Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלה לגבי סובארו XV

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4132 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אבא שלי ראה את הפרסומות של הסובארו XV החדש ודי נדלק על הרכב. אמרתי לו שנראה לי שנראה לי שזה B3 עם פלסטיקים והנעה כפולה, אבל הוא מתעקש שזה מה שהיה בדגם הישן ועכשיו זה דגם חדש לגמרי. השאלה היא האם זה באמת רכב חדש ואם יש לו יכולת שטח מסוימת שאפשר יהיה לרדת איתו לים או לנסוע בשבילים.

תודה לעונים

דודי

Aerodynamics are for people who can't build engines - enzo ferrari

• תגובות 72
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הXV החדשה היא בעצם אימפרזה (החדשה, שעדיין לא הגיעה ארצה) מוגבהת.

בכך, היא שונה מהותית מהדגם הקודם (שהיה לא מוגבה).

מעבר להגבהה, הXV מגיע עם אבזור ייחודי לדגם (חישוקים, פסי גגון, פלסטיקה חיצונית וקשת גוונים).

מאחר והאימפרזה החדשה עדיין לא הגיעה ארצה, לא ניתן לדעת אם האיבזור הטכנולוגי והבטיחותי יהיה זהה או שונה.

לXV הנוכחית יש מערכת עצור וסע, שלא הייתה קיימת בדגם הקודם.

אני עדיין לא קראתי מבחן דרכים לXV שהתבצע בשטח (ולא נהגתי בXV בשטח בעצמי) ולכן ניתן להמר:

עם 22 ס"מ מרווח גחון, זויות גישה טובות משל הפורסטר והנעה כפולה מוכחת, אני מניח שלXV יש יכולת שבילים טובה ואף למעלה משבילים.

אני חושב שאין טוב ממראה עיניים, מגע ידיים וחיכוך ישבן. לכו לעשות נסיעת מבחן.

פורסם

להערכתי, מבחן שטח ל-XV יפתיע לטובה את גדולי המקטרגים.

מערכת ההנעה הכפולה של סובארו ומרווח הגחון הראוי יעשו פלאים.

אני מצביע בעד!

dirty old man

need love too

פורסם
שלום לכולם,

אבא שלי ראה את הפרסומות של הסובארו XV החדש ודי נדלק על הרכב. אמרתי לו שנראה לי שנראה לי שזה B3 עם פלסטיקים והנעה כפולה, אבל הוא מתעקש שזה מה שהיה בדגם הישן ועכשיו זה דגם חדש לגמרי. השאלה היא האם זה באמת רכב חדש ואם יש לו יכולת שטח מסוימת שאפשר יהיה לרדת איתו לים או לנסוע בשבילים.

תודה לעונים

דודי

היי דודי

בהמשך לתגובות חשוב לי לציין שה-XV החדשים ממש לא מבוססים על ה B3 או על השלדה שלה.

עם ה-XV החדשים ניתן לנסוע בשטח בשטח והיכולות נסיעה גבוהות מאוד!

הכל בזכות מערכת ההנעה כפולה שלה-4X4 שכמובן סטנדרט בכל הגרסאות.

מרווח הגחון גבוה במיוחד (22 ס"מ) וזוויות גישה ונטישה טובות.

לרכב יש משקל עצמי נמוך ומערכת בקרה למשיכה ועוד כל מיני מערכות התורמות לחוויה נסיעה ייחודית.

שים לב , בקישור הזה יש השוואה מעניינת של יבואן סובארו בריטניה מול רכב שטח בעל יכולות גבוהות במיוחד, כמו הלנדרובר דיפנדר :

במידה ויש לך עוד שאלות אתה מוזמן לכתוב כאן או לשלוח אלי לפרטי.

אייל מסובארו.

פורסם

השוואה מגוחכת!

נו באמת לנד-רובר מול פלסטיקה יפנית.

עם כל הכבוד למותג ולרכב (בלי ציניות) אני לא הייתי מאז להיכנס איתו לשטח טכני.הוא מתאים לשבילים + קצת משחקים אולי קצת דיונות קלות ושלוליות בלי בוץ ולא יותר. קשה לי להאמין שהמכלולים שלו ישרדו שטחים קשים.

זה פשוט לא נכון לעשות ממנו משהו שהוא לא והוא לא לנדרובר.

רוצה שטח אמיתי, חפש במקום אחר, אני לא רואה את ה VX מככבת בטיולים של גיפ טריפ.

רוצה משהו נחמד להשתעשע בסופי שבוע בטיולים קלים (ויש המון מסלולים כאלה), כנראה שה VX תעשה את העבודה.

עכשיו נשאלת שאלת המחיר?

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם
השוואה מגוחכת!

נו באמת לנד-רובר מול פלסטיקה יפנית.

עם כל הכבוד למותג ולרכב (בלי ציניות) אני לא הייתי מאז להיכנס איתו לשטח טכני.הוא מתאים לשבילים + קצת משחקים אולי קצת דיונות קלות ושלוליות בלי בוץ ולא יותר. קשה לי להאמין שהמכלולים שלו ישרדו שטחים קשים.

זה פשוט לא נכון לעשות ממנו משהו שהוא לא והוא לא לנדרובר.

רוצה שטח אמיתי, חפש במקום אחר, אני לא רואה את ה VX מככבת בטיולים של גיפ טריפ.

רוצה משהו נחמד להשתעשע בסופי שבוע בטיולים קלים (ויש המון מסלולים כאלה), כנראה שה VX תעשה את העבודה.

עכשיו נשאלת שאלת המחיר?

גם סובארו בריטניה (שהפיקה את הסרט) מודעת היטב לעליונות של הדיפנדר מבחינת יכולות שטח. אף אדם לא ישווה או משווה בין דיפנדר לבין XV. הסרט ממחיש כי בזכות מערכת הנעה כפולה יעילה (שבניגוד לרוב המתחרים מגיעה כסטנדרט) מרווח גחון גבוה, מערך מתלים נפרד ומשקל עצמי נמוך (באופן יחסי) ל XV החדש יש יכולת לא מבוטלות לנסיעה בתנאי השטח.

אגב, שים לב לכתבה שפורסמה באתר WALLA על ה XV החדש, שם הודגש כי אחד היתרונות הבולטים של ה XV החדש, ביחס למתחרות הישירות שלו, נמצא ביכולת הנסיעה מחוץ לתוואי הכביש.

http://cars.walla.co.il/?w=/4701/2532878

אייל מסובארו.

פורסם
גם סובארו בריטניה (שהפיקה את הסרט) מודעת היטב לעליונות של הדיפנדר מבחינת יכולות שטח. אף אדם לא ישווה או משווה בין דיפנדר לבין XV. הסרט ממחיש כי בזכות מערכת הנעה כפולה יעילה (שבניגוד לרוב המתחרים מגיעה כסטנדרט) מרווח גחון גבוה, מערך מתלים נפרד ומשקל עצמי נמוך (באופן יחסי) ל XV החדש יש יכולת לא מבוטלות לנסיעה בתנאי השטח.

אגב, שים לב לכתבה שפורסמה באתר WALLA על ה XV החדש, שם הודגש כי אחד היתרונות הבולטים של ה XV החדש, ביחס למתחרות הישירות שלו, נמצא ביכולת הנסיעה מחוץ לתוואי הכביש.

http://cars.walla.co.il/?w=/4701/2532878

אייל מסובארו.

השאלה היא מי מהקונים הפוטנציאלים של רכבים מסגמנט זה מעניין יכולת השטח.

וה XV כן מבוסס על הB3 החדש גם בשילדה, גם במנוע, במביוחד הINTERIOR.

איך שלא נסתכל על זה הXV זה B3 מוגבהת לטוב ולרע.

מחיר של 160 לרכב בלי איבזור ו175 עם איבזור סביר זה כבר 15 אלף יותר מCX5 ברמת גימור הפשוטה אך המאובזרת מאוד מול הXV בדגם המאובזר.

במחיר הזה הXV צריכה להיות הרבה יותר טובה. XV צריכה לעלות לפי דעתי 135-140 לרמת גימור הפשוטה ועוד עשירייה למאובזרת.

בעבר: אלפא GT 06, אלפא 159, אלפא GT 10, אינפיניטי EX37;אלפא גולייטה, לקסוס IS300H,lexus nx200t

בהווה:ALFA ROMEO STELVIO 280

פורסם
השאלה היא מי מהקונים הפוטנציאלים של רכבים מסגמנט זה מעניין יכולת השטח.

וה XV כן מבוסס על הB3 החדש גם בשילדה, גם במנוע, במביוחד הINTERIOR.

איך שלא נסתכל על זה הXV זה B3 מוגבהת לטוב ולרע.

מחיר של 160 לרכב בלי איבזור ו175 עם איבזור סביר זה כבר 15 אלף יותר מCX5 ברמת גימור הפשוטה אך המאובזרת מאוד מול הXV בדגם המאובזר.

במחיר הזה הXV צריכה להיות הרבה יותר טובה. XV צריכה לעלות לפי דעתי 135-140 לרמת גימור הפשוטה ועוד עשירייה למאובזרת.

קודם כל זה אימפרזה חדשה אין יותר B3.

הXV עם עצור וסע שאין בCX5 שכחת גם שהמזדה במחיר הנ"ל היא 2X4 והאיבזור הנוסף שיש במזדה שזה בעיקר מולטימדיה

היום בארץ אתה קונה ב3-4 אלף משהוא הרבה יותר איכותי ממשמגיע מהיצרן :-P

מה שאני בא להגיד זה שעם הXV אפשר להגיע לרמת איבזור שיש בCX5 בכמה אלפים אבל 4X4 יציבות על הכביש ומרכז כובד נמוך בהרבה!!!! לא ניתן לקנות במזדה

לצערינו במדינה לא חסר כבישים גרועים והפתעות בחיים שיש צורך בסטייה פתאומית מרכב שנתקע והחליט שחונה אותו אחרי הפניה באמצע הכביש כשהסובארו תעבור והCX 5 או תתקע ברכב או תתהפך אז תסביר להם עד כמה יציבות לא חשובה

You should never drive faster than your guardian angel can fly, mine is electronicly limited to 300 km/h.

פורסם
אני הייתי הולך דווקא על הCX5 של מאזדה בגלל המנוע היותר חזק.

לCX מנוע חזק ב5 כ"ס בלתי קיימים.

.

מזה בשבילך "רכב בלי אבזור"?

הגרסא הבסיסית של הXV, מגייעה עם תיבת הילוכים רציפה, מע' עצור וסע ו7 כריות אויר. כל אלו לא מופיעים בגרסה הבסיסית המקבילה של הCX.

איזה אבזור משמעותי קיים בCX בגרסה הבסיסית שהופכת אותו ל"מאובזרת מאוד"?

כמובן שלא הזכרתי AWD, שבאופן מובן מאליו בסובארו הוא סטנדרט במאזדה זו תוספת.

באופן תמוה משהו, הCX ללא הנעה כפולה גבוהה מהCX עם הנעה כפולה, ושתיהן נמוכות מהXV.

פורסם

אייל שלום.

יכול להיות שהוא יפתיע לטובה ביכולת שלו, אבל הוא נראה כל-כך שברירי שגם אם יצליח לעבור מסלולים "קשים" המכלולים שלו לא ישרדו לאורך זמן ובטח שהפלסטיקים השברירים לא ישרדו בלי לדבר על מכלולי ההנעה, בולמים, היגוי שישברו במכה הראשונה. ולכן גם אם טכנולוגית לרכב יש יכולת הוא עדיין בעיני "לא מתאים".

כפי שסיימתי או התגובה הקודמת שלי וכפי שכתבו אחרים על מנת להפוך אותו לאטרקטיבי יותר המחיר חייב לרדת באופן משמעותי, היות ובמחיר הנוכחי הוא סובל מנחיתות מול המתחרות.

כמה אנשים כבר מוכנים לשלם על "כאילו יכולת שטח" לראיה כמה קשקאי/קולאוס/טוסון/X35 נמכרות היום בתצורת 4X4?

רובם נמכרות 4X2 כי אין להם יכולת או שהם לא באמת מתאימים לשטח.

מי שרוצה רכב שטח קונה גיפ אמיתי.

בתצורת "הכאילו" אין משמעות אמיתית ליכולת אלא להופעה ולמחיר ובשני אלו ה VX נופלת ממתחרותיה.

בלי להזכיר לרגע את הגימור הפשוט שמקבלים ב 160K

אל תבין אותי לא נכון אני חסיד של יפניות וסובארו בפרט. דעתי האישית שהיבואן או היצרן מפספסים כאן בנסיון לשווק ולמכור משהו שהוא לא.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם
אייל שלום.

י

כפי שסיימתי או התגובה הקודמת שלי וכפי שכתבו אחרים על מנת להפוך אותו לאטרקטיבי יותר המחיר חייב לרדת באופן משמעותי, היות ובמחיר הנוכחי הוא סובל מנחיתות מול המתחרות.

במה הוא סובל מנחיתות?

לXV יש עליונות טכנולוגית (עצור וסע, AWD, תיבה רציפה) והוא מתומחר זהה למתחרות למרות שהוא מצויד בהנעה כפולה. השוואה מול הגרסאות עם הנעה כפולה מייקרות את המתחרות בעשרות אלפי ש"ח.

כמה אנשים כבר מוכנים לשלם על "כאילו יכולת שטח" לראיה כמה קשקאי/קולאוס/טוסון/X35 נמכרות היום בתצורת 4X4? המון

רובם נמכרות 4X2 כי אין להם יכולת או שהם לא באמת מתאימים לשטח. רובן נמכרות עם הנעה קדמית כי זו אופציה זולה יותר.

מי שרוצה רכב שטח קונה גיפ אמיתי. מזה "ג'יפ אמיתי"? מה הופך רכב מ"רכב שברירי" ל"ג'יפ אמיתי"?

בתצורת "הכאילו" אין משמעות אמיתית ליכולת אלא להופעה ולמחיר ובשני אלו ה VX נופלת ממתחרותיה.

בלי להזכיר לרגע את הגימור הפשוט שמקבלים ב 160K

אני לא יודע מה הופך גימור אחד ל"יוקרתי" וגימור אחר ל"פשוט", בייחוד כאשר משווים מכוניות בקטגוריה זהה ובאבזור כמעט זהה.

מה "יוקרתי" בגימור של הCX?

אל תבין אותי לא נכון אני חסיד של יפניות וסובארו בפרט. דעתי האישית שהיבואן או היצרן מפספסים כאן בנסיון לשווק ולמכור משהו שהוא לא.

מה הוא כן?

אומנם הדברים הופנו לאייל מסובארו אך חשתי צורך להגיב:

הXV היא מכונית קומפקטית מוגבהת. היא נותנת מענה לכל מי שרוצה לשבת גבוה על הכביש (שדה ראיה), למי שאין לו כוח להתכופף נמוך (להכניס ילדים, אנשים עם בעיות גב), למי שרוצה לקחת את הכלב שלו לטייל בשדה בסופ"ש (שימושי) ולמי שרוצה להוריד גלשן לים או זוג אופניים לשטח (AWD). את השטח הקשה הוא כבר יעשה עם האופניים.

הגבולות בין הקטגוריות מאוד הטשטשו לאחרונה. פעם היה ברור מי הוא רכב פרטי ומי הוא "ג'יפ אמיתי". היום (ואולי אפילו בזכות סובארו עצמה, אמה מולידה של קטגורית הSUV) כבר לגמרי לא ברור מי הוא מי. וזה בסדר, כי הגדרות הצרכים של האנשים השתנו. תרבות הפנאי הפכה עשירה יותר. מעט מאוד נהגים מבקשים לחצות את מדבריות אוסטרליה הלוהטים במשך חודשים. רובם סתם מעדיפים לטייל בנחל אלכסנדר (ואז לצאת לקפה בנווה צדק). בשביל זה לא צריך טויוטה פראדו משופרת.

פורסם
המחיר חייב לרדת באופן משמעותי.

צודק!!

Mazda CX-5 5-Türer

2.0l SKYACTIV-G 118 kW (160 PS) Center-Line (6-Stufen-Automatikgetriebe (SKYACTIV-Drive) Allradantrieb) (Preis ab 29.690,00€)

Subaru XV

2.0i Active Benzin Allradantrieb 110/150 Lineartronic (CVT) 1.995 25.700€,-

פורסם
צודק!!

Mazda CX-5 5-Türer

2.0l SKYACTIV-G 118 kW (160 PS) Center-Line (6-Stufen-Automatikgetriebe (SKYACTIV-Drive) Allradantrieb) (Preis ab 29.690,00€)

Subaru XV

2.0i Active Benzin Allradantrieb 110/150 Lineartronic (CVT) 1.995 25.700€,-

אם כבר אז כבר:

זאת הגרסה המקבילה לXV הבסיסית שנמכרת כאן בארץ.

2.0l SKYACTIV-G 121 kW (155 PS) Prime-Line (6-Gang-Schaltgetriebe (SKYACTIV-MT) Frontantrieb) (Preis ab 23.490,00€)

זה המחיר לגרסה הידנית, אך הגרסה האוטומטית מגיעה לישראל ללא הנעה כפולה.

• תוכן חדש...