Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7992 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

ראשית ברצוני לציין כי הפורום ידידותי מאוד ועתיר מידע מועיל, ואני מאחל כל טוב לחברים בו.

אולי תוכלו לסייע לי ב"בעיה" שבפניה אני ניצב. מלאו לי 20 שנה בלבד, ורישיון הנהיגה שלי טרי מאוד (אני עדיין בתקופת הליווי). אני בא ממשפחה חד הורית ללא רכב, וכך למעשה אין לי ולו ידע בסיסי בכל הקשור לטיפול ואחזקה שוטפת של רכב פרטי, החל בנוהלי תדלוק-מים-שמן, דרך ביטוחי רכב וכלה בטיפולים רציניים. זה בוודאי נשמע בלתי נתפס לאחדים מכם, אבל לא כולם גדלו עם רכב צמוד של אבאמא.

לאור זאת, אני מחפש עכשיו רכב משפחתי, חדש, אוטומטי, שניתן לסמוך עליו שלא יעשה בעיות רציניות לפחות בשנתיים הראשונות, שהשירות במוסכים יהיה אדיב, מדריך וסובלני והחשוב מכל - שיהיה רכב מותאם לנהג חדש ובלתי מנוסה, באופן שיאפשר לי ללמוד מהר מאוד איך לבצע בקלות את הפעולות דלעיל. הרכב נועד בעיקר לנסיעות עירוניות (אזור ירושלים); אין צורך בתא מטען גדול או בביצועים יוצאים מן הכלל - חשובים לי בטיחות, מרווח וחסכוניות. התקציב שלי עומד על 120-125 אלף ש"ח. המליצו לי על הקורולה RunX ועל הפורד פוקוס, והייתי מאוד מעוניין לשמוע את חוות דעתכם באשר למידת התאמתם עבורי.

אגב, הרכב חייב להיות חדש. אני לא מרגיש מנוסה מספיק כדי להתמודד עם טיפולי האקסטרה הכרוכים ברכישת רכב משומש כמו גם עם החשש הנלווה לכך מפני ניצול תמימותי הרבה. :twisted: פרט נוסף: אני הנהג היחיד בבית נכון לעכשיו.

אעריך מאוד כל תגובה :p

----

I and the public know

What all schoolchildren learn

Those to whom evil is done

Do evil in return

פורסם

למה משפחתית ולא קטנה יותר? נשמע שטויטה יאריס עונה על כך הדרישות שלך + גם תשאיר לך בכיס 20 אלף שקל.

בהנחה ויש צורך במשפחתית, תבדוק את הפוקוס, מאזדה 3, והקורולה, אפשר גם את המגאן. לא בהכרח בסדר בו רשמתי. לך לסוכנות, תישב, תנהג! (תבקש נסיעת מבחן) ותראה איפה לך הכי נוח. אם הכי חשוב לך מרווח ובטיחות המגאן סדאן טענה על זה. היא עלולה להיות מעט פחות אמינה ממאזדה 3\קורולה\פוקוס אבל לא הייתי פוסל אותה (עובדה , יש לי אחת כזו בבית, אם כי שלי היא 5 דלתות :wink: ) אל תשכח להכניס לתוך התקציב שלך גם עלויות של ביטוח! מגאן למשל תהיה זולה באופן משמעותי לביטוח מאשר מאזדה 3. תעשה סקר שוק בביטוח אל תבדוק רק במקום אחד, ההפרש יכול להיות ענק.

מבחינת התחזוקה של הרכב, כאשר תרכוש את הרכב קרא את ספר הרכב המצורף. לגבי מוסך, אחרי שתרכוש תבקש המלצה על מוסך מורשה לפי אזור מגוריך. מה גם שאם אתה לא נוסע הרבה הגיוני שבקושי תבקר בו בשנה הראשונה.

אגב כל רכב חדש יהיה קל ללמידה מה לעשות וכו', זה באמת לא מסובך. ואם יש לך שאלה תמיד תוכל לשאול אותה פה וישמחו לעזור לך. העצה הכי טובה לתת לך כרגע היא לא למלא שמן\מים בתחנת דלק. לעולם. אלא אם חסר ה-מ-ו-ן שמן מה שלא יקרה לך ברכב חדש. שמן\מים תבדוק בבית, כאשר הרכב עמד במישור, ולא הונע כמה שעות.

וכמה נוספות: אוויר בצמיגים תנסה לבדוק פעם בשבועים בערך. (לגבי סוג הדלק, כמה אוויר בצמיגים וכו', הכל יהיה רשום בספר הרכב). כאשר אתה מניע את הרכב בבוקר אל תתחיל בנסיעה מיד, תן לו 10-20 שניות לעמוד בסרק לפני תחילת הנסיעה. אל תנהג בסל"ד גבוהה בדקות הראשונות לאחר ההתנעה הקרה של הבוקר. שים לב לכל נורית שנדלקת (אם כי הסיכוי לבעיות ברכב חדש נמוך יחסית) במידה ונדלקה נורית בדוק בספר הרכב מיד באיזה בעיה מדובר, ופעל לפי הרשום בספר הרכב.

כאשר אתה לוקח את הרכב מהסוכנות (לאחר שתחליט איזה רכב...) תעשה סיבוב מסביב לרכב ותנסה למצוא פגיעות חיצוניות כל שהן, אח"כ בדוק את הפנים. אל תזלזל בבדיקה הזו. בדוק כי יש גלגל רזרבי + ג'ק + משולש.

תנסה גם לעיין קצת בפורום תוכל ללמוד הרבה מאוד דברים לגבי תחזוקה של רכב.

גיא

פורסם

יכול להגיד מנסיון אישי על הבדלים בין מאזדה 3 לראנקס:

להורים שלי יש מאזדה 3 5 דלתות, אחלה רכב, אם כי סביבת נהג סטנדרטית לחלוטין וטיפה חונקת בגלל קונסולה מרכזית רחבה ומיותרת, אם אתה איש גבוה ו/או רחב, אתה תסבול מהבעיה הזו בדיוק כמוני, מה גם, לטויוטה יש הגה יותר רך ומתוקשר עם הכביש, ללא תיבת הילוכים "טיפטרוניק" ועוד שאר חרטאות, מבחינה כספית מאזדה 3 עדיפה על טויוטה, אבל אני אישית הייתי בוחר בטויוטה.

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

• תוכן חדש...