Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תקלות חשמל בסאאב 900 96'

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5176 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תמיד בקיץ יש בעיה לרכב שלי מסוג סאאב 900 96. כאשר במזג אוויר חם במיוחד האוטו נכבה אוטומטית לאחר נסיעה קצרה ועמדה של 2-3 דקות ברמזור.

לפני כמה ימים זה קרה לי בפעם הראשונה מזה כמה חודשים ובחורף לא היו סימנים לכך עד עכשיו.

לפי כל דעת המומחים לרכב ששאלתי כל הנתונים מראים על בעיה בחיישן קראנק. העניין הוא שאני לא רוצה לקנות סתם ולזרוק 900 ש"ח כשזה יסתבר בסוף שזאת לא הבעיה.

כנראה שאני אשאיל חיישן ממישהו לכמה ימים ואבדוק את העניין יותר לעומק. אם הרכב לא מתכבה ועושה בעיות אז זה החיישן - אם לא אז משהו אחר.

אפשרות שנייה היא של הסליל הצתה אך אני דווקא שמעתי שאם זאת הייתה בעיה של סליל הצתה הרי שהאוטו לא היה מניע בכלל. מצד שני את הסליל אני גם ככה צריך להחליף בגלל תקלה במערכת הSRS והצופר.

כמו כן נתנו לי כיוון נוסף על הכוהל הצתה, ואם להגיד את האמת אינני יודע איפה הוא אמור להיות ממש. אולי אני אחבר מכשיר דיאגנוסטיקה אבל ממה שהבנתי אין יותר מדי סיכויים שהמכשיר יימצא את התקלה.

עד עכשיו אלה היו הבעיות הקשות יותר

בעיות טיפה יותר קטנות.

לפני יומיים הנעילה מרכזית הלכה לי והיא פשוט לא עובדת! בהתחלה האורות של הנעילה המרכזית בעת לחיצה על השלט היו עובדים אך הכפתורים של הדלתות לא היו נפתחים, כך שכרגע אני פותח ידנית את הרכב עם המפתח. כרגע גם האורות הפסיקו לעבוד כך שהאזעקה מתבטלת.

האזעקה כבר לא עובדת ואין תגובה מצד המערכת. בדקתי פיוזים בקופסה הראשונה ונשרף איזה פיוז שלא קשור(אורות ערפל שאין לי בכלל). יש מצב שאלה פיוזים הנמצאים מתחת למכסה המנוע אבל אם להגיד את האמת לא נראה לי.

עוד בעיה אחת קטנה..בגאז' לא נפתח מהדלת משום מה. רק מהשלט! שזה בכלל מוזר.

אני מחפש רעיונות והצעות לפתור את התקלות הנ"ל בצורה הכי יעילה ומהירה.

ארבעה סאאבים בטייסת: 9-5 2002 2.3 טורבו 185 סוסים שוודים באורווה, 9-5 1999 2.3 טורבו 230 סוסים ולבסוף שלי 900 1997 2.0 ידנית ומטורבתת בעלת 230 סוסים באורווה עם פאק אחד בייצור: אדומה! 900 1995 2.3 קבריולט עם עוד 150 סוסים לנשמה

פורסם

יוחאי?

ככה:

1. אני לא מבין את הקשר בין הצופר SRS (בעיה בכרית האויר / מותחני חגורות הבטיחות) וה- coil (סליל ההצתה)
  2. האם מנורת התקלה הכתומה בלוח השעונים דלוקה?
  3. למה אתה חושב שקריאת קודי תקלה לא יובילו לבעיה? מניסיוני עד היום קוד התקלה כמעט תמיד מוביל בדיוק לתקלה
  4. אם נשרף פיוז יש סיבה - כנראה שחיברו משהו מימולו - החלף אותו ותראה מה קורה, אחרי זה ברר למה הוא נשרף
  5. בקשר לאזעקה, או שהתנתקה צמת החוטים, או שהסוללה בשלט נגמרה, או שיש קורוזיה בתוך האזעקה
  6. בקשר למנעול הבגאז' - נסה (לאחר עצירה) לפתוח את הדלת של הנהג אח"כ לפתוח את הבגאז' מהכפתור בדלת (בפוקוס למשל, הבגאז' לא נפתח אם הדלת של הנהג לא פתוחה)

חג שמח,

אלעד.

פורסם
תמיד בקיץ יש בעיה לרכב שלי מסוג סאאב 900 96. כאשר במזג אוויר חם במיוחד האוטו נכבה אוטומטית לאחר נסיעה קצרה ועמדה של 2-3 דקות ברמזור.

לפני כמה ימים זה קרה לי בפעם הראשונה מזה כמה חודשים ובחורף לא היו סימנים לכך עד עכשיו.

לפי כל דעת המומחים לרכב ששאלתי כל הנתונים מראים על בעיה בחיישן קראנק. העניין הוא שאני לא רוצה לקנות סתם ולזרוק 900 ש"ח כשזה יסתבר בסוף שזאת לא הבעיה.

כנראה שאני אשאיל חיישן ממישהו לכמה ימים ואבדוק את העניין יותר לעומק. אם הרכב לא מתכבה ועושה בעיות אז זה החיישן - אם לא אז משהו אחר.

אפשרות שנייה היא של הסליל הצתה אך אני דווקא שמעתי שאם זאת הייתה בעיה של סליל הצתה הרי שהאוטו לא היה מניע בכלל. מצד שני את הסליל אני גם ככה צריך להחליף בגלל תקלה במערכת הSRS והצופר.

כמו כן נתנו לי כיוון נוסף על הכוהל הצתה, ואם להגיד את האמת אינני יודע איפה הוא אמור להיות ממש. אולי אני אחבר מכשיר דיאגנוסטיקה אבל ממה שהבנתי אין יותר מדי סיכויים שהמכשיר יימצא את התקלה.

עד עכשיו אלה היו הבעיות הקשות יותר

בעיות טיפה יותר קטנות.

לפני יומיים הנעילה מרכזית הלכה לי והיא פשוט לא עובדת! בהתחלה האורות של הנעילה המרכזית בעת לחיצה על השלט היו עובדים אך הכפתורים של הדלתות לא היו נפתחים, כך שכרגע אני פותח ידנית את הרכב עם המפתח. כרגע גם האורות הפסיקו לעבוד כך שהאזעקה מתבטלת.

האזעקה כבר לא עובדת ואין תגובה מצד המערכת. בדקתי פיוזים בקופסה הראשונה ונשרף איזה פיוז שלא קשור(אורות ערפל שאין לי בכלל). יש מצב שאלה פיוזים הנמצאים מתחת למכסה המנוע אבל אם להגיד את האמת לא נראה לי.

עוד בעיה אחת קטנה..בגאז' לא נפתח מהדלת משום מה. רק מהשלט! שזה בכלל מוזר.

אני מחפש רעיונות והצעות לפתור את התקלות הנ"ל בצורה הכי יעילה ומהירה.

אני לא יכול ממש לעזור בהכל אבל אני יעזור במה שאני כן יודע,

נתחיל באזעקה, בדר"כ ברכבים ישנים עושים קומבינות על קומבינות עם הצמת חשמל, יכול להיות שהשתמשו בפיוז הזה של האורות ערפל בשביל הנעילה המרכזית, תנסה להחליף אותו, סט פיוזים של 12 פיוזים עולה 6 שקל, במקרה הכי גרוע שרפת 6 שקל על פיוזים שאולי תצטרך בעתיד.

אפשרות אחרת היא כמו שהזכרת פיוזים שנמצאים באיזור מכסה המנוע, תבדוק גם אותם עם נורת ביקורת, במקרה הכי גרוע שרפת 5 דקות מהזמן שלך שיכול להיות ששם נעוצה הבעייה.

אחריי שניסית את 2 הדברים שהזכרתי למעלה תנסה לאתר את הסירנה, לעקוב אחריי החוטים שלה עד שתגיע למח של האזעקה, יש לו שני מקומות בדר"כ לפי מה שידוע לי, מקום אחד, צמוד לקיר אש, מקום שני מעל הפיוזים צמוד מתחת להגה או בסביבתו, ברגע שאיתרת את מוח הנעילה המרכזית ברר אם יש הזנת חשמל למוח, אם יש סימן שהבעיה היא כנראה בממסר תקוע רוב הסיכויים. צריך לאתר אותו וזו עבודה מסובכת אני מציע שתיגש לחשמלאי רכב, מקום שמתעסק באזעקות. אם אין הזנה תעקוב אחריי החוט הזנה ותבדוק לאן הוא מוביל, שם תחפש את הבעייה.

אם זו הייתה בעיה בסליל הצתה רוב הסיכויים שאם הרכב אכן היה מניע היו לך בעיות של טורים לא יציבים (לפי מיטב זכרוני) אבל אל תתפוס אותי במילה.

אין שום קשר בין סליל הצתה לבין SRS או צופר זה כמו להגיד שיש קשר בין נר לבין המנוע,

אם יש לך בעיה גם בנעילה המרכזית גם בSRS וגם בצופר זה כבר מתחיל להחשיד אותי שצמת החשמל שלך מזייפת...

תעשה בכל זאת בדיקת מחשב יכול להיות שהמחשב יעלה לך על תקלה שאתה לא תוכל לזהות בקלות,

אני אישית חושד שהצמת חשמל שלך בדרך ויכול להיות בגלל זה הרכב "משתגע" לך, בסך הכל זה לא רכב חדש מודל 2012 שיצא מהניילונים, חיפויים של חוטים מתייבשים ונקרעים במשל השנים מה שגורם לקצרים, חוטים נקרעים מבפנים, לי אישית זה נראה כמו בעיית חשמל.

מקווה שאני לא מטעה אותך, עזרתי במה שיכולתי,

בברכת חג שמח, צחי.

פורסם

אני גם, אני גם...

יוחאי - אתה באמת חושב שהתגובות כאן יהיו יותר טובות מאלו שקיבלת מטובי המומחים לסאאב?

שמע לבעל סאאב עם קצת יותר ניסיון - כל ניסיון לחפש פתרונות במקומות אחרים, אולי על מנת לחסוך כסף אולי כי לא בא לך יותר על קשר עם אנשי המקצוע של המותג הזה נגמר במפח נפש.

פורסם

עדכון קל

בינתיים בעיית הנעילה המרכזית נפתרה כשישבתי על על הרכב עם אבא שלי ופתרנו את הבעיה.

הסתבר שלא רק שהיה פיוז שרוף אלא גם ניתך חוט ההארקה שנמצא בין הדלת לגוף הרכב.

מבחינתי הבעיה המרכזית היא חיישן הקראנק שככל הנראה נדפק ובימים הקרובים אקבל אחד אחר ממישהו.

אגב הצופר, וה-SRS קשורים ביחד כי הם כמו יחידה אחת(הכל ממוחשב ברכב) וככל הנראה קצר לפי המוסכניק...בימים הקרובים גם את הסליל אני הולך להחליף ונראה אם הרכב עדיין נכבה במהלך עמידה לאחר מאמץ ממושך של הרכב(בנסיעות קצרות כמעט ולא קורה).

לכל אלה שהגיבו:

אני מנסה לקבל רעיונות בסה"כ מאנשים שמבינים טיפה במערכות חשמל למרות שמעט מאוד אנשים מכירים את הרכב....

הלכתי לחשמלאי "רגיל" שכאשר הוא ראה את הרכב לא ידע אפילו על מה להסתכל... אמר לי עזוב אני לא מטפל בסאאב. מערכת החשמל מאוד מסובכת ופה תקלה אחת יכולה לגרור תקלה אחרת...עד עכשיו הייתה לי תקופה של שקט נפשי מבעיות חשמל, עד לשבועיים האחרונים שצצו לי כמה דברים(הצופר והSRS כבר חודשיים מראים תקלה בגלל הקצר בסליל).

ארבעה סאאבים בטייסת: 9-5 2002 2.3 טורבו 185 סוסים שוודים באורווה, 9-5 1999 2.3 טורבו 230 סוסים ולבסוף שלי 900 1997 2.0 ידנית ומטורבתת בעלת 230 סוסים באורווה עם פאק אחד בייצור: אדומה! 900 1995 2.3 קבריולט עם עוד 150 סוסים לנשמה

• תוכן חדש...