Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מבקש יעוץ לרכב ב75K

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7997 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

התקציב הוא 75K לרכב שנת 99 לפחות.. אוטומטית, נפח מנוע 1600-2000

לא אמריקאית. כי חשוב לי שיהיה שוק טוב לרכב. לא קטנה. שיהיה בגודל של רכב משפחתי נורמלי לפחות..אבל כמה שיותר גדול יותר טוב. יציבות על הכביש זה גם מאד חשוב. ורצוי שיהו לה גלגלים גדולים ורחבים כמה שיותר.. אני רוצה לשים ג'נט גדול.

ברור שחשוב שיהיה גם יפה כמה שיותר.. ואמין

חשבתי על 626 או 406 או משהו בסגנון.

פורסם

יש המון אפשרויות בקבוצת המנהלים, אני ידרג מהטובה ביותר לפחות טובה, בשנתונים הללו:

1.פורד מונדיאו מכונית מדהימה. הטובה ביותר שתמצא בשנים האלה. תא הנוסעים נעים לשהייה, מרווח ומאובזר בנדיבות(למעט מערכת שמע, ומכאן חסרה השליטה מההגה). המושבים מעולים.

המנוע של המונדיאו מצויין, מפיק 145 כ"ס חזקים, אך התיבה קצת הורסת, עם יחסי העברה ארוכים מדי.

הנוחות מספקת, לא צרפתית מהוללת אבל בהחלט מספקת. המונדיאו מגדילה ראש בכל מה שקשור להתנהגות הכביש והנאה מנהיגה. ההגה מתקשר ובעל משקל מצויין, השילדה צייתנית ובסה"כ מדובר בחבילה הטובה ביותר(בכל מה שקשור להתנהגות הכביש).

2.סיטרואן סי5 -אופציה מעניינת גם כן. מרווחת מאוד, תא נוסעים נעים ומעט יותר טוב משל המונדיאו. הוא מרווח מאוד, למושב האחורי אין מתחרים, עם רצפה שטוחה ותיקרה גבוהה. התא מאובזר ונעים מאוד בסה"כ.

המנוע עצמו פחות טוב משל המונדיאו, אך מספק. 138 כ"ס מהמנוע המוכר של פיז'ו-סיטרואן. התיבה היא אותה תיבה AL4 המוכרת, אך במקרה של הסיטרואן תכנותה טוב מזו של הפיז'ו 406.

הסיטרואן היא המכונית הנוחה ביותר שתמצא במחירים האלו. יש אומרים שהיא המכונית הנוחה ביותר אפילו עד חצי מיליון ש"ח. היא מרחפת מעל בורות, ומעינקה תחושה של טיסה על ענן. דבר זה גם גורם לחוסר תקשור של ההגה, אם כי היכולת עצמה של מתלי האוויר והשילדה גבוהה.

3.פיז'ו 406- מכונית דומה לסיטרואן, אם כי פחות טובה. תא הנוסעים עצמו די מרווח, אך הצבעים כהים מדי, האיבזור נחות ובסה"כ האווירה אפרורית.

המנוע הוא אותו מנוע של הסיטרואן אבל הביצועים נחותים בהרבה, בגלל תיבת ה-AL4 המוזכרת לעיל. מאוד מפריעה כשלוחצים חזק כדי לבצע עקיפה מהירה(צריך להשתמש בבורר ההילוכים כדי לבצע עקיפה במהירות ולהיות בטוחים).

הנוחות מעט נחותה משל הסיטרואן, אבל היא מפצה על כך בהתנהגות טובה יותר-אם כי עדיין נחותה בהרבה מזו של המונדיאו.

4.מאזדה 626-זוהי האופציה האמינה יותר, את זה אני אומר מניסיון של 5 שנים.

לדעתי היא מעט נחותה מהמוזכרות לעיל.

תא הנוסעים נעים,מרווח, המושבים מרווחים גם כן וטובים אבל האיבזור מועט והצבעים מעט כהים מדי.

המנוע עצמו טוב מאוד. 136 כ"ס המחוברים תיבת הילוכים בעלת 4 מהירויות.

הביצועים עצמם טובים מאוד, היא לא ספורטיבית פראית אבל יותר ממספקת.

ה626 מעט נוקשה במהלך הראשון של המיתלה, אבל בנסיעה מהירה הנוחות משתפרת פלאים. ההתנהגות עצמה סבירה ומעלה, לא מכונית לנהג כמו המונדיאו אבל בסדר גמור. נמצאת איפשהו בין הסיטרואן לפיז'ו.

אני הייתי מוותר על ה-626 אלא אם האמינות חשובה לך.

עוד אפשרויות: טויוטה אוונסיס, סובארו בי 4(שתיהן ברמה של ה-626), פולקסווגן פאסאט.

פורסם

mazda626 - יש לך כמה טעויות.

הגדולה מכולן - התקציב שלו הוא 75K. בתקציב הזה אין פורד מונדיאו מהדור החדש (שנת 2002 ומעלה) וכן אין סיטרואן C5.

ה-406 לא דומה לסיטרואן, מלבד המנוע. מערכת המתלים שונה לגמרי והמכונית מיושנת יותר. למרות זאת בסכום הזה היא מומלצת ביותר, אבל לא עם מנוע 1.8, שבשילוב התיבה המעצבנת מספק ביצועים עלובים. הנוחות, המרווח והתנהגות הכביש - מצוינים.

ה-626 - תא הנוסעים מרווח אם כי מאחור היא נחותה מהמתחרות, המנוע בסדר גמור והביצועים סטנדרטיים לקבוצה. הנוחות - כפי שציינת. התנהגות הכביש? שתי רמות מתחת ל-406, ל-C5 ולמונדיאו.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

סרוניס, גם לך יש כמה טעויות.

אם הבנאדם יחכה עוד חודש בערך, כלומר לירידת המחירים השנתית של המכוניות, הוא יוכל למצוא פורד מונדיאו או סיטרואן סי 5 במחיר של 75-80 אלף ש"ח, זהו בעצם תקציבו.

ה406 דומה מאוד לסיטרואן סי 5. הם אמנם לא מכוניות תאומות או זהות, אך צריך לנהוג בהן הרבה כדי להבין שיכולותיהן דומות. שתיהן מכוניות נוחות מאוד, שתיהן מרווחות בצורה נדיבה, ושתיהן בעלות אותו מנוע ואותה תיה"ל.

אני נוהג מדי יום ב626 שלי ואני נסעתי בנסיעת מבחן על הסי 5 של סיטרואן, ואני יכול לומד לך בודאות שהתנהגות הכביש של ה626 טובה יותר משל הסיטרואן. אולי היכולת של הסיטרואן גבוהה יותר, אבל מבחינת ההגה, ה-626 עדיפה.

פורסם

אני מאד אוהב את המונדאו הייתי קונה בכיף. אבל הבעיה שאני בלי אוטו עכשיו וקשה לי לחפש רכבים פרטיים. רוב הסיכויים שאני יקנה מחברת ליסינג ועדיין לא ראיתי מונדיאו בחברות האלה

סיטרואן נופלת בגלל העיצוב המכוער כל כך...

על פאסאט שמעתי שזה רכב מעולה וישבתי בו גם והוא היה מאד נוח לי.. אבל אומרים שחלקי החילוף שלה מאד יקרים.

כל שאר המכוניות גם טובות לי.. תודה רבה ששניתם את דעתי בקשר ל626. חשבתי שהיא האופציה הכי טובה מכל הבחינות.

הונדה אקורד גם רכב שמאד מעניין אותי.. מה אתם אומרים?

• תוכן חדש...