Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4883 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היום לקחתי מהיבואן את הפיאסטה ידנית החדשה שרכשתי, אז לאחר שאבדוק אותה מבחינת צריכת דלק והתנהגות אוכל לספק את הנתונים למי שיתעניין כאן.

אבל כבר יש לי שאלה לאחרים- היום יצאתי מקניון מודיעין, כאשר ברכב היו שתי ילדות ואני, עם מזגן פתוח...הרכב פשוט נעצר בעליה של היציאה-לא הצליח לעלות בראשון עם מזגן- האם זה הגיוני??? :-)

פורסם

אין בשום מקום בארץ שום עליה, שמכונית (גם עם מנוע 40 כ"ס) לא תצליח לעלות בהילוך ראשון.

 

אני חושב, שמדובר בחוסר מיומנות בתפעול תיבת הילוכים ידנית והמצמד.

 

 

פורסם

דרך הים בחיפה, גשם שוטף, 156 2.5 ידנית - לא זזה בראשון :wink::twisted:

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

_______________________

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

חשוב לי להדגיש שמדובר ב"זינוק בעליה" ולא במשהו שקרה תוך כדי נסיעה.

אני מודה שאכן לא נהגתי כבר כ 15 שנה על ידני, אבל איזו "מיומנות" כבר נדרשת כדי להזיז אוטו בעליה ומה היה מונע את זה- מתן גז בטורים גבוהים לפני כן ואז שחרור המצמד??? (דרך אגב כשעשיתי את אותה הפעולה לאחר כיבוי המזגן האוטו סחב הרבה יותר טוב).

בכל אופן, מבטיח לבדוק את הנושא שוב.

פורסם

לא טורים גבוהים, אלא קצת יותר גז מהרגיל וקצת יותר רגש במצמד. תשתמש בבלם יד במידת הצורך, כמו שלימדו בשיעורי נהיגה.

 

בשום אופן לא לא לעלות לסל"ד גבוה ממש, אתה תשרוף את הקלאץ'.

 

אם לא נהגת 15 שנה במכונית עם תיבה ידנית, אז מובן שבימים הראשונים לא תרגיש הכי "בבית", ויקח לך כמה זמן להתרגל.

 

אני בטוח שאין בעיה באוטו שלך והוא תקין.

 

 

פורסם

אז לא הבנתי...

איך יצאת מהחניה? ברוורס :-D

 

עוד לא שמעתי על רכב שלא עולה חניה בחניון.

אם פיאט פנדה 45 כ"ס ביום טוב עלתה את העליות של רמת הגולן עם 5 נוסעים אין סיבה ששלך לא תעלה מהחניון.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

כשרק התחלתי לנהוג על ידני,מרוב הלחץ שרכב לא ידרדר הייתי לוחץ חזק על הגז ולא משחרר עד הסוף את המצמד ולכן הרכב בקושי זז. אולי זה מה שקרה לך אחרת אין שום סיכוי שגם עם היו ברכב 5 נוסעים מבוגרים הוא לא היה עולה או מתחיל לנסוע מהילוך ראשון.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

  • 8 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

היי,

 

אכן, הבעיה קיימת גם אצלי, ולא רק בעלייה. האוטו בתחילת נסיעה קצת "נחנק" לרגע.

אני חושש שזה באיזשהי צורה קשור למנגנון דוושת גז שהחליפו לי כבר פעמיים במסגרת האחריות. אגב, החליפו לי עכשיו גם לוח שעונים עקב פגם שגרם לקצר והקפצת הודעה על תקלת מנוע. האוטו הספיק לעשות רק 16000 ק"מ. דיברתי עם מישהו שגם הזמין פיאסטה ידנית 3 חודשים אחרי שקיבלתי שלי, ונדהמתי לגלות שיש לו אותן בעיות. כבר חשבתי שרק לי אין מזל עם הרכב הזה.

פורסם
חברים,

 

יש מצב ששילבתם להילוך גבוה יותר מ-ראשון ? שלישי לדוגמא .??

 

קרה לי פעם באמצע איילון. בהתחלה לא הבנתי למה הרכב מדומם כל פעם שאני מנסה להתחיל נסיעה. עד שנפל לי האסימון עברו כמה דקות מאוד לא נעימות בהם כל עם ישראל נסע סביבי במהירות והרכב היה תקוע בנתיב האמצעי. עד שהבנתי מה הבעיה כבר הצטערתי שאין באמת בעיה בגלל הפאדיחה :oops:.

volkswagen polo 2016

Ford Focus 2008

פורסם

יכול להיות שמדובר במערכת לזינוק בעליה שפשוט מחזיקה את הבלמים ל2 שניות ולא מאפשרת לרכב להתדרדר אחורה אך גם עוצרת מבעדו להתקדם.

גם אני שמחזיק רכב ידני התקשתי לבצע זינוק בעליה בהתחלה, צריך להתרגל לפעולת המערכת (אני אישית לא מבין את הצורך במערכת הזאת, מעולם לא נתקלתי בקושי בזנוקים בעליה, זה הכל פסיכולוגי).

פורסם

גם אני מהמר על התחלת נסיעה מהילוך שלישי בטעות במקום ראשון.

רכב חדש + חוסר מיומנות (15 שנה לא נגע בגיר ידני) = תרחיש סביר ביותר.

×
×
  • תוכן חדש...