Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מתי כדאי להחליף רכב?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5162 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב הייתי רוצה לקבל רעיונות מחברי הפורום בנושא. ברור שלא תהיה תשובה חד משמעית לשאלה אבל בכל זאת יכול להיות נחמד לשמוע דעות.

יש ברשותי פיאט פונטו ספייס בת 11 שנים שמורה באופן קנאי עם בסביבות 90K ק"מ.

עד היום - 11 שנים הרכב בעל ללא בעיות מיוחדות למעט תקלות קטנות שלא עלו הרבה לתקן:

החלפת תרמוסטט, החלפת חוטי הצתה, החלפת מנוע הגה כוח חשמלי, החלפת משאבת מים (הוחלף כפעולה מניעתית). כל השאר טיפולים שיגרתיים.

הרכב שווה ע"פ מחירון כ- 13,000 ש"ח.

בתכלס בגלל ששמרתי עליו בצורה קנאית, אני לא מרגיש שאני נוהג על רכב בן 11 מרגיש כאילו אני נוהג על רכב בן 3-4 שנים.

אתמול הגיע המכה - הלך המדחס של המזגן וכרגע הרכב מושבת במוסך עם הצעת מחיר לתיקון שעולה על 4000 ש"ח. אני מתכוון לתקן את המדחס אבל ההתלבטות שלי היא האם בשלב זה כדאי לי לשקול לקנות רכב חדש מהיבואן דוגמת פיאסטה ידנית ב 75K ש"ח.

שיקולים בעד להחזיק:

1. עלויות ביטוח נמוכות יחסית - לא צריך ביטוח מקיף (הפרש של כ- 1000 ש"ח לשנה לעומת רכב חדש).

2. הרכב עם ק"מ נמוך לגילו - מרגיש כמו רכב הרבה יותר חדש. בנוסף המכלולים לא אמורים להכשל בק"מ נמוך כזה.

3. חלק מהטיפולים (הפשוטים) אני מבצע לבד (לא צריך לבצע במוסך בכדי לשמור על אחריות).- נניח חסכון של עוד 800 ש"ח בשנה.

4. אין עלויות מימון של רכב חדש (בנוסף אם אחזיק עוד 4-5 שנים עוד ארוויח ריבית על הון עצמי שלא הוצאתי עכשיו). - אם יקח נניח ריבית חסרת סיכון של 3% על 75K ש"ח הון עצמי זה יוצא חסכון של 2250 ש"ח לשנה אם אשאר עם הרכב הקיים.

שיקולים נגד להחזיק:

למרות הנסועה הנמוכה יש מכלולים יקרים שהולכים בגלל הגיל. יכולים להתקלקל חיישנים למינהם, ראש מנוע (ידוע כרגיש בפונטו), רכיבים חשמליים ועוד דברים שאני לא חושב עליהם כרגע. בתיאוריה יכול להיות לי שקט עוד 4-5 שנים.

בשורה התחתונה יתכן שתקלה אחת יקרה נוספת בעצם תשנה לגמרי את המשוואה וכל מה שאחסוך על ביטוחים טיפולים עצמיים והוצאות ריבית ילך לאיבוד על תיקון התקלה.

מה אתם הייתם עושים אחרי התיקון - מוכרים מהר וקונים חדש? ממתינים עד התקלה הגדולה הבאה? לא חבל למכור רכב עם ק"מ כזה נמוך??

תודה מראש על הרעיונות.

פורסם

אתה צריך לפנות לפורום נביאים :roll:

סה"כ את ה מחזיק ברכב שנראה לך די אמין, מאידך יש לך כעת תיקון במחיר שליש מערך הרכב. אין כל דרך לדעת אם מדובר בסימן לבאות בשנה - שנתיים הקרובות.

שיקול מרכזי הוא מצבך הכלכלי הכולל. האם הוצאה של 65,000 ש"ח כעת , לרכישת רכב חדש באה בחשבון, האם מדובר בחלק גדול מחסכונותיך או יש לך חסכונות יותר גדולים, וכמובן - מה תוכניותיך (הן האישיות והן הכלכליות) לשנים הקרובות.

וכמובן - קיימת גם דרך הביניים: לחפש רכב יד שניה במצב טוב בסכום שהוא באמצע הדרך בין ערך הרכב הקיים למחיר רכב חדש. אמנם יש בכך הימור מסויים, אבל, למשל, אלטו או 107/C1 בת שנה-שנתיים, שעדיין נמצאת באחריות היבואן תעלה הרבה פחותמ פיאסטה החדשה אבל מאידך תתן לך את היתרונות של רכב "כמעט חדש". זאת, כמובן, אם רכב בגודל כזה יספק את צרכיך.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

העינין כשהרכב מתישן המחיר שלו יורד, אבל מחיר התיקונים לא. לכן בשלב מסויים התיקונים נעשים אחוז נכבד מערך הרכב. אבל רכב זה גם ככה לא השקעה אלא הפסד. וכמובן שככל שהרכב מתישן יש יותר פוטנציאל לכל מיני מכלולים למסור את נשמתם למוסך.

נחשב שעדיף להחזיק רכב חדש ככל האפשר, אבל גם שם יש את הנקודות הפחות נעימות כמו ירידת ערך (רכב שעולה 6000ש"ח למשל כמה כבר המחיר שלו יכול לרדת? ורכב שעולה 80000ש"ח?).

אין כאן תשובה חד משמעית. אתה צריך להחליט בעצמך מה עדיף עבורך. לדעתי אם רכב ישן במצב טוב, הפוטנציאל להפסיד איתו כסף יותר קטן בגלל ירידת ערך (מקסימום תיקנונים פה ושם).

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

tzvipper - ירידת ערך של רכב היא דבר שניתן לחיזוי באופן גס. תיקונים ברכב ישן הם הימור מוחלט - הבחור יכול להשקיע כעת 4K במדחס ולנסוע בשק עוד שנתיים עם טיפולים תקופתיים בלבד, או לגלות בעוד חודש שצריך להשקיע עוד כמה אלפים בראש המנוע.

הגישה שלי היא שצריך להחזיק רכב ד שהוא מראה סימן ראשון לתקלות - ואז להפטר ממנו. והבחור קיבל היום את האור האדום.

מאידך - יש כאן שיקולים שהבחור לא סיפר עליהם, בעיקר מצבו הכלכלי הכולל ותוכניותיו לעתיד הקרוב. אם הוא מתנהל באופן יציב ואין לו תורניות גדולות הרי ששדרוג כלשהו, לאו דווקא לרכב חדש, יכול להיות בהחלט צעד נכון כלכלית (ובמיוחד אם מביאים בחשבון את בזבוז הזמן כאשר רכב נזקק לתיקן לא צפוי). לעומת זאת - אם הוא מתכוון להוציא עכשיו חצי מחסכונותיו על החלפת רכב כאשר הוא מתכוון להקים משפחה או לרכוש דירה או איזו הוצאה גדולה אחרת בשנים הקרובות יתכן שדווקא עדיף לו להמר על תיקון הרכב הישן.

שתי שאלותלי אליך, gsk: האחת - האם אתה מוכן לסבול תקופת מה של רוח מהחלונות ללא מזגן? והאם בדקתאם יש אפשרות לתיקון במחיר יותר זול?

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

tzvipper, צודק.

למשוואה שלך, לא הכנסת את הפרמטר הכי חשוב וזה ירידת ערך. ברכב שעולה 75 אלף חדש, כניראה שתהיה ירידת ערך של בסביבות ה-30-25 אלף בשלוש שנים.

ברכב שלך? אני מאמין שעוד 3 שנים הוא יעלה 4-5 אלף שקל? זאת אומרת ירידת ערך של 7 אלף שקל. כמה טיפולים אפשר לממן בסביבות ה-20 אלף שקל?

מבחינת הוצאות לרכב פרטי, מי שמחפש תחבורה בסיסית מ-א ל-ב במינימום מחיר, לך ביד יש את האופציה כניראה המשתלמת ביותר.

פורסם
-

שתי שאלותלי אליך, gsk: האחת - האם אתה מוכן לסבול תקופת מה של רוח מהחלונות ללא מזגן? והאם בדקתאם יש אפשרות לתיקון במחיר יותר זול?

לשאלתך - אני נוסע תמיד עם חלונות סגורים, כך שזו לא אופציה.

לגבי המחיר - הרכב כבר במוסך שאני סומך עליו כך שאני יאלץ לשלם את המחיר - אין לי רצון להתחיל להסתבך עם בעלי מקצוע שאני לא מכיר.

לגבי מה שDAVE רשם - אכן לא התייחסתי לירידת ערך מכיוון שאם ארכוש רכב חדש אזי יש בכוונתי להחזיקו (בגלל הנסועה השנתית הנמוכה) פרק זמן ארוך לפחות כמו של הרכב הנוכחי שלי.

פורסם

כלכלית, עבור אדם פרטי כמוך שנוסע ממש מעט - ברוב המקרים עדיף להחזיק רכב משומש. ירידת הערך של רכב חדש היא הפסד עצום (!) של כסף.

הצעת המחיר ע"ס 4000 שח למדחס נשמעת לי יקרה מ-א-ו-ד. לדעתי כדאי לך לקבל חוות דעת אחת נוספת לפחות !

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
כלכלית, עבור אדם פרטי כמוך שנוסע ממש מעט - ברוב המקרים עדיף להחזיק רכב משומש. ירידת הערך של רכב חדש היא הפסד עצום (!) של כסף.

הצעת המחיר ע"ס 4000 שח למדחס נשמעת לי יקרה מ-א-ו-ד. לדעתי כדאי לך לקבל חוות דעת אחת נוספת לפחות !

איציק

לדברי המוסך - מחיר מדחס חדש תחליפי לפונטו ספייס היא 2800 ש"ח לפני מע"מ. נוסיף על זה עבודה ומע"מ וזה יוצא 4000+ ש"ח. המחירים מחיים ממוסך שמשון מורשה פיאט.

פורסם

1. מבחינה כלכלית הרכב הנוכחי יהיה הכי משתלם, הרבה יותר מרכב חדש.

כמו שכבר אמרו פה - רכב חדש של 75K יפסיד בשלוש-ארבע שנים עשרות אלפי שקלים. 25-35K.

הרכב שלך כבר בקושי מאבד ערך כי אין לו כבר מה לאבד :lol:

גם אם עכשיו תחליף מדחס, בשנה הבאה רדיאטור, בשנה שאחריה מצמד, ובשנה שאחריה מעבה מזגן, עדיין לא תגיע ל10K הוצאות.

2. מחיר מופקע על החלק. בדוק גם מחיר מדחס מקורי (!!!) - אני החלפתי לפני מספר שנים והופתעתי מאוד שמדחס מקורי עלה ~1300 שקל בקרסו. לקליאו ספורט.

אז לפונטו אני לא אתפלא אם תמצא מדחס ב900 ש"ח.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם
1.

2. מחיר מופקע על החלק. בדוק גם מחיר מדחס מקורי (!!!) - אני החלפתי לפני מספר שנים והופתעתי מאוד שמדחס מקורי עלה ~1300 שקל בקרסו. לקליאו ספורט.

אז לפונטו אני לא אתפלא אם תמצא מדחס ב900 ש"ח.

חיפשו במוסך אצל כמה ספקים מקורי ולא מצאו, מצאו רק OEM אבל יוצא שהוא לא מתאים. בסוף יתכן שנלך על משופץ מחוסר בררה. המחיר של משופץ כך נמסר לי, 1000 ש"ח פחות מהמחיר שציינתי לחדש.

פורסם

לא מזמן הייתי ב

דילמה דומה, ולבסוף הוחלט על לקנות רכב אחר, יותר חדש ב-10 שנים (לנסר קלאסיק 2007), שהסתבר בינתיים כהחלטה נכונה כלכלית.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

בוא נלך על התסריט הגרוע.

השקעת באוטו בשנתיים הקרובות 10,000 שקלים לתיקונים וגנבו אותו בתום השנתיים (או שהלך טוטאל לוס). בסך הכל הוא עלה לך 23,000שקלים. ירידת ערך, ביטוחים ומימון לרכב חדש יעלו יותר.

מנגד אתה נוסע באוטו חדש על כל המשתמע מכך.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אגב, בזמנו שיפצתי מדחב עבור BMW סדרה 7 שלי. של היה מדחס SEIKO שכימעט ואין להשיג דבר כזה בארץ. שיפוץ למיטב זכרוני עלה לי כ2500ש"ח ועוד אמור לי מכונאים חברים שלקחו ממני יחסית הרבה. 4000ש"ח למדחס של פונטו? זה נשמע קצת מוגזם.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

יש לי זכרון עמום שמדחס של Grand Leone (כלומר אימפרזה משנת 1994) עלה לי כ-3,000 ש"ח בסביבות שנת 2000. כמובן שהקבלה לא נשמרה מאז, אבל הטראומה מענן הגאז שיצא מתא המנוע ואח"כ מעלות התיקון נותרה.

פורסם
אגב, בזמנו שיפצתי מדחב עבור BMW סדרה 7 שלי. של היה מדחס SEIKO שכימעט ואין להשיג דבר כזה בארץ. שיפוץ למיטב זכרוני עלה לי כ2500ש"ח ועוד אמור לי מכונאים חברים שלקחו ממני יחסית הרבה. 4000ש"ח למדחס של פונטו? זה נשמע קצת מוגזם.

המחיר שהוצע לי כולל גם עבודה ומע"מ.

• תוכן חדש...