Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סיאט לאון 2.0FSI VS 1.8TSI עם תיבת DSG

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5174 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני מתלבט בין שני הדגמים הנ"ל. ידוע לי כי דגמי ה 2.0 ליטר הם לפני מתיחת הפנים האחרונה ושהגיר הוא ה6 הילוכים בניגוד ל 1.8 שמגיעה עם 7. אם משווים את המחירון של שני הרכבים, נניח שנת 2009, אין הבדל משמעותי מבחינת המחיר.

מבחינת הנאה מנהיגה וכן הוצאות שוטפות (פרט לדלק שאני מניח ויש יתרון קל ל 1.8 )ובכלל, איזו עדיפה? :shock:

תודה!

שי

פורסם

אני חושב שבFSI הגיר הוא לא DSG אלא פלנטרי (אולי אני טועה). מעבר לזה המנוע דורש דלק 98 כדי לנסוע טוב. על 95 הרכב משמעותית חלש יותר.מניסיון עם הפסאט.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

1.8 TSI מנצח בענק בכל פרמטר: ביצועים, זמינות כח, הנאה מנהיגה, פוטנציאל לשיפורים, חסכוני יותר בדלק. בקיצור טכנולוגיה הרבה יותר מתקדמת. גם הגיר איתו מגיע מנוע ה-1.8 טוב יותר.

יש הרבה לאון 1.8 תוכל למצוא בקלות, אני מכרתי את שלי לאחר 3.5 שנים והייתי מרוצה מאד.

פורסם

מנוע הTSI עדיף כמובן מבחינת ביצועים וצריכת דלק! הרכב מהנה יותר לנהיגה אחרי מתיחת הפנים אבל לא מדובר ברכב ספורטיבי שלא תטעה לחשוב כך.

תיבת הDSG 7 מעולה, וגם למסת התקלות יש היום מענה בדמות אחריות על הגיר לתקופה של 5 שנים.

פורסם
שורה תחתונה: תדלג על 2.0 FSI. אלא אם כן הוא זול משמעותית

אני חושב שעל מנוע הזה כדאי לדלג בכל מקרה, זה חמור גוסס על דלק 95 ו98 יקר מאוד.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
אני חושב שעל מנוע הזה כדאי לדלג בכל מקרה, זה חמור גוסס על דלק 95 ו98 יקר מאוד.

האמת שאת ה-1.8 TSI תדלקתי ב-98. לא יודע אם זאת הסיבה שהרכב נסע כל כך טוב בלי בעיות במשך 3.5 שנים.

גם את הלאון FR החדשה אני מתדלק 98.

האמת שהמחירים כבר דיי קרובים בין 98 ל-95 עם כרטיס הנחה של שקל לליטר בדור אלון.

פורסם

FSI על 95 רק טיפה יותר חזק מ1.6 ממוצע (זה היה הרכב היחיד שהיגעתי איתו לקו אדום כדי לבצע מהלכים שבד"כ אני רגיל לא דורשים אפילו הורדת הילוך). כאשר תדלקתי 98 הרכב פשוט קיבלת כנפיים, כאלו קיבלתי רכב חדש וגם צריכה בליטרים ירדה בערך על 2 לכל 100ק"מ. מחיר 98 בתחנה הקרובה לביתי היה בסביבות 9 ש"ח :(.

פורסם

האמת שגם לי על הנייר ה 1.8 נראה הרבה יותר אטרקטיבי, בעיקר אם משווים את המחירונים של שתי הגרסאות שהם במפתיע דומים.

עכשיו רק צריך למצוא אחת שמורה :)

פורסם

במידה והרכב סטנדרתי אין צורך לתדלק 98 בTSI.

בלב שלם ניתן לתדלק 95.

הFSI די עצלן ובזבזן.

לא רואה סיבה להעדיף אותו על הגירסא המוגדשת, אלא אם כן מדובר במחיר זול משמעותית.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

דבר נוסף:

לאור זאת שהשווית למנוע 2 ליטר אטמוספירי, ואולי אתה לא מחפש ביצועים בשמיים, אז שווה לך לבדוק גם את גרסאות הטורבו 1.2+ 1.4.

שתיהן זריזות ומרגישות נמרצות יותר ממנוע 2.0 אטמוספירי בינוני. כמו כן האבזור זהה לגרסת 1.8 + צריכת הדלק לא רעה בכלל.

בהצלחה.

Cupra Leon VZ 2025

פורסם

השוויתי בין ה 1.8 ל 2.0 כי שתיהן אוטומטיות.... לצערי ,לפחות לכמה שנים הקרובות, נגמר עידן הגיר הרגיל בשבילי.

• תוכן חדש...