Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שינוי מידות צמיגים.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5178 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מעוניין לשנות את מידות הצמיגים ברכב,חוקית כמובן,ולשים מידות שונות.ברישיון מופיע 165/15.(165/80/15).הצמיג נראה כמו של "אופני הרים".:cry:

הרכב הוא וולוו 121 שנת 69.אני מעוניין בג'נטים מגנזיום וצמיג תואם.הייתי במשרד הרישוי,ורב הבוחן היפנה אותי למשרד התחבורע.משרד התחבורע הפנה אותי לוולוו.במח' שירות של וולוו נאמר לי שאין אפשרות לשנות את מידת הצמיגים.בקיצור,טלפונים אין ספור,ואין לי תשובה ברורה.מישהוא עבר תהליך דומה? היתכן שאין אפשרות חוקית לשנות מידות צמיגים?

צביקה הר-נוי

14119

"החיים הם כמו נסיעה על אופניים - אם קל לך מידיי,סימן שאתה בירידה,,," :mm_wink:

פורסם

"צמיג האופניים" שלך עושה עבודה טובה. תשאיר אותו על כנו.

יתכן ובמקור היה לך צמיג לא רדיאלי ואז הוא היה צר עוד יותר.

שינוי במידת הצמיג הוא ענין של חישוב מדוייק שיש לו גם השפעות על:

גובה הרכב

יציבות

תגובת מיכלולים כמו מד המהירות ותיבת ההילוכים האוטומטית.

צמיג רחב מידי ו"סקסי" יכול שלא להחזיק את הכביש טוב ולשרוף גומי בכל תאוצה לגרום לצריכת יותר דלק ו- לגרד את הפח...

ואחרי כל זה תוכל לבדוק "בספר אוטו דטה" אם יש הצעה למידת צמיג אלטרנטיבית שהיצרן רואה בה כמתאימה גם כן.

שלמה דן גדרון

פורסם
"צמיג האופניים" שלך עושה עבודה טובה. תשאיר אותו על כנו.

יתכן ובמקור היה לך צמיג לא רדיאלי ואז הוא היה צר עוד יותר.

שינוי במידת הצמיג הוא ענין של חישוב מדוייק שיש לו גם השפעות על:

גובה הרכב

יציבות

תגובת מיכלולים כמו מד המהירות ותיבת ההילוכים האוטומטית.

צמיג רחב מידי ו"סקסי" יכול שלא להחזיק את הכביש טוב ולשרוף גומי בכל תאוצה לגרום לצריכת יותר דלק ו- לגרד את הפח...

ואחרי כל זה תוכל לבדוק "בספר אוטו דטה" אם יש הצעה למידת צמיג אלטרנטיבית שהיצרן רואה בה כמתאימה גם כן.

דן,תרשה לי לתקן אותך:

1.גובה הרכב-אין בכוונתי לשים צמיג שיגביה את הרכב,אלא יותר ינמיך אותו.

2.יציבות-לימדו אותי שצמיג רחב יוצר יציבות טובה יותר לרכב!

3.מד מהירות-אפשר להתאים גלגל שיניים.(זה זניח.לא מתכנן להשתתף במירוצים,,,)

4.ת"ה-יש לי גיר ידני.

5."צמיג סקסי"-ראה תשובה 2,ולא מתכנן לשרוף גומי,,,,

6.צריכת דלק ? - בחייך,אין לי קאדילק,,,,

ולבסוף,היכן אני מוצא את ה"אוטו דטה"?

מצרף תמונה להמחשה לאן אני רוצה להגיע,,,,

אדום.jpg

כחול.jpg

שחור.jpg

צביקה הר-נוי

14119

פורסם

גם לי יש רכב כמו שלף רק מידת צמיגים ישנה 560-15 ובעבר היו עוד שני וולוו 121 וגם אני לא הצלחתי לשנות את המידה.

באוטודטה אין זכר לוולוו 121,122,123 וסידרת 120 בכלל.

לחבר שלי וולוו 121 עם מידת צמיגים 185.65.15 מאושר ברישיון אבל ככה הוא קנה את האוטו לפני כשמונה שנים.

---------------------------------------------------------

אלפארומאו ג'וליה 1973,וולוו 122 66,טנדר בריסקה 66,

אופנוע BMW R50

אליעד.

פורסם
דן,תרשה לי לתקן אותך:

1.גובה הרכב-אין בכוונתי לשים צמיג שיגביה את הרכב,אלא יותר ינמיך אותו.

2.יציבות-לימדו אותי שצמיג רחב יוצר יציבות טובה יותר לרכב!

4.ת"ה-יש לי גיר ידני.

5."צמיג סקסי"-ראה תשובה 2,ולא מתכנן לשרוף גומי,,,,

6.צריכת דלק ? - בחייך,אין לי קאדילק,,,,

ולבסוף,היכן אני מוצא את ה"אוטו דטה"?

מצרף תמונה להמחשה לאן אני רוצה להגיע,,,,

צריכת הדלק של וולוו לא נופלת רחוק מקאדילק !!!:lol:

eran lanski

חבר מס- 14084

פורסם

דן,תרשה לי לתקן אותך:

1.גובה הרכב-אין בכוונתי לשים צמיג שיגביה את הרכב,אלא יותר ינמיך אותו. בגובה הכוונה לגובה אבסלוטי בין הכביש לרכב. וזחתך נמוך הרכב יהיה נמוך יותר ופגיע יותר

2.יציבות-לימדו אותי שצמיג רחב יוצר יציבות טובה יותר לרכב! לא כל מה שלימדו נכון.

4.ת"ה-יש לי גיר ידני. גם כאן הספידומטר יזייף והמנוע יעבוד בסל"ד גבוהה יותר ויצרוך יותר דלק.

5."צמיג סקסי"-ראה תשובה 2,ולא מתכנן לשרוף גומי,,,, אבל אם הצמיג רחב מידי הוא ישרוף גומי אם תרצה ואם לא.

6.צריכת דלק ? - בחייך,אין לי קאדילק,,,, הוולבו לא בדיוק חסכונית

אין ויכוח כי התמונות ששמת הן יפות אבל מדובר בקופה ולא ב 4 דלתות. המכוניות הרד טופ ללא עמוד דלת.

לענין נוחיות הנסיעה או לענין אחזקת הכביש וביצועים כנראה שהצמיגים הללו לא תורמים דבר או שגורמים לירידה בביצועים.

בחשבון גס צמיג עם חתך 65 במקום 83 (שזה הגובה המעוגל של צמיג 5.60X15), מוריד את גובה הרכב ב 3-4 ס"מ.

יש גם שינוי בהיקף הגלגל אז הסיפדומטר יזייף גם כן. הרכב יצרוך יותר דלק כי בכל סיבוב של המנוע הגלגל יסתובב פחות ותהיה התנגדות שטח גדולה יותר.

צמיג רחב מידי לא מקבל מספיק משקל לסמ"ר מגע ואז הגלגל מחליק בהאצה. בניגוד לרושם שצמיג רחב עושה הרי שגם בגשם צמיג צר מחזיק את הכביש טוב יותר כי הוא דוחף פחות מים במגע עם הכביש.

צמיג עם דופן נמוך גורם לפגיעה בנוחיות הנסיעה.

אגב היתה לפני כמה זמן תוכנית ב BBC על ציגים והראו כי אותם הרכבים עם צמיגים גדולים נפלו בתאוצה ובמהירות מסלול באופן משמעותי מצמיג רגיל.

הוולבו אמזון נחשב בשעתו רכב מוביל בסיבולת וביצועי אמינות והוא עשה את זה עם צמיגים לא רדיאליים והצליח. הצמיג הראדיאלי במידה נכונה כמו 155X80X15 או 165X80X15 יתנו לרכב אחזקת כביש טובה יותר בסיבובים. צמיג בגודל מעבר לכך יגרום לכך שהרכב יברח בסיבוב ובתאוצה חזקה.

יש גם בעיה ברוחב הג'נטים. לצמיג 165X80X15 מספיק ג'נט ברוחב של 4.5 אינץ' מעבר לכך צריך 5 אינץ' וב 205 כבר צריך 5.5 אינץ'.

יש גם גבול למקום ברכב לצמיג וצמיג גבוהה מידי או רחב מידי ישתפשף בכנף.

אני חסיד של שמירת מקוריות עד כמה שאפשר.

בארץ אין למעשה אפשרות לבנות מכונית קאסטום. אם היה ניתן אז הייתה מחליף גם את המתלים משנה את השילדה ואז הכל היה אולי מסתדר.

הרכב שלך, אתה יכול לעשות מה שתרצה.

אני עניתי לך תשובה שלמיטב הבנתי משקפת את העובדות לא את החלומות.

שלמה דן גדרון

פורסם
מסכים אם כל מה שנאמר לפני ,תמיד תתן עדיפות לנתוני היצרן.

אמת לאמיתה ואני מדבר מנסיון.

למעט פוזה אין שום יתרון וזה גם על חשבון בטיחות.

מקווה שעזרתי.

חבר מס 14400

פורסם

במשרד הרישוי לא מוכנים לקחת אחריות תביא להם אישור מהיצרן או היבואן, יאשרו לך גם צמיגים של משאית מיכרות.

המקרה:

ברישיון שלי הייתה מידה שלא תאמה את הרכב (מידה קוטר 14 - לא נכנס למקום) טעות של משרד הרישוי ב-1975. לפני כשנה התחילו להקפיד על העסק הזה ולא רצו להעביר טסט (אחרי 30 שנה שעבר בלי בעיות).

הבאתי להם את הספר של הרכב (מטעם הייצרן) והוכחתי להם שהטעות היא שלהם ולא עזר כלום - לא היו אפילו מוכנים להתייחס (עמדה 1 בחולון).

כאן בא תהליך מייגע ויקר ובסוף קיבלתי אישור מהיבואן וצ'יק צ'אק, הכול הסתדר (במכון הטסטים - אפילו לא צריך עמדה 1).

מפאת הנימוס לא אביע דעה כאן על מצב המוסד הזה.

פורסם
במשרד הרישוי לא מוכנים לקחת אחריות תביא להם אישור מהיצרן או היבואן, יאשרו לך גם צמיגים של משאית מיכרות.

המקרה:

ברישיון שלי הייתה מידה שלא תאמה את הרכב (מידה קוטר 14 - לא נכנס למקום) טעות של משרד הרישוי ב-1975. לפני כשנה התחילו להקפיד על העסק הזה ולא רצו להעביר טסט (אחרי 30 שנה שעבר בלי בעיות).

הבאתי להם את הספר של הרכב (מטעם הייצרן) והוכחתי להם שהטעות היא שלהם ולא עזר כלום - לא היו אפילו מוכנים להתייחס (עמדה 1 בחולון).

כאן בא תהליך מייגע ויקר ובסוף קיבלתי אישור מהיבואן וצ'יק צ'אק, הכול הסתדר (במכון הטסטים - אפילו לא צריך עמדה 1).

מפאת הנימוס לא אביע דעה כאן על מצב המוסד הזה.

אילן,אתה יכול לפרט מה זה - כאן בא תהליך מייגע ויקר ?

צביקה הר-נוי

14119

פורסם
לא בפורום, רצוי ב-4 עיינים. אתה מגיע לנוקיה ?

אחרי החג בע"ה.הנייד שלי 050-5308007.:mm_yeah:

ובהזדמנות זאת אני מאחל למי הגיב לשאילתא שלי בנוגע לצמיגים,ולכל חברי הפורום חג פסח שמח וכשר,וסוף שבוע נפלא לכולם.

:beerchug:

צביקה הר-נוי

14119

• תוכן חדש...