Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב משפחתי חסכוני

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5182 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

צריך להחזיר את הליסינג i30sw ולקנות רכב פרטי.

ה i30 היה בסדר גמור, רכב פרקטי שנתן מענה טוב לצרכים שלנו, אבל צריכת הדלק הממוצעת היתה 1:10 וכיום כשהליסינג נגמר אני מעדיף צריכה טובה יותר.

התקציב 75 אש"ח. אפשרי משומש משנת 2010 ומעלה.

עדיפות לאוטומטי חסכוני אבל בלית ברירה אפשרי גם ידני חסכוני.

חובה 5 דלתות (האצ'בק)

צריכים 4 מקומות ישיבה לפחות + תא מטען סביר +.

עדיפות לסחירות טובה, חסכון בדלק, טיפולים זולים ופשוטים, בטיחות. נוחות וכיף בנהיגה פחות מעניינים, לצערי.

עלו לנו השמות של סקודה פאביה 1.2, פיאסטה 1.2, i30 משומש ועוד.

מה אומרים, מה כדאי לשקול? איזה עוד אפשרויות?

תודה

פורסם

תחליט אם אתה רוצה האצ'בק או תא מטען גדול - השניים לא הולכים יחד. אולי אתה מתכוון לסטיישן (גם אם קצרה יחסית כמו ה-i30CW או הגרסה הארוכה של הפאביה).

ד"א - למה חובה 5 דלתות? בגלל מטען או בגלל כלב? אם העניין הוא מטען הרי שללא מעט דגמים דוקא צורת הסדאן תהיה בעלת תא מטען הרבה יותר גדול. אם מדובר בבעל חיים הרי שאין פשרה בעניין של שמש ואויר.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אהלן

אנחנו מעדיפים דלת חמישית מאחור ולא תא מטען נפרד. לא בגלל חיה אלא בגלל הנוחות שלנו להעמיס תיקים, קניות, אופניים ולנצל את הגובה. אין צרך ממש בסטיישן, הגודל של ה i30 הספיק לגמרי ואפשר אפילו קצת יותר קטן. תודה

פורסם

ממוצעת 1:10?

צר לי, משהו לא נכון בעסק.

או שאתם לא נוהגים חסכוני, או שהאוטו לא מטופל, או שהאוטו לא עבר הרצת מסודר, או שילוב של הכול ביחד (הכי גרוע).

להוריי יש CW פרטית, נוהגים רגוע, מטופל, עבר הרצה מסודרת, מניב צריכה הרבה יותר טוב מ1:10.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

אני מבין שהיה לך i30SW שלו תא מטען מרווח יחסית. ל-i30 הסטנדרטית, ולמרבית ההאצ'בקים תא מטען הרבה יותר קטן.

אני ממליץ לך לעשות סיבוב התעניינות בסוכנויות הרכב - בד"כ הן מרוכזות באזור אחד או שניים בכל מרכז עירוני. תוכל להתרשם הן מהדגמים החדשים המתאימים לתקציבך וגם מדגמים שאתה מתעניין כיד שניה. פתח את תא המטען של המועמדות ובדוק אם הוא יספיק לך. אני חושש שהובלת אופניים ברכב שאינו סטיישן תהווה בעיה, במיוחד אם מדובר ביותר מזוג אחד. קניות למשפחה בד"כ יכנסו לתא המטען, אפילו של רכבי סופרמיני.

לא ציינת מה הנסועה שלך ומה אופי הדרכים בהן אתה נוסע, וכן מה מאפייני הנוסעים - אם יש תינוקות או ילדים נכנסים שיקולים נוספים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

תבדוק פאביה סטיישן או איביזה סטיישן 1.2 TSI.

תקציב גבולי מאד, אך ייתכן וייכנסו דגמים משנת 2010.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

במחיר שאמרת לחדשות צדקת בהתלבטות בין הפביה לפיאסטה. שתי המובילות בסיגמנט שלהן ואם אתה יכול אז עדיף לקנות מכונית חדשה ולהנות מהאחריות. הפיאסטה יקרה בעוד כמה אלפי שקלים (78 נדמה לי) אבל הן דומות בסך הכל במה שהן נותנות, כל אחת עם היתרונות והחסרונות שלה. בכללי ומה שחשוב לך, דלת חמישית לשתיהן, תא מטען למעלה מסביר כולל נוחות הטענה. הפביה זריזה וחסכונית יותר, יכולה בנהיגה רגועה להגיע לסביבות 17-18 ק"מ לליטר. הפיאסטה מעוצבת יותר אבל זה עניין של טעם אישי.

פורסם

קח בחשבון שפיאסטה או פאביה קטנות מה-i30, גם במושב האחורי וגם מבחינת גודל תא המטען. לדעתי יונדאי i30 משומשת היא אופציה מצויינת, משפחתית חסכונית יחסית ולא יקרה לאחזקה. אופציה חסכונית נוספת היא ניסאן נוט, אך היא לא נפוצה בקרב ציי הרכב ויהיה קצת יותר קשר למצוא אותה.

פורסם

תודה רבה.

הרכב ישרת בעיקר את אשתי (אני מתנייד על אופנוע ). מבחינתה רכב זה דבר פרקטי שצריך להביא אותה ממקום למקום.

הלכנו היום לסוכנויות רכב.

הסיטרואן c1 והפג'ו 107 נפסלו עקב היותם קטנים מדי. אמנם נצטמצם בגודל אחרי ה I30CW, אבל יש גבול.

הפיאסטה 1.2 מצאה חן בעיני הגברת, בעיקר העיצוב. בעיני מצאו חן 5 כוכבי בטיחות ו- 3 שנות אחריות... מבחן דרכים עדכני מ ynet היה מאד חיובי. עשינו נסיעת מבחן, הנהיגה נעימה וחלקה אם כי המנוע קצת חלש. המחיר סביר.

בעיני מצאה חן הפאביה. הפאביה מאד מבלבלת- יש 3 דגמים שונים של פאביה ידנית- מנוע 1.4 (מחיר יחסית זול) 1.2 ללא טורבו (בינוני ) ו- 1.2 טורבו שהוא גולת הכותרת אבל יקר. אבל לפאביה יש רק 2 שנות אחריות, ו- 4 כוכבי בטיחות (משנת 2008. מאז לא נבחנה). וביקורות לא מדהימות ברשת לגבי השירות והמוסכים.

הפור נפל כנראה, עזבו את הגברת עם מבחני דרכים, היא התחברה לעיצוב של הפיאסטה ולעובדה שזהו רכב חדש (שקט נפשי) וזהו.

תודה רבה למגיבים, עזרתם מאד.

פורסם

אני שקלתי רכישה של הפיאסטה,

מה שהציק והפריע לי מאוד - העובדה שהכיסא לא משתנה בגובהו,

כמי שרגיל לנהוג תמיד בתנוחת נהיגה גבוהה, זה היה עשוי להיות מאוד חסר לי,

חוץ מזה באמת אוטו מצוין, לא פוסל אותו, לא יודע איך מדיניות השירות של היבואן, אבל לא ראיתי דברים טובים או רעים בפורום, ולכן מניח שסביר ומעלה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• תוכן חדש...