Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7937 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 78
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

עדכון:

אספתי את המסך אחרי שהגיע במשלוח (ממושך למדי) מחו"ל! חיברתי אותו ובדקתי תקינות, אחלה מסך, הוא גם יושב בול על האוטו - כמובן שתידרש כאן התקנה מקצועית.

סגרתי רשימה, והזמנתי את רכיבי המחשב (כמעט כולם):

מפלונטר הזמנתי את הבסיס למערכת: Creative SLiX Case

זו ממש מציאה! 1264 ש"ח למארז Barebone + בורד + כרטיס Creative Audigy 2 נפרד PCI.

ומלמיר הזמנתי:

Intel Celeron D 2.4GHz

Kingston DDR333 256MB

Hitachi Travlerstar 40G 5400RPM

Ortech K-9999RF Keyboard

Level One WNC-300 USB WiFi 54mbps

ולמחשב שלי הזמנתי Edimax EW-7128G PCI WiFi 54mbps

אני עדיין צריך לדאוג לכרטיס רדיו D-Link (אני אאסוף אותו בעצמי מ-PC Hardware)

כמו כן, מצאתי בקר ממש מגניב לווליום:

http://www.griffintechnology.com/products/powermate

גם אותו אני צריך לאסוף בעצמי מ-Panda (חנות לא כ"כ אמינה, אבל מה לעשות, רק להם יש את הבקר הזה בצבע שחור).

---

אגב, אני מתכוון להגיע למפגש הסאונד ביום שבת בקניון ר"ג...

מי שמעוניין לראות את הראלי ומסך המגע, לתת עצות, או סתם לדסקס בנושאים אלו או אחרים, מוזמן לבוא :smile:

- - -------[Fireball]------ - -

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

מצ"ב תרשים ראשוני של ה-CarPC...

התרשים הוא קובץ JPG שייצאתי מ-Visio. צירפתי קובץ ZIP למטה.

זהו תרשים התחלתי וחסרים בו עדיין כמה פרטים. אשמח לשמוע את דעתכם, אם יש לכם עצות בצד הטכני, או שמשהו נראה לכם לא כדאי או שגוי.

הסבר כללי:

בבגאז' תהיה פלטה עם מסגרות, שיראו באופן יפה את המגבר, את ה-Distribution Block עם הפיוזים וכו'. בצדו הימני של הבגאז' הפלטה תיחתך ושם יכנס המחשב.

בצד שמאל קיצוני יהיה הסאב.

בתקרה של הרכב יישתל ה-FM Receiver ויחובר לאנטנה. הוא יישלט ע"י USB ויעביר אודיו למחשב חזרה בכבל נפרד.

מקדימה ה-Touch Screen נשלט ע"י USB ומעבירים לו סיגנל VGA כמובן עבור התצוגה.

כמו כן יש לי מקלדת עם Trackball שמתחברת למקלט RF שיהיה מוצב מקדימה, למקלט יציאות PS/2 שיחוברו למתאם שיעביר ל-USB.

כל יציאות ה-USB מקדימה (כרגע 3) ייחוברו ל-USB Hub קטן שיימצא בתא הכפפות.

מקדימה מסך ה-LCD יורכב כחלק מהדאש (בתוך תבנית) ועם תפעול של סקיי ופיברגלאס הוא אמור להיראות די טוב שם.

carpc1.zip

פורסם

יפה מאוד, יש רק דבר אחד בשרטוט שלך שגם רשמת שם שלא ברור לי,

רשמת שלפני הפיצול של הכבל, ז"א מהמצבר ועד לפיצול יהיה כבל של 8AWG ואחרי הפיצול,

ז"א מהמפצל ועד למגבר יהיה כבל של 4AWG, לדעתי טעית כי גם בשרטוט ראיתי שציירת את

ה8AWG יותר עבה מה-4.

זה הכל, סה"כ יפה מאוד ומעורר ציפיות...

איציק.

פורסם

עדכון נוסף לפני שאני הולך לישון:

קיבלתי את כל הרכיבים החשובים (דאגתי לקבל אותם לפני סופשבוע).

עבדתי כל סופשבוע כדי להרכיב ולקנפג את המחשב.

סיימתי את הבניה באופן בסיסי - הכל רץ כמו נימר! התקשורת האלחוטים בין המחשב שלי לבין ה-CarPC פועלת, התקנתי Ghost כדי לעשות גיבויים של המחשב, הסאונד מה-Audigy 2 בן-בנזונה, הפגזתי את הדיסקשיח ב-MP3ים, לאחר הרבה מחקר החלטתי להשתמש ב-FrodoPlayer כנגן, אני כרגע עובד על Skin שמתאים בדיוק לצרכי (אני פוטושופיסט מנוסה) ויוצא פשוט מדהים, אפילו הוספתי לוגו של פג'ו :twisted: אני מקווה שנושא הקירור יסגר בסדר, עם ה-Barebone שלי הגיעה קומבינה של Heat Pipe עם מאוורר צידי שקט 3 מהירויות, שמתכוונן לפי טמפרטורה.מרשים למדי. המארז עצמו יפהפה, ולאחר מחקר הצלחתי להבין שהוא בעצם מארז של Shuttle (הרי Creative לא מייצרים שום דבר, אלא רק משווקים תחת שמם).

היה סופשבוע פורה ביותר, אני עייף, לילה טוב :shock:

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

ראיתי עכשיו בחתימה שלך שיש לך מעבד של סלרון.

לא חבל?...זה ידוע שמעבדים של סלרון הם חרא עושים בעיות ולפעמים נדפקים לגמריי.

Mitsubishi Super Lancer GLXi 95 Manual

פורסם
ראיתי עכשיו בחתימה שלך שיש לך מעבד של סלרון.

לא חבל?...זה ידוע שמעבדים של סלרון הם חרא עושים בעיות ולפעמים נדפקים לגמריי.

מאיפה הגעת למסקנה הטיפשית הזאת?

בו אאני אחדש לך, אם אתה לא עובד באפליקציות הדורשות 3D או DB, אין לך כל צורך בפנטיום. סלרון עושה את עבודתו נאמנה, במיוחד ביחס למחיר אותו אתה משלם.

יתר על כן, רוב הסלרונים כיום מבוססי ליבות שהם דור אחורה של פנטיום עם שיפורים קלילים ככה שההבדלים קטנים מאד ולא מורגשים בביצועים אלה הרבה יותר בכיס.

פורסם

ההבדל בביצועים דווקא מורגש מאוד בין פנטיום לסלרון!

אבל כמובן שלצורך הפרוייקט הנ"ל - אין צורך לזרוק הרבה כסף על מעבד פנטיום חזק, כשהמחשב נועד לרוב בשביל ההארד-דיסק שבו ויש כרטיס קול שעושה את רוב העבודה למטרת הפרוייקט.

(אבל כמובן שאין טעם לזרוק סתם שמשפחת הסלרון היא חרא ועושה בעיות)

פורסם

בלי לזלזל באף אחד פה...יש לי ידע במחשבים טיפה יותר ממכם.. ( ובאמת באמת שאני לא מזלזל בכם )

במצב כזה אין שום הבדל ואין מצב שיהיה הבדל...

גם למשתמש ביתי כול עוד שהוא לא מפעיל משחקים חדשים או תוכנות גרפיקה לא אמור להיות הבדל

לאחותי יש סלרון 1700 והוא עושה הכול חוץ קפה...:morning:

פורסם
בלי לזלזל באף אחד פה...יש לי ידע במחשבים טיפה יותר ממכם..

ההצהרה שלך ממש מצחיקה. מאיפה אתה יודע מה הידע של האנשים כאן במחשבים. יש כאן עובדי חברות היי טק, בעלי חברות היי טק ואנשים בעלי ידע רב בתחום המחשבים ואני מאמין שגם רבים שיש להם ידע רב משלך (קשה לי להאמין שמישהו בעל ידע רב במחשבים היה יוצא בהצהרה כמו שלך).

פורסם
בלי לזלזל באף אחד פה...יש לי ידע במחשבים טיפה יותר ממכם.. ( ובאמת באמת שאני לא מזלזל בכם )

אם אתה באמת מנהל אתר/באתר PCTIP כמו שכתוב בחתימה שלך, אז יש לך ידע, רק שהוא ברמה של ילדים חאפרים, ואני מקווה שאתה לא נעלב.

ולעניינינו גם פנטיום 500 עושה הכל, רק לאט יחסית. השאלה היא מהן הדרישות.

לבוא ולטעון ש"סלרון זה חרא ועושה בעיות" זאת חלמאות.

פורסם

רפי לא באתי לקטול את החברה לא הבנת אותי נכון, התכוונתי שאנשים בעלי חנויות למחשבים ממליצים ללא ללכת על סלרון כי הוא עושה בעיות.

Mitsubishi Super Lancer GLXi 95 Manual

פורסם

לקטול חברה ? :(

פנטיום סלרון = אינטל

פנטיום 4 = אינטל

אתה לא קוטל אף אחד, לא מדובר בוויכוח בין AMD לאינטל, פה זה מצב של WIN WIN SITUATION

בכל אופן, כמובן וכמובן שיש הבדלים בין סלרון לפנטיום 4, cache כפול, נתחיל מזה

בכל אופן,

גם למכונית ספורט יש התרונות על מכונית משפחתית , (יותר חזקה)

השאלה אם זה עונה על הדרישות המשתמש, והאם זה נכנס לתקציב המדובר.

matan, באמת שאין לי מושג מה הידע שלך במחשבים, ואין לי מושג מה אתה מגדיר "מחשבים", בין אם זה תיכנות או אינטרנט, ובין אם זה חומרה או תוכנה, או אפילו אולי אתה מייצר ציפים בבית.

אבל רק לפי הצהרה שכזו זה לא מוסיף לך הרבה, משום שאתה לא מכיר את הרמה של אף אחד פה במחשבים.

(זה פורום מכוניות-אודיו.)

המשתמש עזב את הפורום.

if i have seen farther than other men it is because i have stood on the shoulders of giants

• תוכן חדש...