Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7937 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני במקומך קונה את המכשיר של פיוניר 9450 אין סוף לכיונוני האודיו עד לתדר האחרון...

ותצוגה מרשימה וברורה...

הכל במכשיר הזה נוח ואיכותי בקיצור מכשיר אחד הטובים!!!

כללי החתימה מופיעים בדביק בפורום האודיו ובפורום האוף טופיק.

קרא אותם.

• תגובות 78
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

תודה על התגובות! אני אברר ואשקול את המכשירים הנ"ל. אשמח להמלצות נוספות מסוג זה!

המחירים שהצגת ל CARPC קצת מוגזמים.

אני לא יודע על איזה Form Factor הסתכלת, אבל לוחות ITX עם מעבדי VIA לא עולים כל כך הרבה כסף.

מסכי ה LCD עולים פחות מ300$.

מלבד זאת, אתה לא חייב להזמין מחו"ל, אתה יכול להזמין בארץ מסך, ולהדביק עליו מסך מגע. כל הסיפור לא צריך לעלות מעל 1000 ש"ח לדעתי.

הסתמכתי על לוח עם מעבד של Asus שעולה כ-1000 ש"ח, וזה לא הרבה...

אבל עוד 400 ש"ח למתאם כוח (ספק), 700 ש"ח לדיסקשיח 40 ג'יגה של ניידים, 340 ש"ח לכונן קומבו דיוידי-צורב-סידי, 150 ש"ח לכרטיס רדיו, 250 ש"ח לכרטיס רשת אלחוטי, 900 ש"ח למקלט ג'יפיאס. כל זה יוצא כמעט 4000 ש"ח, וזה עוד בהתחשב בעובדה שיש לי בבית מעבד פנטיום 4 וחצי ג'יגה זיכרון לשים בפנים.

לגבי מסכים? 280 דולר בחול, עם מיסוי בשמיים (נאמר לי שזה יכול לצאת בין 35 אחוז מינימוווםם לבין 70 אחוז). אז אם נקח 50 אחוז זה יצא 420 דולר. תוסיף כ-30 דולר משלוח לארץ. זה 450 דולר דהינו 2000 ש"ח.

בארץ? יותר גרוע. ביררתי עם 2 חברות והמחירים הם בשמיים. משהו בין 4000 ל-7000 ש"ח. טירוף. גם משטח רגיש למגע שמרכיבים מעל עולה פול כסף בארץ!

אם אתה מצליח להשיג בארץ צד מגע או צג רגיל + משטח מגע ב-1,000 ש"ח, תגיד לי איפה :shock:

בקיצור, כל הסיפור היה יוצא לי 6000 ש"ח, וזה לפני רכיבים למערכת שהיו עולים כ-4000 ש"ח, ועוד התקנה בתוך הדשבורד, עיגון של המחשב וכו' שהיו עולות עוד כ-2000 ש"ח.

זה פשוט יותר מדי.

- - -------[Fireball]------ - -

פורסם
תודה על התגובות! אני אברר ואשקול את המכשירים הנ"ל. אשמח להמלצות נוספות מסוג זה!

המחירים שהצגת ל CARPC קצת מוגזמים.

אני לא יודע על איזה Form Factor הסתכלת, אבל לוחות ITX עם מעבדי VIA לא עולים כל כך הרבה כסף.

מסכי ה LCD עולים פחות מ300$.

מלבד זאת, אתה לא חייב להזמין מחו"ל, אתה יכול להזמין בארץ מסך, ולהדביק עליו מסך מגע. כל הסיפור לא צריך לעלות מעל 1000 ש"ח לדעתי.

הסתמכתי על לוח עם מעבד של Asus שעולה כ-1000 ש"ח, וזה לא הרבה...

אבל עוד 400 ש"ח למתאם כוח (ספק), 700 ש"ח לדיסקשיח 40 ג'יגה של ניידים, 340 ש"ח לכונן קומבו דיוידי-צורב-סידי, 150 ש"ח לכרטיס רדיו, 250 ש"ח לכרטיס רשת אלחוטי, 900 ש"ח למקלט ג'יפיאס. כל זה יוצא כמעט 4000 ש"ח, וזה עוד בהתחשב בעובדה שיש לי בבית מעבד פנטיום 4 וחצי ג'יגה זיכרון לשים בפנים.

לגבי מסכים? 280 דולר בחול, עם מיסוי בשמיים (נאמר לי שזה יכול לצאת בין 35 אחוז מינימוווםם לבין 70 אחוז). אז אם נקח 50 אחוז זה יצא 420 דולר. תוסיף כ-30 דולר משלוח לארץ. זה 450 דולר דהינו 2000 ש"ח.

בארץ? יותר גרוע. ביררתי עם 2 חברות והמחירים הם בשמיים. משהו בין 4000 ל-7000 ש"ח. טירוף. גם משטח רגיש למגע שמרכיבים מעל עולה פול כסף בארץ!

אם אתה מצליח להשיג בארץ צד מגע או צג רגיל + משטח מגע ב-1,000 ש"ח, תגיד לי איפה :shock:

בקיצור, כל הסיפור היה יוצא לי 6000 ש"ח, וזה לפני רכיבים למערכת שהיו עולים כ-4000 ש"ח, ועוד התקנה בתוך הדשבורד, עיגון של המחשב וכו' שהיו עולות עוד כ-2000 ש"ח.

זה פשוט יותר מדי.

לדעתי אתה עושה טעות, היית ברעיון תשאר ברעיון, ההבדל בין מחשב לאוטו לבין הד יוניט רגיל זה שמיים וארץ

אתה שוכח שבהד יוניט אין רבע מהדברים שאתה רוצה לשים במחשב, אז תקנה חלקים למחשב שלא יהיה מושלם, רד מהGPS וכל זה תעשה אותו יותר צנוע

אם הזמן תשפר אותו כל פעם בחלק חדש יצא לך סכום התחלתי לא גבוה במיוחד(כי כל פעם תוסיף משהו כשיש כסף)

ושלא נדבר על ההבדל ברמה

RozwareZ מנהיג אגודת "נמאס לי מתדרי רדיו אמריקאים".

פורסם
אני בגישה שאם עושים משהו עושים אותו כמו שצריך, עם תקציב מוגבל שכזה הוא לא יכול לעשות את זה כמו שצריך ולכן עדיף שיזנח את הרעיון.

זו בדיוק הגישה שלי.

אני יכול לעשות את זה דווקא - אבל אז יהיה לי מחשב מוגבל שיודע לנגן רק שירים, התקנה מגעילה של מסך מעל הדש בורד, ופחות 10,000 ש"ח בבנק.

אני לא מחשיב כאן את הזמן של העבודה וההשקעה שדרושים לזה. לקח לי כמה שבועות רק לתכנן את זה ולקרוא ת'רדים.

זה לא שווה את זה. כבר עדיף לשלם חצי מהכסף ולקנות מערכת "סטנדרטית" שתהיה טובה.

לדעתי פרוייקט כזה שווה לעשות רק אם אתה מוכן לבזבז 15,000 ש"ח ולעשות אותו קומפלט כמו שצריך.

אני גם לא רוצה לבנות את זה "בחלקים". את הרכב שלי אני לא אחזיק כנראה 10 שנים, אלא אחליף אותו תוך כמה שנים. אם אני רוצה להנות ממשהו אני מעדיף שזה יהיה עכשיו.

פורסם

התקנה של מערכת כזאת דורשת מאמץ כספי והרבה עבודה, אבל לדעתי אתה בונה מערכת שלא תשתמש בחצי מהפונקציות שלה.

לא הייתי ממליץ לשים מערכת מבוססת פנטיום 4, אלא דווקא מערכת מבוססת VIA C3. פנטיום 4 בחום ששורר במכונית + העובדה שקשה לדאוג לאוורור נורמלי במגבלות המקום נשמע לי מתכון לצרות.

לוח ITX כולל מעבד VIA במהירות 800 מגהרץ עולה כ 800 ש"ח.

בנוסף לא ברור הצורך בכרטיס רשת אלחוטי, וצורב בתוך הרכב.

גורם נוסף שצריך לקחת בחשבון, אם אתה רוצה להשתמש במערכת כמחשב לכל דבר, אתה לא תוכל להסתפק ב LCD עם כניסת VIDEO בלבד. אתה לא תוכל לקרוא טקסט.

בנוגע למחירים, אין מכס על LCD. אם אתה מזמין דגם שאין לו כניסת VIDEO, אתה גם לא תשלם מס קניה בסך 5 אחוז. יש כל מני מציאות ב EBAY:

http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&category=42186&item=3495641805&rd=1

המסך הזה הוא מצויין, בעל רזולוציה 640 על 480. צריך רק להתאים לו בקר A/D ואינוורטר. זה LCD די נפוץ כך שלא צריכה להיות בעיה.

http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&category=32826&item=5112176589&rd=1

זה נראה נחמד, יש לו בקר ואינוורטר מובנים, אבל אני לא יודע עד כמה ה LCD טוב.

על ה LCD הערומים האלה אפשר להרכיב מסך מגע בקלות. 6.4" והבקר שלו עולים כ -50 עד 70 דולר. הבעיה היחידה היא למצוא חברה שיש לה את זה במלאי באופן שוטף שלא יעמיסו עליך עלויות חריגות.

אם אתה מוכן להשקיע קצת זמן ומאמץ באיתור רכיבים, אפשר לבנות מערכת בעלויות סבירות.

בנוגע לעלות התקנה - בזה אני כבר לא יכול לעזור, אין לי מושג :)

פורסם

נמסיס:

במצב קלאסי באמת הייתי קונה מערכת מבוססת VIA, אך יש לי פנטיום 4 2.2 וחצי ג'יגה DDR שהם די יקרים, אז בכל זאת שווה לנצל אותם, לא?

איך הגעת למסקנה שאין מכס על LCD? מספר אנשים כבר אמרו לי אחרת. זה גם לא נשמע הגיוני במיוחד.

לגבי המשטחים רגישי המגע, לא מצאתי אף מקום בארץ שמוכר אותם במחירים סבירים, בקושי מוכרים אותם בארץ בכלל.

אפשר להשיג דברים בעלות סבירה אך הכל עניין של פשרה.

אני יכול לוותר על כרטיס רשת אלחוטי, אבל אז אני אצטרך לפרק את ההארדיסק כדי להעביר שירים - איבדתי חצי מהיתרון של הנוחות.

אני יכול לוותר על צורב - אבל אז לא אוכל לצרוב לחברים טראקים מתוך הרכב. איבדתי עוד יתרון.

בסופו של דבר אפשר להגיע למחיר שאינו יותר מדי יקר, אבל CarPC שאינו יותר מדי טוב, וזו לא מצב שאני רוצה להגיע אליו.

אנזו:

האם ניתן להשיג את הדברים האלו בארץ?

האם הם לא חורגים מהתקציב שלי בצורה היסטרית?

פורסם

אתה שוכח משהו אחר שוב, עם הד יוניט רגיל אתה לא יכול לבצע כלום מה"ייתרונות האלה"

שלטעמי מיותרות לחלוטין חסר שיטות להעביר דברים? ואם יש לך דיסק אז מה הבעייה להעביר דברים על דיסקים?

צורב? באמת שטות גמורה לדעתי

RozwareZ מנהיג אגודת "נמאס לי מתדרי רדיו אמריקאים".

פורסם

פיירבול,

בתור מי שמייבא לארץ מסכי LCD, מי שאמר לך שיש מכס עליהם - טועה. משלמים מעמ בלבד, ומס קניה בסך 5 אחוז אם יש לו כניסות וידאו. פשוט מעבירים אותו בסיווג של מסך מחשב.

לגבי כרטיס רשת אלחוטי, הרי המחשב שלך בתוך האוטו, איך תעביר אליו מדיה כשהרכב בחוץ והמחשב שלך בפנים? חוצמזה, רשתות אלחוטיות איטיות נורא.

לצרוב לחברים טרקים מתוך הרכב? תסלח לי שאני אומר, אבל לא נשמע לי שימושי יותר מדי.

בנוגע למסכי מגע, מוכרים אותם במספר מקומות, רק צריך להכיר. לדוגמא - חברת אלינה, אטאר-אל ועוד.

בכלאופן, ההחלטה היא שלך, לא שלי. שיהיה לך בהצלחה :wink:

פורסם

סלח לי על גלישה לנושא ממש לא רלוונטי

אבל אתה מעליב את הרשת האלחוטית שלי.

(כימעט שיא של 5 מגה בייט לשניה)

אז אני מבקש לא לשלול רשתות אלחוטיות

:)

המשתמש עזב את הפורום.

if i have seen farther than other men it is because i have stood on the shoulders of giants

פורסם

טוב. עם נמסיס אני מתייעץ בה"פ בקשר לענייני מכס וייבוא מסכים.

לגבי הרשת האלחוטית - זה לא הפיתרון הכי מהיר, אבל זה פחות מסוכן ופחות טירחה מאשר הארדיסק נשלף, וזה בטוח פחות מציק מאשר צריבת דיסקים.

לכבל ישיר אין מצב כי אני לא מחנה את הרכב בגראג' פנימי לבית.

אע"פ שהוא האיטי מכל הפתרונות הנ"ל - רשת אלחוטית הוא הפתרון האוליטימטיבי עבורי.

זה יוצא 2-3 שניות לשיר, סביר בהחלט :!:

אני עדיין מתנדנד בין CarPC לבין Head Unit קנוי.

מאוד קשה להחליט כי מצד אחד אף אחד לא נהנה לבזבז כסף יקר, וכל העסק ידרוש זמן והשקעה ומצד שני זהו הפרוייקט שרציתי מהתחלה :cry:

זה גם ממש מציק להסתכל כל הזמן ב-2 כיוונים.

הצלחתי לצמצם עלויות של המחשב לסביבות 4500-4000 ש"ח עם המסך, אבל עדיין נשאר עניין ההתקנה של ה-LCD על הדאש (נראה לי שאלך ל-Sound FX כדי לקבל הצעת מחיר לעבודה על הדאש, אם מישהו משם קורה את ההודעה אשמח אם יגיב).

אגב, מדיבור עם Tweet הבנתי שחשוב לבדוק את אספקת הזרם (דהינו אמפר) של האלטרנטור עבור פרוייקט שכזה. איך\היכן אני יכול לבדוק דבר כזה?

עכשיו צריך לראות כמה המערכת עצמה תעלה.

הרכיבים שאני שם עין עליהם כרגע הם:

קומפוננט מורל Dotech 5 - יעלו 700 ש"ח (כמובן ללא רמקולים אחוריים)

סאב JL Audio W3 - יעלה 1500-2000 ש"ח

עכשיו יש לי 2 שאלות בנושא.

1. האם הסאב המצוין הזה הוא לא Overkill עבור קומפוננט כמו ה-Dotech 5? האם הוא לא חזק מדי? במיוחד כשמדובר ב-106 ראלי קטנה.

2. האם כדאי לקחת מגבר 4 ערוצים ולחבר אותו לסאב, או שכדאי שיהיו 2 מגברים נפרדים לסאב ולקומפוננט? (יש לכם המלצות על דגמים ספציפים?)

פורסם

טוב חבר'ה, בשורות טובות (או רעות, תלוי איך אתם מסתכלים על זה).

מצאתי LCD Touch Screen של Lilliput (הפירמה כנראה הכי נפוצה עבור CarPCs) בגודל 7 אינץ' ב-190 דולר (בד"כ נמכרים יותר קרוב ל-300 דולר).

קפצתי על המציאה, והזמנתי מחו"ל. כנראה יקח זמן מה להגעה, אבל זרקתי את האבן הראשונה, והמפולת החלה - פרוייקט ה-CarPC על הראלי החל :twisted:

פורסם

אחי רק רציתי להגיד לך שיהיה בהצלחה ומקווה שתצליח והכל פה קשור לפי דעתי רק בדבר אחד : אל תתייאש

כללי החתימה מופיעים בדביק בפורום האודיו ובפורום האוף טופיק.

קרא אותם.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

עדכון:

החבילה עם הצג נשלחה ע"י UPS, הגיעה ל-Mustop וכרגע היא בדרכה לארץ.

יש לי קונפיגורציה כמעט סופית למחשב, החלק הזה באופן מפתיע (או שלא) לא כל כך מתקיל אותי, כאשר המסך יגיע, ואבדוק שהכל תקין, אבצע את הקניה למחשב.

Lilliput 7" LCD

Asus Pundit AB-P2600 caseSome Power Adaptor

Intel Celeron 2.4GHz

Micron DDR 256MB CL3

Hitachi Travlerstar 40G 5400RPM

D-Link DSB-R100 PC FM USB Radio

EDIMAX - EW-7128G - 802.11g 54Mbps Wireless PCI Card

1.

לגבי קונפיגורציית הרמקולים\מגברים, אני בבעיה גדולה.

אני מאבד את עצמי בגלל חוסר הנסיון.

עם מה להתחיל? קודם למצוא מגבר, ואח"כ קומפוננט, ואח"כ סאב,

או שאולי כדאי לקנות קודם קומפוננט, או שכדאי לא לקנות סאב עד שמתקינים את הקומפוננטים.

HELP!

להזכירכם - 106 ראלי דור 2

2.

כרגע זו רשימת הקומפוננטים שאני שוקל, כולם 5 אינץ' פלוס טוויטר:

Morel Dotech 5

Rockford FNQ-3514

MB QUART R/P/DSD-213 (לא הצלחתי להבין בדיוק את ההבדלים)

JL Audio VR525 (נחשבת ממש מדהימה, מישהו קנה או שמע?)

המלצות?

3.

בסאבים אני מתלבט בין רוקפורד (סדרות RPF/RFZ) ל-JL Audio (כנראה W3 בתקווה שהוא לא יקר מדי). אני תוהה - איזה גודל סאב אני צריך לראלי?

אני רוצה באס הדוק, חזק, אבל לא מנופח (מאוד חשוב לי שיהיה מדויק ומחובר לקומפוננטים ולא סתם עושה רוח). מה לגבי תיבה אטומה? (לא רוצה פורט כי הבנתי שהוא מספק עוצמה אבל על חשבון איכות)

האם היא חיונית עם הבגאז' הקטן שלי?

מידות הבגאז: רוחב 109 ס"מ, עומק 63 ס"מ, גובה 42 ס"מ

4.

מגבר - אני כמעט נעול על Lanzer. כל האיכותיים הם יקרים פחד, ואני לא חושב שאני צריך משהו ממש מיוחד לסטאפ שלי. לפני מה שהבנתי כאן עדיף ללכת על מגבר 4 ערוצים ש-2 מהם יגבירו את הסאב. האם שווה לבחור את סדרת ה-Vibe או שמה את ה-Heritage.

5.

איטום - האם צריך לסגור את הנושא הזה לפני קניית הרמקולים?

חומר של Dynamat לאיטום 2 דלתות עולה 300 ש"ח, כיצד העלות של איטום מגיעה לכמה אלפים?

• תוכן חדש...