Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7986 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני כשבוע קניתי מגבר חדש של פייל 1400 וואט, יש לי עוד מגבר של אודיו גודס 400 וואט.

כרגע יש לי ברכב חיווט של 8 גייג , ופיוז של 30 אמפר על כבל המתח ובמגבר האודיו גודס יש גם פיוז של 30 אמפר.

במגבר החדש יש פיוז של 40 אמפר.

התקנתי את כל המערכת עם החיווט שהיה לי של ה8 גייג על 2 המגברים, והשארתי את הפיוז של ה30 אמפר על כבל המתח.

השאלה שלי היא למה הפיוז לא נשרף??????הריי בייחד המגברים צורכים 70 אמפר ועל כבל המתח יש פיוז 30 אמפר.

שתי המגברים צורכים בסביבות ה600 ארמס לא יותר!

עוד דבר לפעמים באמצע נסיעה יש לי נפילות מתח אחרי כשעה שהמערכת פועלת עד הסוף.

זה לא כל כך מפריע ולא כל כך קריטי כי זה ממש כמעט לא מורגש.

יכול להיות בגל שהחיווט לא מספיק עווה אז המגברים לא צורכים מספיק אמפר??? :wink:

לא יודע אם כל כך חשוב אצלי זה 5 מטר כבל המתח למה יש לי בנייה בפגז' זה לא מורכב על הכיסאות המגברים.

מקווה שהבעייה תפתר תודה רבה לעוזרים. :lol:

Mitsubishi Super Lancer GLXi 95 Manual

פורסם

איל יש לך במקרה את הטבלה של הפיוזים ?

בכמה עומס פיוז של 10 אמפר יכול להחזיק עם איזו כמות כוח, ולמשך כמה זמן ?

אני לא זוכר איפה מצאתי את זה בזמנו..

המשתמש עזב את הפורום.

if i have seen farther than other men it is because i have stood on the shoulders of giants

פורסם

Fuse Opening Time:

A fuse does not blow when the current reaches its rated current. It is designed to pass its rated current without opening. A fuse will take varying times to blow under different conditions. A fuse will pass significantly more than its rated current for a very short time. It may take 10 minutes or more to blow a fuse at 25% over its rated current. The table below is an example of the specifications for a slow blow fuse. You can see that a 20 amp fuse may pass 40 amps of current for as long as 5 minutes before blowing although it probably wouldn't take a full 5 minutes to blow. The times for other fuses will be slightly different.

המשתמש עזב את הפורום.

if i have seen farther than other men it is because i have stood on the shoulders of giants

פורסם

זה ברור שזה לא בדיוק, אבל זו הכוונה. אין לי טבלה של כמה בדיוק, למען האמת לא מעניין אותי :)

אחת הסיבות שתמיד ממליצים לקחת פיוז פחת בערך קצת קטן ממה שאתה באמת צריך היא שהוא עוד פחות מדוייק מפיוזים רגילים.

פורסם

אייל זה נראה לך נורמלי??..2 מגברים30 אמפר?

מייק מייק מי סיפר לי?.אני לעצמי הגעתי לאמפר המקסימלי 30+40=70

ואםהחיווט לא מתאים כאילו מבחינת עובי כמו המצב שנמצא כרגע אצלי שהוא דק מדי המגברים עדיין מקבלים את העוצמה שהם צורכים?

Mitsubishi Super Lancer GLXi 95 Manual

פורסם
אז רגע אצלי הפיוז נישרף בגלל שצריכה עברה את ה50A?

לא הייתי שם בעצמי אבל ממה שאתה מספר עושה רושם שכן.

צריך להבין שהרבה חברות זולות שמות פיוזים בעלי ערך גבוה יחסית על המגבר כי הן יודעות שלקוחות לוקחים את זה כמדד לעוצמת המגבר. אני לא יכול להעריך מהי צריכת הזרם של המגברים שלך (של SUB).

פורסם

אין קשר בין צריכת המגבר לבין הפיוז שמורכב עליו...

תעשה ניסוי קטן ותרכיב פיוז של 15-20 אמפר ותראה שלא קורה כלום עד שהעומס עולה

חלק חשוב במדידת כמות הזרם המקסימלית הוא האלטרנטור של הרכב שהרי המקסימום שהוא מייצר זה המקסימום שאפשר לנצל.

היעילות של המגברים שלך יחסית נמוכים וכבל 8 גייג' ועוד באורך של 5 מ' לדעתי לא מספיק, הוא מעביר את המתח אבל יש לו נפילות זרם בגלל שיש לו התנגדות גבוהה

פורסם

לא הבנתי את המשפט האחרון שאמרת, מה הקשר בין זה שהמגבר לא יעיל לבין החיווט?

אין קשר ישיר, אבל יש קשר שכן מגבר בעל הספק גבוה תהיה לו צריכת זרם גבוהה ולכן גם פיוז בעל ערך גבוה אבל באמת לא ניתן לחשב לפי זה כמה הספק המגבר יתן.

פורסם

gabiyaniv , זה לא הפוך ? במצב של עומס, הכבל יעביר את הזרם, אך המתח יפול ?

המשתמש עזב את הפורום.

פורסם
gabiyaniv , זה לא הפוך ? במצב של עומס, הכבל יעביר את הזרם, אך המתח יפול ?

נכון, המתח יפול עד למשיכת כמות זרם מסוימת.

מתי שכמות הצריכה תעלה על הכמות המסוימת הזאת תתחיל נפילת מתח.

If I have seen further than other men it is because I have stood on the shoulders of giants.

• תוכן חדש...