Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שמן 15w40 sm/cf של חברת פרסטון

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5213 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

זה שמן לא ידוע.

אני ממליץ לא להשתמש בו, גם אם מדובר בפיאט אונו מתפרקת.

קנה סונול/דלקול באותם 40-50 ש"ח, איכותי בהרבה.

משכנתא זה קל

פורסם

זה שמן לפי תקן API אמריקני.

http://www.api.org/

האותיות SM/CF מציינות את הדירוג שלו.

תקן SM אינו העדכני ביותר אך עדיין בתוקף לרכב ישן משנת 2010

תקן CF מיועד למנועי דיזל אך אינו בתוקף. (זה מוזר שהוא בכלל מצויין על שמן חדש)

לפי האתר שלה חברת Prestone האמריקנית מייצרת נוזל קירור אבל לא שמן מנוע.

האם השמן הזה מיובא על ידי חברת פרומט?

פורסם

חברת פרסטון המוכרת לכל היא חברה המתמחה בנוזלים שונים לרכב שהמפורסם מבין שלל מוצריה הוא נוזל הקירור שלה. אך למרות זאת, פרסטון אינה מייצרת שמן מנוע.

השמן שנמכר בשוק (הישראלי) תחת השם PRESTONE SYNTHETIC BLEND או PRESTONE PREMIUM מיוצר על ידי חברת השמן עלומת השם AMALIE השוכנת בארצות הברית. איני יודע מה פשר השימוש בשם של פרסטון אך על פניו לא נראה שיש בעיה מוחשית עם השמנים הללו מאחר והם מוכרים תחת ארגון API.

פורסם

לאחר שימוש קצר מאוד (למזלי) ב-106 העפתי את השמן לטובת שמן ממותג אחר ועם "אבא\אמא" לדעתי האישית עדיף להוסיף 10-20 שקלים ולקנות שמן מחברה טובה יותר כגון AGIP LIQUY MOLY וכו'. הרבה על השמן נרשם פה וכדאי להעיף מבט.

פורסם

שלום.

התוספת השנתית לשמן באיכות טובה מול פרסטון מסתכמת ב50 ש"ח.

זה הכל.

כמה עולה החלפת /שיפוץ מנוע? 7000-12000 ש"ח?

האם שווה לשים שמן לא ידוע מחברה עלומה ולדפוק את המנוע בשביל 50 ש"ח?

ממש לא!

חברת פרסטון היא חברה מצוינת לנוזלי קירור איכותיים.

היא לא מיצרת כלל שמני מנוע.(אין לי מושג מי מייצר את השמן הזה)

בתוך שמן איכותי יש מלבד השמן תוספים לשמירה על המנוע ממשקעים הנוצרים בתהליך השריפה.

בשמן לא איכותי אין את אותם תוספים ,דבר שמקצר את חיי המנוע משמעותית!

במחיר של 100-120 ש"ח ניתן לשים במנוע שמן 15-W40 איכותי של מוביל 1000

או 10W40 מוביל 2000.

כמו כן ליקווי מולי 10W40 צהוב או 15W40 כחול עולים כ100 ש"ח.

בקיצור -תשקיעו בשמן טוב ומסנני שמן מקוריים ,והמנוע יחזיר לכם הרבה ק"מ בתמורה.

בהצלחה!

סוזוקי SX4 2008

דייהטסו סיריון2008

דייהטסו YRV-נמסר לביתי.

פורסם

כאשר יבואנים של שמנים ונוזלי קירור הם גם הבעלים של רשת שווק למוצרי רכב - קשה לדעת אם המוצר שנמכר לנו הוא לגיטימי.

אני נעשה חשדן כאשר אני רואה על מארז שמן מנוע מדבקה בשם Prestone בפונט זהה לזה של יצרן נוזל הקירור Prestone (שאינו מייצר שמן מנוע בשם המותג הזה).

אני נעשה חשדן כאשר מארז שמן מנוע (של חברה אירופית ידועה) אינו זהה למארז המשווק באירופה. גם אם השמן מיובא בצובר גדול ונארז בארץ - אני רוצה לדעת זאת.

יצרנים אחרים מדפיסים מפרטים טכניים המאשרים לכאורה שהם עומדים בתקנים שונים, אך מצאתי במפרטים אלה שגיאות המעידות על כך שעשו "העתק-הדבק" לרשימת התקנים.

לדוגמא: יצרן X כותב במפרט של נוזל קירור כי הוא עומד בתקן צרפתי AFNOR NF R15 R443 .

התקן הצרפתי הוא AFNOR NF R15-601 ואילו FVV HEFT R443 הוא תקן גרמני.

גם אם מדובר רק בשגיאות הגהה, זה מעיד על שיטה בה מצהירים על עמידה בתקנים, אך לא מספקים הוכחה לעמידה בהם.

פורסם
זה שמן לפי תקן API אמריקני.

http://www.api.org/

האותיות SM/CF מציינות את הדירוג שלו.

תקן SM אינו העדכני ביותר אך עדיין בתוקף לרכב ישן משנת 2010

תקן CF מיועד למנועי דיזל אך אינו בתוקף. (זה מוזר שהוא בכלל מצויין על שמן חדש)

לפי האתר שלה חברת Prestone האמריקנית מייצרת נוזל קירור אבל לא שמן מנוע.

האם השמן הזה מיובא על ידי חברת פרומט?

השמן הזה מיובא ע"י חברת פרומט !!!

האם זה עוזר לך לתת לי אינפורמציה חדשה?

פורסם

אינני יודע מה איכותו של השמן הזה ואני לא רוצה להוציא דיבה.

תקן SM הוא תקן ישים למנועי בנזין לפי API.

אישית לא הייתי משתמש בשמן המפרסם עצמו בשם Prestone , ונושא תווית הדומה להפליא ללוגו של החברה האמריקנית, אבל אין לו לכאורה קשר לחברת Prestone האמריקנית המייצרת את נוזל הקירור הנפוץ.

פורסם

שמן פרסטון=אמריקן איגל

זכורה עבודת הבלשות שבוצעה בעבר והוכיחה זאת (חיפוש בפורום ימצא זאת) היבואן הוא גם בעלי אוטו דיפו

איני יכול להעיד על טיב השמן כי איני מוכל לקחת את הסיכון .הפער במחיר אינו שווה זאת! אפילו שמקבלים עם השמן גם ארבע בטריות אמריקן איגל אורגינל:-D

פורסם

פרומט הינו יבואן פרסטון לארץ, כנראה שביקש או לא ביקש אישור בחברת פרסטון להשתמש בשם שלה - חברת פרסטון לא מייצרת שמני מנוע.

אני בספק רב אם השמן שלהם בכלל עומד בתקנים או בצמיגות שכתובה עליו.

בכל אופן שמן מנוע קונים מחברת דלק מוכרת וגדולה ולא מחברות של קירות גבס שעל הדרך בשביל רווח צדדי מוכרים גם שמן.

גם הייתי נזהר משמנים שהכיתוב של התקנים תופס בגודל יותר מחצי בקבוק.

פורסם

צריך להזהר מהצהרות שאינן מבוססות לגבי התנהלות חברת פרומט.

ייתכן שהשמן המשווק בשם Prestone מיוצר על ידי חברת Honeywell האמריקנית.

מה שלא נראה טוב היא העובדה שאין אתר רשמי של Prestone בו ניתן לראות את השמנים האלה.

הלינקים שמצאתי מצביעים רק על מוכרים מן המזרח הרחוק.

פרומט גם מיבאת את מותג Liqui-Moly , אשר יש לו לפחות "אבא" מוכר.

shmulik88 , האם כתוב על גבי האריזה של Prestone מידע מפורט לגבי ארץ הייצור ושם הייצרן.

פורסם
פרומט הינו יבואן פרסטון לארץ, כנראה שביקש או לא ביקש אישור בחברת פרסטון להשתמש בשם שלה - חברת פרסטון לא מייצרת שמני מנוע.

אני בספק רב אם השמן שלהם בכלל עומד בתקנים או בצמיגות שכתובה עליו.

האם מישהו טרח לקרוא את ההודעה שלי בנושא? השמן המדובר (המיוצר על ידי AMALIE) אכן עבר תחת ארגון התקינה API (וזה בניגוד גמור למותג "המהולל" ליקווי מולי) ולכן אין שום חשש להשתמש בו.

פורסם
צריך להזהר מהצהרות שאינן מבוססות לגבי התנהלות חברת פרומט.

ייתכן שהשמן המשווק בשם Prestone מיוצר על ידי חברת Honeywell האמריקנית.

מה שלא נראה טוב היא העובדה שאין אתר רשמי של Prestone בו ניתן לראות את השמנים האלה.

הלינקים שמצאתי מצביעים רק על מוכרים מן המזרח הרחוק.

פרומט גם מיבאת את מותג Liqui-Moly , אשר יש לו לפחות "אבא" מוכר.

shmulik88 , האם כתוב על גבי האריזה של Prestone מידע מפורט לגבי ארץ הייצור ושם הייצרן.

כתוב במפורש שהוא מיוצר בארה"ב.

השמן המשווק בשם Prestone מיוצר על ידי חברת Honeywell האמריקנית.

• תוכן חדש...