Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4915 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני בדרכי לרכוש אחת כזו חדשה, ולפי מה שהבנתי מקריאה באינטרנט ההספק המקורי בו היא מגיעה (160 כ"ס) הוא נמוך מאוד ביחס לפוטנציאל המנוע. מלכתחילה רציתי דווקא אותה בעיקר בגלל הביצועים הטובים בהרבה ממתחרותיה, ואחרי שקראתי את זה החלטתי שאתקין לרכב תוכנה (צ'יפ) שתשפר את ביצועיו.

כמה שאלות:

1. האם שיפור המומנט עשוי לפגוע בגיר? -- שמעתי מכמה מקורות שה-dsg7 מוגבל מומנט ל-25 קג"מ - שהוא המומנט המירבי כרגע. עם זאת, זה לא נראה לי כ"כ הגיוני, מפני שבסופרב, פאסאט, טיגואן ואולי עוד בגרסאות ה-2 ליטר שלהן יש 28 קג"מ בקירוב, והן מצויידות ג"כ בגיר זה.

2. האם ישנן איזשהן בעיות אחרות העלולות להתעורר עקב שיפור המנוע?

3. איזה צ'יפ הכי מומלץ להתקין, והיכן?

4. אחריות היבואן. האם אכן יש לחשוש מכך שהיא תוסר בעקבות השיפור, או שבמוסך לא ישימו לב בכלל? -- האם יש מוסכים מורשים 'מתירניים' יותר מהבחינה הזו? -- ומה קורה אם ע"מ לממש את האחריות אני מעוניין להסיר את העדכון? המתקין מתחייב לכך? יש אפשרות לשינוי עצמאי?

בתודה מראש

• תגובות 42
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני לא מומחה בנושא , אבל ממה שאני יודע :

1) מנועי 2 ליטר עובדים עם גיר DSG6

2) נראה לי יותר הגיוני שתתרגל קצת לרכב לפני שתחליט על שיפורים (תוכל לעשות את זה מעמדה של בעל ניסיון ברכב ולא משמועות)

3) ממה ששמעתי פה בפורום , אין בעיה להסיר את התוכנה על מנת לא לפגוע באחריות ולהשיבה לאחר מכן (נאני חושב שיש גם כאלו שבעזרת שלט אתה יכול להחליף בין התוכנה המקורית למשופרת - תכף יגיעו המומחים ויתנו את דעתם .. לי אין ניסיון בנושא).

גם אני חשבתי כמוך לפני שרכשתי (שלי ידנית) אבל כרגע זה די מספיק לי (גם ככה עם מחירי הדלק רגל ימין קפאה לי )

אולי בשנה הבאה שתפוג האחריות אני אשתדרג בתוכנה ואולי אפילו סט חישוקים מוגדל רחמנה לצלן..

פורסם

תודה על התגובה.

1.ע״פ אתר ׳אוטו׳ וכן גם במפרט טכני שראיתי פעם יש מהם שמגיעים עם dsg7.

2. כמובן. לא התכוונתי לשפר מחר. אבל, אני נוסע הרבה בין עירוני וההרצה תסתיים מהר, ואוטוטו יהיה אפשר לשפר. (נכון, או שכדאי להמתין יותר מ-1500 ק״מ?)

3. נכון שיש אפשרות כזו, אבל אם זה כרוך בהגעה לסדנא, זה לא הכי סימפטי אם נתקעת ואתה גורר. אין מצב שהם מגיעים אליך בתשלום? מהם באמת הסיכויים מנסיון להורדת האחריות?

אחת הסיבות העיקריות שבגינה בסוף הלכתי על הסיאט היא הפוטנציאל. אחרת אלפא ג׳ולייטה זהה בכוח בערך, וכן גם גולף 160.

פורסם

בקשר לעזרה המקצועית לגבי צ׳יפ - אולי אנסה לחדד את ציפיותיי ממנו. במנועי טורבו אחרים שאני מכיר (סופרב, מרצדס c), יש כוח זמין וממכר, אבל הוא בא רק עם לחיצה די הגונה על הדוושה. לעומת זאת במאזדה 3 (1600) שלי אמנם ב-140 היא מתחילה להיחנק, ועדיף גם לא לעשות איתה תחרויות מיאוצים, אבל כל נגיעה במצערת ממש מקפיצה את הסל״ד ו׳מעיפה׳ את האוטו. לפעמים יש בזה משהו מהנה. האם ישנו צ׳יפ שמסוגל להתגבר על ה׳ההשהייה׳ הזו, ויתן גם את היתרונות של אטמוספרי רגיל?

פורסם

האחת העובדות הכואבות היא שלאנשים יש אופציות זמינות לשיפור,אך הם מתחילים את אותה האופציה עוד לפני שקיבלו את הרכב.

תקח תזמן תכיר את הרכב,תראה מה המגבלות שלו,מה הוא יכל לעשות ומה הוא לא יכל לעשות ואז תחליט אם אתה זקוק לשיפור כזה או אחר.כי בכל זאת המאזדה 3 היא כאין וכאפס ועוד במיוחד בגרסה 1.6 לעומת הלאון (מבלי לפגוע או משהו כן).

בכל מקרה לשאלותייך,היצרן לא יספוג את השיפור שתעשה והוא יסיר את האחריות על הרכב השיפור הנ"ל הוא לא חוקי על פיה,חבל לוותר על שנתיים אחריות אני לא הייתי עושה את זה.

לגבי ההרצה ככל "שתפתח" את המנוע יותר בעדינות בק"מ הראשונים הרי זה משובח גם לעתיד הקרוב וגם לרחוק.

תראה "ההשהיה" שאתה מדבר עליה היא בעצם טבעית,מכיוון שבכל רכב בעל טורבו יש לו את הסל"ד זמן פעולה שבו הוא מתחיל לעבוד על מנת לנצל את כל המומנט באותה מהירות/הילוך,לכן גם אם יש צ'יפ כזה אני לא ממליץ עליו מכיוןן שאתה תגיד מהר מאוד ביי ביי למערכת הטורבו שלך היא לא בנויה לעבוד לפי כל סל"ד אלא רק בסל"ד מסיום שמומלץ וכוון ע"י היצרן,אתה גורם לשחיקה ולבלאי מואץ על טורבו.

פורסם

אוקיי. עכשיו כבר לא נעים לי. אבל, במלא הצניעות ויראת הכבוד, אני מבקש שיגיבו לי רק אלו שמבינים בנושא, ושלכל הפחות מכירים את המפרט הטכני של המכוניות. קודם כל טעות בנוגע לגיר במנועי 2.0 tsi, למרות שהדגשתי שידוע לי אחרת, ועכשיו זריקה לאוויר סתם כך ללא סיבה ש״הגולף והסיאט זה אותו מנוע בדיוק״. ובכן, סתם כדי להבהיר, לסיאט המדוברת יש מנוע 1800 סמ״ק עם 160 כ״ס. למיטב ידיעתי הגולף היחידה עם ההספק הזהה היא 1400 כפול מגדשים, שהיא מנוע שונה לחלוטין - קטן יותר ומסובך יותר. לא סתם אמרתי שלסיאט יש פוטנציאל עדיף - הבנתי שה-1.4 גם ככה נוטה להיהרס, ולהרוס את הגיר ומחשב הגיר.

בכל מקרה, הבנתי שתקלה נפוצה מאוד ברכבי קונצרן פולקסווגן בעלי ה-dsg היא שיש להחליף מצמדים ולעיתים מחשב גיר. האם זה יואץ ע״י הצ׳יפ? והאם המוסך יכול לקשור ביניהם - להבנתי יש קשר.

שוב תודה וסליחה על הטון בהתחלה

פורסם
אוקיי. עכשיו כבר לא נעים לי. אבל, במלא הצניעות ויראת הכבוד, אני מבקש שיגיבו לי רק אלו שמבינים בנושא, ושלכל הפחות מכירים את המפרט הטכני של המכוניות. קודם כל טעות בנוגע לגיר במנועי 2.0 tsi, למרות שהדגשתי שידוע לי אחרת, ועכשיו זריקה לאוויר סתם כך ללא סיבה ש״הגולף והסיאט זה אותו מנוע בדיוק״. ובכן, סתם כדי להבהיר, לסיאט המדוברת יש מנוע 1800 סמ״ק עם 160 כ״ס. למיטב ידיעתי הגולף היחידה עם ההספק הזהה היא 1400 כפול מגדשים, שהיא מנוע שונה לחלוטין - קטן יותר ומסובך יותר. לא סתם אמרתי שלסיאט יש פוטנציאל עדיף - הבנתי שה-1.4 גם ככה נוטה להיהרס, ולהרוס את הגיר ומחשב הגיר.

בכל מקרה, הבנתי שתקלה נפוצה מאוד ברכבי קונצרן פולקסווגן בעלי ה-dsg היא שיש להחליף מצמדים ולעיתים מחשב גיר. האם זה יואץ ע״י הצ׳יפ? והאם המוסך יכול לקשור ביניהם - להבנתי יש קשר.

צר לי אך אני לא רואה שום שקר/בעיה במה שאני כתבתי,זה שאתה פוסל אותה לא מקבל אותה,זה לא אומר שהיא לא נכונה.נקודה למחשבה :idea:

פורסם

רק להדגיש - הודעתי הקודמת התייחסה לפוצינו ולא ל-pure.

בקשר להודעתו של pure, בגדול אתה צודק, אבל הבנתי שפשוט חבל לא להתקין צ׳יפ, ומהרבה איסוף חומר בנושא וכמובן בירור בסדנאות, הפגיעה באחריות היא לא הכרחית/נפוצה. ייתכן שאני טועה, ותעמיד אותי על טעותי. השאלה האם אתה בטוח בכך שזה יוצר סיכון ממשי?

ושוב, אני מכיר מנועי טורבו. המאזדה 3 היא דוגמה לכוח אטמוספרי - חלש אמנם, אבל עדיין לפעמים ביציאה מהמקום מרגיש חסון ממנועי טורבו. ברור שאחרי כמה שניות כבר אין מה להשוות בכלל, ולא, לא נפגעתי.

קראתי באיזשהו מקום על תוכנת ׳האצה מהמקום׳ או משהו כזה, שאולי היא הפתרון לשאלתי. לא בדיוק הבנתי באיזה רכבים היא מותקנת, ובאיזה צ׳יפ היא כלולה.

פורסם

פוצינו

באמת אין צורך להתלהם. אני מעריך אותך ואת נכונותך לעזור. אבל, אם פשוט תעיף מבט במפרטים הטכניים של הרכבים האמורים - באתר ׳אוטו׳ או באתרי היבואן - תיווכח בצדקתי. ייתכן שיש צדק בדבריך בנוגע לשנתונים אחרים, או איזו אי-הבנה אחרת. מכל מקום, צר לי אם נפגעת. לא זו הייתה הכוונה.

פורסם

momgo, מה שאתה מרגיש בעצם זה שילוב של כיול מצערת שונה (מאמין בשביל לגרום לרכב להיות יותר חסכוני בנסיעה מנהלתית) עם העובדה שהגירים שונים (אוטומט מול DSG) וזמינות כוח שמתבטאת בצורה שונה (בגלל המגדש).

ההתנהגות מן הסתם תהיה שונה וזה דורש התרגלות.

בכל מקרה, לאחר התקנת הצ'יפ אתה תרגיש גם שכיול המצערת ישתנה ולחיצה יחסית חלשה תגרור כבר לגדישה גבוהה.

בנוגע לאמינות ה-DSG7 עם צ'יפ - לא יודע לענות על זה.

פורסם

נעשה לך קצת סדר, ראשית ברוך הבא למשפחת סיאט רכשת רכב מצויין מנוע TSI מצויין ולא חסכוני כמצופה יש לומר. בכל מקרה בתור בעלים של לאון 2.0 TFSI אני מאוד מרוצה מהרכב, נכון יש חסרונות כמו תת היגוי, חפירה כאשר פותחים מאפס, הנעה קידמית וכדו'. אך למרות הכל אני בטוח שתמצא כי הרכב מהנה ביותר במיוחד בשילוב של הDSG עם החלפת הילוכים מהירה ביותר במצב S תמצא את רכבך כיפי עוד יותר. חשוב שתדע שאומנם רכב חזק הרבה יותר מאשר הממוצע אך בגדול ביחס לדגמי הקצה של סיאט (FR,קופרה) אתה מוגבל הרבה יותר, הן משם שמנועך מגיע 1800 סמ"ק והן משום שהטורבו ברכבך יותר קטן מKO3S אשר מגיע בדגמי הFR. כמובן שלא נדבר עם מתלים פחות טובים, מערכות דלק כדו' אשר פחותות מאותם הדגמים הנ"ל. אך אין זאת אומרת שאין באפשרותך למצות את הפוטנציאל, ראשית אמליץ לך כמו קודמי תסיע מספר חודשים במצב הראשוני של הרכב, אולי תגלה כי הכוח זה לא מה שחסר לך ותרצה דווקא לשפר אחיזה? אינני יודע מה ניסיונך בנהיגה אבל אחד השיפורים הכי טובים שנהג שנוהג ברכב ספורטיבי יכול לעשות זה לקחת ראשית קורס נהיגה, המלצה שלי, עזוב אותך מכל קורסי הנהיגה הקבוצתיים, תרכוש לעצמך יום הדרכה צמוד, אומנם זה עולה יותר אך תלמד הרבה יותר ויחס אישי כמובן! בנוסף אחד השיפורים הראשונים שתוכל לעשות ברכבך אשר ייתנו לך את השיפור הכי "זול" עם הכי הרבה תועלת זה ציפ. זול לא בהכרח נע בין 2000-3000, למעשה זה אינו ציפ מוחשי כמו פעם אשר היה מולחם על מחשבי הרכב אלא עדכון תכונה אשר מבוציע בעזרת חיבור מחשב לשרת החברה בחו"ל ועדכון התוכנה שלך במחשב הרכב הקיים. למעשה למוסכים אין שום דבר מוחשית לעלות על שיפור שכזה מלבד בדיקה מעמיקה בנתוני המנוע או לחילופין נסיעה ברכב ע"י נהג מיומן אשר חווה עשרות רכבים כאלו יוכל לומר כי הרכב חזק יותר מהמקור. בשורה התכונה ציפ זה מסוג הדברים שהכי קל לשים, הכי קל להוריד והכי לא מזוהה עם שיפורים ויזואלים כאלו ואחרים. חשוב להבין שהכניסה לעולם השיפורים היא כניסה לעולם רחב עם היצע חלקים עצום, קח בחשבון שכאמור רכב זה מכשיר מכני ומכשירים מכךים סובלים מתקלות, תקלות ייקרו גם אם תשים שיפור כזה או אחר וגם אם לא תשים. האם בהכרח שיפור כזה או אחר יגדיל את הבלאי בצורה מורגשת משמעותית, אז פה נכנסים לתחום אפור, יש היגידו כי בנהיגה רגוע ברוב הזמן ופה ושם קצת רגל כבדה על הגז עם שיפור מינורי כמו ציפ לא ייעשו הבדל בבלאי, יש שיגידו אחרת! רק דבר טכני קטן, במידה ותמצא לנכון להתקין ציפ תיהיה מחוייב בהחלפת פילטר האוויר, הצעה שלי, שים אינבוקס, למעשה פילטר הזה למקורי אשר נכנס לבית הפילטר המקורי אך חומריו איכותיים יותר נושם יותר טוב ומשאיר את מראה המנוע כמראה המקורי, כל האימרות על פילטרים פתוחים וכדו' אשר משפרים ביצועים, לא רלוונטים בשלב זה ברכבך, למעשה סיכוי גבוה כי במקום תפוקה חיובית תקבל תפוקה שלילית מאותה פילטר פתוח כביכול אשר אמור לשפר ביצועים. בנוסף דבר חשוב הרשת ובעיקר אתרים מחו"ל וגם פה בארץ מוצפים במיליון רכבים ומיליוני אנשים ששיפרו כל חלק אפשרי על כל רכב אפשרי, בקיצור צא ולמד כי הרשת מוצפת בחומר בנושא וגם בארץ ישנם בעלי מקצוע רבים שמבינים דבר או שניים ברכבי וואג. דבר אחרון לגבי סוגי הציפים, כמו שאמרתי קיים מגוון רחב של חברות, ברור לי שתיכף יצצו בשרשור או שלא בעלי סדנאות כאלו ואחרות, תלך עם הלב שלך עם הכיס והיגיון שלך, תצא תלמד תחקור תשווה תגיע למסקנות תתייעץ עם מומחים רק ככה תגיע לתובנות אמיתיות בנושאים הללו. שיהיה בהצלחה.

*** לקחת את רשמיי בערבון מוגבל ***

*** הנעה קידמית עם הרבה הנאה ***

פורסם

לאון, תודה רבה על התגובה המושקעת.

כמה שאלות:

1. האם התת-היגוי הוא עד כדי כך משמעותי שכדאי לשפר מתלים? - ואני לתומי חשבתי שהאחיזה היא ׳גרמנית׳ ומצויינת.

2. החלפת הפילטר הכרחית? לשם מה? - יש סיכוי שמישהו (מוסכניק, בוחן, שוטר) עולה עליה? ומה ההבדלים בין פתוח לסגור - במחיר ובתמורה?

3. האם בגרסאות ה-fr והקופרה בעלות הטורבו הגדול יותר אין פרישה צרה יותר של מומנט על הסל״ד? והאם ההשהייה לא מוחשית יותר בטורבואים גדולים? - להזכירך, זה חלק משמעותי מהשיפור שאני מעוניין בו.

פורסם
חשוב שתדע שאומנם רכב חזק הרבה יותר מאשר הממוצע אך בגדול ביחס לדגמי הקצה של סיאט (FR,קופרה) אתה מוגבל הרבה יותר, הן משם שמנועך מגיע 1800 סמ"ק והן משום שהטורבו ברכבך יותר קטן מKO3S אשר מגיע בדגמי הFR. .

יש פה אנשים שזורקים מידע שלא מבוסס על כלום ושום דבר:

1.החל ממתיחת הפנים כל גרסאות הלאון מצויידות בגיר DSG7. *עריכה (הכוונה לכל הגרסאות שמגיעות עם גיר DSG כמובן ולא לגרסאות הידניות או לקופרה).

2.גולף דור 6 מצויידת בין יתר המנועים גם היא במנוע 1.8TSI 160HP.

3.מנועי ה1.8TSI מצויידים בK03S.

4.אין הבדל פיזי בגודל בין K03 לK03S.

5.גיר DSG7 מוגבל לאיזור ה34 קג"מ.

6.צ'יפ לא מבטל אחריות יצרן.

עריכה נוספת

7. להגיד על הרכב שהוא מוגבל כי הוא 1800 סמ"ק זו שטות גמורה, המנוע מסוגל להגיע (ואף הגיע) להספקים של 260-270 כ"ס ללא החלפת טורבו.

מי שמעוניין לחלוק עליי, יטעה.

יקיר.

MX-5 NC

פורסם

בנהיגה ספורטיבית ולמי שלא מכיר ומיומן התת היגוי יבוא לידי ביטוי, כמו שאמרתי בשלב ראשון תנהג ברכב כמו שהוא עם הזמן תכיר את הרכב תדע את המגרעות שלו ותבין טוב יותר מה אתה מחפש. פילטר אינבוקס יושב פשוט במקום הפילטר המקורי, המקורי בtsi יושב בתוך קופסא בכל מקרה זה לא אמור לבטל אחריות. היתרון בפילטר אינבוקס בא לידי בטורים הגבוהים מאפשר נשימה יותר טובה כשהרכב נחנק בגבוהות, בשביל ציפ חובה במינימום אינבוקס. באופן עקרוני הטורבואים בלאונים הם לינארים כלומר עובדים לאורך כל מהלך הסלד, כלומר אם תוציא את הטורבו מהרכב, הרכב לא יסע. המנוע שלי מעט שונה משלך, בעקרון כל החסרונות אצלי תוקנו במנועי הtsi, לצורך העניין אצלך ישנה משאבת דלק בלחץ גבוה אשר משמרת את לחץ הדלק לאורך כל הסלד, מה שאצלי באיזשהו שלב הלחץ יורד והמשאבה לא עומדת בעומס ולכן ב6000 סלד יש לי נפילה רצינית בכוח, מה שאצלך הרכב עוד מושך. בנוסף אצלי קיימת רצועת טיימינג אצלך שרשרת, הרבה יותר אמין פחות תחזוקה. באופן כללי מנועי הtsi חזקים יותר ועמידים יותר, לצורך העניין החלפת טורבואים בtsi פשוטה יותר ומצריכה החלפה של פחות חלפים מאשר אצלי.

אינני מומחה בתחום הרכב, נא לקחת כל מה שנרשם ע"י בערבון מוגבל. אין להתייחס לרשום כעל מידע אמין ומדוייק אלא כעל מידע של חובב רכב בלבד!

• תוכן חדש...