Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5148 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום ,

היום אחרי שבוע שלא נסעתי ברכב ,יצא לי לנסוע איתו אז נסעתי איתו בסביבות ה20 דק' ובחזור עוד 20 דק' ובזמן הנסיעה הדלקתי מזגן ורדיו (בחזור ובהלוך הרכב רעד אבל ממש כשהייתי עוצר למשל ברמזור רעידות מאוד חזקות גם זה קשור למצבר??)

חניתי את הרכב ושכחתי משהו בפנים אז פתחתי שוב את הדלת ואז לא הצלחתי לנעול האזעקה התחילה לצפצף ,הדלתות לא ננעלו ונשמע תקתוק מתוך הרכב , והאור נכבה ונדלק ,לאחר זמן מה מצאתי מישהו

שיעזור לי להטעין את המצבר הוא עזר בהתחלה הרכב לא הניע ורק כשהוא לחץ על גז אצלו הרכב התחיל להיטען תוך כדי שאני לוחץ גם על הגז,אחרי 10 דק'' של טעינה הבן אדם

הלך באתי להוציא את הרכב מהחניה ואז שוב נכבה הרכב ולא נדלק ,אז קראתי לחבר שיבוא ושוב הוא הטעין את הרכב באותה צורה והוא נטען ,מה שכן שוב בדרך הוא נכבה אבל הפעם הצלחתי להניע אותו שוב (חשוב לציין שהרעידות החזקות שציינתי שהיו בהתחלה נעלמו האם יש מצב שזה קשור למצבר??)

זו לא הפעם הראשונה שזה קורה לי....האם זה קרה בגלל שלא הנעתי את הרכב שבוע והאזעקה והקודן גמרו את המצבר?אבל אם כן איך זה יכול להיות כי כשבאתי להניע בפעם הראשונה הוא נסע..האם צריך להחליף מצבר?חשוב לציין שזה רכב יד שנייה ורק ידוע לי שזה יחסית מצבר חדש ..מה הסיבה שזה קרה?

אם צריך להחליף לאיזה אתם ממליצים?וכמה עולה בערך ?

תודה רבה חברים

נ.ב אני כבר בעצמי מיואש אני כולה נהג חדש וכ"כ הבעיות על ימין ועל שמאל

פורסם

הרעידות לא קשורות למצבר.

לפני שאתה רץ להחליף את המצבר (שלדעתי לא הוא הסיבה), תגיע לחשמלאי הרכב.

הוא יבדוק את הטעינה של המצבר ותפקודו של אלטרנטור (לדעתי החשוד העיקרי ).

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

רעידות חזקות מאוד לא בהכרח קשורות למצבר.

זה יכול ליהיות גיר, יכול ליהיות בעיה במנוע, יכול ליהיות תושבות.

מה שכן אני חושב, אם הטורים לא משחקים, אז הכי הגיוני שזה בא מהגיר.

יש שם או תושבת, או שהגיר ננעל ומרעיד את הרכב.

(מאחר וזה רק בעצירה, זה לא התושבת). זה בתנאי שאין בעיה במצבר\אלטרנטור.

לגבי מצבר, תבדוק טעינה, מתחת ל13.8 וולט, האלטרנטור חלש ודורש שיפוץ.

(צריך ליהיות מקסימום 14.4V).

קודם כל לפי התסמינים תבדוק את העניין של המצבר והאלטרנטור, אחרי שתתקן אותם, תמשיך הלאה. (אם עדיין יהיו תופעות)

תראה סך הכל אני לא יגיד שזה רכב בלי תקלות ומחלות.

אבל הרבה בעיות אפשר למנוע על ידי תחזוקה נכונה, בזה לא אתה אשם אלה ממי שקנית את הרכב.

פורסם

קודם כל תודה על התגובות...

מה שכן אני אקח את הרכב לחשמלאי ונבדוק..

אבל בנוגע לרעידות יוצאת השגיאה "anti pollution fault " מה הכוונה?..

זה 100% קשור לגיר:(

חשוב לציין שבעבר הייתה לי את השגיאה הזו וכשהלכתי למוסך נאמר לי שזה סליל הצתה אבל משום שזה הפסיק לא החלפתי י,אז יכול להיות שזה זה?

פורסם

הנורה שנדלקת מצביעה על תקלה בניהול המנוע, שנגרמת כנראה כתוצאה מנפילת מתח המצבר.

אני מקוה שלא נגרמה תקלה של ממש למערכת ניהול המנוע כתוצאה מהנסיונות החוזרים ונשנים להניע את הרכב בעזרת כבלים. קרוב לודאי שאין לך טעינה בגלל אלטרנטור לקוי.

במקרה כזה יש לטעון היטב את המצבר ולהחליף את האלטרנטור. כדאי לך להכנס למוסך שיש לו סקנר כדי לבדוק

אחרי התיקון את תקינות יתר המערכות ברכב.

שבת שלום

פורסם

האם יכול להיות שזה קשור לזה שלא השתמשתי ברכב שבוע ...?שהתרוקן המצבר ועכשיו לתת לו שבוע להשתמש בו כל יום וככה הוא יטען מחדש ?או שזה לא קשור?

פורסם
קרוב לודאי שאין לך טעינה בגלל אלטרנטור לקוי.

במקרה כזה יש לטעון היטב את המצבר ולהחליף את האלטרנטור.

תקרא עוד פעם את ההודעה שלי ואת המשפט שכתב מוסך אמ הדרך (מתמחה ברכבי פיג'ו).

אחרי שבוע הצלחת להניע = המצבר תקין.

אחרי 20 דקות נסיעה כיבית את הרכב ולא הצלחת להניע = אין טעינה למצבר.

תפקידו של אלטרנטור להטעין את המצבר (בין היתר).

תפסיק לנחש ולהניע את הרכב עם הכבלים, אחרת תגרום לתקלה יותר רצינית.

תיגש למוסך חשמלאות או מוסך שמתמחה ברכבי פיג'ו.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

היי ,היום נסעתי למוסך מרכזי של פיג'ו אז בדקו לי את הרכב וחיברו את האוטו למחשב ועשו לו דיאגנסטיקה התברר שהרעידות של הרכב (שאגב כשהגעתי למוסך הם נפסקו )הם כתוצאה של הפלאגים אז הוחלפו ארבעתם בנוסף מילאו שמן מנוע והחליפו את המסנן שמן עקב נזילת שמן ואיפסו את המחשב סה"כ 723 ש"ח

-האם המחיר הגיוני לטיפול מסוג זה?

-בזה שחיברו את הרכב לדיאגנסטיקה לא התגלו עוד תקלות למשל בגיר או במקומות אחרים זה אומר 100% שאין?...

-המכונאי אמר לי שהבעית החשמל הייתה משום שלא השתמשתי ברכב והמצבר התרוקן ולכן קרה שהאוטו לא נדלק..מה דעתכם?

נ.ב לי לא יוצא להניע את הרכב כל יום לכן אשמח לדעת כמה זמן בממוצע נדרש להדליק את הרכב ביום ע"מ שלא יקרו לי שוב בעיות עם המצבר?

ושוב תודה על היעוץ!

פורסם

לפי התופעות כנראה מדובר במנוע 2000. אני משער שחוסר שמן מנוע + העובדה שהרכב עמד הרבה זמן (חלק מהשמן פשוט ירד חזרה לאגן השמן) הביאו את הרכב למצב של גימגום\רעידות כאשר הוא קר מפאת חוסר בשימון המרימים ההידראוליים של השסתומים (שמן סמיך \ מחסור בשמן \ וכד')

כאשר המנוע מתחמם, השמן מגיע בקלות לשסתומים ואז התופעה נעלמת.

תקפיד על מפלס שמן תקין (יש קו מינימום וקו מקסימום, תדאג שהוא יהיה במקסימום כי הדגם מנוע הזה אוהב שמן) ושמן איכותי (טיפולים בזמן).

איציק

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• ספונסר פורום
פורסם
ושכחתי לשאול כל כמה זמן צריך להחליף מצבר?

המחיר ששלמת על הטיפול הוא סביר בהחלט למוסך מורשה.

מצבר מחזיק בממוצע 3-5 שנים, אבל במקרה שלך (לא מניע הרבה) יכול להיות שאורך החיים יתקצר.

תשתדל לנתק את כבל המינוס של המצבר במידה והרכב לא הולך להניע בכמה ימים הקרובים.

• ספונסר פורום
פורסם

אין נוסחה מתמטית, זה משתנה מרכב לרכב ותלוי גם בגיל המצבר.

בד"כ הנעה בלבד גם לא מספיקה מכיוון שהאלטרנטור לא מספק זרם מקסימלי בסל"ד סרק (כשהאוטו עומד) ולכן מומלץ לעשות נסיעה של כמה ק"מ.

• תוכן חדש...