Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

עזרה בחישוב טריגונומטרי(?)


dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5222 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מ"מ. e430ed877f10c39e1fec56a9b00d7f2e.png הוא 3.141592654 (ועוד מלאנתלפים ספרות שאין סיכוי שאני אזכור).

תתחיל בזה שתכפיל את שני צדדי המשוואה ב-3 כדי להיפטר מהשבר. לאחר מכן צמצם ב-4, יוצא שקיבלת 90= e430ed877f10c39e1fec56a9b00d7f2e.pngr^3.

צמצם ב-e430ed877f10c39e1fec56a9b00d7f2e.png ותקבל 28.66=r^3. עשה במחשבון (1/3)^28.66 והתוצאה היא r=3.06.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

 

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

אז יתכן שמשהו בגישה שלי נכון. כל מה ששאפתי לדעת הוא מה הרדיוס שאני אצטרך על מנת לייצר המי-ספרה שתכיל כ 60 מ"ל נוזל, למרות שכרגע נראה שמדובר על 90, אבל ניחא. בכל מקרה, הסתכלתי על ספל אספרסו בגלל הצורה בפרבולית (יחסית) שלו ככלי קיבול, והשפה הפנימית היא 5.5 ס"מ על גובה דומה. רוב הכוסות האלו מיועדות לעד 100-110 מ"ל קפה (אספרסו ארוך ועד קצת).

 

אגב. אנקדוטה מעניינת.

 

הדרך בא -אמורים- לקבוע את "אורך" מנת האספרסו הוא ע"י גסות טחינת הגרגרים ולא ע"י הרצת יותר מים. טכנית, ע"מ להוציא אספרסו לונגו, נורמלו וריסטרטו צריך להחזיק שלוש רמות טחינה.

Mazda diesel rat in the making

Stay tuned

פורסם
אני יודע מה רשמת. פשוט נראה לי מוזר ש 3 מ"מ רדיוס יוצרים ספירה של 120 מ"מ מעוקבים, לעומתם 30 מ"מ ו120 נראה כן הגיוני.

 

בפוקס צדקת. :)

 

נפח מיליליטר = 1 ס"מ בחזקת 3. לפי כך, הרדיוס שיצא- 3.06 ,הוא בס"מ שזה בעצם 30 מ"מ.

 

ודרך אגב, תקן אותי אם אני טועה אבל ספל הוא לא צורה של גליל? אם כן, זה כבר חישוב אחר.

פורסם

יש ספלים בעלי מבנה גלילי, יש קוני ויש בעלי עיצובים משולבים שונים.

החישוב שהוצג כאן נותן קירוב ראשון. בספל גלילי כחישוב יהיה מדוייק (בהתאם לדיוק מדידת הקוטר והעומק).

וכדור שרדיוסו 3.06 מ"מ (כלומר קוטר 6.12 מ"מ) יהיה בעל נפח 120 ממ"ק.

אם אתה רוצה לאמוד זאת חשב 3 בחזקה שלישית=27, כפול ב-4 ותקבל 108 ממ"ק. זה קירוב כאשר מחשבים pi=3 ומצמצמים אותו מול ה-3 במכנה. כיון ש-pi>3 הרי שהחישוב נכון. כדור ברדיוס 30 מ"מ יהיה בעל נפח 3770 ממ"ק (או 3.77 סמ"ק) בקירוב.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

 

פורסם

אני מעצב ספל. אכן, ישנם ספלים צילנדרלים, יש קוניים, פרבוליים, יו ניים איט. מעט מאוד המיספרים גרידא. העיצוב כרגע עדיין לא הבשיל. אבל בעיקר מתעסק בהפשטה צורנית.

Mazda diesel rat in the making

Stay tuned

×
×
  • תוכן חדש...