Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלה לחובבי פיאט

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5228 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני צריך להשיג חלק מתוך מסרק הגה של פיאט 127 החלק נקרא באנגלית:

Steering Rack Bushing והוא ממוקם בצידו הימני של המסרק ושומר על המוט ממורכז.

1) היכן ניתן להשיג חלק כזה בארץ באיזור ת"א?

2) האם למישהו יש PDF שמראה את כל החלקים שמורכבים במסרק, כמו מיקרופיש?

מצורפת תמונה להמחשה

תודה

fiat-steering-rack-internal-bush-longend-nos.jpg

פורסם

נסה אצל קלוש חלפים במפרץ חיפה. אני רכשתי ממנו חלק כזה. היות ואני חיפאי אינני מכיר חנויות במרכז אבל אני משוכנע שבכל חנות שנייה שבה יש חלקים לרכבים ישנים תמצא את הבוקסה-אחד החלקים הנפוצים ביותר בשעתו.

אולי ל"מאירמן" (פתח תקוה?) יש חלק כזה?

אני בטוח שלכל העסקים העוסקים בשיפוץ הגהים יש כאלו בוקסות (למשל "המלטש" בעיר גנים בקרית אתא).

בעיקרון,מסרק ההגה של 127 לא מתקלקל ולא מתבלה,יש להקפיד על גומיות תקינות,שימון וגירוז.

אגב,יש פטנט להחליף את הבוקסה ללא הורדת ההגה... אם תעשה זאת לבד שווה לנסות.

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם

היי קיימים המון חלקי חילוף ופלסטיקה בחנות גנרל פיאט ברח סלמה לכבים ישנים

בבעלותי pontiac firebrd formola, oldsmobile eighty-eight

פורסם
נסה אצל קלוש חלפים במפרץ חיפה. אני רכשתי ממנו חלק כזה. היות ואני חיפאי אינני מכיר חנויות במרכז אבל אני משוכנע שבכל חנות שנייה שבה יש חלקים לרכבים ישנים תמצא את הבוקסה-אחד החלקים הנפוצים ביותר בשעתו.

אולי ל"מאירמן" (פתח תקוה?) יש חלק כזה?

אני בטוח שלכל העסקים העוסקים בשיפוץ הגהים יש כאלו בוקסות (למשל "המלטש" בעיר גנים בקרית אתא).

בעיקרון,מסרק ההגה של 127 לא מתקלקל ולא מתבלה,יש להקפיד על גומיות תקינות,שימון וגירוז.

אגב,יש פטנט להחליף את הבוקסה ללא הורדת ההגה... אם תעשה זאת לבד שווה לנסות.

איך ניתן לבצע מבלי להוריד את המסרק מהרכב, מה הפטנט?

פורסם

שלום

אין פטנטים בבטיחות!!!

לתשומת לבך אסור לחתוך את הבליטות כי הם אשר אוחזים את הבוקסה למקומה!

עלק "הפטנט" הוא להשחיז את הבליטות ולדחוף את הבוסקה בכוח וזה מסוכן .

על כול פנים יש לי את הבוקסה אם אתה מעונין צור איתי קשר בפרטי

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם

הפטנט איננו השחזת הבליטות חס וחלילה....

ממש לא.

הבוקסה נמצאת בצד הימני של ההגה,מנתקים את תפוח ההגה מימין,מבריגים החוצה את המוט המקשר,מוציאים את גומיית האבק,לוקחים את ההגה עד הסוף שמאלה המוט הפנימי נעלם אל תוך ההגה,בד"כ הבוקסה הישנה בלויה ויוצאת לבד או בנגיעה,אז מכניסים את הבוקסה החדשה,מכוונים את הבליטות לחריצים בצינור ההגה והיא מתיישבת במקומה,בדיוק אותה פעולה שעושים על השולחן כשההגה פורק מהרכב,אח"כ מסובבים את ההגה בעדינות ימינה,דואגים שמוט ההגה לא יקפיץ או ידחוף את הבוקסה החוצה ולא יפעיל עליה לחץ (פלסטיק שביר..) ומרכיבים חזרה הכל,במידת הצורך יש לבצע כיוון הגה.

ברכב ישן כזה שאם תכניס אותו למוסך מזדמן לפירוק ההגה מהרכב,יש סיכוי שאיזה נער מתלמד יחרוש לך אחד מ-4 ההברגות של תושבות ההגה בשל הגישה הבעייתית ואז תהיה צריך כנראה להוריד מנוע...

אם אתה מכניס את הרכב למוסך או מכונאי עליהם אתה סומך אזי אין בעייה ותן למכונאי המנוסה לטפל בעניין כפי שהוא רואה לנכון,יש להניח שאם הוא בן יותר מ-35 שנים,הוא עשה הגאים כאלו בעבר...:wink:

פורסם

ברור שלא אבצע השחזה או קיצור דרך מסוכן...

אנסה באמת לראות אם יש לי גישה להוציא את החלק המדובר.

בכלל אני מטפל במיני שלי לבד לגמרי, אמרתי מיני, כן אצלי במיני מורכב מסרק הגה של פיאט...

התאה מדוייקת.

חשבתי קודם לפרק את הבוקסה ואז לחפש חלק תואם לפי דוגמא.

תודה על העזרה.

פורסם

בכלל אני מטפל במיני שלי לבד לגמרי, אמרתי מיני, כן אצלי במיני מורכב מסרק הגה של פיאט...

תודה על העזרה.

:shock::?:

פעם ראשונה שאני שומע דבר כזה... האם מרחק הבנדים המתכתיים המצמידים את ההגה לגוף ומרחק הברגים מתאימים להברגות בגוף המיני או שביצעת שינוי?

ייתכן והשיטה עליה דיברתי שעובדת בפיאט ובאוטוביאנקי איננה מתאימה או איננה נחוצה במיני.

אם הגישה לפירוק כל מכלול ההגה קלה (אינני מכיר את המבנה במיני) כמובן שעדיף לעבוד על שולחן.

• תוכן חדש...