Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יום הזיכרון לשואה ולגבורה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5164 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לכבוד יום הזיכרון לשואה ולגבורה

ראיתי נקודה יהודית במגזין אוטו האחרון הקשורה במכונית הקשה לעיכול לעיתים , אם כי סבא שלי ניצול שואה בעצמו , נסע על פולקסווגן גולף וששאלתי אותו אייך הוא נוסע על מכונית גרמנית? הוא אמר לי שהיום זה לא אותה גרמניה. בכל מקרה הפולקסווגן חיפושית שנוצרה לפי הוראה של היטלר לפרדינד פורשה

היטלר הבין שהוא חייב מכונית עממית , ונידות עממית , כדי לשלוט בעם , והוא הטיל על פורשה ליצור מכונית עממית שתעלה 1000 מרקים , שתוכל להשתלב באוטובאנים שהוא בנה. הוא עוד למד את זה לצערנו מחברו הטוב בעל הספר היהודי הבינלאומי הנרי פורד . שאף עשה עסקים עם היטלר בעת המלחמה.

מי הראשון שהגה את האבטיפוס של החיפושית ואת מכונית העממית באירופה היה זה מהנדס הונגרי יהודי בשם ג'וזף גנץ , אני לא ארחיב אבל במגזין כתוב שהוא הציג בסופו של דבר אב טיפוס בשיתוף עם חברת אדלר בשם מאיקאפר חברת סטנדרט יצרה בשנת 33 מכונית לפי אבטיפוס זה ולפי רעיונתיו של גנץ והיא הוצגה בתערוכת הרכב בברלין

מכונית זאת משכה את תשומת ליבו של היטלר והשלטון הנאצי החל רודף את גנץ היהודי ... כולל מעצר באשמת סחיטה .

גנץ נמלט לשוויץ . ואח"כ לאוסטרליה . בשנותיו האחרונות הממשלה הגרמנית רצתה לתת אות כבוד .מה שסוכל דווקא ע"י הממשלה האוסטרלית .

פורסם

אין לזה סוף ,

מה אפשר לעשות ? להחרים את כל התוצרת הגרמנית ? אז באותה מידה אפשר להחרים את כל היצרנים היפנים כי הם נלחמו ביחד עם הנאצים בזמן מלחמת העולם השניה

פורסם

דבר אחד:

הגרמנים היום מתמודדים בצורה מעוררת הערכה עם עברם. כדי לקבל פרופורציה אפשר להסתכל על ברלין שבמרכזה נחנכה אנדטת שואה גדולה, כל זאת לא רחוק מבן גוריון שטראסה ויצחק רבין שטראסה אשר בתורם הם חלק, קטן אמנם, ממערכת הכבישים המובילה לרייכסטאג. לעומת זאת, נסו רק להזכיר בטורקיה את רצח העם הארמני ולצאת בריאים ושלמים...

העבר קרה ואין לשנותו. השאלה היא מה עושים עם העובדה הזאת בהווה.

פורסם

אני רוצה להוסיף למה שYakird12 רשם משהו על היפנים. בזמן מלחמת העולם השניה קיבלו לסין פליטים יהודים לאיזור שהשלטון היה שם יפני. את היהודים שמו בגטו ויפנים בנו לפי דרישה גרמנית מחנה עם תנורים בדיוק כמו בגרמניה (אחרי ביקור בגרמניה אחרי שהבינו כיצד העסק עובד) - הם רצו להשתמש באותה טכנולוגיה בדיוק. למה התוכנית לא יצאה אל הפועל? בגלל שכוחות הברית התחילו להכנס בהם.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אין ספק שהיום גרמניה , היא לא אותה גרמניה ואכן אין להחרים תצורת גרמנית לדעתי

אז ששאלתי זה שהיה בתקופה שהייתי , ילד

והיה לי קשה עם זה

אגב פורד היו מהראשונים שעזרו לישראל ולתעשיה הישראלית

היום הם תורמים לקרן החדשה , יש כאלו שיגידו לצערנו ויש כאלה שישמחו

כל זה בגלל הבעיות שנוצר להם עם ישראל בגלל עברו של הנרי פורד

ובגלל היהודים של ארה"ב שכעסו אחרי המלחמה על פורד והיה להם בעיות עם יהדות ניו יורק בעיקר

פורסם
אני רוצה להוסיף למה שYakird12 רשם משהו על היפנים. בזמן מלחמת העולם השניה קיבלו לסין פליטים יהודים לאיזור שהשלטון היה שם יפני. את היהודים שמו בגטו ויפנים בנו לפי דרישה גרמנית מחנה עם תנורים בדיוק כמו בגרמניה (אחרי ביקור בגרמניה אחרי שהבינו כיצד העסק עובד) - הם רצו להשתמש באותה טכנולוגיה בדיוק. למה התוכנית לא יצאה אל הפועל? בגלל שכוחות הברית התחילו להכנס בהם.

אם אני לא טועה אהוד אולמרט במקור מסין האם זה קשור לתקופה הזו ?

פורסם

לא כל סין היה תחת שליטה יפנית וגם בשטח שהיה בשליטתם התוכנית לא יצאה אל הפועל בגלל שכוחות ברית באו בזמן.

וגם אני רוצה להזכיר שצוללות של חיל הים שלנו גרמניות.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

לא, לא הגיוני להחרים

נאצית לא נאצית, לא הייתי מתנגד למרצדס מפוארת 6X6 מהתקופה השחורה.

1939-Mercedes-Benz-G4-Offroader-S-1280x960.jpg

אבל אם כל זאת אסור להיות אדישים, יש אנשים שמקבלים חלחלה שהם שומעים "גרמניה"

שסבתא שלי הייתה בת 5 שבר לה חייל נאצי את הרגלים עם מכות רובה במרכז טריפולי, \

היא וחלק מהדודים שלי עד היום לא קונים ולא רוצים לראות תוצרת גרמנית/אוסטרית/איטלקית,

אבל בלי שום קשר לרכבים, - אתם שמים לב מה הולך היום בעולם?

כאילו לא הייתה שואה, אנטישמיות דומה לאנטישמיות של שנות ה20

GMC Cannon-ball going like a train, all down"

the 40 in the driving rain" (Mark Knopfler)...GM TRUCK

8)RIDE ON: GMC SIERRA K2500 4X4 1987 - RAT-TRUCK

פורסם
אין לזה סוף ,

מה אפשר לעשות ? להחרים את כל התוצרת הגרמנית ? אז באותה מידה אפשר להחרים את כל היצרנים היפנים כי הם נלחמו ביחד עם הנאצים בזמן מלחמת העולם השניה

לא לשכוח את האמריקאים שהחליטו לא להפציץ את אושוויץ

פורסם

אם לא נקנה תוצרת גרמנית, מאיפה לגרמנים יהיה כסף לשלם רנטות לניצולים ? זה אולי נשמע ציני, אבל כך זה.

בעצם, אנחנו מממנים את גרמניה כדי שיהיה לה מהיכן לשלם.

ואז בא האוצר ומקמץ ידו נגד שארית הניצולים.

מי לא בסדר ?

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

בגרמניה של היום מלמדים את השואה ומתמודדים עם עברם בצורה מעוררת כבוד. כבר מגיל מאוד צעיר מלמדים אותם שהסים והסבתות שלהם היו לא בסדר בין אם לקחו חלק במכונת המלחמה הנאצית ובין אם שתקו לנוכח הזוועות.

אין לי שום בעייה עם תוצרת גרמנית אבל עדיין כל פעם מחדש קשה לי לנחות בגרמניה (בעיקר בברלין).

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

מכל השותפים להשמדת העם היהודי, לפחות העם הגרמני מכה על חטא.

בואפן אס אס (באופן אירוני פירוש השם המלא Schutzstaffel הוא "פלוגות המגן") שירתו גם מתנדבים סקנדינבים, הולנדים , בלגים, צרפתים, איטלקים,אוקראינים, אסטונים, לטבים, הונגרים ורומנים. היו בו גם דיביזיות של מוסלמים בוסנים, קרואטים, גיאורגים, קווקזים, צ'צנים, טטרים וקוזאקים.

הליטאים שנחשבו נחותי גזע בעיני הנאצים , לא הורשו להתגיים לוואפן אס אס, מה שלא מנע מהם לקחת חלק פעיל ברצח יהודים.

אפילו הפולנים שסבלו מנחת זרועם של הנאצים היו אנטישמים פעילים. הפרעות ביהודים נמשכו גם אחרי המלחמה (הפוגרום בקילצה ביולי 1946 , בוצע על רקע עלילת דם "קלאסית" על חטיפת ילד נוצרי).

כל מי שנוטל כיום בשקיקה אזרחות של מדינות האיחוד האירופי , מוטב שיקרא היטב את ההסטוריה האירופית ויבין כמה דקה הרקמה המכסה על הצלקות. מי שסבור שאני מדבר רק על אנטישמיות - יראה את מה שקרה ביגוסלביה לשעבר.

פורסם

הליטאים שנחשבו נחותי גזע בעיני הנאצים , לא הורשו להתגיים לוואפן אס אס, מה שלא מנע מהם לקחת חלק פעיל ברצח יהודים.

הם השמידו בדרכים אכזריות במיוחד כ95% של אוכלוסיית יהודים מקומית. בפעילות השמדה הזאת לקחו חלק את מי שהם קרו להם אחים של יער. היום הם נחשבים שם גיבורים. להבדיל ממדינות אחרות באיחוד האירופי, הם חוקקו חוקים שלא מאפשרים ליהודים שעלו ארצה לקבל אזרחות ליטאית. כאשר היה שלטון סובייטי הם כל הזמן אמרו שכאשר שלטון הזה יעזוב הם כבר יטפלו בכל הלא ליטאים מקומיים.

פורסם
וגם אני רוצה להזכיר שצוללות של חיל הים שלנו גרמניות.

אכן גרמניות רק שאין קשר לשואה, הן ניתנות לנו על חלקנו ועל חלקה של גרמניה במלחמת המפרץ הראשונה.

בעצם, אנחנו מממנים את גרמניה כדי שיהיה לה מהיכן לשלם..

תסתכל על נתונים (תל"ג גרמני, יצוא לישראל וכו') ותבין שלא רק שאנחנו לא ממנים כלום, אנחנו אפילו לא קרובים לגרד את שכבת האבק מעל התל"ג שלהם. איפה הם ואיפה אנחנו.

כבר מגיל מאוד צעיר מלמדים אותם שהסים והסבתות שלהם היו לא בסדר ....ובין אם שתקו לנוכח הזוועות..

לא יודע מאיפה הבאת את הידיעה הזאת אבל למיטב ידיעתי, אין לידיעה ידיים או רגליים.

רק בכדי לתת לך מושג, תאר לך שמחר הסורים כובשים לחלוטין את ישראל, מפזרים את הממשלה, מתחילים להחיל את חוקי הברזל שלהם עלינו ובו זמנית מתחילים לטבוח בבדואים.

כמה ישראלים-יהודים יצאו להגנת הבדואים?

כמה ילחמו למענם בידיעה שצפוי להם רק מוות?

כמה יסתירו בדואים בבית מתוך ידיעה שאם הם נתפשים, כל משפחתם תושמד?

על מה אתה כפרטיזן היית מגן, על עיר הולדתך, על ציר תנועה ראשי שעושה נזק רב לאויב או על מחנה ריכוז לבדואים?

על איזה משמימה אתה, כמפקד פרטיזנים, היית מעדיף לסכן את קומץ לוחמיך?

(נא להבין שהבדואים הם סתם דוגמא שקפצה לי לראש ולא משהוא נגד בדואים חוח)

אז לפני שרצים להאשים אזרחים בזמן מלחמה, צריך להבין באיזה סיטואציה הם נמצאו.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תוכן חדש...