Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5154 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני לא מדבר על קרוסאובר אבל גם לא משהו שהוא "חיית שטח".

תקציב? עד 40,000, צריכת דלק? לא מעניינת אותי אבל שלא יהיה בהגזמה, מה שכן חשוב לי דיזל כי הוא יותר חסכוני (והמחיר שלו גם זהה לבנזין בתחנת דלק שאני מתדלק בה).

הסיבה היחידה שבכלל אני מתעניין בזה היא כי - אני יכול, ראיתי מספר ג'יפים ממודלים לא ישנים כל כך בתקציב הזה ואני חושב שאני אוכל לעמוד בו.

אני פתוח בפניכם ואני יודע שיש כמה שישנאו אותי על זה :-) אבל שטח לא כזה מעניין, בא לי קצת "פוזה" וכוח על הכביש, לחבר יש גם ג'יפ (טויוטה 4RUNNER) והוא עושה איתו הרבה טיולים אז אולי אצטרף אליו עם הזמן.

לא כזה אכפת לי לטעות כי בגיל שלי (22) זה בדיוק המקום לטעויות מהסוג הזה, סך הכל 40 אלף (שזה המקסימום שלי) שבעתיד לא יתאפשר לי לטעות איתם (משפחה וכ'ו).

בכל אופן, המלצות לג'פים למיניהם יתקבלו בברכה, כמו כן אשמח לדעת על עלויות של דברים שיכולים להתבלות (האם יהיה מדובר על כמה מאות או כמה אלפים), והכי חשוב - האם אני עושה טעות מרה רק בגלל שאני רוצה קצת כוח ולהתחיל להנות מהשטח.

וסתם ככה רקע כללי, אני מתחיל ללמוד רק בעוד שנתיים ואני כרגע עובד בהייטק שברוך ה' מכניס לי כסף ככה שלטעות קצת לא יהרוג אותי, חסכונות ללימודים ולדירה יהו משנה הבאה וזה בדיוק הזמן שלי להנות מרכב טוב.

השרשור הטוב ביותר בפורום

אני לא הייתי הולך לקנות עכשיו דייהו נובירה - אבל אחרי הרמה שהורגלתי אליה בדייהו נובירה, אני מוכן לעבור רק לב.מ.ו.

פורסם

בסביבות התקציב הזה אפשר לקנות סוזוקי ג'ימני בערך שנת 2002. הוא קטן מימדים, אבל יש לו שני סרנים חיים, מנוע 1.3 חסכוני יחסית ושלדת סולם. למעשה מדובר על התחלה לא רעה בכלל.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

איך כח וג'ימני מסתדר יחד?

תקנה פאג'רו Q קצר בנזין, יש מכוניות כאלה שמורות שנראות מצויין.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם
בסביבות התקציב הזה אפשר לקנות סוזוקי ג'ימני בערך שנת 2002. הוא קטן מימדים, אבל יש לו שני סרנים חיים, מנוע 1.3 חסכוני יחסית ושלדת סולם. למעשה מדובר על התחלה לא רעה בכלל.

תודה רבה על התגובה המהירה, אבל אני מדבר על ג'יפ ולא ג'יפון :-)

אני אביא דוגמא אני מקווה שתצליחו לתפוס אותה, לדוגמא כאן מפורסם איסוזו טרופר ב33 אלף, גירסאת דיזל עם 255K ק"מ.

האם באופן תיאורטי שקניתי אותו עכשיו יהיה סביר להניח שהמצב המכאני שלו טוב (כמו שטוען בתיאור - למרות שכולם טוענים כך) או שצפויה למוסכניק שלי עבודה.

השרשור הטוב ביותר בפורום

אני לא הייתי הולך לקנות עכשיו דייהו נובירה - אבל אחרי הרמה שהורגלתי אליה בדייהו נובירה, אני מוכן לעבור רק לב.מ.ו.

פורסם

טרופר דיזל עם מנוע 3.0 לא מומלץ בגלל בעיות עם מערכת ההזרקה/מנוע שלו. ג'ימני זה לא ג'יפון ויש לו יכולות שטח אמיתיות ומאוד מכובדות (למאט לנדרובר דיפנדר, הג'יפ של קרייזלר ודיסקו לא מהדור האחרון רק לא ג'ימני יש שני סרנים חיים, כל השאר במקרה הטוב סרן חי רק מאחור). ג'יפון הכוונה לקרוסובר, כלומר רכב ללא יכולות שטח, רק ניראה ג'יפ בכאילו.

לא מתאים לך רכב שטח קטן? OK.:-) ממליץ על מיצובישי פג'רו, נהגתי על דיזל 2.5 ידנית והייתה עבורי מאוד חלשה (אז לקחתי יוקון דיזל 6.5), זו אותו מנוע של מגנום. יש גם גירסא עם מנוע 2.8 שקצת חזקה יותר אבל לרוב אוטומט.

טויוטה לנדקרוזר מעולה אבל יקר, דיסקו זה אחזקה ויכולות שטח מאוד רציניות, טרופר בנזין אמין וכך גם דיזל ישן 3.1. לא ממליץ על 4ראנר, מכונאים לא אוהבים לעבוד על המנוע שלו וזה גם לא רכב החסכוני ביותר, אבל נהגתי על כזה קצת והוא נחמד.

איך כח וג'ימני מסתדר יחד?

לג'ימי יש הילוך כוח ויש קיטים בשביל הילוך כוח חזק יותר. זה מספיק כדי לעבור את רוב המכשולים אפילו טכניים.

מי שרוצה כוח צריך ללכת ישר על SUV אמריקאי כי נהגתי על טרופר בנזין 3.5 ולא הייתי אומר שאפשר לקרוא למה שהוא מציע כוח, נוסע כמו פרייבט רגיל ותו לא. כוח זה יוקון/טאהו/גרנד צ'רוקי עם מנוע בנזין V8 וצריכת דלק 1 ל3 או יוקון דיזל 6.5 שהוא עושה 1 ל7 אבל כולם מUN ושאר שירותים ורק 2 דלתות אבל חזק מאוד מאוד ונדיר.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

טרופר דיזל (3 ליטר) זה רכב שלא נוגעים בו, גם לא עם מקל מטאטא!

יש שם בעיה קשה של מזרקים פגומים שגומרים מנועים בקצב מסחרר ולמרות ריקול של איסוזו, זה לא פטר את הבעיה לטווח הארוך.

האחריות על הבעיה הוארכה מאוד (נדמה לי 10 שנים) אבל אך ורק בתנאי שלרכב יש היסטוריית טיפולים מלאה אך ורק במוסכי UMI.

יש לא מעט רכבים שיתנו לך גם כח וגם יכולת שטח, החל בטויוטה פראדו ומיצובישי פג'רו (שבכדי לעמוד בתקציב תצתרך ללכת לא מעט שנים אחורה), מצד שני, אתה יכול קצת לוותר על כח, על חש/בון שנתון יותר חדיש וללכת על טרנו, גאלופר (קצר), טראקאן וכו'.

אתה לא צריך לבטל לחלוטין רכבי בנזין, יש לא מעט רכבי שטח בנזין עם מערכת גפ"מ, תמצא לך אחד כזה ואז אתה חוסך אפילו יותר מבסולר.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

לג'ימני יש הילוך כוח ויש קיטים בשביל הילוך כוח חזק יותר. זה מספיק כדי לעבור את רוב המכשולים אפילו טכניים.

הבחור כתב שהוא רוצה 'פוזה' וכח על הכביש.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

פורסם

discoTD5, כמו שרשמתי קודם. רוצה כוח ופוזה הפתרון רכב אמריקאי עם מנוע 8 צילינדר. התשלום בא בתחנת דלק. גרנד עם מנוע 5.2 או יוקון 5.7 בדיוק מה שצריך בשביל כוח על הכביש והוא עדיף על דיזל מבחינה הזאת. לדיזל יש הרבה מאוד מומנט אבל במהירויות גבוהות הוא לא אוהב לשייט לאומת הבנזין שנוסע על 2500סלד במהירות נחמדה ובשיוט רגוע על 1700סלד. הכל טוב חוץ מ1 ל3. מעבר לזה בשביל מנוע כזה 250000 קמ זה הרבה וחייבים לבדוק שלחץ שמן בסרק לא נמוך, אחרת צריך להחליף מייסבי קרנק.  

פורסם

אין לנו ויכוח. נסכם על ג'ימני עם מנוע סטרוקר...?

פורסם

סיכמנו! זה זאב בעור של כבש, מנוע שברולט 350 (כלומר בעברית 5.7 :-P):

Image52.jpg

עריכה: לדעתי פותח שרשור צריך להחליט בשביל עצמו מה עדיף לו: ביצועים או צריכת דלק. כי פוזה זה גם דבר יחסי. אם במוו X5/X6 זה פוזה נטו וחזק על הכביש עם 0 יכולת שטח ומחיר גבוה, אז לטרופר ופג'רו אין פוזה של ממש. לקינג ולפראדו יש קצת פוזה (ותלוי בעיני מי, בעיניי למשל לא) כמו למזדה 6 שחורה.

לאיזה רכב יש פוזה וכוח בכביש חוץ מאמריקאיות? זה ריינג' רובר שהוא גם V8 צמא וגם ניראה טוב וגם יהיו לבעלים שלו הרבה חברים במוסכים.

פורסם

חברים חברים, מעולם לא דובר על מנוע גבוה מ3 וחצי, אינני בעל תחנת דלק :-)

אני יודע שהפוזה נשמע קצת מוזר אבל לכולנו יש את התקופה הזאת בחיים אני חושב, והשנה הזאת התמזל מזלי שגם יכולת כלכלית (טוב לא 200 אלף אבל עדיין) יש לי, ולכן 40 אלף לרכב בסביבות שנות ה2000 מתאים לי במידה והדלק לא יאכל לי את כל המשכורת אלא אחוז מסויים ממנה שאני מכניס בשקלול מראש, ולכן אם יצא לי 1000 שקל דלק לנסיעות הלא רבות שאני עושה, זה בסדר גמור מצידי.

אין לי צורך במשאית קטנה - למי שהציע היוקון 8) אלא בג'יפ דוגמאת הטראנו שלמרות השנה המאוחרת יתנו את מבוקשי, בנוסף לכך עקב ההמלצות הרבות גם של חברים שאינם בקיאים ברכבי שטח אך כמוכם ידעו להגיד לי ל-ה-ת-ר-ח-ק מהאיסוזו, למרות המחיר המפתה.

אשמח מאוד אם תוכלו לסכם לי את הרכבים שכדאי לי לבחור מביניהם, ולמרות הכבוד הרב שאני רוכש לך TVZIPPER, אנא להשאיר את הג'ימיני בחוץ :wink:

תודה חברים.

השרשור הטוב ביותר בפורום

פורסם

רכבי שטח עם מנועי בנזין 3+- ליטר בעלי צריכת דלק בין 1 ל5 לבין 1 ל7. זה משהו שאתה יכול להתמודד איתו (לא רשמת כמה אתה נוסע בחודש)?

אם לא, דיזלים קצת יותר חסכוניים אבל פחות זריזים.

רשמת טראנו. בתקציב שלך זה טארנו עם מנוע 2700 דיזל. עדיף לך ללכת על טראנו קצר עם גיר ידני (הרוב אוטומט אבל עם קצת מאמץ אתה תצליח למצוא אחת כזו).

חשוב שמבחינת כוח לא יהיו לך אשליות. רכבים כאלו סוחבים טוב לרוב, במיוחד החזקים שבהם. אבל רב משפחתיות יהיו זריזות יותר בהאצות והאצות ביניים. 10 שניות מ0 ל100 זה ממש טוב לרכב כזה (בדרך כלל זה משהו כמו 15 שניות). יוקון, גרנד צרוקי ופראדו מדור האחרון עושות כ9 שניות.  

פורסם

למרות שאינני אוהב את הטראנו, אני מעיד על אבא של חבר אחר שבבעותו טראנו עוד משנות ה90 ועד היום, כנראה שיש בה משהו.

הנסיעות העיקריות שלי הן בתוך ירושלים (גבעת זאב - תלפיות או גבעת זאב - מרכז העיר) וגם זה כ4-5 פעמים בשבוע, כאמור יש שטח באזור של גבעת זאב ובכלל לא אתנגד לקצת שטח עם החבר המומחה בסופי שבוע כשיזדמן.

הטראנו יותר ויותר נראית אופציה משתלמת, כאשר יהיה בידי מידע יתר קונקרטי על ניסאן או אחת מהאחרות שהצעת לי, אשאל שנית לדעתכם להבדלים בין דגמים ספציפיים.

כל מידע נוסף שיהיה לי לעזר יהיה נחמד, אך לא עניתם לי האם אני עושה כאן טעות, כי אני עדיין לא סגור על כך ששטח זה בשבילי, אבל ההצעות שראיתי ביד 2 עניינו אותי.

בכל אופן, בהחלט הארתם את עיניי לגבי האיסוזו וההתרחקות ממנו ועל כך ועל המידע הנוסף אני מודה לכם רבות.

השרשור הטוב ביותר בפורום

פורסם

בשביל שטח שהוא מעבר לשבילים רצוי שלרכב שלך יהיו מיגונים, הגבהות ונעילה לפחות אחורית. בנוסף כמובן צמיגים לפחות 50/50.

פורסם

אופציה מעניינת היא סאנגיונג קרסטון שיענה כמעט על כל הדרישות שלך, זול לקניה, זול לאחזקה, בעל יכולת שטח מצוינת ויכולת כביש לא רעה בכלל (במיוחד בדגם ה 2700), מאובזר, נח.

ללא ספק יהיה לך קושי אמיתי במכירה אבל מצד שני יש לזכור 2 דברים רלוונטים:

1. קונים בזול, מוכרים בזול.

2. כל השוק היום יושן, קשה מאוד למכור כל רכב, ובפרט רכבי שטח עתירי נפח ומימדים כך שזה לא שכל רכב שטח אחר תעיף ביומיים.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תוכן חדש...