Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5154 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני מפריד את הרכישה של הSA10 מפרוייקט רינה כי בסופו של דבר הסאב הזה יהיה בכלל באוונסיס אבל הפרוייקט הזה מבחינתי נגמר ואין מה להקפיץ את השרשיר.

נתחיל בקצת רקע היסטורי

--------------------

אני יודע שכולם חושבים כאן שקניתי את הSA10 כי יוסי מוכר אותו - זה נכון ולא נכון, לא קניתי אותו בגלל שיסוי מוכר אותו ובגלל זה אני בטוח שזה מוצר טוב, קניתי אותו בגלל שיוסי מוכר אותו בגלל שנוח לי לקנות ממנו, זה חוסך ממני ייבוא, משלוח, מיסים וגם יש לי אחריות על הדרך.

איך בכלל הגעתי לסאב וופרים של סאן דאון? ולמה דווקא סאב וופרים של סאן דאון?

אני לא יודע אם אתם זוכרים אבל פעם העליתי שרשיר התקנה בקורולה 2008 אצל "יגאל-בנץ" שהפך לימים לחלק מצוות "לאוד אנד קליר"

הסאב ברכב הזה היה של AA (אסנדנט אודיו) מדגם אסאסין 10 אינטש (זה היה הרכב הקודם של אבא שלי)

זה היה סאב זול מאוד אבל טוב מאוד! כל כך טוב שביום שמכרתי אותו הקונה הגיע עם רכב של חבר בו היה סאב אגדי שנקרא שיבא של אדיר אודיו - היינו המומים לגלות שהAA היה חזק באותה מידה, לא פחות טונאלי ובעצם לא ממש נפל מהאדיר אודיו המהולל וגם היה בתיבה קטנה יותר.

עברה תקופה וחברי פורום התחילו לבקש בתדירות יחסית גבוהה המלצות לסאב וופרים SPL - אני בדרך כלל אוהב למשוך תשומת לב לדברים חדשים ולכן גיליתי באותה תקופה שסאן דאון אודיו מייצרים גם סאב וופרים והתחלתי להמליץ על סדרת הנייט שייד שלהם.

אם תריצו חיפוש בפורום אתם תראו שכבר יחסית מזמן התחלתי להמליץ על הסאב וופרים שלהם - גילוי נאות - באותה תקופה לא הייתי מודע לזה אפילו שיוסי כבר נהיה היבואן ולא אליקו וגם כשאליקו היה היבואן הוא לא הביא סאב וופרים של סאן דאון כי היה לו מלאי של AA ושל FI.

בהתבוננות על הסאב וופרים שלהם היה ברור לי מהיכן סאן דאון לוקחים את המודלים שלהם לסאב וופרים שהם מייצרים.

ההימור שלי היה שזה מוצר שכדאי לנסות ושווה להשקיע בו כרכישה בהימור מושכל.

לאחר ששמעתי כמה וכמה חברי פורום שאני מכיר את הטעם האישי שלהם היטב שהסאב וופרים האלה באמת טובים החלטתי סוף סוף לרכוש אחד בגלל האילוץ שלי לסאב וופרים שדורשים נפחים קטנים יותר של תיבה.

היום קיבלתי את הSA 10 ולאחר כוונים של גיינים, פאזות ונקודות חיתוך אני הולך לתת לכם חוות דעת ראשונית.

----------- חווית הרכישה ורושם ראשוני -----------------

אין מה להכביר במילים, השירות של יוסי מצעיד את שמו לפניו. הסאב הביא ארוז בקרטון כפול ובתוך ציידנית קלקר ומנויילן עם מדבקה מקורית של סאן דאון.

שולפים את המפלצת מהציידנית שהוא ארוז בה וזה פשוט מראה מפחיד - אתם יכולים לראות בתמונה, הידיים של יוסי פתאום נראות כל כך קטנות בידיעה שזה סאב 10 אינטש :-D

מחברים אותו בתצורת 4 אוהם, מכניסים לתיבה, מכניסים לרכב מכוונים גיין - ומשהו נשמע מוזר, לא מדוייק, מרוח.

יוסי ישר אומר שהוא חושד בפאזה הפוכה - פותחים את הביט1 ואכן הבן אדם קלע בול - על הסיז הייתי צריך להפוך לסאב פאזה בכדי שהוא ישתלב טוב יותר עם הסט הקדמי.

הופכים את הפאזה - אין גיין.

פותחים את הגיין - :shock::shock::shock: מה זה הדבר הזה??? אני מוריד בביט 1 את ההנחתה לסאב למקסימום ועדיין הוא מאיים לתלוש את המראה המרכזית מהמקום שלה.

מורידים עוד קצת את הגיין, תוחמים במקום מ20 הרץ עד 60 רק מ30 הרץ עד 60 וזה פשוט ב-ו-ול!

מה אני אגיד לכם - כן סאב של 180 דולר, לא סאב של 180 דולר -> הוא פשוט סאב טוב!

יש לו פאנצ' אימתני שמזכיר לי את הW6

הוא יורד נמוך ועמוק - עמוק מאוד.

הוא מאוד מאוד טונאלי - פחדתי להתאכזב כאן כי זה הדבר הכי חשוב לי בסאב, אבל לא, הוא מנגן נפלא.

לעומת הסיז - הסיז הוא פשוט מדהים, הוא טונאלי שאין דברים כאלה, יש לו פאנצ' שמשתלב עם הסט הקדמי ולא אומר "הלו יש כאן אינדיאני" הסיז הוא פשוט שקוף ועד היום הוא הסאב הכי עמוק שאני מכיר, אבל לעומת הSA10 הוא פשוט מרגיש לפלף

קצת גורם לי לחשוב על זה: :-P

http://www.youtube.com/watch?v=MiCTIyYrZ9M דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

יחד עם זאת הסיז יותר קולע לטעם שלי אבל היה חייב ללכת.

חוות דעת משמיעה מוזיקלית

---------------------

הוא מפרק את האוטו אין ספק.

נורה ג'ונס - גיטרות באס נשמעות היטב, תופים משתלבים נכון.

אינפקטד - וואו! לא חשבתי שהפאנצ' שם יכול להיות כל כך הרבה יותר חזק - אם זאת, הראש שלי עדיין נפוח - החלשתי קצת את הסאב בכדי לגרום לו להשתלב יותר טוב.

JVIEWS - הקטע של התופים (סאן סוופ) מטמטם.

לסיכום - אם אני משווה אותו לסיז - קצת פחות טונאלי (אבל לא בהרבה פחות, זה ממש זניח ואני כנה), הרבה יותר פאנצ'י, יורד פחות נמוך וגם פחות עמוק לאורך כל התדרים שהוא מנגן - אם זאת הסיז ידוע ביכולת הזאת וגם אני משווה כאן 10 אינטש ל12 אז יש כבוד לסאן דאון. עולה 70 אחוז מהסיז ונותן תמורה 100 אחוז על כל שקל שהושקע בו.

למי שאוהב סאב שנותן פאנצ' אדיר ומדוייק ותוך כדי שומר על יכולת לרדת נמוך ולהיות טונאלי מאוד - בחירה מצויינת.

המלצה לשידוך למגבר - 300 וואט RMS וצפונה, הינו ממש צריכים לפתוח כאן גיין ואני מאמין שהCS300.1 שיש לי ברנו כבר לא היה מצליח לסחוב את הסאב הזה כמו שצריך - עוד סיבה שבגללה הוא נשאר באוונסיס.

המון תודה ליוסי על יחס חם, על זה שהסאב היה אמור להיות מוכן רק בעוד תקופה מסויימת והבן אדם פשוט עשה הכל בשביל שאני אקבל אותו בזמן שביקשתי, על היסודיות בהרכבה ובכוונים.

sa10.JPG

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• תגובות 48
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

תתחדש!

מוצר מעניין שבהחלט מסקרן לשמוע. נראה מפלצת אמיתית.

ולא עניינו של אף אחד מדוע ולמה קנית את הסאב.החשוב שיש לך אבא אהוד ומוכר בפורום וזה החשוב.

אבל למה אתה מעניש ומייסר אותנו בקמצנות שלך? תמונות אדי,תמונות!

ליאור

פורסם

תתחדש אדי

אני רק לא מבין למה החלפתה את SEAS בסאב שנחות ממנו בכל פרמטר חוץ ממחיר וכוח גולמי...

אם לקחת סאב אז כבר לקחת סאב NS V.2 10.

שששששששששש

אני במעקב!!!!!!!

פורסם

אוזירו, אני לא מבין למה כולכם עסוקים ב****ן Non-Stop במוח, אז מה?

כל אחד ק-ו-נ-ה מה שטוב לו, אין צורך להתערב או להדחף לשיקולים של אדי - שניסה לעלות כל גבי הפורום ביקורת / חוו"ד.

אם אדי הגיע למסקנה (או שיקול) בה העדפה שלו היא לכיוון ה-SA10, זאת מסקנה ו"בעיה" שלו ורק שלו. נ-ק-ו-ד-ה.

יתכן ולך זה נראה כשנמוך (Downgrade) ויתכן שבעבורו זה מרגיש כשדרוג (Upgrade), וזאת זכותו המלאה.

נמאס שכל אחד כאן קם, מתערב ונכנס לנשמתו של האחר - לכל אדם שיקוליו האישיים, אם טובים או נאים לך ואם לא - זאת אך ורק ה"בעיה" האישית שלו, לא שלך או של כל אדם אחר כאן או בכלל.

אדי, תתחדש ותהנה. בהחלט סאב שנותן תמורה מלאה למחיר.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם
תתחדש אדי

אני רק לא מבין למה החלפתה את SEAS בסאב שנחות ממנו בכל פרמטר חוץ ממחיר וכוח גולמי...

יבגני,

הוא טיפה פחות טונאלי ויורד טיפה פחות נמוך אבל הוא גם קטן יותר בקוטר.

אבל הוא לא נחות ממנו בכל פרמטר אלא להפך בעוצמה ובדיוק שלו הוא מתעלה על הסיז בשניהם.

הוא לא סופר את הסיז מבחינת עוצמה. הוא יכול גם להוריד את המגבר לאחד אוהם ואז הסיפור נגמר.

מבחינת דיוק אתה צריך לראות באיזו מהירות הוא זז, כמו איזה w6

זה סאב SQL טוב!

לsq נטו אמרתי, הייתי מעדיף את הסיז.

אאורה? מה המחיר אחרי משלוח מיסים? מה הנפח כאטומה וכפורטד?

אתה צריך לשמוע אותו.

למפגש הקרוב אמנם אני מגיע עם הרנו עד אז הסאב יפתח.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

תתחדש :)

זה מראה לפעמים שלא צריך את היקר ביותר ולחשוב שזה הטוב ביותר.

איך הוא במוזיקת היפ הופ/שחורה?

קומפוננט: מורל דוטק מגבר 1 : JL AUDIO 360.2

מגבר 2 : הייפוניקס BRX 2400.1D סאב : GROUND ZERO GZHW 12SPL

פורסם
תתחדש אדי

על סמך מה קבעת שהוא נחות בכל פרמטר? למה כי SEAS נחשב לך יותר טוב מSUNDOWN אז זה חייב להיות ככה?

גם בוא בבקשה ותחלוק עם כולנו איפה שמעת אותו?

ואח"כ תסביר לכולנו איך אתה משווה סאב 12 אינטש 180 וואט לסאב 12 אינטש 600 וואט?

זה כמו להשוות W3 של JL מול IDMAX

או להשוות ID10 לJL12W6.

המחיר הוא כלל לא רלוונטי בכלל, להשוות סאבים בקטרים שונים, ובעוצמות שונות , עם ייעוד אחר זה כמו להשוות תפוזים סיניים לאגסים מדבריים.

under construction..

פורסם
תתחדש :)

זה מראה לפעמים שלא צריך את היקר ביותר ולחשוב שזה הטוב ביותר.

איך הוא במוזיקת היפ הופ/שחורה?

הוא נשמע טוב בכל סגנון מוזיקה אבל בשחורה ואלקטרונית יש לו יתרון מובהק בגלל העוצמה שלו ובגלל הדיוק שלו.

דווקא במוזיקה עם כלים קלאסיים כמו ג׳אז למשל הוא יכול להיות קצת שטלתן וידרוש ריסון וזה קצת חבל.

אבל אם אתה לוקח איתו סשן תופים למשל, זה נשמע מדהים, חי, חזק, מהיר.

אם אתה אוהב סאבוופרים עדינים אז אולי כדאי לקחת את הגרסא החלשה יותר.

Pioneer TS-X150

פורסם

חברים, הכל נגמר, אפשר לקפל את הבאסטה ולסגור הכל.

הפולני העדיף את הסאב החזק יותר?!

תיכף יתחילו לעוף פה חזירים מכונפים...

:lol:

תתחדש חבוב, מבסוט שאתה מבסוט.

אבל לא הוגן שאין תמונות בתוך תיבה ובתוך תא המטען.

מתחדשת*

פורסם

לא לדאוג

אני בקרוב אעלה תמונות של:

הסאב בתא המטען

חזיר מעופף

אהיל בצבע בייז׳ ולצידו ואזה

Pioneer TS-X150

פורסם
הוא נשמע טוב בכל סגנון מוזיקה אבל בשחורה ואלקטרונית יש לו יתרון מובהק בגלל העוצמה שלו ובגלל הדיוק שלו.

דווקא במוזיקה עם כלים קלאסיים כמו ג׳אז למשל הוא יכול להיות קצת שטלתן וידרוש ריסון וזה קצת חבל.

אבל אם אתה לוקח איתו סשן תופים למשל, זה נשמע מדהים, חי, חזק, מהיר.

אם אתה אוהב סאבוופרים עדינים אז אולי כדאי לקחת את הגרסא החלשה יותר.

אבל זה שהוא 10 אינץ' לא פוגע בבס שהמוזיקה השחורה מפיקה?

והוא הוא טוב יותר מהסאב GTO 1202D? (פשוט שמעתי אותו לאחרונה והוא נשמע פשוט טוב בשחורה!)

קומפוננט: מורל דוטק מגבר 1 : JL AUDIO 360.2

מגבר 2 : הייפוניקס BRX 2400.1D סאב : GROUND ZERO GZHW 12SPL

פורסם

אני אענה לכם אחד אחד בסדר עולה.

שלומי

------

אני נזהר מאוד לאחרונה עם מילים מנופחות כמו מדהים, מעולה, וואו כי זה מאוד מרגיז כאן קבוצת חברי פורום מאוד מסויימת ואני מעדיף לנסות להשאר ענייני ומחובר לקרקע משתי סיבות:

א. באמת יש קצת צדק והנטיה להתלהב יכולה לרוקן תגובה שלי מהאובייקטיביות שלה.

ב. נסיון למנוע מלחמות מיותרות - כל מה שאני מנסה להעביר כאן זו חוות דעת ולהסביר מה גרם לי לבחור בציוד X על פני ציוד Y.

מתי שומעים? -> למפגש הקרוב אני מגיע עם "רינה" הרנו ושם יש סאב אאורה רך, עדין, טונאלי ובעיניי -מדהים.

למפגש שיבוא אחרי זה - אני מקווה שתהיה לי אפשרות להגיע, אני עובר כרגע תקופה יפה מאוד אבל אינטנסיבית מאוד שמשנה לי את כל סדרי העדיפויות - אני אגיע עם האוונסיס שבה כרגע יש סאב וופר שפשוט ישבור לך את התחת :twisted:

בדרך כלל למפגשי חורף אני לא מגיע, זו תקופה שיותר קשורה למפגשים משפחתיים, פחות נעים לצאת מהבית חלק מהזמן וגם בזמן האחרון הפורום היה פשוט לא נעים אז גם להגיע למפגש? לא ראיתי מה הטעם.

-------------------

פאשוק - תקרא בחתימה (צריך לעדכן) אתה תראה שהמגבר הוא SAE-1000D של סאן דאון שקניתי עוד מאליקו - מספק 300 וואט RMS ב4 אוהם אנדרייטד - בפועל יותר לכוון ה400 וואט.

זה יותר ממספיק - בטח ובטח שבשבילי.

הסאב מדוייק עד כדי כאב - במלוא מובן המושג, חזרתי הביתה עם ראש נפוח -> משהו שכבר לא היה לי שנים וקצת התגעגעתי למען האמת :-D רק שבפעם האחרונה שזה קרה לי ממערכת שלי הסאב היה 15 אינטש...

------------------------

די ג'יי DSR (דיירקט סרבר ריטרן במונחים הטכניים של העבודה שלי או local triangulation :-P )

אני לא יכול לאמר לך מה טוב יותר מה גם שאתה עושה השוואה בין 10 אינטש ל12 אינטש וזה פשוט לא עובד ככה.

אני גם לא יכול לאמר לך עם הסיז היה טוב יותר או הסאן דאון - זה עניין של העדפה ואמרתי כבר שהאופי שלי והבחירות המוזיקליות שלי לרוב היו נותנות תיעדוף לסאב כמו הסיז, אאורה, סקאן ספיק או פירלס שהם כולם סאבוופרים עדינים יותר שמשתלבים יותר לתוך הסט הקדמי מבלי להיות דומיננטיים.

הבעיה - הם כולם דורשים נפחי תיבות הזויים בכדי לעבוד נכון ולכן - נפסלו.

אל תשכח שבמקור הכוונה שלי היתה להביא סאב 8 אינטש - זו הסיבה האמיתית שבחרתי ללכת על סדרת הSA, כי אמרתי לעצמי, אם כבר סאב קטן אז שיהיה רוצח.

בסוף יצא שהלכתי על ה10 אינטש ואתה יודע מה? אולי הלכתי רחוק מידי בשבילי.

אבל הSA10 הזה יורד נמוך ועושה זאת יפה, אם אתה נותן לו לנגן למטה לכוון ה20 הרץ אתה ממש תתקשה לדעת או להבדיל אם זה 10 אינטש או 12 אינטש עד שלא תשווה אחד מול אחד בין SA10 לSA12

אפרופו - אתה יכול פשוט ללכת על הSA12

אבל כשחסמתי אותו בין 30 ל 60 במקום 20 עד 60 הוא נשמע לטעמי טוב יותר.

כשניסיתי לחסום את הסיז מ30 - היה ממש חסרים לו ה10 הרצים האלה עד ל20 שם הוא פשוט עושה פלאים.

אז בכל זאת זה סאב 10 אינטש אבל מה - הוא חשף באוונסיס חלקים שעד אתה לא חשבתי שנדרשת בהם עבודת בידוד שהסיז מעולם לא חשף, הוא פשוט כל כך חזק שאין מה להשוות בינו לבין סאב ששייך למשפחת העדינים.

אני לא זוכר אם הGTI או הGTO זו הסדרה הגבוהה של הסאבים של JBL אבל אם הסאב שאתה מדבר עליו הוא הסדרה הגבוהה זה סאב פשוט מטמטם ואני אמליץ לך עליו בגרסאת ה15 אינטש על JBL מסדרת הפאוור (עם סמל של CROWN) ה1200.1

אני זוכר ששמעתי רכב עם השילוב הזה והתחושה היתה באס של הופעה באצטדיון פתוח -> פלוס רציני לתשלובת הזאת.

Pioneer TS-X150

• תוכן חדש...