Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אאוטלנדר - במה לבחור?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5213 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוקר טוב לכל משכימי הקום...

אני מחפש לאשתי רכב, וההעדפה שלה היא לג'יפון. צאו מהנחה שאני מודע למחיר בדמות התנהגות כביש, צריכת דלק וכו', אבל בקילומטראז' שלה (סביב 7000 לשנה) זה זניח. מצד שני היתרונות ברורים - מרווח, גובה, תא מטען וכמובן - פוזה (ואני לא מתבייש להודות בכך).

התקציב נע בין 100 ל-120 אלף. ההעדפה לשנת 2008 ומעלה, יד ראשונה/שניה וק"מ סביר עד 90 בקירוב.

בטווח המחירים יש לא מעט אופציות כאשר לרוב הרכבים בסגמנט יש "פרמיית" מחיר לא מוצדקת: פסלתי את הטוסון כי כבר היה לה אחד, הוא מיושן וצרכן דלק כפייתי. הראב4 פשוט ומיושן, ומחירו שערורייתי. הקשקאי יקר מאוד, צפוף, נמוך ועם תא מטען סמלי. ה-CRV מכוער ויקר יחסית. את הטיגואן היא אהבה, אבל הוא פשוט, חסר אבזור, צפוף ותא המטען קטן (אופניים לילדות...). ועוד לא דיברנו על התמחור... הפורסטר פשוט מאוד אך מרווח, אולם המנוע ע-צ-ל. הספורטאז' הוא טוסון בתחפושת (מכוערת...).

נשארתי עם הסנטה-פה, הקפטיבה והאאוטלנדר. שלושתם מאובזרים יותר מהאופציות ה"קטנות" דלעיל, יש בונוס בצורת מושב 6+7 אם צריך מדי פעם ותא המטען גדול (כשנוסעים 5 כמובן). שני הראשונים גדולים ומסורבלים יותר (בכל זאת אנו חיים בעיר...), הסנטה יקר מהשבי ובשניהם צריך להתפשר על מנוע דיזל אחרת צריכת הדלק הופכת לצריחת-דלק... ועוד לא דיברתי על שמירת הערך והסחירות ה"נפלאה" של השבי, ושל רכבים בעלי מנועים גדולים בכלל בימינו אלה.

אז אחרי הכל נשארתי עם המיצובישי. הוא היפה ביותר לטעמי, ומאובזר יחסית כבר בגרסת הקומפורט. הספורט והפרמיום כבר עמוסות כל טוב (גג, עור, ג'נט 18, חיישנים, מערכת איכותית ועוד). המנוע הוא בנפח ביניים והגיר הרציף נחמד. הרכב מרווח, אלגנטי, לא משדר "אני גבר גבר שבא לקרוע את מעלה מה-שמו" והבונוס בדמות 2 מושבים נוספים לא מזיק.

כרגע יש בני מספר אופציות:

קומפורט ראשונה פרטית שנת 2008 עם גג אבל בלי כל הפינוקים משנת 2008 57000 ק"מ - סביב 110 אש"ח.

פרמיום ראשונה פרטית שנת 2008 מאובזר לעייפה 75000 ק"מ - סביב 120 אש"ח (במקור הפער ביניהם היה 30 אש"ח בשנת 2008 ).

אינסטייל (דגם ביניים אחרי מתיחת הפנים) מדצמבר 2010 עם 50000 ק"מ, מליסינג תפעולי (חברה גדולה) אבל - מנוע 2 ליטר (חסכוני יותר אך חלש משמעותית - אני בכל זאת חיפאי שצריך כוח בעליות - בירידות אני מסתדר), בלי גג/עור/מולטימדיה וכו', 5 מושבים בלבד - בסביבות 115 אש"ח.

מה דעתכם?

האם עשיתי את השיקול הנכון בהנחה שכאמור את שאר האופציות די פסלתי?

בתודה,

מיקי

אינפיניטי M37X. יחידה בארץ. ו-BMW X1. לא יחידה בארץ. ו-MERCEDES SLC350 משנת 1973 כמובן. והיו עוד המון...

פורסם

עוד אופציה - סוזוקי ויטארה 2008 מהדגם המאובזר.

אני מודע למנוע ולגיר המיושנים ולרמת הגימור/עיצוב ה"משאיתית", אבל לחברה של אשתי יש אחד והיא סבורה שהוא יפה ו"נראה ג'יפ" בניגוד לאאוטלנדר שנראה לה כמו מיניואן משודרג. לך תבין נשים...

אינפיניטי M37X. יחידה בארץ. ו-BMW X1. לא יחידה בארץ. ו-MERCEDES SLC350 משנת 1973 כמובן. והיו עוד המון...

פורסם

ועוד אופציה מעט שונה - טוארג 2006 ב-120 אלף. מנוע 3.2 בנזין עם עור וגג - צרכן דלק כפייתי אבל 2 ליגות מעל לכל הגי'פונים...

בקיצור - אני מבולבל

פורסם

אז אחרי הכל נשארתי עם המיצובישי. הוא היפה ביותר לטעמי, ומאובזר יחסית כבר בגרסת הקומפורט. הספורט והפרמיום כבר עמוסות כל טוב (גג, עור, ג'נט 18, חיישנים, מערכת איכותית ועוד). המנוע הוא בנפח ביניים והגיר הרציף נחמד. הרכב מרווח, אלגנטי, לא משדר "אני גבר גבר שבא לקרוע את מעלה מה-שמו" והבונוס בדמות 2 מושבים נוספים לא מזיק.

כרגע יש בני מספר אופציות:

קומפורט ראשונה פרטית שנת 2008 עם גג אבל בלי כל הפינוקים משנת 2008 57000 ק"מ - סביב 110 אש"ח.

פרמיום ראשונה פרטית שנת 2008 מאובזר לעייפה 75000 ק"מ - סביב 120 אש"ח (במקור הפער ביניהם היה 30 אש"ח בשנת 2008 ).

אינסטייל (דגם ביניים אחרי מתיחת הפנים) מדצמבר 2010 עם 50000 ק"מ, מליסינג תפעולי (חברה גדולה) אבל - מנוע 2 ליטר (חסכוני יותר אך חלש משמעותית - אני בכל זאת חיפאי שצריך כוח בעליות - בירידות אני מסתדר), בלי גג/עור/מולטימדיה וכו', 5 מושבים בלבד - בסביבות 115 אש"ח.

מה דעתכם?

האם עשיתי את השיקול הנכון בהנחה שכאמור את שאר האופציות די פסלתי?

בתודה,

מיקי

אין אאוטלנדר פרימיום, אולי התכוונת ללימיטד שהוא באמת מאוד מאוד מאובזר (קשה לחשוב על משהו שאין בו). אם ההבדל הוא 10K ומצבם של שני הרכבים דומה, לך על הלימיטד בלי לחשוב פעמיים אבל תבדוק טוב את הרכב כי המחיר נמוך יחסית.

בגלל המגורים בחיפה ובגלל התקציב הייתי הולך על ה- 2.4 לפני מתיחת הפנים כי ה- 2.0 חדשים יחסית (2010 ואילך) ולכן לא יהיו זולים יותר.

תבדוק גם בטרייד אין של כלמוביל, ראיתי שם כמה אאוטלנדרים (ספורט ולימיטד) לפני מספר שבועות.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם
את הטיגואן היא אהבה,

מה עם ייטי?

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
מה עם ייטי?

אין סיכוי. היא שונאת מוניות....

יש אפשרות גם לטיגואן דיזל

פורסם

יאללה, גם כן, אוהבת כזה, שונאת כזה, למי היא חושבת שהיא בכלל?

אני צוחק כן, שלא תעלב לי עכשיו חו"ח :lol:

פורסם

מה עם יונדאי IX35? הקניה הכי שפויה לפי דעתי מבין כל הג'פונים.

פעם תיכננתי להחליף את המרצדס לגי'פון, בהתחלה נשקל Q5 ולבסוף נפסל בגלל בעיות אמינות.

אחרי זה התחלתי לבדוק ג'יפונים במחירים יותר שפויים:

ה CRV באמת מכוער ואין לו גג נפתח אבל הנסיעה בו ממש נוחה.

האאוטלאנדר מגושם מדי.

טיגואן לא נראה ממש כמו ג'יפון כי הוא צר כזה ובכל מקרה כחדש הוא יקר מדי ולא מאובזר ולא הייתי קונה משומש עם DSG.

מה שנשאר זה הספורטרז' החדש (שאני מניח שלא נכנס לתקציב של 120K) או ה IX35.

VW Golf GTI 2006 Manual

פורסם
מה עם יונדאי IX35? הקניה הכי שפויה לפי דעתי מבין כל הג'פונים.

פעם תיכננתי להחליף את המרצדס לגי'פון, בהתחלה נשקל Q5 ולבסוף נפסל בגלל בעיות אמינות.

אחרי זה התחלתי לבדוק ג'יפונים במחירים יותר שפויים:

ה CRV באמת מכוער ואין לו גג נפתח אבל הנסיעה בו ממש נוחה.

האאוטלאנדר מגושם מדי.

טיגואן לא נראה ממש כמו ג'יפון כי הוא צר כזה ובכל מקרה כחדש הוא יקר מדי ולא מאובזר ולא הייתי קונה משומש עם DSG.

מה שנשאר זה הספורטרז' החדש (שאני מניח שלא נכנס לתקציב של 120K) או ה IX35.

אני לא מעוניין ברכב חדש. מספיק אחד בבית, ועם כמות השריטות שיהיו לו אחרי חודש כואב הלב...

למיטב ידיעתי דווקא לטיגואן דיזל אין גיר DSG, או שאני טועה?

פורסם

לא התכוונתי חדש, יש מספיק IX35 למכירה משנתון 10-11.

לדיזל אם אני לא טועה יש DSG6, אבל עם ק"מ שנתי כ"כ נמוך למה לשקול דיזל בכלל ?

ד"א מכרת את הגולף הכחולה? מזמן לא ראיתי אותה.

VW Golf GTI 2006 Manual

פורסם
יאללה, גם כן, אוהבת כזה, שונאת כזה, למי היא חושבת שהיא בכלל?

אני צוחק כן, שלא תעלב לי עכשיו חו"ח :lol:

היא זו שיכולה לגרום לי לישון מוסך. שוב...

פורסם

נותנת לך לישון במוסך? תגיד תודה!

אצלי היא סתם זורקת אותי לחצר, כל פעם זה ריב של חצי שעה עם הכלבות שיתנו לי חתיכת מזרון במלונה.

פורסם

היו לי שני אאוטלנדרים בעבר, הראשון שנת 2008 והשני שנת 2010, שניהם 4X4 2.4L גרסאת 5 מושבים (בסיסית).

קודם כל, אתה ככל הנראה עושה את הבחירה הנכונה, מבין כל הג'יפונים הוא הטוב ביותר.

אין בכלל מה להשוות בינו לבין המיני ג'יפונים (IX35, ספורטאז', טיגואן, יטי, ניסאן וחבריהם) הוא לא באותה הקבוצה.

המתחרים שלו הם הסנטה-פה והקפטיבה (ודומיהם) ומהם הוא הכי מוצלח.

לגבי דגם מפואר או "פשוט", גם לגרסא הבסיסית לא חסר שום דבר, באמת שלא.

כיסאות עור, קסנון וחלון בגג זה נחמד אבל לא משמעותי כל כך.

קח בחשבון שהדגם עם נמוע ה-2.0L מגיע גם ללא 4X4, משמעותי אם יש לך כוונה לרדת אי פעם לשטח (ותתפלא אבל יש לאאוטלנדר יכולות שטח מרשימות, אם רק מנסים, כמובן עוזר שהרכב מליסינג :wink:).

כמו כן הוא גם איטי באופן משמעותי ממנוע ה 2.4L.

טיפ שלי, תחפש רכב עם סלון בצבע קרם.

ה-2008 שלי הייתה עם סלון בצבע שחור (הרכב היה בצבע שמפניה) וה- 2010 היה עם סלון בצבע שמנת (הרכב היה לבן), ההבדל פשוט אדיר, הרבה יותר נעים ויוקרתי.

כמו כן הדגם לאחר מתיחת הפנים מרגיש יותר מפואר עם מושבים משולבי עור/בד (בדגם הבסיסי), דיפוני עור בדלתות ובדשבורד, פסי דריכה בצבע כרום, מסילות גג בצבע כרום, לוח שעונים חדש (ויפה יותר) פעולת מגבים ואיתותים שונה ועוד..

כל זה לגבי דגם ה-2.4L, אין לי מושג אם זה מגיע גם ב- 2.0L 2X4.

בכללי הרכב מפנק ומאוד נוח, נסיעה שקטה מאוד, זריז, מרווח מאוד ובעל תא מטען ענק, איכות הרכבה מעולה, איכות חומרים טובה.

אה, ולגבי הסוזוקי ממש, אבל ממש לא! נדקתי את הרכב והרגיש לי באיכות של סוזוקי בלאנו (ואני לא מגזים) ובנוסף צפוף מאוד.

הייתי כל כך מאוכזב שאפילו לא ביקשתי נסיעת מבחן!

לגבי צריכת דלק, אם אתה גר בכרמל וכל הנסיעות שלך בחיפה-כרמל, צפה לצריכה של 1:6-1:8.

לדעתי נסבל בהתחשב בק"מ הנמוך ובהחלט שווה את ההשקעה.

ועכשיו אני אשלח אותך לאישה שוב ותשאל אותה מה היא חושבת על הפיג'ו 3008.. :-D

יש לי רק מילים טובות עליו, הוא החליף אצלנו את האאוטלנדר ומיום ליום אני יותר ויותר מרוצה מהבחירה.

ביצועים מעולים, נוחות מעולה, איכות חומרים והרכבה בליגה אחרת, ניהוג כמעט כמו רכב ספורטיבי, שילוב מנוע גיר והמוצלחים שיש וצריכת דלק של משפחתומטית (ואפילו טוב יותר).

אחיזה גבוהה מאוד ויציבות גובהה מאוד מאוד, שקט הרבה יותר, קומפקטי מבחוץ אך לא פחות מרווח מבפנים (בשוואה לאאוטלנדר).

פורסם

היי מיקי,

לסובארו יש רכב פנאי איכותי נוסף, האאוטבק.

האאוטבק מציע מרווח פנימי גדול ומרשים, איכות חומרים גבוהה, רמת אבזור עשירה. דגמי האאוטבק מצוידים במנועים חזקים, בעיקר עם מומנט חזק ויודעים להציג ביצועים מרשימים בכביש.

מוזמן להציץ בכתבה על אאוטבק (אומנם בדגם 3.6) שנעשה ע"י עיתונאי הרכב הנחשב, טל שביט ז"ל :

אייל מסובארו.

• תוכן חדש...