Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

דור חדש למנועי VW - כשלון TSI ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5071 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תאגיד פולקסוואגן מציג עתה דור חדש של סדרת מנועים לרכבים בסגמנט המרכזי . מדובר במנועים מסדרה חדשה המכונה EA211 .

סדרה זו תחליף את מנועי ה TSI המוכרים מסדרת מנועי ה - EA111. למעט שמירת נפחים זהה מדובר בטכנולוגייה וסוג מנוע

שונה לגמרי.

כבר בתערוכת ג'נווה העכשווית מוצג פולו עם מנוע חדיש כזה - טורבו עם פעולה על שניים או ארבעה צילינדרים לפי דרישה.

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4200173,00.html

סדרת המנועים החדשה בהספקים של 54-188 כ"ס תשולב בדור הפלטפורמות הבא MQB. יהיו מנועים שונים : שלושה/

ארבעה בוכנות בנפחים של 1.0/1.4 /1.6 .

http://www.greencarcongress.com/2012/02/mqb-20120201.html

דומני , שמעבר לתשבוחות שמגיעות לקונצרן VW על החדשנות , הקידמה וההישגים הטכנולוגיים , הרי לא ניתן שלא להרים גבה על

כך שנראה שיש פה הודעה שבשתיקה על כשלון (יחסי ?) של סדרת ה -TSI המהוללת .

יצרן (סדרת) מנועים נוהג להשתמש בטכנולוגייה של מנועים במשך שנים ארוכות ולא להחליף סדרה בקצב כה מהיר.

האם השמועות / צבר עדויות על כשלים מרובים במנועי TSI VW של השנים האחרונות אינו סתם לשון הרע ?

לי נראה שבראייה ארוכת טווח כנראה השקת הTSI דור ראשון הייתה חפוזה ולקתה באמינות שאינה מספקת - ומכאו החפזון

בהשקת דור שונה לגמרי של מנועים בקוצרן.

מקווה שלאורך זמן מנועי ה -TSI שכבר פועמים אצל לקוחות רבים לא יהיו מקור לעוגמת נפש תחזוקתית.

• תגובות 85
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בוקר אור ופורים שמח ,

כמוך גם אני קראתי את הכתבות הללו על מנועי ה- "בלו" החדשים של פולקסווגן

המנועים הללו אינם באים להחליף את מנוועי הTSi אלה באים כאופציה נוספת למי שמעוניין להיות יותר ירוק ויידידותי לסביבה

אמינות/כישלון מנועי ה TSi תבוא ליידי ביטוי עם השנים בטווח הארוך ולא בטווח הקצר .

אני בעצמי נוהג על פולו TSi נכון לעכשיו אני מאוד מרוצה (שנה ) ואני מקווה שגם בשבים הבאות לא יהיו לי תקלות

אני לא מושך את המנוע לקצה גבול היכולת אלה נוהג בו בצורה רגועה גם מתוך שיקול של לשמור וגם מתוך שיקול של צריכת דלק .

שבת שלום ופורים שמח לכולם .

פורסם

מעטים היצאנים שהשקיעו כמו פוקסווגן בטכנולוגיות מנועים.

בסוף שנות ה 80' תלו בפוקסווגן תקוות רבות במנועי ה G שתוגברו על ידי מגדש על, השקעה שבדיעבד לא הוכיחה את עצמה.

בתחילת שנות ה 90' השקיעה פולקסווגן הון עתק בפיתוח מנוע VR6 שיועד לגולף MK3, ולמעשה נעשה שימוש בקונפיגורציה הזו עד היום, למרות שאודי העדיפו מנוע V6 בעל זוית של 90 מעלות.

לקונצרן פולקסווגן היו בשנות ה 80' מנועי דיזל אומללים למדי, ובתחילת שנות ה90' החלו בפיתוח מנוע דיזל בעל הזרקה ישירה, שלמרות שהוא יעיל יותר ממנוע בעל הזרקה עקיפה, הרעש שלי בלתי נסבל בעליל.

כאן ההצלחה היתה גדולה, ולמעשה מנועי ה TDI סגרו כליל את הפער בהספק מול מנועי בנזין.

בתחילת שנות ה 2000 השקיעה פולקסווגן סכומי כסף גדולים בפיתוח מנועי בנזין בעלי הזרקה ישירה, למרות ניסיון לא ממש מוצלח של מיצובושי בנושא, וגם מנועי ה FSI לא היו שוס גדול, בלשון המעטה.

מנועי ה TSI, למרות שלא היו חדשניים או מצויידים בטכנולגיות מאד מתקדמות, בייחוד ה 1.2, הראו את הדרך לשאר היצרנים.

מעניין באמת מה הסיבה לפיתוח קו מנועים חדש, אני מניח שדרישה לזיהום אוויר נמוך מאד.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

על הדרך אתמול לפני צומת רעננה הייתה תקועה גולף חדשה לגמרי בת כמה חודשים בדיוק העלו אותה על גרר.

זה נראה לא טוב לנהגים מסביב.

אוטו זה כמו אישה.היית נותן את האישה שלך למישהו אחר?

פורסם

כלקוחות סטנדרטיים אנו לא כל כך מודעים לעובדה שעלות פיתוח מנוע חדש/ סדרת מנועים הינה אסטרונומית ובסדרי גודל של מאות מליוני דולרים ואף בתחום המיליארדים. רב היצרנים מנסים "למשוך" סדרת מנועים במשך זמן ארוך ככל הניתן , עם שינויים מינוריים,

כתוצאה משיקולי עלות לגיטימיים.

תתפלאו , אם תבדקו, שרב המנועים המוצעים ברכבים חדשים מודל 2012 הינם מנועים וותיקים עם שורשים של 10-20 שנה , אם לא יותר!

לכן, מהלך איסטרטגי מהותי של קונצרן פולקסווגן של החלפת ליין המנועים הנוכחי , שהוא בסה"כ עדיין ממש צעיר במונחי התעשייה ,

לסדרה חדשה לגמרי היא בסדר גודל של רעידת אדמה !

ניתן לשער אחד שמשני הסברים אפשריים :

1. כמו שפותח השרשור רמז/ציין - אי שביעות רצון ואכזבה מביצועי הסדרה הנוכחית - אם משיקולי עלות/אמינות/תוצאה וכו'.

2. חדשנות מירבית ושאיפה לשיפור מתמיד - מתוך ראיה עתידית של הצרכים/אילוצים/המגבלות בשוק והרצון להפוך לתאגיד עולמי מוביל

הן טכנולוגית והן שיווקית.

פורסם

החדשנות הבלתי פוסקת של VAG זו אחת הסיבות למה לפי רוב התחזיות החברה תעקוף את GM ותהפוך שנה הבאה ליצרן הגדול בעולם.

עדיף את זה מאפשר לנסוע באיזה מזדה-ליסינג/קורולה עם מנוע 1.6 בזבזני ומזהם מאמצע שנות ה90.

(OO=[iIIIII][iIIIII]=OO)

פורסם

קשה שלא להתעלם מהמונח הכלכלי שבו מוצר מחזיק מעמד משך זמן מסוים, עד שנוצר צורך להחליפו.

אני צריך לחפש את השם של זה - לדעתי כולם ללא יוצא מן הכלל פועלים על מנת ליצור רווח כלכלי, כאשר האמינות אינה משהו ראשון בסדר העדיפויות.

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

המנועים החדשים מבוססים על טכנולוגיית ה-TSI ומהווים שיפור נוסף בנושא של הפחתת זיהום וחסכון בדלק ע"י היכולת לפעול בשיוט על 2 צילינדרים במקום 4.

שום כשלון ושום נעליים - טכנולגיית ה-TSI שהוצגה לעולם כבר לפני יותר מ-5 שנים הייתה חלוצה בעולם והראתה את הכיוון הטכנולוגי לשאר תעשיית הרכב. מאז קו מנועי ה-TSI התרחב וכולל נפחים שונים מ-2.0 ל', 1.8, 1.4 בשתי תצורות, 1.2 ו-1.0. בעקבות VAG, גם יצרנים אחרים החלו לפתח מנועי בתצורה דומה (פורד, פיאט, BMW בשיתוף עם פיג'ו ועוד).

כעת הגיע הזמן להציג את קפיצת הדור הבאה - ל-VAG מחקלת R&D מהמשובחות בתעשייה והם משקיעים השקעות עתק כדי למצב את עצמם בחזית הטכנולוגייה - בשורה התחתונה זה משתלם להם.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

ל-VAG עוד אין 1.0TSI. בעתיד יהיה - בדיוק כמו שישנם דיבורים מבוססים על 1.6TSI.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם
קשה שלא להתעלם מהמונח הכלכלי שבו מוצר מחזיק מעמד משך זמן מסוים, עד שנוצר צורך להחליפו.

אני צריך לחפש את השם של זה - לדעתי כולם ללא יוצא מן הכלל פועלים על מנת ליצור רווח כלכלי, כאשר האמינות אינה משהו ראשון בסדר העדיפויות.

לא תמיד זה נכון.

פיאט משתמשת למעלה מ 25 שנה במנועי ה FIRE שפותחו בתחילת שנות ה 80' ועל פניו לא נראית כרגע סיבה ממשית להחלפתם.

אותו כנ"ל קו המנועים המודולארי של וולבו - 4, 5 ו 6 בוכנות.

הרפתקנות טכנולוגית לא איפיינה בעבר את תעשיית הרכב הגרמנית, למעט פיתוח מנוע הוואנקל שנחל כישלון חרוץ.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

אני נשאר נאמן למנועי הדיזל הטובים של VW אבל, פולסוואגן נמצאת היום בחזית

הטכנולוגיה והחיסכון מבחינת מנועים, אישית אני מעדיף מנועים גדולים ובשרניים,

אבל נראה שהעתיד שפולסוואגן מובילה אותו הולך על מנועים אולטרה קטנים וחסכוניים,

בנושא אחר, שגם קשור לפולסוואגן, נראה לכם שמישהו בצ'מפיון יתאמץ לייבא את הvolkswagen Constellation

constellation-p%C3%B3s+final.jpg

1311775229_autowp.ru_volkswagen_constellation_2.jpg

ואת אחותה משאית העפר volkswagen Worker

1311785550_autowp.ru_volkswagen_worker_15.210_4x4_military_tr.jpg

Volkswagen-Worker_mp53_pic_44509.jpg

GMC Cannon-ball going like a train, all down"

the 40 in the driving rain" (Mark Knopfler)...GM TRUCK

8)RIDE ON: GMC SIERRA K2500 4X4 1987 - RAT-TRUCK

פורסם

דומני שחלק מחסידי הקונצרן הגרמני שהגיבו כאן נוטים לציין תובנות שאינן עולות בקנה אחד עם המציאות והעובדות.

DVIR 1.2 Tsi כתב :

המנועים הללו אינם באים להחליף את מנוועי הTSi אלה באים כאופציה נוספת למי שמעוניין להיות יותר ירוק ויידידותי לסביבה

לפי הצהרות הקונצרן בהחלט כן ,באופן הדרגתי כמובן.

menir 1 כתב :

שום כשלון ושום נעליים - טכנולגיית ה-TSI שהוצגה לעולם כבר לפני יותר מ-5 שנים הייתה חלוצה בעולם

הגדשת מנועי בנזין בטורבו היא דבר ישן מאז שנות ה - 70 , ואף קודם לכן. נכון ששילוב מגדש טורבו ומגדש על ברכב סדרתי היה

חידוש בחלק ממנועי TSI אבל עקב בעיות שונות ירדו ממנו VW די מהר. כיום לא משווקים לפי ידיעתי מנועי TSI כפולים.

בחומר שפרסמו VW צויין במפורש שמדובר בליין מנועים חדש לחלוטין ושונה לגמרי מהסדרה הנוכחית. הדבר היחיד שנשמר

(ומעניין למה) הוא נפח המנוע בגרסאות השונות.

ציטוט :

New generation of engines. The 1.4 TSI in the Polo BlueGT is the top engine of the entirely new EA211 series of petrol engines.

ראו כאן בפרסום רשמי של הקונצרן :

https://www.volkswagen-media-services.com/medias_publish/ms/content/en/pressemitteilungen/2012/03/06/new_polo_bluegt.standard.gid-oeffentlichkeit.html

פורסם

גם אם הם באים להחליף את המנועים הקיימים וגם אם לא?

איך זה מתבטא כהודאה בכישלון?

אם טויוטה תפסיק לשווק את מנוע ה 1.6 שלה עם מנוע 1.6 אחר שעובד בצורה שונה האם זו הודאה בכישלון.

בוא תן לי ללמד אותך דבר או שניים כשמחפשים דברים בכוח תמיד מוצאים.

פולקסווגן אינה חברה מושלמת בדיוק כמו שאר החברות האחרות והיבואן בארץ הוא פשוט כישלון חרוץ אבל עצם העובדה שהם יוצאים עם מנוע מסוג חדש לא אומרת שמנועי ה - TSI הם כישלון.

פורסם

קוראים לזה השבתה מכוונת.

בידיוק אתמול ראיתי סרט מעניין בנושא.

:arrow:

• תוכן חדש...