Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סיטרואן C5 מלובינסקי

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5227 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קיבלתי הצעה ששווה בדיקה (ומו"מ נוסף) מלובינסקי טרייד על c5 2007, עם 100K ק"מ, יד 1 מפריים ליס, עם שנתיים אחריות.

קיבלתי את הבדיקה שלובינסקי ערכו לרכב, את ההסטוריה המלאה של הרכב ואת כתב האחריות, עברתי עליהם והם נראים סה"כ בסדר.

בתחילת שבוע הבא אקח אותה לבדיקה:

1. איזה מכון בדיקה מומלץ באיזור גלילות?

2. איזה מוסך מורשה יבואן מומלץ באיזור לצורך דיאגנוסטיקה ושימת לב לפרטים הקטנים? (גבע?)

3. לאילו פרטים בבדיקות כדאי לשים לב בעיקר (גומיות? בומבות? גיר? פלסטיקה? מנוע? משאבה הידראולית?)?

תודה!

פורסם

הי צבי, מה נשמע?

למען הגילוי הנאות אומר שאתה גם שוקל לרכוש את הרכב שלי. בנוסף למה שתידרכתי אותך בטלפון, הנה עוד כמה טיפים.

קיבלתי הצעה ששווה בדיקה (ומו"מ נוסף) מלובינסקי טרייד על c5 2007, עם 100K ק"מ, יד 1 מפריים ליס, עם שנתיים אחריות.

קיבלתי את הבדיקה שלובינסקי ערכו לרכב, את ההסטוריה המלאה של הרכב ואת כתב האחריות, עברתי עליהם והם נראים סה"כ בסדר.

בתחילת שבוע הבא אקח אותה לבדיקה:

1. איזה מכון בדיקה מומלץ באיזור גלילות? **** אל תשכח שכדאי שתבצע נסיעת מבחן ברכב, עדיף כזו שמשלבת נסיעה עירונית ובין עירונית. מכך משתמע שאתה יכול להגיע לכל מכון באזור תל אביב. אני אישית לא מכיר מכון מומלץ, כך שלא יכול לסייע.

בנסיעת המבחן שים לב לרכות הנסיעה, להעברות הגיר, בעיקר בפקקים ממצב נייח לתחילת נסיעה, ובקיק משלישי לשני. כמו כן שים לב שאין רעידות הגה במהירות מעל 110 קמ"ש (שים לב למצלמות :-P).

2. איזה מוסך מורשה יבואן מומלץ באיזור לצורך דיאגנוסטיקה ושימת לב לפרטים הקטנים? (גבע?)**** לדעתי אין חובה לגשת למוסך מורשה יבואן כדי לבצע בדיקה ספציפית ל C5 מכיוון שאתה זמין לשאפט\גבע\אורן שידעו להגיד לך בדיוק מה מצבו של הרכב.

3. לאילו פרטים בבדיקות כדאי לשים לב בעיקר (גומיות? בומבות? גיר? פלסטיקה? מנוע? משאבה הידראולית?)?**** שים לב לפני תחילת הנסיעה לכך שהרכב חוזר בקלות לגובהו הרגיל כאשר אתה לוחץ על כל אחת מפינות הרכב. שים לב שהרכב מאוזן בגובהו. בנסיעה, שים לב שאין טלטולים ורעשי נקישה בעליה על במפרים או בורות (אם יש זה לא אומר שיש בהכרח בעיה הידראולית, יכול להיות שתפוחי פרונט גמורים). הקשב לקירקושים, לא אמורים להיות כאלה, תא הנוסעים איכותי מאד ויציב, אבל תבדוק בכל זאת כפתורים ומתגים, ידיות פתיחת דלתות פנימיות עלולות להשבר, שאל אם הוחלפו.

שאל ו-וודא באיזה שמן מנוע השתמשו!!! כדאי מאד שיהיה 40\10 ואיכותי - זה חשוב מאד להאריך את תוחלת חייו של המנוע. וודא כי בוצע טיימינג לאחרונה!! וודא שמערכת הקירור תקינה מבחינת רדיאטור ומאוורר.

המנוע אמור להיות שקט מאד ועגול בעבודה.

גיר, נקודה רגישה מאד: תבדוק אם החליפו שסתומים ומתי - ככל שיותר מוקדם יותר טוב כי ככה נגרם פחות נזק לגיר. תוודא שהמק"ט של השסתומים הוא של הדור האחרון (המקורי היה תקול, התחליפי הראשון היה תקול ורק השלישי נחשב אמין [יחסית]). תשאל האם ומתי החליפו שמן גיר, האם בוצע שיפוץ איכותי (אם כן, זכית) ובכל מקרה ברר מה כוללת האחריות מבחינת גיר (חשוב מאד).

קח בחשבון שאם לא מתועדת בעיית גיר היא כנראה תגיע אצלך, לכן אני שב וממליץ לך להשאיר כסף בצד לשיפוץ, זה אולי נשמע היסטרי אבל אתה תגיד לי תודה אח"כ (אצלי היו מתועדות 2 החלפות שסתומים ועדיין שיפצתי גיר לפני שעברו 100K ק"מ...)

בהרמת מכסה מנוע שים לב לנזילה מיוניט לחץ שמן הגה כח (הראיתי לך איפה זה ויש גם שרשור שלי כאן בפורום) ולנזילה ממשאבה הידראולית. אני אישית ממש לא מתרגש מנזילות והזעות שמן כל עוד הן קטנות ומבוקרות.

מיזוג - הפעל מזגן במלוא העוצמה וודא שזרם האוויר חזק וקר בשני צידי הקונסולה.

תודה!

אין בעד מה, תרגיש חופשי להתקשר בזמן אמת להתייעצות.

אודי

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

• תוכן חדש...