Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5144 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

לפני כשבוע רכשתי פולו TSI 1.2 יד שנייה מודל 2010.

באופן כללי אני מאוד מרוצה מהרכב ומהתגובות שלו.

עם זאת נתקלתי כאן בלא מעט שרשורים על האופציה לשפר את התכנה ברכב על מנת להגדיל משמעותית את ההספק שלו.

הבנתי שיש אפשרות להחליף צ'יפ (?), או לחילופין מחשב ניהול חיצוני. (יש מצב שמדובר באותו הדבר בדיוק אני בור ונבער בתחום).

רציתי לשאול האם השיפורים הם רק בביצועים (כי אני די מבסוט על ההתנהגות של הרכב בכביש) או שמא ישנו שיפור גם בצריכת הדלק או כל יתרון אחר מלבד זינוק יותר מהיר ותוצאה יותר טובה מ 0 ל100 (מה שלא מעניין אותי כהוא זה).

כמו כן אם יש למי מכם עצות נוספות בנוגע לתחזוק שוטף מומלץ לרכב אני אודה לכם מאוד.

תודה,

פורסם

יש כמה פולו TSI שהתקינו להם צ'יפ, ההספקים עומדים בין 130 ל-140 כ"ס.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם
כל שיפור שתעשה למנוע רק יעלה את צריכת הדלק ואתה אומר שביצועים אתה לא מחפש אז למה לשפר?

קראתי פה באחד השרשורים ששיפור בהכרח הוריד למשפר את צריכת הדלק באופן ניכר...

כמו כן נראה לי הגיוני איך שהוא שמנוע חזק יותר יתאמץ פחות נניח בכביש כמו כביש 1 בואכה ירושלים..

פורסם

חד וחלק, צ'יפ יעשה לך נפלאות לרכב.

HU: Alpine W520 processor: JBL MS8 comp: Audison voce 3way @ Zapco reference 1000.4 & Zapco reference 350.2 Sub: Hertz HX300D @ Audison LRX 1.1

פורסם
קראתי פה באחד השרשורים ששיפור בהכרח הוריד למשפר את צריכת הדלק באופן ניכר...

כמו כן נראה לי הגיוני איך שהוא שמנוע חזק יותר יתאמץ פחות נניח בכביש כמו כביש 1 בואכה ירושלים..

מראש קנית רכב בעל מנוע חסכוני מאד.

אתה חושב שמנוע בעל 300 כ"ס יהיה חסכוני ממנוע בעל הספק של 100 כ"ס?:shock:

הגיון פשוט יגיד שיותר הספק ועוד מאותו המנוע=יותר דלק.

פורסם

קלאץ' החליפו ברכב?

ליום יום: מחפש את המיועדת.... כרגע הצעצוע VTR סקסו 1997

לאשה ולסופ"ש: פורסטר 2016 X ממוגן עם הגבהה

פורסם

אהלן גבר ,

קודם כל סחטיין על המציאה של הרכב , גם אני קניתי יד שניה 2010 ומאד מרוצה מהרכב.

בכל אופן , התעסקתי רבות בשאלה מה אפשר לשפר ברכב , עשיתי את כל שיעורי הבית וגם לי לא היה אכפת יותר מדי ממהירות.

בכל אופן , צי'פ אכן עושה נפלאות וזה פשוט פשע לא לשים למנוע כזה צי'פ.

לא הייתי צריך המון טנקים כדי לראות את הבדל צריכת הדלק , הוא השתפר לטובה , אמנם לא בטירוף אבל כן. אבל , והאבל הוא מאד גדול .. זה מאד משנה מאיפה אתה מתקין את הצי'פ.

שמעתי על כמה חבר'ה שעשו את זה בצורה חאפרית ועלובה , ואחר כך גם הורידו את הצי'פ .. חד משמעית , אם כבר צי'פ - רק UPSOLUTE !!!

שוב לגבי הדלק , מדובר בשינוי של 10% לטובה , לגבי כוח (מביא אותה ל133 כוחות סוס) והתנהגות הרכב בהרבה יותר טובה , הוא נותן לך כוח במקומות שמאד היית רוצה , זמינות ונגישות בצורה שבהחלט לא הייתה לפני.

לגבי עוד שינויים שעשיתי שאולי ישפרו לך את ההרגשה :

- ג'אנטים מגנזיום.

- צביעת קאליפרים באדום

- צי'פ UPSOLUTE

- נורות לידים פנימיות (24 לדים בכל נורית) לתוך הרכב

- דיימונד ויז'ן (נורות דמוי קסנון)

- פילטר SIMOTA כחול ( לא יודע איך , אבל תורם משמעותית לרעש שלה ולפריקה מדהימה בעלות משתלמת )

- מדבקות קארבון למראות (נשמע גרוע אבל יוצא מצוין )

- מדבקה בחצי גג בשחור

קיצר , ניראת מדהים - השיפורים ממש משתלמים מבחינת עלות-תועלת.

שורה תחתונה , ממליץ מאד על הצי'פ של UPSOLUTE ומאד לא ממליץ על צי'פים אחרים

פורסם

לא שמעתי על מקום "חאפרי" שמתקין תוכנות לרכבים. אתה מתעסק עם המוח של הרכב, אין לי מושג כיצד ניתן להקל ראש בזה.

דבר שני, אתה לא ממליץ על שאר התוכנות כי התנסית איתם אישית?

נסה להיות אובייטיבי, אחרת אתה סתם מטעה ומנחה אחרים.

דבר שלישי, אני לא יודע כיצד פילטר יתרום לך לפריקה. אם כבר ליניקת אוויר (ומוסיף קול נחמד ביניקת אוויר).

פריקה - פורק לחץ חיצוני. (בהספקים הללו אני חושב שמדובר רק על תוספת רעש, ולא שיפור משמעותי).

COMP: ARC AUDIO Black 6.2

AMP: GENESIS Series III Four Channel

SUB: ARC AUDIO Black 12V2 D2

פורסם

וואו הדעות ממש חלוקות בנוגע לחיסכון בדלק..

אני יודע שהרכב אמור להיות מאוד חסכוני אבל זה ממש לא ככה, בנסיעה מתל אביב לירושלים הוא עשה לי 1:13 וזה בלי שלחצתי יותר מידי!!!

מה המחיר של צ'יפ והאם הוא איכשהו פוגם באחריות של הרכב?

תודה:-D

פורסם

papakian , שהינו בעל VW POLO TSI כמוני , דיבר מניסיון אישי של שלושה חברים שלו שהורידו את הצי'פ לאחר שגילו כי אינו מגדיל את הכוח משמעותית וגורם לצריכת הדלק לעלות משמעותית , המכנה המשותף לשלושתם הוא צי'פ שאינו באיכות גבוה ככל הנראה שגרם לתהליכים הללו , מניסיון אישי אני מכיר עוד חבר ששם צי'פ UPSOLUTE ומאד מרוצה (כמוני) , כך שהתוצאות אינן משתמעות לשתי פנים.

מעבר לכך , אתה אכן צודק - פילטר כמובן לא תורם לפריקה אך לרעש הפריקה הוא אכן כן (וליניקת האוויר כמובן) , בהספקים הללו כפי שנכתב אין כל שינוי , אך הצליל והרעש משום מה מאד מורגשים בה. שמתי על הAUDI A3 1.8T פילטר ולא היה הבדל רציני בצליל או בהספק.

אגב , כאשר לשים צי'פ נהיה דבר לא מסובך כל כך כמו בעבר - אכן הקלת הראש , כמו בכל שיפור שיכול להיות לרכב או תיקונו (ולא חסר סיפורים) אפשר תמיד להקטין ראש או לקנות מחנות זולה , אפשר לפנות לPapakian שמוכר עם סיפורים על צי'פים שאיכשהוא העלו צריכות דלק , לא נתנו הבדל רציני בכוח וכמובן שהורידו את הצי'פ לאחר חוסר סיפוק.

לפני שבוע וחצי נסעתי לאשדוד מהרצליה , כל הדרך רק כבישים ישרים- נסעתי בצורה רגועה מאד. הרכב לאחר 180 ק''מ נסיעה (הלוך חוזר וכמה סיבובים ) עשה לי בסביבות ה1:21 , בעיר הוא לא הכי חסכוני בעולם בנהיגה די פרועה , (1:12.5 בערך)

אבל אין מה לעשות ככה זה.

בהצלחה

פורסם

מחזק את Anona , אני בעל POLO TSI ועוד חבר מהחדר כושר עם אותו הרכב וצ'יפ ,

טוען לשיפור כלשהו בצריכת הדלק,

הדבר הגיוני מאוד , הרכב קל ומקבל תוספת כח שגורמת למנוע להניע אותו בקלות יותר ,

הטורים יורדים טיפה והנה זה הגיוני שזה משפר טיפה את צריכת הדלק,

מה שחשוב לזכור שכנראה הדבר גורם לבלאי מואץ יותר של המנוע ואני עדיין לא יודע מה קורה עם אחריות יצרן, המנועים חדשים ועוד לא עבר מספיק זמן כדי לדעת בוודאות איך זה משפיע על הרכב.

אני אישית לא עשיתי את הצעד בנתיים, אבל לאחר נסיעה על POLO TSI 'משופרת' ההרגשה בהחלט טובה והרכב פשוט אחר.

פורסם

כרגע יש קופסת ניהול מנוע חדשה שאיתה מתחברים למחשב של האוטו ולכמה חיישנים .זה נועד למחשבי ניהול מנוע שאין אפשרות ליצרוב עליהם את תוכנת אבסולוט בגלל הגנה שיש להם.

הציפ הזה חדש בשוק והספקו עוד 22 כוחות סוס.

האחריות ל3 חודשים קצת חשוד בייחוד למחיר הציפ.

אם יש פה חברה שהתקינו ונסעו כבר כמה מאות קילומטרים שתפו אותנו בהרגשה ובצריכת הדלק

ציפ רגיל שצורבים במחשב קשה לגלות עם בכלל.

את החדש רואים פיזית קופסה וצמות ואותו אפשר לפרק ולהעביר לכל רכב 1.2 tsi

פורסם

avi60769 - על איזה צ'יפ אתה מדבר? לפי מה שאני זוכר הייתה בעייה מסויימת בצריבה אבל זה נפתר ע"י מגע במקומות ספציפיים במעגל מחשב הרכב.

Anona - הלוואי שהייתי מגיע לצריכת דלק כזו (אין ברשותי כזה,ואפילו לא מהסגמנט). חוץ מזה, אין לרכב הזה כל כך הרבה תוכנות. יש או תוכנת ניהול מנוע חיצונית (MEGASQUIRT וכו') שניתן להרכיב על כל רכב ואז לכוון לטיון הרצוי. או תוכנת "מדף" שזה בעצם תוכנה מוכנה לסוג רכב מסויים.

או שמישהו ישב ויתכנת לך תוכנה מותאמת אישית לרכב (אני לא זוכר את השם אבל הייה מישהו שהתעסק בזה).

אני פשוט מנסה להבין, היכן ומה בדיוק הם התקינו (כדי כמובן להימנע מטעויות בעתיד) לכן אני מנסה לרדת לשורש העניין.

ובערך כל מי שמתעסק עם הדברים האלו בארץ דיי מוכר בקהילה, לכן קצת קשה לי להבין למה אתה מתכוון.

COMP: ARC AUDIO Black 6.2

AMP: GENESIS Series III Four Channel

SUB: ARC AUDIO Black 12V2 D2

• תוכן חדש...