך המחיר פחות. אילו הייתי שוקל רכישה, הייתי ממתין להורדתו.

אין לי מושג באיזה קונפיגורציה האימפרזה תגיע (עם/בלי עצור וסע, כמה כ"א, איזה סוג מרכב וכו').

אני מאמין ש120K יהיה המחיר לגרסת ה1.6.

קשה לצפות כאן להפתעות. כולם יהיו מצויידים בעצור-סע, כאשר גרסת הליסינג של 1.6 תהיה בסביבות 120, וגורסת ה-2 ליטר - בסביבות 140. אזי פסיכולוגית יהיה קשה יותר להוציא 160 על VX.

פורסם
תיבת הילוכים זה אבזור? :lol: מה עם סמל סובארו למה לא הזכרת אותו?

תיבת הילוכים זה אבזור. אבזור טכנולוגי. תיבת הילוכים רציפה היא בעלת יתרון מבחינת חסכון בדלק ונוחות נסיעה לעומת תיבה אוט' רגילה.

CX-5 גדולה משמעותית מה XV.

בכמה "משמעותית"? אני מדבר על מרווח פנים כמובן. הממדים החיצוניים הם חסרי חשיבות.

ה 5 סוסים הלא קיימים, מזיזים את המרכב היותר כבד משמעותית יותר מהר מהסובארו. ונשאר חסכוני כמו מהסובארו.

שוב "משמעותית"? בכמה? נהגת על הXV? אתה באמת חושה ש5 כ"ס מזיזים למישהו (תרתי משמע).

מערכת עצור וסע היא דבר לא שימושי באקלים הזה , ועוד פחות שימוית ברכבים האלה, מה גם שלא מכיר אף אחד שיחפש אבזור כזה, שים לב שכל היתרון של עצור וסע זה צריכת דלק, ושני הרכבים די דומים בתחום זה.

זה שאתה לא מכיר "עצור וסע", לא אומר שאחרים לא מעוניינים בזה.

נתוני הצריכה דומים אבל הרכבים לא. הXV מציגה נתונים זהים למאזדה אבל יש לה הנעה כפולה, זוכר?

מלבד זה, נתוני היצרן לא מספרים את האמת כולה.

אני לא בעלים של סובארו ולא שוקל לקנות XV, אבל אני נגד תגובות עילגות, יהירות, חסרות בסיס וידע, שמתיימרות לקבוע תחושות והרגשות כאילו הן עובדות

פורסם
הבעיה היא כיבוי המזגן, בחום פה הדבר הופך למטרד.

תלוי ברכב. כך למשל בג'ז ההיברידי והאינסייט המזגן משבש את עצור-סע. בסיוויק ההיברידי לאו. פעם נתקעתי בפקק העומד של חפץ חשוד והרכב עמד על עצור-סע עם מזגן פועל 10 דקות. אז השאלה היא מה יהיה בסוברו.

פורסם

בשני הרכבים יש תיבות הילוכים, למה ת"ה רציפה היא עדיפות, היא שונות, ותיבה רגילה זריזה מתיבת הילוכים הרציפה ויותר אינטואיטיבית.

לא נהגתי באף אחת, גם אתה לא רוב הסיכויים, שני הרכבים חדשים, אבל שני הרכבים אוטומוטיים אטמוספיריים, אחד עושה 0-100 ב9.5 השני ב10.7, לפי המפרט ברור מאוד מי יותר זריז.

היא גדולה במימדים חיצוניים, תא המטן שלה יותר גדול, ועד שלא ראיתי את מרווח הפנים, אין לי סיבה להאמין שאין למאזדה יתרון שם.

הסובארו, עם עצור וסע, ת"ה רציפה, משקל קטן יותר, ומימדים קטנים יותר צורכת דלק כמו המאזדה, זאת תעודת עניות לא כבוד, כן יש לה הנעה כפולה, שאם לא יורדים לשטח אין לה שום יתרון.

פורסם

קשה לצפות כאן להפתעות. כולם יהיו מצויידים בעצור-סע, כאשר גרסת הליסינג של 1.6 תהיה בסביבות 120, וגורסת ה-2 ליטר - בסביבות 140. אזי פסיכולוגית יהיה קשה יותר להוציא 160 על VX.

מסכים איתך. בדר"כ יפנאוטו מציגים שתי רמות אבזור לדגם. לפי ההנחה הזו אני מנחש:

אם הגרסה הבסיסית של ה1.6 תעלה 120K, הגרסה המאובזרת תעלה 125-128, הגרסה הבסיסית של ה2 ליטר תעלה 140, והגרסה המאובזרת 148-152, זה אך הגיוני שהתמחור של הXV הוא 160.

לא שאני נגד הורדת מחירים. אני אשמח לראות הורדות מחירים משמעותיות, אבל אני לא רואה את זה קורה נוכח מחירי המתחרות.

פורסם

אני לא בעלים של סובארו ולא שוקל לקנות XV, אבל אני נגד תגובות עילגות, יהירות, חסרות בסיס וידע, שמתיימרות לקבוע תחושות והרגשות כאילו הן עובדות

אני השתמשתי בגדלים מהמפרט, נתוני 0-100, ומספרי צריכת דלק, אתה דיברת על ת"ה כאבזור, ומערכת עצור וסע, מי משנינו עילג, יהיר, וחסר בסיס ומידע?

פורסם
בשני הרכבים יש תיבות הילוכים, למה ת"ה רציפה היא עדיפות, היא שונות, ותיבה רגילה זריזה מתיבת הילוכים הרציפה ויותר אינטואיטיבית (?!?)

לא נהגתי באף אחת, גם אתה לא רוב הסיכויים, שני הרכבים חדשים, אבל שני הרכבים אוטומוטיים אטמוספיריים, אחד עושה 0-100 ב9.5 השני ב10.7, לפי המפרט ברור מאוד מי יותר זריז. אין ספק שהשניה זו תשנה את חייך.

היא גדולה במימדים חיצוניים, תא המטן שלה יותר גדול בכמה? ובאיזה פרמטר? נתון הנפח בליטרים הוא חסר משמעות פרקטית., ועד שלא ראיתי את מרווח הפנים, אין לי סיבה להאמין שאין למאזדה יתרון שם. דווקא יש. סובארו משקיעים הרבה מאוד בהקטנת המקום של תיבת ההילוכים והמנוע. ועוד לא דיברנו על מרווח ראש ושדה ראיה.

הסובארו, עם עצור וסע, ת"ה רציפה, משקל קטן יותר, ומימדים קטנים יותר צורכת דלק כמו המאזדה, זאת תעודת עניות לא כבוד, כן יש לה הנעה כפולה, שאם לא יורדים לשטח אין לה שום יתרון.

זו בהחלט תעודת כבוד, כי יש לה הנעה כפולה.

להנעה כפולה יש יתרונות נוספים מלבד שטח. קשה לי להאמין שמישהו באאודי חושב שיורדים עם הA6 קואטרו לשטח. או עם הS60 AWD.

פורסם
אני אשמח לראות הורדות מחירים משמעותיות, אבל אני לא רואה את זה קורה נוכח מחירי המתחרות.

אתה תראה וגם תראה. יפנאוטו ידועה בתור הפירמה המתווכחת והמורידה. אספר רק שב-2008 כאשר רכשתי את רכבי הנוכחי הונדה הסכימה להוריד לי 17 K על הסיוויק ההיברידי, בו בזמן שסוברו הורידה לי 20 K על B4, כך ששניהן היו בסיבות 130 K. בסוף אומנם בחרתי בחיסכון, אך אין להתעלם מכך ש-B4 ההיא הייתה בחירה מצויינת גם. אז אם תבוא היום לרכוש את הVX - סביר להניח ש160 יהיה המחיר ולא אגורה אחת פחות, אך בא נראה אותם בעוד חצי שנה-שנה.

פורסם
זו בהחלט תעודת כבוד, כי יש לה הנעה כפולה.

להנעה כפולה יש יתרונות נוספים מלבד שטח. קשה לי להאמין שמישהו באאודי חושב שיורדים עם הA6 קואטרו לשטח. או עם הS60 AWD.

כן משטחים עם החלקה גדולה, כמו שלג, יש מהם המון פה.

לא הבנתי את סימני השאלה ליד ההערה שלי על ת"ה.

בקשר להערה על השניה, זה 1.2 ולא שניה, וזה הבדל משמעותי שמעיד על הבדלי הזריזות והמהירות, השניה הזאת למשל הרבה יותר משמעותית, ממערכת העצור וסע.

למה נפח תא מטען אין משמעות פרקטית? מדובר על שני רכבים בתצורה זהה, לא סדאן מול סטיישן.

בקשר להערה על המרווח, נחכה ונראה, ה B3 הקודמת היתה מכונית מאוד צפופה, איך הנוכחית אני לא יודע, אבל אני כן לא מחלק תעודות הצטיינות ליצרן על מרווח טוב.

• תוכן חדש...