Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5083 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים, כותרת.

מאיפה להתחיל?

מישהו ניסה והגיע לתוצאה הכי מרשימה שהסט יכול להוציא?

כמובן שהקרוס אמור להיות 2 WAY.

אשמח לעזרה בהקדם! תודה.

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

סאב - יש לי פיוניר, אך לא בשימוש עקב חוסר מקום ברכב (לרוב בגלל ציוד לעבודה)

לא אחבר סאב.

HU - PIONEER 8350SD

מגבר - ROCKFORD 3004

רמקולים 6X9 MOREL TEMPO מאחור, כרגע מוגברים מהמגבר.

פורסם

אני מניח שאתה מדבר על ה-R3004

יש לו נקודת חיתוך HP קבועה על 80HZ

אם הוא מכוון ל-HP ,כוון אותו ל-AP

ודרך הרדיודיסק נסה לחתוך אותו ב-50 או 63 הרץ ותראה מה התוצאה

בנוסף על הקרוס הפסיבי שלו יש ג'מפר 3\0\3-

הנחתה לטוויטר ,נסה להחליף בניהם ולבדוק את התוצאה.

פורסם

אם הוא מכוון ל-HP ,כוון אותו ל-AP

ודרך הרדיודיסק נסה לחתוך אותו ב-50 או 63 הרץ ותראה מה התוצאה

תוכל להסביר לי יותר למה אתה מתכוון?

מה זה AP?

ואם הקורס HP קבוע על 80, וברדיו הוא נגיד יחתוך על 63, אז מה נקודת החיתוך תיהיה? 63 או 80?

פורסם

הבעיה היא שקרוס אחד מת אצלי, דווקא בחיתוך של הטוויטר ( +- 3DB), לכן החלטתי לבנות קרוס חדש.

הבחנתי בבעיה בקרוס, אין אפשרות לתקן, אז במקום לקנות אחד חדש, אני רוצה לספק את עצמי במשהו שאני עשיתי :D

כמו כן, אני רוצה להגיע לתוצאה אופטימלית בהחלט.

הסתכלתי בכמה מחשבונים לבניה וכו, את הרקע יש לי..בעיה להבין, לא תהיי.

השאלה היא, לאיזה גבול ניתן להגיע בהתחשב בזה שהטוויטר מוצהר בין 1800MHZ ל 22000MHZ.

ב1800 אין לי צורך לחתוך אותו, היות וזה יגרום לו לישרף מהר, הייתי יותר בכיוון של 2200/2500.

את המיד, אני לא יודע איפה לחתוך.

פורסם

היה פה פעם שרשיר רציני מאוד לגביי נקודת החיתוך בדוטק - היא לא 1800הרץ אפילו לא קרוב.

היא יותר באזור ה3200 הרץ.

הנקודה בה מתחילה חפיפה בין האלמנטים היא באזור ה1800 הרץ והיא נקראת crossover point זו ממש לא נקודת החיתוך.

----------

הטוויטרים של הדוטק ישמעו זוועה כבר ב2.5 קילוהרץ אפילו אם תחתוך אותם בסלופ 12 -> כבר שם הם יתחילו להשמע מעוותים. יותר נמוך מזה ואתה תשרוף אותם כמעט וודאי.

---------

ההמלצה שלי לקרוס בשבילם תהיה לחתוך את המידבאסים בסלופ 6 באזור ה2K הרץ - ללא LPAD בכדי לאפשר להם לטייל הרבה יותר גבוה ולהפגש עם הטוויטרים (זה סט שני חלקים).

לבנות לטוויטרים קרוס מסדר שלישי (18 דציבל) בשיטת באטרסוורט' בנקודת חיתוך 3200 הרץ + LPAD לקיבוע התנגדות והנחתה של 3 דציבל. או אם אתה רוצה להיות הרפתקן תקנה LPADים בתצורת ראוסטט ובעזרת נגד תוריד אותם ל4 אוהם ואז אתה גם תשלוט בהנחתה.

האפשרות האחרת היא לבנות כמה LPADים - אחד עם הנחתה ממש אפסית בוא נאמר 0.5 דציבל, אחד עם הנחתה 3 דציבל ואחד עם הנחתה 6 דציבל.

הקבלים שאני אמליץ עליהם יהיו קלאריטיקאפ או סולן או קארלי מיילר (לפחות 150VDC) או יאנצן.

סלילים - לא משנה מה העיקר שיהיו עם ליבת אוויר.

נגדים - נגדי חול לבנים ומעפנים של 15 עד 25 וואט יעשו את העבודה היטב - עולים 25סנט לקבל.

למה סלופ 18?

א. כי הוא הפוך פאזה לסלופ 6, תהפוך קטבים לטוויטרים ואתה אמור להיות מיושר כלפי המידבאסים.

ב. כי הפיק בנקודת החיתוך יהיה פחות תלול (אם כי בסט שני חלקים אני דווקא חושב שפיק שכזה יכול להיות טוב).

ג. סינון הרעשים בסלופ גבוה טוב יותר - הטוויטר אמור להשמע נקי יותר וגם ככה MT22 - כל עזרה בתחום הזה שתיתן לו הינה ברכה.

ד. אתה מעקב את הטוויטר כלפי המידבאס וזה רק יתרום לתזמון טוב יותר של הסט.

אם אתה צריך עזרה נוספת, שאל חופשי.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אשמח מאוד לקבל סכימה (שרטוט) מדויק לגבי כל מה שכתבת.

איזה נגד, קבל, סליל, מה יבוא אחרי מי או לפני?

אילו ערכים אמורים להיות לאלה?

בקשר לטווטר - כתוב עליו שהוא שהוא נע בין תחומים 1800-22000.

תודה רבה על תשומת לבכם!

פורסם

בדיוק.

הLPAD צריך לבוא ראשון - הכי קרוב לרמקול.

אחריו הקרוס.

אם אתה לא רוצה להנחית בכלל - במקום הLPAD תשתמש בזובל.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אדי, התכוונת לMT12 לא 22.

אצלי הסט היה חתוך בסלופ 12 דרך המגבר גם למידבאס וגם לטוויטר, באזור ה3800.

אני אהבתי אותם ככה, אז המעטתי בהתעסקות איתם, כדי חס וחלילה לא לחרבן את מה שעשיתי עד אז. :-D

Volvo S40 T4 MT

Volvo For Life :-D

פורסם

3800 היא נקודת חיתוך מעולה לטוויטר הזה - למידבאס הייתי בכל זאת משאיר סלופ 6 אבל אולי חותך אותו נמוך יותר לאזור ה3.2 או אפילו 2.5K הרץ

כמובן - קשה לצפות תוצאות אמיתיות.

Pioneer TS-X150

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

חברים, לא אפתח שרשיר חדש.

בהמשך לקרוס שאני מעוניין לבנות,

הכנסתי ערכים למחשבון באתר שאחד מחברי הפורום הביא.

השאלה היא, האם הכנסתי אותם נכון.

בנוסף אעדכן, שאני מעוניין בקרוס 3WAY, (אני מוסיף מיד ראנג' בהמשך).

הנה הערכים והרכיבים שאני צריך.

http://imageshack.us/photo/my-images/36/59256534.jpg/

פורסם

אני רואה שנקודות החיתוך שאתה בוחר הן 475 הרץ ו3800 הרץ הכל בסלופ 12

בשיטת באטרס וורת' - לחתוך את הוופר בLPF ב475 הרץ אתה צריך

סליל 1.9 MH - בוא נאמר 2MH (לא נורא אם תעגל קצת)

קבל 59MFD

להיי פאס בשביל המידבאס אתה צריך בדיוק את אותם ערכים רק סדר חיבור הרכיבים הפוך.

אבל לפי הערכים שאתה מקבל זה נראה כאילו שהקרוס שם מחושב בשיטה של LR (ליקוויץ ריילי) - אני בשביל להשאיר את הדברים פשוטים, הייתי מתפשר הולך על שיטת החישוב של באטרסוורט.

כנראה שהערכים כן נכונים אבל אני לא בטוח עדיין לפי איזו שיטה. - אני אוהב להשתמש במחשבון הזה בד"כ

http://ccs.exl.info/calc_cr.html

איזה מיד אתה הולך לחבר שם? אם זה CDM - מציע לך להעלות את נקודת החיתוך לפחות ל600 הרץ אם בכלל לכוון ה900 הרץ.

Pioneer TS-X150

• תוכן חדש...