Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4915 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא התיימרתי לרגע להיות מומחה, נסכם בחג שמח לכולם ולגבי החיתוך גם ככה יש לי קטן אז אין מה לחתוך! חוץ מזה הגודל לא קובע :-)

חג שמח לכולם

*** לקחת את רשמיי בערבון מוגבל ***

*** הנעה קידמית עם הרבה הנאה ***

• תגובות 42
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
בעודף שנשאר לי אני יכול לקנות עוד מנוע של קופרה ולהשתיל אותו בסיאט מלגה ועדיין לתת בך בכל מצב.

+1 , משפט השבוע !

"שלום מותק מדבר סרג'יו קונסטנסה, מה שלומו?"

אוהבים אותך פולי.

• 6 חודשים מאוחר יותר...
פורסם
לא יודע על איזה TSI הסתכלת אבל הטורבו ב1.8TSI הוא K03S, אתה מוזמן לפתוח מכסה מנוע ולהצטייד בסרט מדידה ולדווח לי.

לגבי ההשוואה למי יש יותר גדול ואיזה רכב עולה יותר, אני שמח שיכולת להרשות לעצמך FR, כל הכבוד.

הפרשי המחירים שציינת פה מצביעים על הפרש של כ32K שקלים, לפי החישוב שלי סטייג' 2 באחת הסדנאות לבחירתך לא עובר את ה6.5K

בעודף שנשאר לי אני יכול לקנות עוד מנוע של קופרה ולהשתיל אותו בסיאט מלגה ועדיין לתת בך בכל מצב.

לגבי סעיף 6 שלי, אני אותו לקוח שהגיע לצ'מפיון לפני חודשיים לטיפול בתקלה ואמרתי להם בפירוש שיש לי צ'יפ ובפירוש נאמר לי וזה ציטוט מדוייק "היום כולם שמים צ'יפ אין בעיה עם זה" ואיזה קטע שתיקנו לי במסגרת האחריות בלי לדרוש שקל ובלי להזכיר את הצ'יפ.

לצורך הוויכוח התקלה הייתה EPC כך שייתכן שקרתה בגלל הצ'יפ.

פעם הבאה שאתה מנסה לתקן אותי תעמוד על העובדות.

אתה טועה ומטעה, אתה קופץ מעל הפופיק זה שאתה בעלים של הרכב לא הופך אותך למומחה. אני לעומתך "התעניינתי" טיפה מעבר.

לגבי ההבדל בין המנועים שאני ישאיר אותך לברר מה ההבדל בפועל, תתפלא.

יקיר.

נ.ב

חיתוך ה*** יתבצע עצמאית?

יקיר היקר ...

כנראה שאתה סתם מנסה בכוח לכפות את דעותיך בנושא

1.8 TSI מאז ועד עולם יהיה בעל טורבו קטן יותר שהוא בעצם K03 בעל תושבת קטנה יותר בפיתחו העליון

FR משתמש בטורבו K03S בעל יניקת אוויר גדולה יותר וגדישה גדולה יותר

עכשיו אני יעבור להסבר יותר מפורט לכל חברי הפורום : "(סתם לידע כללי היני עובד בתחום ועם נסיון עשיר )

ההבדל הממשי בין מנוע ה1.8 או 2.0 הוא לא בסמ"ק אלא בכניסת נוזלים לתא המנוע בלבד כולל שינוים של הטורבו

מקווה שכולם הבינו כולל את יקיר זה לא בושה לא לדעת:idea:

לא יכול להירדם בלי לראות איזה DRIFT פסיכי לפני השינה:x

פורסם

בנוסף מי שיגיע ב רייש גלאי ויגיד לצ'מפיון שהוא בעל שינוי תוכנה יקבל באופן אוטומטי סירוב לטיפול ברכב וזה מציטוט של כתב אחריות צ'מפיון : כל שינוי שהוא במרכב הרכב ו או שינוי שלא מבוצע ע"י מוסך מורשה צ'מפיון תפוג האחריות הרכב אוטומטית

אל תבלבלו תמוח אנשים עם כל מיני שטיות מטומטמות שאינן מבוססות במיוחד האח יקיר התוקפני

שינוי תוכנת הרכב אומנם הפך להיות שם דבר ברכבי VAG אך בארץ הקטנה שלנו עדיין לא נפתחו הסכרים של התובנה ועדיין אין לזה מקום ברכבי ארצינו באופן שמאשרר את האחריות שהיא דבר מאוד חשוב היום

לא זיינת תשכל לעובד במוסך על ה"ציפ" ככה אתה מכוסה לגבי דבר התוכנה

תשאלו כל חברה שמתקינה את התוכנות עם כדאי לרוץ ולספר לחברת צ'מפיון על דבר התוכנה (זה ממש הצחיק אותי מי שאמר את זה ) עם יתן לכם המלצה לעשות זאת

(ROY_E עובד בענף הרכב מזה זמן רב ולא צריך לציין שמות :)

פורסם

השרשור הזה לא מוצה אי שם לפני יותר מחצי שנה ? :roll:

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

פורסם
ממה שידוע הDSG7 מסוגל לקבל עד 250NM מומנט, בהתחשב בעובדה שה1.8T מפיק נתון זה במצב מקורי, האין זה אומר ששיפור כח המנוע פוגע באורך חיי המצמדים?

חיי המצמדים הם ב DSG 7 באמת שלא מותאמים לעבוד בלחצים גבוהים של כוח שמועבר מהמנוע כיוון שהם נועדו במקור להפחית צריכת דלק ובשביל זה יש את הDSG 6 שמסוגל לשאת כוח רב יותר

בשורה תחתונה הוספה של עוד 6-10 קגמ ל1.8 TSI לא בריאים אך בהחלט עובדים בלי בעיה ולא צויינה בעיה חריגה בפורומים בעולם :)

פורסם
לא יודע על איזה TSI הסתכלת אבל הטורבו ב1.8TSI הוא K03S, אתה מוזמן לפתוח מכסה מנוע ולהצטייד בסרט מדידה ולדווח לי.

לגבי ההשוואה למי יש יותר גדול ואיזה רכב עולה יותר, אני שמח שיכולת להרשות לעצמך FR, כל הכבוד.

הפרשי המחירים שציינת פה מצביעים על הפרש של כ32K שקלים, לפי החישוב שלי סטייג' 2 באחת הסדנאות לבחירתך לא עובר את ה6.5K

לגבי סעיף 6 שלי, אני אותו לקוח שהגיע לצ'מפיון לפני חודשיים לטיפול בתקלה ואמרתי להם בפירוש שיש לי צ'יפ ובפירוש נאמר לי וזה ציטוט מדוייק "היום כולם שמים צ'יפ אין בעיה עם זה" ואיזה קטע שתיקנו לי במסגרת האחריות בלי לדרוש שקל ובלי להזכיר את הצ'יפ.

לצורך הוויכוח התקלה הייתה EPC כך שייתכן שקרתה בגלל הצ'יפ.

פעם הבאה שאתה מנסה לתקן אותי תעמוד על העובדות.

אתה טועה ומטעה, אתה קופץ מעל הפופיק זה שאתה בעלים של הרכב לא הופך אותך למומחה. אני לעומתך "התעניינתי" טיפה מעבר.

לגבי ההבדל בין המנועים שאני ישאיר אותך לברר מה ההבדל בפועל, תתפלא.

יקיר.

נ.ב

חיתוך ה*** יתבצע עצמאית?

דברי הבל!

אנחנו אמורים להסתמך על המילה שלך?

איזה בן אדם הולך למוסך ואומר שמתי צ'יפ?!?

ל-1.8T לאון יש טורבו IHI קטן יותר מה-K03, זו לא דעה זו עובדה תתמודד.

הוא בעלים של סיאט לאון FR ואתה אדם ממורמר וצר עין שאינו מסוגל להתמודד עם מקומו שאולי על פי דעתך נמוך יותר.

נ.ב.

מה קורה לסיאט לאון FR עם סטייג' 2 ב-6500 ש"ח?

תודה לכולם. אענה על מה שמישהו שאל כפי שמישהו אחר ענה - בארץ לא מוצעת לגולף גירסת 1.8 160. בכל מקרה, זה לא משנה - גם ככה הייתי מעדיף את הלאון בשל עיצובה.

אז יש הבדל בין הטורבואים או לא? - הבדל בקוטר פתחי הפליטה? -- מה זה אומר, ומהן ההשלכות?

עדיין, מהנתונים הטכניים שאני ראיתי, המומנט המירבי מגיע ב-fr יותר מאוחר (1800 סל״ד) מאשר בלאון הרגילה (1400-1500). לפי מה שאני מבין, זהו הבדל מוחשי, כשב-fr זה יותר כמו טורבואים מיושנים יותר (tfsi, הטורבו של אסטרה ובראבו ונראה לי גם מרצדס) כאשר הכוח בא בבת אחת רק עם לחיצה קצת חזקה.

טוב, אז איזה צ׳יפ עדיף?

ראשית המנוע ב-FR הוא מנוע TSI ה-TFSI נמצא בקופרה וב-S3 גולף R ושירוקו R ועוד כל מיני וואגיות ובנוסף המומנט המירבי ב-FR ובכל מנוע 2.0T באמת מתחיל ב-100 סל"ד יותר אבל לכל אורכו הוא שובר ל-1800 את הצורה, מעיף חתיכות של צמיגים על השמשה, גורם לשריפה שהופכת את הרכב לאפר ועוד מספיק להשתין בשביל לכבות.

זה ההבדל בין ה-1.8T ל-2.0T,

בחיי בחיים שלי לא שמעתי אוסף של שטויות כמו בשירשור הזה.

יש פה כלכך הרבה אנשים עם נסיון בבקשה אל תפיצו מידע שקרי ולא מבוסס!

בטח לא לכו למוסך ותגידו שיש לכם צ'יפ.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

וואי איזה שרשור ישן קפצתם.

אעשה קצת סדר בבלאגן לטובת כל אילו שיקראו את השרשור בעתיד ויגידו וואט דה פאק! מאז השרשור כולנו קפצנו, השתדרגנו, החכמנו גדלנו וכדו׳.

ראשית אציין כי רכבי הוא ליאון ספורט אפ שנת 2007 עם מנוע tfsi וטורבו קטן אשר מכונה בשפת העם k03 אבל הוא ממש לא דומה לk03 שהגיעו בזמנו באיביזות וחבריהן לקונצרן. אצלי ברכב וגם בfr עד שנת 2010 לא כולל הגיע מנוע tfsi מוחלש עם הטורבו הנ״ל הקטן, מוחלש הכוונה לא מחוזק, קאמפשט, מזרקים ועוד כמה דברים קטנים שונים. לכן ניתן להסיק כי בין הספורט אפ לבין הfr מלבד גימור ותוכה מוחלשת בספורט אפ אין באמת הבדל במנוע. לצורך העניין שלא יהיה וויכוח בקופרות ובכל דיגמי הr וחלק מדגמי הs מגיע מנוע מחוזק עם שלל שיפורים וכמובן טורבו גדול מעט יותר הנקרא בשפת העם k04. משנת 2010 יצא לאור ליאון fr עם מנוע TSI אשר מפיק 211 כ״ס (מנוע זהה לחלוטין כמו של הגולף גי טי אי), מנוע הTSI הינו מנוע משופר לעומת הtfsi המוחלש וגם לעומת המחוזק בעיקר בתחום הטיימינג והדלק ביחס לtfsi המוחלש הtsi גם מחוזק בחלקי מנוע פנימים מחוזקים, מה שהופך את המנוע הנ״ל לטורבו בינוני תחילת גדול פרנדלי. בשורה התחתונה מנועי הTSI מסוגלים לשאת הספקים מכובדים ללא פתיחת מנוע ובהחלפת חלקים מינימלית לעומת הtfsi. כרגע מנועי הtfsi המחוזקים עדיין רצים על פס היצור לטובת דגמי הr וחלק מדגמי הs, למרות מספר חסרונות מנוע הtfsi נחשב אמין, כנראה שגם הtsi בעקבותיו.

לגבי סוגיית הטורבאים בדגמי הלאון tsi, מנוע ה2000 אשק מגיע בשלל דגמים מפיק 211 כ״ס ומגיע עם טורבו הקרוי בשפת העם k03 אך שוב זה ביטוי שגוי כי אין הוא דומה לקודמו בtfsi ובטח ובטח שאינו דומה לזה אשר מגיע במנועי ה20vt. הטורבו אשר מצוי ב1.8 הוא שונה מהטורבו אשר מגיע ב2000 TSI, אך למרות זאת ה1.8 מנוע חזק ובשיפורים הנכונים יינצל היטב את השבלולון הקטן שמצוי לו בין הקיר אש לבין הבלוק, לכן מי שכספו דל ורוצה רכב עם פוטנציאל ה1.8 TSI הוא פשרה מעולה.

חוץ מזה זה סיאט מה לעשות לא גימור של פולסןואגן ובטח לא של אודי, אבל שווה את המחיר ואפילו עיצוב מגניב עד 2013, לדעתי הרסו לגמרי את העיצוב.

בהצלחה.

*** לקחת את רשמיי בערבון מוגבל ***

*** הנעה קידמית עם הרבה הנאה ***

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

לכל החרחרנים שלום רב.

קודם אגיב לרוי ושאר המפקפקים, כחלק מטיפול בנורת תקלה שצצה לי, נשאלתי האם יש צ'יפ מאחר וישנה בעיה להתחבר למחשב, הסברתי למנהל המוסך שאכן יש צ'יפ והוא הותקן בערך חודש לאחר קניית הרכב ע"י אחת הסדנאות, לא חשוב שמות. מנהל המוסך הבין כי הבעיה בהתחברות למחשב אינה נובעת מהצ'יפ ואכן איתר את הבעיה אצלם. מאז ועד היום האחריות שלי שרירה וקיימת.

אכן אני מסכים כי אין כל הגיון בלגשת למנהל המוסך ביום בהיר ולהצהיר סתם ככה כי ברכב מותקנת תוכנת אפטרמרקט, במקרה הנ"ל חסכתי לעצמי ולמוסך זמן.

דבר שני, זכור לי שקראתי פה שאני אדם ממורמר וקנאי כי אין לי FR. חס וחלילה שלא תבינו אותי לא נכון אני האדם האחרון ש"פותח עיניים" על אחרים, התגובה שלי באה להבהיר את עלות השיפורים ביחס לתמורה שלהם.

דבר שלישי, שימו לב שלאורך השרשור, גם בתגובות שמתקנות אותי כביכול, לא תיקנתם מילה ממה שנאמר על-ידי אלא ניסחתם את דברי מחדש, גם לגבי ההבדלים בין הטורבואים וגם לגבי ההבדלים בין המנועים.

דבר אחרון, כל גיבורי המקלדת צריכים להבין אין לי לא דבר ולא חצי דבר בלהשמיץ אנשים סתם או לזרוק עובדות מתעתעות שיגרמו נזק לאנשים, אני כבר לא מתעניין בלהוכיח למי יש יותר גדול/קטן/מתעקל ימינה, אני כמוכם חובב רכב ואני לא כופה את הדעה שלי על אף אחד מאחר והדעה שלי כשמה כן היא, דעה. להבא תקראו הודעות לעומק ותנסו להבין את הקשרם כולנו כותבים ומתייעצים ומייעצים מאותה סיבה.

בברכת סוף העולם שמח לכולם,

יקיר.

MX-5 NC

פורסם

עזוב אותך שטויות, לכתוב פה בפורום זה לחלשים תשים אנטי רולים ולך תהנה :-D

מניסיון מבטיח לך שלא תרצה להוריד את הידים מהגה.

אינני מומחה בתחום הרכב, נא לקחת כל מה שנרשם ע"י בערבון מוגבל. אין להתייחס לרשום כעל מידע אמין ומדוייק אלא כעל מידע של חובב רכב בלבד!

• תוכן חדש...