Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מתי מותר לאכול חמץ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5168 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לא צריך לדחוף את העניין כ"כ קדימה...

זו התשובה שחיפשתי.

תודה לכולם.

נ.ב

ישה,

אתה נכס לפורום.

נ בסגול וכ בסגול :-Dאו נ בקמץ וכ בשוא .:-(

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

• תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אם גוי שמכרת לו חמץ הרגע מתדפק על דלתך ומחזיר לך אותו, מותר לך לאכול ממנו.

jackie-chan-meme.png?w=590

"יוסי פרנקוס- איך לעשות טעויות של טירון ואז להתמודד עם זה ולקום על הרגליים" (לרכישה בכל חנות ספרים בערך יומיים אחרי שאני אמות)
פורסם
לא צריך לדחוף את העניין כ"כ קדימה...

זו התשובה שחיפשתי.

תודה לכולם.

נ.ב

ישה,

אתה נכס לפורום.

כן... אבל זה לא בדיוק נכון.

העניין הוא כזה. אכילת חמץ היא המעבר מקודש לחול.

וכידוע אנחנו עכשיו בקודש (שבת).

בקיצור - אם אתה רוצה להקפיד אז רק ממחר בערב.

פורסם
תקנו אותי אם אני טועה, אבל אם שמרתם את לחמניית השום בפריזר אז אתם כבר ממילא כופרים, לא?

יש דברים שעושים בשביל המסורת, לא בהכרח בפן הדתי-חרדי-קיצוני.

איציק

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
כן... אבל זה לא בדיוק נכון.

העניין הוא כזה. אכילת חמץ היא המעבר מקודש לחול.

וכידוע אנחנו עכשיו בקודש (שבת).

בקיצור - אם אתה רוצה להקפיד אז רק ממחר בערב.

לזו הכוונה, אם היה ספק.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

אתה יכול לאכול אבל אם אתה שומר אז לא יכול להיות לך חמץ כשר.

אם החזקת אותו בבעלותך אז לא שמרת ואם מכרת אותו אסור לך לקנות אותו עד צאת השבת.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

טוב אז אני גם לא אתאפק:-)

אמונות פרימיטיביות מלפני הספירה שנה שהחזיקו את העם שלנו ביחד יותר מ-3000 שנה הן אולי בכל זאת לא עד כדי כך גרועות?

פורסם

תראה - יש בחוקים העתיקים של עם ישראל הרבה חידושים חברתיים, כלומר חידושים ואפילו מהפכניים לזמנם.

הלכות הפסח הם תילי תילים של דקדוקי שהתבססו על כמה משפטים קצרים, כשם שהכשרות מבוססת על מספר קטן מאוד של ציוויים. הבעיה היא שהרבנים לדורותיהם פיתחו את הכללים באופן שמאפשר להם לשלוט בקהל הפרימיטיבי המפוחד וכמובן לגבות ממנו מסים כאלה ואחרים, וכל דור הגדיל את ההגבלות והחמיר את הכללים על מנת לחזק את כוחו עוד יותר.

מעבר לכך - אני תמיד שואל את עצמי כמה היהודים התבדלו מיוזמתן וכמה מהבידול נכפה עליהם על ידי הגויים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אם היהודים לא היו רוצים להתבדל ראשית כל, אני לא חושב שמישהו היה מכריח אותם. ההכרח להתבדל היה תגובת נגד של החברה המקומית לרצוננו להיות מיוחדים - ולא חסרות דוגמאות לרצון שלנו לההתבדל. בסופו של דבר כל ההלכות והפלפולים הצליחו לשמור על האחדות של העם בצורה לא רעה בכלל - לפחות עד הדור, שניים האחרונים במדינה שלנו, וכאן לדעתי הכוח האמיתי שלהם. השאלה מתי כן להתחיל לאכול חמץ היא משנית כל עוד זוכרים לא לאכול אותו בפסח. אני חושב שמה שאנחנו צריכים לשאול את עצמינו הוא האם הרצון שלנו לזנוח את המסורת בא מתוכנו ומרצון אמיתי להתקדם או שאנחנו פשוט מגיבים כמו כל אדם ממוצע לכפייה הדתית המתפשטת? לדעתי רוב האנשים זונחים את המסורת מהסיבה השניה וזה מה שעצוב בכל הסיפור.

פורסם

לא רק כדי להתבדל, לדעתי בעיקר כדי שבנות השבט העברי לא 'יתערבבו' עם בני שבטים אחרים, והדוגמא הטובה ביותר היא איסור שתיית יין נכרי.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם
טוב אז אני גם לא אתאפק:-)

אמונות פרימיטיביות מלפני הספירה שנה שהחזיקו את העם שלנו ביחד יותר מ-3000 שנה הן אולי בכל זאת לא עד כדי כך גרועות?

קודם כול תגדיר מה זה "עם". היהודים היום הם עם בדיוק כמו שהאמריקאים הם עם. אוסף של אנשים שהגדירו אותם בתור קבוצה למרות מאפיינים אתניים שונים ביותר אחד מהשני (בחייאת, אני בתור רוסי, גנטית הרבה יותר קרוב לשכן הגוי ברוסיה מאשר לאתיופי הנחמד שגר בניין לידי).

ובכלל,מעט מאוד אנשים יכולים ליצור עצים פילוגנטיים מלפני אפילו 150 שנה מכיון שכול הרישום של תעודות לידה וכדומה היה לוקה בחסר עד ללא קיים. הטענה של החזקה בתור עם 3000 שנה, פשוט לא נכונה. זה ממש כמו שמבלי לדעת שום היסטוריה אתה תטען שהאמריקאים הם כולם שייכים לאותו עם.

אני לא טענתי אם הם גרועות או לא, פשוט אמרתי שהם מעשיות מוזרות. אם למישהו בא לנהל את חייו על פי הארי פוטר, שיהיה לבריאות, אני רק חושב שזה קצת מטופש.

פורסם
בחייאת, אני בתור רוסי, גנטית הרבה יותר קרוב לשכן הגוי ברוסיה מאשר לאתיופי הנחמד שגר בניין לידי.

לא נכון. הנה קצת חומר בנושא:

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3899666,00.html

http://www.hayadan.org.il/jews-have-common-origin-1306109/

http://www.nytimes.com/2010/06/10/science/10jews.html

אם תרצה לקרוא על זה עוד אז יש המון חומר בגוגל.

הטענה של החזקה בתור עם 3000 שנה, פשוט לא נכונה.

כאמור, הלינקים מלמעלה. לגבי מוצא בן 3000 שנה - ישנן חפירות רבות שמוכיחות התנחלות ישראלית באזור החל משנת 1000 לפני הספירה, ייתכן שגם לפני. זה כולל חפירות בעיר דוד בירושלים, תל מגידו ותל גזר עם הכתב העתיק של לוח גזר.

אני לא טענתי אם הם גרועות או לא, פשוט אמרתי שהם מעשיות מוזרות. אם למישהו בא לנהל את חייו על פי הארי פוטר, שיהיה לבריאות, אני רק חושב שזה קצת מטופש.

מעשיות מוזרות, אין ספק. אבל זה טבעו של פולקלור - מעשיות מוזרות. העיקר לשמור על קבוצת אנשים מאוחדת סביב רעיונות מסויימים.

לא רק כדי להתבדל, לדעתי בעיקר כדי שבנות השבט העברי לא 'יתערבבו' עם בני שבטים אחרים, והדוגמא הטובה ביותר היא איסור שתיית יין נכרי.

אתה צודק. הגיוני שעם שרוצה לשמור על עצמו, כשהוא במיעוט, יתקן תקנות שימנעו 'עירבוב' כמו שקראת לזה.

12345

פורסם

davemustaine87

אין דת בעולם שאין בה סיפורי מעשיות ניסים ונפלאות.

ומשום מה היהודים החליטו להגיע חזרה לכאן ( לא כולם ) ולא למקום אחר.

למה הגעת אתה לכאן דווקא?

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

• תוכן חדש...