Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מתלבט, פיאסטה או 206?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5246 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

לאחר הרבה זמן החלטתי למכור את הקטנוע למען הבטיחות.

הרכב שאני רוצה לקנות במקום הוא רכב שני במשפחה.

אני מחפש רכב באיזור ה25000+- וחשוב לי שהוא יהיה חסכוני וקטן.

הסתכלתי על כמה רכבים והדברים המעניינים שראיתי הם כפי שרשמתי, הפורד פיאסטה 2004 והפיג'ו 206 גם בשנים האלה..

ממה שהבנתי כדאי מאוד להימנע מהגיר האוטומטי של פיג'ו באותן שנים.

אני אישית מעדיף אוטומט אבל יכול להתפשר על ידני.

מישהו יכול לתת לי חוות דעת על שני הרכבים הנ"ל?או אפילו רכב אחר שעונה לצרכים שרשמתי?

תודה רבה!

פורסם

יש לי רשימה מכובדת של רכבים באיזור התקציב הזה שגם אני מתלבט ביניהם

כל המידע שאני מספק לך הוא על סמך קריאה כאן ובאינטרנט בכלל אז אם יש טעויות פה ושם, קבל מראש את סליחתי

אז קודם כל בנוגע לפיג'ו: הבנתי שמומלץ להימנע מהגיר האוטומטי שלה, שנקרא AL4 ונמצא גם ברנו ועושה בעיות באיזור 150K ק"מ. חוץ מזה, בעיות חשמל אופייניות לרכבים צרפתיים, אבל יחד עם זה נוחות שיש רק בצרפתיות.

הפיאסטה: האחות הקטנה של הפוקוס, ישנן מעט על הכביש מכיוון שהתמחור שלה ושל הפוקוס באותן שנים היה קרוב מדי, ולכן אנשים העדיפו להשקיע מעט יותר ולקבל רכב משפחתי במקום סופר מיני. דבר זה גורר שוק חלש, חלפים יקרים. חוץ מזה הבנתי שהגיר הרובוטי שלה הוא לא להיט, מיושן ולא מהנה לנהיגה. יש גם פיאסטה ידנית בשנים אלה, אבל זו עוד יותר נדירה, שגוררת שוב- שוק חלש וחלפים יקרים, אבל בתמורה אתה מקבל רכב זריז ונוח.

יש עוד כמה מכוניות בתקציבים האלה ששווה לשים עליהם עין:

1. פולגסווגן פולו 2001-2002, יש דגמים עם 100 כ"ס שהם חזקים למדי, אבל גם ה75 כ"ס זריזה.

2. סיאט איביזה 2001-2002- גם כאן, יש דגמים עם 100 כ"ס והם יותר נפוצים מה100 כ"ס של הפולו, אבל יש גם הרבה עם 75 כ"ס. שוב, גם החלשה יותר- זריזה. הבנתי שלסיאט בשנים אלו יש מחלה של פלסטיקה זולה ומתפרקת במבחן הזמן, חלפים יקרים (צ'מפיון מוטורס..) ובצבעים מסוימים, יש פטריות שמש שמחייבות החלפת מכסה מנוע - תוודא שההחלפה נעשתה (בדר"כ מדובר בצבעים הבהירים יותר).

3. פיאט פונטו ספייס - בתקציב שלך נכנס הדגם אחרי מתיחת הפנים, שנת 2004 ואילך. מומלץ ללכת על דרגת גימור DYNAMIC, מנוע 16 שסתומים עם 80 כ"ס, בניגוד למנוע 8 שסתומים עם 60 כ"ס בדגמים YOUNG ו-ACTIVE. לגרסא האוטומטית (של הDYNAMIC) יש גיר רציף אמין מאוד. יש לשים לב שהשתמשו בנוזל קירור מקורי בשם פראפלו, שכן נוזלי קירור זולים יותר (או מי ברז) גורמים לקורוזיה ונזילות.

4. יונדאי גטס - רצוי להתמקד בדגמים משנת 2006 ואילך. בשנת 2006 נעשתה מתיחת פנים קלה לגטס, אבל השינוי החשוב הוא מתחת למכסה המנוע. המנוע הזללן של הגטס, 1.35 ליטר אוהב דלק, בניגוד גמור לגודל שלו. משנת 2006 המנוע הוחלף במנוע 1.4 זללן "פחות" , ואני מדגיש פחות, כי עדיין צריכת הדלק גבוהה יחסית לקטגוריה. רצוי להמנע מדרגת גימור GLF שכן היא מגיעה עם כרית אוויר אחת בלבד, ובלי טכנולוגיית ABS שלדעתי אסור היה לשחרר כמויות כל כך גדולות של הדגם הזה, בשנת 2006 כשטכנולוגיות למניעת תאונות ברכבים הם סטנדרט בכל רכב.

זה הכל בערך, אם שחכתי משהו אני ממש מצטער.

שוב, יכול להיות שישנן טעויות פה ושם - אם יש, אני מצטער.

שיהיה בהצלחה :)

פורסם

תודה רבה על התגובה המפורטת!

התחלתי כמו שאמרת להסתכל על הפונטו ספייס שבאמת נראית מעניינת.

הגטס שתיינית, הפולו יקרה ולא ממש חסכונית וכמו שאמרת האיביזה מתיישנת מהר..

אולי יש לך מידע לגבי הC3, שראיתי שדי המליצו עליה בפורום?

• תוכן חדש...