Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נסיעה חסכונית ברכב

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5168 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב

אני לא יודע אם קיים פורום אחר שמתעסק בשאלות הנוקבות שאני עומד לשאול אז תסלחו לי אם פניתי למקום הלא נכון אבל בכל אופן:

יש לי 2 שאלות...

1. האם ניוטרל בירידה לא תלולה חוסך דלק לעומת הילוך עם סל"ד גבוה.

2. האם הנעה של רכב דומם באמת צורכת הרבה דלק ומה קורה אם מניעים בדחיפה האם קיים הבדל..

אני יודע שניוטרל בירידה זה מסוכן ואף לא חוקי השאלה היא עקרונית..

תודה

פורסם

ממליץ לעשות חיפוש, על הנושאים האלו דובר רבות. בכל מקרה אל תעביר לניוטרל בנסיעה, זה מאוד מסוכן ולא חוסך דלק.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

1. לא חוסך, להפך. ברכב עם הזרקה והילוך משולב אין הזרקת דלק למנוע בעת עזיבת דוושת הגז. תעשה חיפוש, אין לך מושג כמה פעמים דיברנו על זה.

2. אין הבדל, אבל אם תתמיד בזה תאריך את החיים של הסטרטר עד אין סוף (וגם אם היה הבדל, באמת היית מניע את הרכב בדחיפה כל פעם?) :shock:

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
1. לא חוסך, להפך. ברכב עם הזרקה והילוך משולב אין הזרקת דלק למנוע בעת עזיבת דוושת הגז. תעשה חיפוש, אין לך מושג כמה פעמים דיברנו על זה.

2. אין הבדל, אבל אם תתמיד בזה תאריך את החיים של הסטרטר עד אין סוף (וגם אם היה הבדל, באמת היית מניע את הרכב בדחיפה כל פעם?) :shock:

איתמר.

לא מזמן אמרו לי שלא בריא להניע בדחיפה,ושעדיף להימנע מזה.. זה לא נכון?

פורסם

בזמן דחיפת הרכב עלול לזרום דלק לא שרוף אל הממיר הקטליטי ולגרום לו נזק.

הנעה בדחיפה אפשרית רק בזן הנכחד של רכב ידני.

אם תקועים בלי מצבר - אין בעיה להניע בדחיפה, עדיף מבחינות מסויימות מאשר התנעה בעזרת מצבר עזר.

באופן שגרתי לא הייתי מתניע בדחיפה.

לפותח השרשור: נסיעה במנוע שלא הגיע לטמפרטורת העבודה לוקחת יותר (ואפילו כפול) דלק, לא משנה איך מתניעים או אם הדבר נובע מפעילות יתר של מערכת הקרור.

ההתנעה עצמה של מנוע שכבר הגיע לטמפרטורת העבודה (ודומם למספר דקות בלבד) כמעט לא לוקחת דלק.

פורסם
בזמן דחיפת הרכב עלול לזרום דלק לא שרוף אל הממיר הקטליטי ולגרום לו נזק.

בזמן הדחיפה הקלאצ' הרי לחוץ (המנוע מנותק), עדיין יכול להיגרם נזק לממיר ?

הנעה בדחיפה אפשרית רק בזן הנכחד של רכב ידני.

לא כל רכב ידני ניתן להניע בדחיפה ?

Eily

אשמח אם תתייחס לשאלות בכחול.

פורסם

הכוונה היתה שגיר רגיל הוא זן נכחד, די נדיר. למרות מגמה מבורכת שהתחילה בשנים האחרונות.

לא ידוע לי על רכב ידני שלא ניתן להניע בדחיפה אבל לא יפתיע אותי לשמוע על יוצאים מהכלל.

הממיר הקטליטי הוא חלק ממערכת הפליטה (אגזוז), למיטב הבנתי החשש הוא שדלק לא שרוף ידלוף אליו בעת הדחיפה, מה שלא יכול לקרות כשהמנוע פועל. הקלאץ' מנתק את כח המנוע מהגלגלים ומערכת הדלק לא מושפעת, בד"כ משאבת הדלק מייצרת לחץ כשהמפתח על מצב ON גם כשהמנוע לא פועל.

פורסם

איתמר.

איתמר, איך לא מוזרק דלק למנוע? הרי ברגע שאספקת הדלק נעצרת המנוע לא ימשיך לעבוד,

כי לא יהיה לו מה לדחוס בבוכנות,

GMC Cannon-ball going like a train, all down"

the 40 in the driving rain" (Mark Knopfler)...GM TRUCK

8)RIDE ON: GMC SIERRA K2500 4X4 1987 - RAT-TRUCK

פורסם

כוח האנרציה הוא דבר נפלא לפעמים.

השאיפה של המנוע היא אכן לעצור, אלא אם תספק לו חומר בערה.

אבל, כאשר ההילוך כבר משולב, אתה נותן לרכב להניע את המנוע, ולא להיפך. מוזרקת כמות קטנה מאוד של דלק, אם בכלל. שים לב שהרכב מאט מהר יותר בהילוך משולב מאשר לא.

זה מה שנקרא Coasting.

!AWDSOME

פורסם

איתמר.

ראשית תודה לכל המגיבים.

שנית לא בדיוק עניתם לי על השאלה הראשונה.

בהנחה שמדובר ברכב ידני מודל 99

תודה

לא חסרים רכבים משנת 1999 מוזרקים, לדעתי רובם המכריע.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5168 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...