Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5108 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

יש לי שאלה לגבי הסעות בשכר בישראל,

יש מידי פעם אורחים תיירים או כל מני אנשים שרוצים לנסוע ברחבי הארץ בשירות לימוזין, (הכוונה להסעה ברכב פרטי, לא מונית) ללא כובע של מונית ומספרים גדולים חסרי טעם וקלאס של "רכב ציבורי" כמו לדוגמה באנגליה או יוון או כל מדינה באיחוד האירופאי.

למשל בקנדה או ארצות הברית , יש את רכבי הלינקולן טאון קאר או פורד קראון ויקטוריה או קאדילק, אפילו רכבי אספנות לחתן וכלה שמשכירים אותם בתשלום עם נהג , כמובן שמקבלים ממנו קבלה / חשבונית.

כששאלתי את זה במשרד הרישוי לא הבינו בכלל על מה אני מדבר? אמרו לי תשובות לא מקצועיות כמו "אתה צריך שיהיה לך מונית"

או התשובה השניה היא "אתה צריך שיהיה לך מיניבוס עם מעל ל-9 נוסעים ושיהיה כתוב "אוטובוס ציבורי זעיר"

למה לא מאפשרים לקבל רשיון להפעלת לימוזין בארץ? (שוב הכוונה ללימוזין זה לא מה שרובם מדמינים לימוזינה ארוכה) אלה שירות של הסעות ברכב מנהלים או משהו יותר אישי בשביל הלקוח,

בכל נמל תעופה במערב ואולי גם במזרח יש תור למוניות ויש הסעות בשירות לימוזין כמו מרצדסים שחורות ואלגנטיות או אוודי 6 מפוארות,

נ.ב - יש בארץ רשיונות ל"רכב סיור ותיור" "רכב אשכול" שזה לא הדוגמה שאני מחפש תשובה לה מפני שהם אמורים להסיע תיירים לטיולים עם הדרכות ואני יודע שהרבה מהם מנצלים זאת גם להסעות לחתונות ועושים מהרכב שלהם "לימוזין לשעות הפנאי" כי הם מנצלים זאת שיש להם ביטוח להסעה בשכר , אבל זה ממש לא הוגן כי הם מנצלים לרעה את הביטח שרשום להם ברשיון רכב "רשאי להסיע בשכר ותמורה" למה משרד התחבורה לא נותן אישורים להסעות בשירות לימוזין??

תודה לכולם , מייק

פורסם

מה השאלה?

בכל מקרה אין חיה כזאת "מיניבוס עם מעל ל-9 נוסעים ושיהיה כתוב אוטובוס ציבורי זעיר" .

יש רשיון לרכב ציבורי (דרגה D) כאשר D רשאי לנהוג באוטובוס, D1 ראשי לנהוג במונית, D2 רשאי לנהוג באוטובוס זעיר ציבורי, ו-D3 רשאי לנהוג באוטובוס זעיר פרטי.

פורסם

אם אין לך הגדרה ברשיון הרכב של "אוטובוס ציבורי", "מונית" או "סיור ותיור" אי אפשר לעשות שום ביטוח חובה (הסעת נוסעים בשכר לרכב שאתה רוצה לשמש אותו בתור "לימוזין" או כל הסעה פרטית של בן אדם שרוצה להזמין אותך אישית, למה אי אפשר? למה משרד התחבורה לא עושה איזו הגדרה ברשיון רכב שיכול לשמש שירות לימוזין, שירות של הסעה פרטית או בהזמנה אישית או כל דבר שיכול להגדיר את הרכב בתור הסעה בשכר (רק שלא יהיה מונית , מיניבוס או אוטובוס) זו השאלה

בכל מדינה בעולם המערבי אפשר לעשות זאת, למה אצלנו אי אפשר?

פורסם

אתה מכיר את תנאי הרישוי במדינות אחרות - כיד אותן לימוזינות מוגדרות ברשיון, איזה רשיון צריך להיות לנהג ובאיזה ביטוח הן מחויבות?

נהיגת רכב ציבורי בכל מדינות המערב היא עניין מסודר, כמובן שלכל מדינה הניואנסים שלה. לפני שאתה מתלונן על משרד התחבורה שלנו אנא בדוק מה קורה במקומות אחרים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני חוזר על אותה השאלה ששאלתי , אם אתה לא יודע את התשובה אז לפחות אתה לא חיב להיות ציני או מתוחכם

בדקתי וראיתי מה קורה באירופה, בארצות הברית , קנדה, אוסטרליה ודרום אמריקה, למה יש להם שירותי לימוזין מסודרים ויפים ולמה במדינת ישראל אף פעם לא היה ועדיין אין, אוקיי.. אני מבין שלא צריך אצלנו להיות עם חליפה , עניבה או כובע כמו שמקובל שם, (עדיין אנחנו ישראלים גברים אסלים) :-) אבל עדיין, אני מנסה להבין למה אין אפשרות כזו פשוטה לעשות גם כאן?

אם יש אדם שמחזיק ברשיון רכב ציבורי ישראלי , למה הוא לא יכול לקנות רכב מפואר ולשמש אותו לנסיעות בהזמנות מיוחדות ,ישנם אנשים שמעוניינים לסוע ברכבים שהם לא מונית ולא אוטובוס ציבורי זעיר, וזו השאלה שלי,

האם משהו מבין או יודע למה זה כך?

פורסם

המדינה קבעה שנהג מונית, חייב להיות בוגרי קורס נהגי רכב ציבורי.

המדינה קבעה שנהגי סיור ותיור חייבים להיות בוגרי קורס מורי דרך.

המדינה קבעה שרכב המבצע נסיעה תמורת תשלום ישא סימנים שונים ממקבילו המסיע בחינם.

אתה רוצה לשנות - תארגן לובי בכנסת שישנה את התקנות והחוקים בעניין.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

אמיר אני חושב שאתה לא הבנת את השאלה ששאלתי מהתחלה, מעניין שגם בפורומים אנשים לא מבינים בכלל על מה אני מדבר,

שאלתי היא לא מה המדינה קבעה לנהג מונית או לרכב סיור ותיור (זה בכלל לא מעניין ולא קשור), אני גם אמרתי זאת בתחילת השאלה שלי בנושא זה

השאלה היא אם מישהו יודע למה אין במדינת ישראל שירות הסעות לימוזין? ושוב לא מדובר על אוטוסוסים מיניבוסים ומוניות

למה אין שירות VIP כמו בכל מדינות המערב ואפילו המזרח

ושוב אני מדגיש הסעות VIP זה לא הכוונה ל -

מוניות קטנות עם חלונות פתוחים, ריח של סגריות, מונה, גגון, מכשיר קשר, ג'י פי אס גדול על הדש בורד, מידבקות ענקיות של המספרים בשחור על הדלתות , ויש עוד מדבקה על החלון האחורי

הסעות VIP :smile:

הרבה בפורום מזכירים לי את אותם נהגי מוניות כאשר שאלתי אותם למה לא תתארגנו ותקימו חברת הסעה יוקרתית עם רכבי שרד (לא מונית) אז התשובה שלהם היתה בסגנון לועג .. "עזוב אותך אבאלה, זה רכב עבודה"

ראש קטן, עוד הם היו מעוצבנים עלי שבקשתי להפעיל מזגן אפילו תמורת תוספת תשלום, בסוף עושים טובה שמפעילים מזגן, ואם כבר שמים המזגן בקושי מקרר ..

חבל שמשרד התחבורה נמשך לסטנדרטים כל כך נמוכים

פורסם

השאלה מובנת התשובה מובנת רק אתה לא מבין למה משרד התחבורה אטום

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

חיפוש זריז בגוגל מעלה מספר חברות שמספקות שירותי לימוזינה כאן בישראל. האם לרכביהן ביטוח להסעת נוסעים בשכר? האם כולן למעשה עוברות על החוק?

פורסם

הייתי שוב במשרד התחבורה ובררתי, אסור בארץ, כמו שאמר בפורום אמיר שליט צריך לארגן לובי בכנסת כדי לנסות לאשר את זה, מסובך..

פורסם

יש בישראל שרותי הסעה עם נהג ברכב מפואר. גגל על הנושא ותמצא. אפילו בחברות השכרה וחברות יעודיות לנושא.

ראית פעם איך מסיעים אומנים, אורחים שחפצים ביקרם, חתן/כלה?

כנראה קהל היעד יודע איפה למצוא והחברות יודעות היכן לפרסם.

אני מניח שאין בנתב"ג בגלל חוסר ביקוש על בסיס מזדמן. מי שרוצה - מזמין מראש (או מזמינים עבורו) ומחכים לו.

אם אתה חושב על יוזמה בנושא - כדאי להצטרף לחברה קיימת וללמוד שם את חוקי המשחק.

אגב, בארה"ב ובקנדה יצא לי לנסוע כמה פעמים בהסעות כאלו, נחמד... דיבור נכון עם פקיד הקבלה במלון וזה יוצא זול יותר ממונית רגילה.

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם

רוכב בודד,

לא אין בישראל שירות כפי שמייק מחפש.

יש שירותי לימוזין והסעת VIP, אבל אם תקרא בדיוק את מה שמחפש מייק, תבין שאת מה שהוא מחפש - אין.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

חבל שמשרד התחבורה נמשך לסטנדרטים כל כך נמוכים

לא רק משרד התחבורה , כל השלטון . זה בגלל שהם אנשים זולים בעצמם ... אה רגע אבל הזכרת שרד - זה דווקא יש להם

- על חשבונך .

אמא של במבי מלחכת לא רק דשא .

• שבועיים מאוחר יותר ...
  • שבועיים מאוחר יותר ...
  • תוכן חדש...