Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רנו קנגו - דיזל או בנזין?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5171 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני מתלבט בין קניית רנו קנגו 1.5 טורבו דיזל ידני, לקנגו 1.6 בנזין אוטומט

שניהם שנת 2005-2006

פשוט צריכת הדלק של הדיזל כל כך נמוכה מול הבנזין.

הרכב אינו לצרכי עבודה ונסיעות רבות. פשוט מעוניינים ברכב משפחתי גדול.

יש איזה עדיפות לבנזין במקרה שלי? האם דיזל עדיף רק אם זקוקים לרכב עבודה?

אשמח לכל התייחסות לנושא

תודה,

גל

פורסם

היום כבר אין תוספת מס ברישוי שנתי של אלפי שקלים על הדיזל, הסולר עולה כמו בנזין בחלק מהתחנות וצריכת הדלק של דיזל נמוכה יותר. מכאן יוצא שאתה חוסך בצריכת הדלק. האם משתלם לחסוך? כל שקל שחסכת זה שקל שהרווחת.

מעבר לכך גיר ידני אמין יותר ואם התפעול שלו מספק אותך לדעתי אין יותר מידי התלבטות.

סך הכל צריך לבחון כל רכב ואם הבנזין גם טוב לך, אז לקחת את הרכב במצב הטוב ביותר. דיזלים לעיתים עושים הרבה מאוד קילומטרים.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

בהפרש זעיר, אם בכלל..

קנגו DCI מטופלת כל 20 אלף ק"מ (שמן מנוע, פילטר שמן, פילטר מזגן),

כל 40 אלף מחליפים בית מסנן שמן ,

כל 100 אלף - טימינג.

אין שום דבר יוצא דופן במחירי הטיפולים של קנגו דיזל.

אחרי 3 שנים עם קנגו כזאת כרכב משפחתי ושנתיים עם ברלינגו בעבודה, אני חושב שרנו עדיפה כרכב משפחתי - יותר נוחה, בידוד רעשים הרבה יותר טוב.

אבל, כל זה פחות חשוב לעומת מצב הרכב וקילומטראז'.

אם תמצא ברלינג\פרטנר שלא נסעו הרבה והשתמשו כרכב משפחתי, תיקח ברלינגו.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

יש בסביבה שלי קנגו בנזין 2006, עשתה כבר מעל 200.000 ק"מ באמינות יחסית לא רעה.

ב 150.000 ק"מ הוחלפו שסתומי גיר, הוחלף אלטרנטור והייתה תקלה חשמלית במזגן. חוץ מזה לא זכור לי משהו רציני.

צריכת דלק 1 ל 11, בערך 70% בינעירוני. דיזל באותם תנאים יצרוך כנראה 1 ל 15-16.

בקנגו בנזין יחס העברה בהילוך רביעי יחסית קצר, ב 100 קמ"ש המנוע מסתובב ב 3100 סל"ד, לעומת 2500 סל"ד במכוניות משפחתיות עם יחידת כוח זו.

טיפולים כל 30.000 ק"מ, לא שזה רלוונטי בשבילך, צריך לעשות טיפול כל שנה, גם אם לא הגעת ל 30.000.

גם אני חושב שקנגו בכלליות עדיפה על ברלינגו. לא מבחינת אמינות ואחזקה זולה, אלא מבחינת נוחות שימוש ותכנון מוצלח יותר.

פורסם

למרות המידע החשוב, עדיין לא מרגיש שקיבלתי תשובה לשאלתי

אנסח שוב:

מתלבט בין רנו קנגו 2006 1.5 דיזל ידני או 1.6 בנזין אוט', לשימוש משפחתי ( בסביבות 12000 ק"מ לשנה)

בהנחה ששני הרכבים במצב טוב (ונניח עם 120000~ ק"מ), איזה מהם עדיף לטווח של מס שנים מבחינת בלאי, תיקונים, דלק ועלות כללית?

פורסם

אם זה באמת 120 אלף קילומטר (ולא 220 או 320), מגובים בספר טיפולים עם תעוד קילומטרז' בכל טיפול, מיום עליה על הכביש, אז לדעתי הדיזל עדיף.

אגב, אל תפסול את גירסת הדיזל הרגילה, 1900. נכון, קצת פחות שקטה וקצת פחות חסכונית, וגם משמעותית פחות חזקה, אבל עדיין סבירה לחלוטין. מגיעה ללא בעייה לכל מקום, זולה יותר ופוטנציאל לתקלות יקרות בה נמוך יותר.

מנוע 1.9 מספק לחלוטין בעיר וגם בנסיעות בינעירוניות רגועות.

הביעה שלו היא שיוט במהירות גבוהה ( נניח מעל מ 120 קמ"ש) וגם קושי מסויים בהתמודדות עם עליות רציניות.

• תוכן חדש...