Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פולקסוואגן 93' 1.8 שווה?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5249 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הציעו לי פולקסוואגן שנת 1993 מנוע 1.8 שעברה 150K , אוטומטית.

האוטו בצבע שחור בלי בעיות צבע ונראת במצב מושקע למרות גיל החוקיות שלה (בת 18 ).

בעל הרכב רוצה על הרכב 6 אלף ש"ח.

כרגע אני צריך רכב לשנה שנה וחצי עד שהוכל לקנות לעצמי רכב מסודר או אפילו חדש מהחברה.

יש לי כמה חששות: 1.הרכב בן 18 ,אישורי בלמים ובטח טיפולים עם חלקים לא נפוצים במיוחד=כאב ראש.

2.הרכב אוטומט אני חושש שאוטומט ועוד שנתון כזה מאיכותי במיוחד וכאב בכיס (למרות שהאוטו מושקע והטיפולים נעשים בזמן).

בקיצור,האם שווה בכלל להשקיע את ה6 אלף שקל על האוטו הזה?האם יש סיכוי שהוא יעבוד כמו שצריך לשנה וחצי? (כמובן עם טיפולים ויחס הולם).

בקיצור ללכת על זה או לא? תודה מראש (:

פורסם

כמו כל דבר בחיים, הימור.

מה זה בשבילך "יעבוד"? אתה מתכוון לעשות 40 אלף ק"מ? 30 אלף ק"מ?

כמו שאתה לא מצפה מישישה בת 80 לביצועים של בת 25, ככה אל תצפה מהרכב הזה שייתן לך אמינות וביצועים של רכב בן 3-4.

אם הוא לא יציק יותר מדי, ולא תהייה לו תקלה רצינית כמו גיר או מנוע, תמיד תוכל למכור אותו בתחילת שנה הבאה לגריטה ולקבל עבורו 3000 ש"ח, כך שההפסד המקסימלי שלך הוא 3000 ש"ח על אובדן ערך. זה בערך מה שמכונית ממוצעת מאבדת בחודשיים.

פורסם
כמו כל דבר בחיים, הימור.

מה זה בשבילך "יעבוד"? אתה מתכוון לעשות 40 אלף ק"מ? 30 אלף ק"מ?

כמו שאתה לא מצפה מישישה בת 80 לביצועים של בת 25, ככה אל תצפה מהרכב הזה שייתן לך אמינות וביצועים של רכב בן 3-4.

אם הוא לא יציק יותר מדי, ולא תהייה לו תקלה רצינית כמו גיר או מנוע, תמיד תוכל למכור אותו בתחילת שנה הבאה לגריטה ולקבל עבורו 3000 ש"ח, כך שההפסד המקסימלי שלך הוא 3000 ש"ח על אובדן ערך. זה בערך מה שמכונית ממוצעת מאבדת בחודשיים.

אפילו לא 30 אלף בשנה אחי.

העניין הוא באותו סכום אני יכול להביא אונו ידנית שנתון יותר חדש בקצת אם אני לא טועה אז האם שווה לי לנסות ולקחת סיכון על האוטו הזה במקום אונו רכב אחר בסביבות המחיר הזה.

פורסם

בוא נתחיל מהשאלה המתבקשת - האם מדובר בגולף או בפאסאט?

אם זה ברכב שמור במיוחד, יד נמוכה, יש הסטוריית טיפולים והוא במצב יוצא מן הכלל - אתה יכול לנסות.

רק מה - אי אפשר להבטיח כלום. אי אפשר לדעת איך הוא יתפקד במשך שנה וחצי. יכול להיות שלא יהיו בכלל תקלות ויכול להיות שבחודש הראשון תוציא על תיקונים יותר ממה שהרכב עלה.

אם לא מדובר מרכב שמור ומתוחזק ברמה יוצאת דופן - כדאי לחפש משהוא חדש יותר.

אגב, קח בחשבון שבנוסף לאישור בלמים - משנה הבאה גם טסט פעמיים בשנה.

ב 6000 אפשר לקנות אוטו קטן מאיזור שנת 1998-2000, פיאט אונו היום בכלל לא רלוונטית.

פורסם

יותר מידי כסף ביחס ל"סיכון".

אם אתה בחור צעיר שלא צריך רכב גדול או מרווח במיוחד.

תקטין את החשיפה לתקלות, קנה איזה מיני ידנית מסוף שנות ה90. גם אותו מחיר +-, גם חשיפה יותר קטנה לתקלות.

ואולי תרצה להשאר איתה שנתיים- שלוש אם היא תספק אותך?

קח בחשבון שאוטומטית מהשנתון הזה גם תצרוך בוודאי יותר דלק ולא תהיה חסכונית במיוחד.

שמע, אני מכרתי את הגאלאנט 1.8 שנת 92 אוטומטית שלי בסכום מעליב. הרכב היה במצב תקין ומטופל בצורה סבירה.

מדובר על פחות מחצי מהסכום שאתה מציין. אז הרבה קונים על VW אוטמטית משנת 93 לא יהיו תהיה בטוח.

נכון, אתה יכול "לבנות" על הגריטה ולחשוב שתקבל שנה הבאה 3000 ש"ח, ואז מקסימום הפסדת 3000 ש"ח, אבל לך תדע מה יקרה במדינה הזאת שנה הבאה. ולך תדע אם לא יקרוס גיר, מנוע, או אלוהים יודע מה בשנה הזאת ותתקע עם גוש ברזל....

במה אני מתגלגל ?

פורד פוקוס 2012

פורד פיאסטה 2012

פורד מונדאו 2011

פורסם

טעות שלי חברים זה גולף .

צריכת הדלק פחות מעניינת אותי במקרה זה (בסכום הנ"ל נשאר לי מספיק לעניין) הבעיה היא שהאם בכלל שווה את כאב הראש הזה שנתון 93...

כי סך הכול אני צריך רכב שיסע בכבוד (לצערי הרב יש לי נטייה קטנה לכיוון הגרמניות) אז יוצא ככה שאני מקבל מכונית בסכום קטן יחסית וגם גרמנית אבל השנתון מטריד.

פורסם
טעות שלי חברים זה גולף .

צריכת הדלק פחות מעניינת אותי במקרה זה (בסכום הנ"ל נשאר לי מספיק לעניין) הבעיה היא שהאם בכלל שווה את כאב הראש הזה שנתון 93...

כי סך הכול אני צריך רכב שיסע בכבוד (לצערי הרב יש לי נטייה קטנה לכיוון הגרמניות) אז יוצא ככה שאני מקבל מכונית בסכום קטן יחסית וגם גרמנית אבל השנתון מטריד.

גולף ישנה היא מכונית אמינה רק החלקים מעט יקרים כי זה פולקסווגן (יחסית לאונו, פונטו סובארו וכו') בדלק היא לא תיהיה חברותית במיוחד(רכב בן 19 מנוע 1.8, אוטומט וכבד יחסית) בסה"כ הרכב נשמע עם נתונים טובים! איזה יד? אז אם אתה אוהב את הרכב והוא שמור ומטופל בהחלט כדאי ללכת על זה !

תנסה להוריד במחיר עוד קצת

ברשותי אלפא 147 1.6 2002

לפני FIAT 131 1982 (נמכרה לצערי)

פורסם

אל תחיה בסרט לגבי גרמני בשנתון הזה.

בשנתון הזה קונים את הרכב הכי מטופל ושמור שאפשר למצוא.

שלא יטריד אותך רק שנתון. שיטריד אותך בנוסף גם נפח מנוע, וגיר אוטומטי.

מתעקש על גרמני מסיבה עלומה כלשהיא? אולי אפשר לקחת פולו ידנית משנתון טיפה יותר גבוה.

אני לא הייתי משקיע 6000 ש"ח על שנתון 93, ויהיה מטופל ככל שיהיה (ואני לא מדבר על איזה רכה מיוחד או נדיר או אספנות כלשהיא כמובן ששם אין חישוב ראציונלי).

במה אני מתגלגל ?

פורד פוקוס 2012

פורד פיאסטה 2012

פורד מונדאו 2011

פורסם
אל תחיה בסרט לגבי גרמני בשנתון הזה.

בשנתון הזה קונים את הרכב הכי מטופל ושמור שאפשר למצוא.

שלא יטריד אותך רק שנתון. שיטריד אותך בנוסף גם נפח מנוע, וגיר אוטומטי.

מתעקש על גרמני מסיבה עלומה כלשהיא? אולי אפשר לקחת פולו ידנית משנתון טיפה יותר גבוה.

אני לא הייתי משקיע 6000 ש"ח על שנתון 93, ויהיה מטופל ככל שיהיה (ואני לא מדבר על איזה רכה מיוחד או נדיר או אספנות כלשהיא כמובן ששם אין חישוב ראציונלי).

האמת שאני לא כולכך מתעקש דווקא על גרמנית ,פשוט אמרתי שאני קצת מעדיף "יותר" גרמנית על פני אחרות ללא סיבה מוצדקת במיוחד, אולי רגיל יותר לגרמניות (זה לא ימנע מימני להביא מכונית שהיא לא גרמנית.).

פורסם

בתור אחד שמחזיק רכב כזה בדיוק כבר למעלה מ 4 שנים אני יכול להגיד לך שאם הרכב מטופל הוא פשוט לא מתקלקל !

במשך 4 השנים הייתה לי רק בעיה אחת איתו ,במזגן וגם היא לא היתה יקרה לטיפול .

• תוכן חדש...