Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

האם למכור את הרכב

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5220 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם, אשמח לעזרתכם בהתלבטות שלי -

ברשותי כ 4 שנים רכב די מבוקש- ניסן אלמרה 99 ידנית עם 120000 ק"מ סך הכל. קניתי אותו ב 80000 ק"מ בכ 30000 ש"ח והיום המחירון שלו כ 15000. כמשומשת אפשר להגיד שזה הרכב המושלם למי שמחפש אמינות, סחירות, וחסכון יחסי . הרכב משרת אותי מצוין ועונה על צרכי, אבל בזמן האחרון עם כל המבצעים מדגדג לי להחליף לרכב חדש יותר, מה גם שהניסן לא מי יודע מה בטיחותית (בלי ABS וכרית אוויר אחת). אני לא נוסע הרבה ברכב - אולי 20 ק"מ ביום לעבודה, וקצת יותר בסופ"ש.

באם אני אחליף התקציב שלי הוא 60000-70000 , בכיוון של סופר מיני כמו I20 או פיאט גרנדה פונטו.

ההתלבטות היא בעיקר כי חבל לי למכור אוטו כזה מצוין בעבור גרושים , וחושב שאולי זאת תהיה סתם זריקת כסף על פאן כאשר יש דבר חשוב יותר לעשות איתו (לחסוך לדירה). מצד שני הרכב לא בטיחותי יחסית להיום, וכשאני נוסע בבין עירוני אני מרגיש איך הוא מתאמץ ודי מרגיש בתוך קופסה רעועה ולא נהנה מהנהיגה- למרות שזה מנוע 1600.

דעתכם?

פורסם

מרכב מיני כמו I10 אתה לא תהנה יותר מהאלמרה (אולי הוא יהיה יותר ביטחותי וגם זה לא בטוח), אני הייתי ממליץ לך להישאר עם הרכב הנוכחי שלך. חסכון בכסף לשם רכישת דירה יותר חשובה מהוצאה על רכב מיני חדש.

לצרכים שלך, גם האלמרה תספק אותך.

Peugeot 206XS

פורסם

אפשר להנות משני העולמות - לרכוש רכב חדיש ומתקדם ובטיחותי יותר, אך לא במחיר גבוה,

לחפש פונטו ספייס, סיריון, גטס או משהו בסגנון ולהשאיר את הכסף לדירה... :roll:

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

Guest ספורטמוטורי
פורסם

סחירות?!!! ,אני מנסה למכור ניסן אלמירה יד שלישית עם 160000 ק"מ אצלי כבר שנתיים מבקש 14000,הרכב במצב ממש בונבון ללא תאונות במצב מכאני מצויין,כך שאין תירוצים,ותנחש מה,כבר חודשיים למכירה,כל שבוע מקבל כשני טלפונים של מחפי מציאות אלא שמציעים בין 10-12,אין גבול לחוצפה במדינה הזאת.

בקיצור,כל מה שאמרתה על הרכב נכון חוץ מסחירות,הוא אכן אמין וחסכוני אך בכלל לא סחיר.

לפי דעתי תחסוך לדירה יש לך רכב סוס עבודה,נותן שקט נפשי מבחינת עלויות אחזקה ,צריכת דלק ,אמינות,ותמורה יחסית לרכבים אחרים באותו שנתון.

מבחינת בטיחות אתה צודק,כרית אויר אחת ואין ABS,אבל לא היבנתי מה זה קשור לתחושה בכביש בינעירוני,אצלי האוטו נוסע ממש יופי בדרך בינערונית,יציב ונותן תחושת ביטחון מלאה.

פורסם

אם מישהו יתן לך 10 או 12 תרוץ ותמכור - מחיר השוק של האלמרות בשנתונים הללו פחות מ-10 (ולפעמים אפילו הרבה פחות)

ולפותח השרשור - כלכלית זאת שטות גדולה למכור, כי כמו שכתבתי בשורה הקודמת - הנחה הבסיס (מחיר) שגויה.

עם החלטה רגשית - קשה לי להתמודד.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

Guest ספורטמוטורי
פורסם
אם מישהו יתן לך 10 או 12 תרוץ ותמכור - מחיר השוק של האלמרות בשנתונים הללו פחות מ-10 (ולפעמים אפילו הרבה פחות)

ולפותח השרשור - כלכלית זאת שטות גדולה למכור, כי כמו שכתבתי בשורה הקודמת - הנחה הבסיס (מחיר) שגויה.

ב12 אני מעדיף שהרכב ישאר אצלי ,כל אלא שרצים להוריד במחיר אני רוצה לראות מה יש להם לקנות ב12,אהה נכון,אין אף רכב נורמלי במחיר הזה,"בעיה שלהם",אני מעדיף שיעמוד בחניה ושישמש אותי פעם בחודש.

פורסם

נראה לי שאתה מגזים, לפי מה אתה קובע זאת ? אם זה לא רכב שמחזיק מחירון, אז מה כן ???

מזכיר לך רכב שנת 99 עם 120000 ק"מ סך הכל , וידני - אין הרבה כאלה בשוק

פורסם

הכי טוב שתפרסם ותגלה בעצמך..

אם יבוא קונה שישלם מחירון - תמכור, ותקנה מה שלבך חפץ.

מעטות הן המכוניות המשיגות מחיר מחירון (אם בכלל) ואני מעריך שרוב המחפשים ידני מחפשים גם חסכוני ויעדיפו לקנות מכונית סופר-מיני צעירה בכמה שנים טובות על פני האלמרה.

מצד שני - אתה צריך רק קונה אחד.

ההשערה מתבססת על העובדה שגיסי, ועוד חבר ניסו שניהם למכור אלמרות משנת 1998 ו-1997.

המחירון לפני כמה חודשים היה 13000 ו-12000 בהתאמה.

המכוניות היו במצב מצויין עם טסט לשנה, וקילומטראז' בסביבות 180000 ק"מ.

נמכרו אחרי מס' חודשים בשוק ב-5000 ו-6000 שקל בהתאמה.

עצתי לך - אם אתה קונה לפני שאתה מוכר אל תתבסס על הכסף שתקבל ממכירת הרכב הישן - ההפרש בין הרצון למציאות יכול להיות עצום, בתנאי השוק הקיימים.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
נראה לי שאתה מגזים, לפי מה אתה קובע זאת ? אם זה לא רכב שמחזיק מחירון, אז מה כן ???

מזכיר לך רכב שנת 99 עם 120000 ק"מ סך הכל , וידני - אין הרבה כאלה בשוק

משפחתי ידני הוא עוף מוזר בישראל.

אנשים לא מוותרים בקלות על הגיר האוטומט אלא אם זה לטובת חיסכון משמעותי בדלק ומחיר קניה מאוד זול(מיני וסופר מיני למינהם) ככה שלא הייתי חושב שזה יתרון במקרה שלך.

וברצינות תהיה כנה עם עצמך, מה יעדיף אדם ממוצע עם סכום סביבות ה-20 אלף שרוצה רכב משפחתי? ניסאן שנת 99 או יונדאי אקסנט 04 שהוא יכול לקנות אותה מסוכנות שמביאים לו אחריות כלשהי + פריסה לתשלומים?

Guest ספורטמוטורי
פורסם

מי שמחפש רכב משפחתי מרווח לא ילך על מיני או סופר מיני.

ויש אנשים שמחפשים רק ידני בדיוק כמוני,זה הסינון הראשון שאני עושה בחיפוש רכב.

ובקשר לאקסנט,עם כל הכבוד לאקסנט,היא לא ברמת באלמירה.

פורסם

היא לא ברמת אלמרה אבל היא 2004.

ללא מעט אנשים יש גם אפשרות לקחת את ה-20K שיש להם, לגשת לחברת ליסינג, לשלם 450 ש"ח לחודש ולקבל רכב בן 3, וזה הרבה יותר שווה מהאלמרה.

פורסם

דווקא כאחד שעבר כמה רכבים ישנים אני יכול לומר שלניסן יש שוק ער יחסית לרכבים ישנים. 99' שמור לדעתי יכול להמכר ב- 12-13 אל"ש. ולפותח השרשור ממליץ, אם אתה מרוצה מהרכב עדיף למשוך איתו עוד קצת, רק עניין הבטיחות בהחלט חשוב וזו הסיבה שאולי כדאי לשדרג, מעבר לכך חבל על הכסף. דרך אגב, אצלי זה 2 כריות אויר ויש ABS, דגם SLX.

היום: MG E-HS '23 ליסינג זמני/ יונדאי טוסון 17' Open Sky

הקודם: יונדאי טוסון 22' פרימיום 2.0 ליסינג/ טויוטה קורולה F/L GLI '16

פורסם
שלום לכולם, אשמח לעזרתכם בהתלבטות שלי -

ברשותי כ 4 שנים רכב די מבוקש- ניסן אלמרה 99 ידנית עם 120000 ק"מ סך הכל. קניתי אותו ב 80000 ק"מ בכ 30000 ש"ח והיום המחירון שלו כ 15000. כמשומשת אפשר להגיד שזה הרכב המושלם למי שמחפש אמינות, סחירות, וחסכון יחסי . הרכב משרת אותי מצוין ועונה על צרכי, אבל בזמן האחרון עם כל המבצעים מדגדג לי להחליף לרכב חדש יותר, מה גם שהניסן לא מי יודע מה בטיחותית (בלי ABS וכרית אוויר אחת). אני לא נוסע הרבה ברכב - אולי 20 ק"מ ביום לעבודה, וקצת יותר בסופ"ש.

באם אני אחליף התקציב שלי הוא 60000-70000 , בכיוון של סופר מיני כמו I20 או פיאט גרנדה פונטו.

ההתלבטות היא בעיקר כי חבל לי למכור אוטו כזה מצוין בעבור גרושים , וחושב שאולי זאת תהיה סתם זריקת כסף על פאן כאשר יש דבר חשוב יותר לעשות איתו (לחסוך לדירה). מצד שני הרכב לא בטיחותי יחסית להיום, וכשאני נוסע בבין עירוני אני מרגיש איך הוא מתאמץ ודי מרגיש בתוך קופסה רעועה ולא נהנה מהנהיגה- למרות שזה מנוע 1600.

דעתכם?

לא קל לייעץ לך ,אבל השגת מטרת הדירה חשובה פי מונים מקופסא כזו או אחרת .

אם אתה נוסע 20 קמ ביום אז מה מטריד אותך ?

לידיעתך אני נוסע ב505 כמעט שלושה עשורים ,תמיד העדפתי השקעות כמו שהזכרת (דירה טובה) והרכב לא ממש עושה לי את זה ,אני בדעה שמטרתו היא הובלה בלבד של מטען או אנשים .

מי שהתמיד חסך והתאמץ לדירה הרוויח כמעט כפול וחצח בעשור האחרון השקעות ברכבים התאדו להן .

לך על דירה !!!

פורסם

השאלה היא מה הצפי להוצאות גדולות. האם יש רמז לתקלה ממשמשת ובאה או שלו"ז הטיפולים מצביע על הוצאה של 4K? אם לא - משוך עם הרכב עד שיהיה רמז כזה. מכור לאחר התקלה הראשונה. אל תשכח - כרגע היעד הכלכלי המרכזי שלך הוא דירה, ולכן גם אם תחליף את האלמרה זה לא יהיה לרכב של 80K אלא לרכב של 40K שלא בטוח שיהיה יותר אמין מהאלמרה המוכרת לך.

יתרה מזאת - אם תרכוש רכב חדש הרי שכאשר תרצה לרכוש דירה תמכור אותו, ותפסיד פעמיים על החלפת המכוניות.

זו היתה גם הגישה שלי עם הקורולה 1998 לפני שנה וחצי. מכונית שסיפקה את צרכי, אבל אחרי גרירה ראשונה (סה"כ תקלה מינורית שתיקונה על ה 300 ש"ח) החלטתי שהגיע הזמן להחליפה. ה"הגיע הזמן" נמשך עוד 3-4 חודשים (חיכיתי לחופשת הקיץ) ואז החלפתי את המכונית.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

Guest ספורטמוטורי
פורסם

DUBI תודה רבה לך.

השרשור הזה שפתחתה עזר להחליט מה אני עושה עם האלמירה שיש לי,החלטתי לא למכור,וזה בדיוק מה שאני ממליץ לך.

לך תדע על מה טפול,מה שחשוב סע בזהירות ותסמוך על ההגיון ועל האל :-D.

• תוכן חדש...