Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ליסינג ומה שמסביב

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5203 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני כבר שנים עם רכב ליסינג.לא הייתי מוותר על התענוג גם בתוספת תשלום של 1000 שקל בחודש .כל שבת יפה נוסע עם המשפחה לטייל.אירוע משפחתי לא משנה איפה נוסע.יש לציין שחוץ מאישתי ואני אף אחד לא נוהג על הרכב והאוטו שמור .כמו כן יש רכב פרטי בבית.אז הקטע של ביטוח טסט טיפולים ודלק לא נחסך ממני :banghead:

opel astra,כבר מרגישים יותר טוב

פורסם

1. ברגע שיש נהג צעיר בבית התחשי משתנה, כיון שהביטוח לנהג צעיר מוסיף עוד כמה אלפי ש"ח לעלות השנתית.

2. רכב פרטי לא מחליפים כל 3 שנים. נחמד מאד שפעם ב-3 שנים מגיע רכב חדש הביתה והישן נלקח - לא צריך את כאב הראש של קניה ובעיקר מכירה.

3. אצליר כב הליסינג של אשתי אמנם נוסע יותר מהרכב הפרטי שלי, אבל עדיין מדובר בפחות מהנסועה השנתית הממוצעת, מי שירכוש אותו יקבל רכב בן 3 עם פחות מ-50,000 ק"מ.

4. מבחינה סביבתית - אולי נסועה יור גדולה מאידך מנוע ודרני שמזהם פחות לק"מ. סביר שמתאזן.

5. במקרה שלי הרכב אינו פוגע בתנאים הסוציאליים בזכות גילום. מאידך הקצאת הדלק די קטנה כך שבסוף כל שנה יורדים מהמשכורת כמה אלפי ש"ח (בתשלומים) - אבל זה סכום שהייתי מוציא ממילא.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מהקל לקשה - לקחתי בחשבון את אובדן ההפרשות לפנסייה מצד המעסיק, זה כלול ב500ש"ח לחודש שאני משלם יותר. ובנימה ריאלית, אני אגיע ל"גיל פרישה" בעוד למעלה מ40 שנה, ולא מאמין שאראה אגורה שחוקה מהפנסייה שלי (אני גם מתנהל בהתאם). באופן כללי המערכת הכלכלית בעשרות השנים האחרונות מעודדת בזבוז ומענישה חיסכון, אז אני נאלץ להתפשר בין הערכים אליהם חונכתי (אחריות וחיסכון) לבין מה שמוכתב לי ע"י הבנקים, הממשלות וחברות הביטוח.

לגבי העלות האמיתית של הליסינג, אני מסכים עם בר ושלומוב ב100% הליסינג עולה לכולנו הרבה יותר מה500ש"ח האלה בחודש. ליסינג זאת רעה חולה שצריכה להיות מתומכרת גבוה יותר, אבל, לי כאזרח, כצרכן פרטי זאת האפשרות המשתלמת ביותר וכקפיטליסט מושבע אני בוחר בה. אגב, יש המון רעות חולות כאלה, שלא מתומכרות נכון: ג'יפים גדולים למשל, האם המיסוי הירוק באמת מפצה על הנזק שהם גורמים? (רמז: תחשבו על כל הרכבים שכלולים בקבוצת זיהום 15) ומה לגבי העובדה שכל פעם שמישהו קונה מפלצת של שתי טון הסיכוי של כולנו למות עולה במעט יותר מאשר אם הוא היה קונה רכב מנהלים?

אגב, הפתרון לכל זה מאוד פשוט, בסיסי אפילו (והוא ממש לא מיסוי נוסף על ליסינג!), ברגע שהממשלה תעשה את עבודתה ותוודע שחוקי המשחק הוגנים (זה כולל הרבה מאוד דברים, אבל לעניינינו - תחרות אמיתית בשוק הרכב) וכל גוף יבחר באופצייה המשתלמת ביותר עבורו, שוק הליסינג יצתמצם לרכבי שירות וטכנאים - הסביבה האמיתית שלו. כי אם יש תחרות אמיתית בשוק הרכב, אי אפשר לתת עשרות אחוזי הנחה לחברות הליסינג ועדיין להרוויח! אם יש תחרות אמיתית בשוק הרכב, אז רכבים פרטיים עולים פחות, ורכבי ליסינג עולים יותר (שוב, כי החברות לא מקבלות הנחות עצומות) - יש יותר רכבים פרטיים ופחות בעלי ליסיניג שקופצים לאילת כדי לשתות קפה.

• תוכן חדש...