Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שקודה פביה ספורט 1.2TSI

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5255 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם, אני חדש פה בפורום למרות שקורא פה מזמן :)

לפני כמה שבועות הזמנתי פביה ספורט 1.2 TSI שאמורה להגיע בסביבות מרץ 12' (הצליחו להקדים לי את ההזמנה בעיקרון, אחרת הייתי צריך לחכות למאי :S).

השאלה שלי מכוונת לבעלי אותו דגם, במיוחד מר RS שיש לו נסיון רב עם פביות באופןן כללי :)

לפני כמה ימים קראתי (כרגיל) סיקורים על הרכב המדובר בכל מני אתרים בעולם ומצאתי תמונות מעניינות של הרכב עם אבזור ספורט:

מצ"ב

אם שמתם לב, אז יש דיפיוזר ספורטיבי מאחורה + אגזוז קצת "קרבי" יותר מהרגיל + ספויילר אחורי של הגג...

השאלה שלי היא האם גם הדגם שמגיע לישראל הוא עם אותו קיט או שהתשובה היא "לא בבית ספרנו"..?

במילים אחרות, האם זה מה שאני הולך לקבל עוד חודש וחצי?

מאחר וכבר הזמנתי את הרכב, זה לא ישפיע לי על החלטת הרכישה, אז רק כדי שלא אמשיך לפנטז סתם תבהירו לי את העניין הזה בבקשה :)

FabiaSport.jpg

Skoda Fabia 2012

1,200 TSI 105 hp

Sport 8)

פורסם

האבזור שאני מכיר לא כולל את הדברים שרואים פה בתמונה, אז השאלה אם זה משהו נדיר וזה תוספות מיוחדות שעולות כסף כמו למשמל גג נפתח או שזה חלק בילט אין של הדגם המאובזר? באבזור שקיבלתי יש את הדברים הידועים כמו 105 סוס, מושבי ספורט הגה מצופה עור וכו׳ אבל אף אחד לא דיבר על האגזוז שונה או תוספות קוסמטיות שרואים בתמונה...

Skoda Fabia 2012

1,200 TSI 105 hp

Sport 8)

פורסם

אני זוכר שלאוראל (RS) היה דיפיוזר וגם אגזוז כזה. ספוילר לא זוכר. הגאנטים בארץ שונים, אבל בגודל זהה.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

הבנתי. השאלה אם הוא הזמין את זה מראש או שזה בא אוטומטית עם הדגם.

מה שמוסיף לפסימיות שלי היא שראיתי אצלי בשכונה פאביה עם הגה שלוש צלעות כמו בדגם הספורט אבל מבחוץ היא נראת ״רגילה״ לחלוטין...

Skoda Fabia 2012

1,200 TSI 105 hp

Sport 8)

פורסם

ניתן להזמין את הקיט "ספורט" (בארץ הוא אינו כולל חישוקי סגסוגת שונים כמו בחו"ל, או אופציה ל-17'), הוא כולל ספויילר אחורי דומה לשל גרסת vRS, חצאית קידמית, דיפיוזר אחורי וסופית אגזוז מוכרמת ושמנה.

עלות הקיט המלא נעה סביב 10K - עם כל הכבוד, זה יותר מידי כסף בעבורו (בעיקר שבאירופה הקיט המלא נמכר בכ-1400 יורו, כול חישוקי 17').

לי היה את הדיפיוזר האחורי והסופית - הוזמנו במיוחד בזמנו והורכבו אצל הפחח כמובן.

הפאביה שאצלך בשכונה היא "ספורט", זאת גם הסיבה שיש לה הגה 3 צלעות...

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

תודה על התשובה המלומדת - עכשיו אפסיק להשלות את עצמי :)

בכל מקרה, בישביל הידע הכללי, שווה להזמין את הקיט מחו״ל ולהתקין לבד/אצל פחח או שזה סתם טירחה מיותרת?

וחבל שלא הולכים להביא לארץ את הפאביה RS, הפוליטיקה של קבוצת VAG לא מובנת לי - הרי כמה כבר ייפגעו מכירות של סיאטים בגלל דגם הזה? הרי הוא אמור להיות בקבוצת מחיר שונה לחלוטין משל אותה סיאט FR למשל, לא?

סתם מעצבן שמפחדים להפוך את המותג של סקודה לצעיר יותר מאשר סיאט...

Skoda Fabia 2012

1,200 TSI 105 hp

Sport 8)

פורסם

למה לא באותה קבוצת מחיר? אם יביאו VRS, היא כנראה תתומחר כמו FR (מניח). אבל, אין :-( .

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

לא התחילו בייבוא ה-vRS מהחשש לפגיעה במתחרות לבית (CUPRA / GTI) - מבחינת התמחור והשוק.

כמו כן, באירופה ישנם לא מעט דיווחים על בעיות אמינות כאלה ואחרות במנוע ה-1.4TSI180, גם מבחינת התאמת דלק הוא מעט בעייתי יותר לשוק המקומי.

בהחלט חבל. מצד שני, הדור הבא (MKIII) יקבל מנוע 1.6TSI עם 185 כ"ס ותיבה ידנית - בנוסף לתיבת DSG7.

בהמשך תוצג - ככל הנראה - גם גרסת vRS-R עם אותו 1.6TSI, עם כל מיני שינויים אשר יעמידו את ההספק על כ-220 כ"ס :twisted:

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם
לא התחילו בייבוא ה-vRS מהחשש לפגיעה במתחרות לבית (CUPRA / GTI) - מבחינת התמחור והשוק.

כמו כן, באירופה ישנם לא מעט דיווחים על בעיות אמינות כאלה ואחרות במנוע ה-1.4TSI180, גם מבחינת התאמת דלק הוא מעט בעייתי יותר לשוק המקומי.

בהחלט חבל. מצד שני, הדור הבא (MKIII) יקבל מנוע 1.6TSI עם 185 כ"ס ותיבה ידנית - בנוסף לתיבת DSG7.

בהמשך תוצג - ככל הנראה - גם גרסת vRS-R עם אותו 1.6TSI, עם כל מיני שינויים אשר יעמידו את ההספק על כ-220 כ"ס :twisted:

wow אני רואה שסקודה לאט לאט רוצים ךהפוך לגולף GTI הבא :)

לגבי MK3 - באיזו שנה אמור לצאת הדגם החדש? ראיתם תמונות כבר, האם הולך להיות שינוי דרסטי בעיצוב הרכב?

לפי מה שהספקתי לראות מהקונספטים של סקודה לאוקטביה החדשה, צורת הפנסים וגוף הרכב בכלל הולכים להיות דומים לאלה של פסאט החדשה כלומר יש דמיון חזק לעיצוב החדש של פולקסווגן.

ולגבי RS MK3 - אתה אומר שצריכים להתחיל לייבא את זה לארץ או שעדיין נמשיך לקרוא על ה"בובות" האלה באתרי חו"ל....?

דרך אגב, לא הבנתי עד היום איך אותו מנוע של 1.4 TSI אמור להפיק כל כך הרבה כוחות סוס? טורבו משולש עושה את כל העבודה או שיש פה פאטצ' מיוחד לתוכנת ניהול המנוע שהופך אותו לכה עוצמתי?

Skoda Fabia 2012

1,200 TSI 105 hp

Sport 8)

פורסם

אני יודע שנכנס לארץ מלאי של פאביה אתמול.....

אני הזמנתי 1.2TSI DSG ספורט ב18/12 ואני אמור לקבל אותו בתחילת השבוע הבא. (נכנס למלאי אתמול)

(צבע שחור גג כסף)

פורסם

בסוכנויות יש הרבה דברים שהם לא יודעים....או מחוסר עניין של אנשי המכירות או כתוצאה משגרה של לקוחות שגרתיים שלא שואלים את השאלות הללו....

ספקני כמה מהסוכנים שתשאל אותם על דפיוזר....באמת ידעו מה זה?

כשאני הזמנתי את הרכב שלי שאלתי לגבי הפנסים הראשיים, בסוכנות לא ידעו לענות לי כי בתצוגה היה רכב ברמת אבזור אמביאנט....

שם הפנסים הראשיים הם עם רפלקטור בעוד באלגנס ובספורט הראשיים הם פרוז'קטורים....

יש לא מעט הבדלים בין רמות האבזור שנמדדים ב"קטנות" ולא מופיעים בקטלוג של היבואן או במפרטים.

למען האמת...גם אותי לא ממש עניינה סוגיית הדיפיוזר והאגזוז....

פורסם
אני יודע שנכנס לארץ מלאי של פאביה אתמול.....

אני הזמנתי 1.2TSI DSG ספורט ב18/12 ואני אמור לקבל אותו בתחילת השבוע הבא. (נכנס למלאי אתמול)

(צבע שחור גג כסף)

איזה כיף לך!

בהתחלה בכלל אמרו לי שצריך לחכות למאי ואחרי מאמץ קטן הקדימו לי למרץ.

הטענה להמתנה ארוכה היא שאין ביקוש לדגמים ידניים בארץ ועוד בנוסף הדגם ספורט.

מקווה שזה באמת העניין, בסופו של דבר אין סיבה שישקרו נכון?

לגבי הקיט ספורט, אפשר להזמין באינרנט ולהתקין בבית?

מצד אחד היבואן רוצה הרבה כסף על הדבר הזה מצד שני, לדעתי, זה משפר את המראה הכללי של הדגם וגם מקרב אותו עוד יותר לשם האבזור ״ספורט״ :)

מישהו ניסה מהלך כזה? אני פשוט לא מבין בענייני המכס וכמה זה יעלה לי מעבר למחיר ב ebay או משהו כזה.

Skoda Fabia 2012

1,200 TSI 105 hp

Sport 8)

פורסם
איזה כיף לך!

בהתחלה בכלל אמרו לי שצריך לחכות למאי ואחרי מאמץ קטן הקדימו לי למרץ.

הטענה להמתנה ארוכה היא שאין ביקוש לדגמים ידניים בארץ ועוד בנוסף הדגם ספורט.

מקווה שזה באמת העניין, בסופו של דבר אין סיבה שישקרו נכון?

לגבי הקיט ספורט, אפשר להזמין באינרנט ולהתקין בבית?

מצד אחד היבואן רוצה הרבה כסף על הדבר הזה מצד שני, לדעתי, זה משפר את המראה הכללי של הדגם וגם מקרב אותו עוד יותר לשם האבזור ״ספורט״ :)

מישהו ניסה מהלך כזה? אני פשוט לא מבין בענייני המכס וכמה זה יעלה לי מעבר למחיר ב ebay או משהו כזה.

לא יודע כמה כיף....היום שילמתי על הרכב וכבר הייתה לי התכתשות קטנה עם הסוכנות....אבל זה לפעם אחרת.

אני אספר לך סיפור אישי....

לפני כמה חודשים הזמנתי באינטרנט כיסוי פלסטיק למראה של הרכב שלי אחרי שמישהו בטוב ליבו שבר לי אותה....

פה בארץ דיברו על מחיר של 200 ש"ח.

מצאתי בEBAY ב5$.

הזמנתי....כשזה הגיע קיבלתי חוברת הוראות איך לאשר את הפריט במשרד התחבורה כשבשורה התחתונה, יכולתי להשתמש בזה גם בתור קערה מפלסטיק לפיצוחים, שורת המחץ תשלום של כמה מאות שקלים והצורך לכתת רגליך פיזית אל איזשהו מקום בתל אביב.

מהדואר ביקשתי להחזיר את המוצר לשולח והוא החזיר לי את הכסף.

מה המוסר השכל שאני לקחתי מהעניין הזה....?

לא לייבא שום דבר לרכב מחו"ל.

כאן קורעים לנו את הצורה על כל דבר, על המחיר של הרכב, המחיר של האבזור, המחירים של הביטוח והרשימה עוד ארוכה מאוד....

אני עד היום לא מצליח להבין איך ב2009 עוד מכרו בסוכנות טויוטה אוונסיס ב160 אלף שקל כשאת הגלגלים מעטרות טאסות של 100 שקל, זאת פשוט בושה....

על הסקודה שהזמנתי אני יכול להלין על המערכת המצ'וקמקת שמגיעה עם רכב בעל תג מחיר של 117 אלף שקל, פשוט ביזיון.

וגם כאן, הרשימה ארוכה....

פורסם
לא יודע כמה כיף....היום שילמתי על הרכב וכבר הייתה לי התכתשות קטנה עם הסוכנות....אבל זה לפעם אחרת.

אני אספר לך סיפור אישי....

לפני כמה חודשים הזמנתי באינטרנט כיסוי פלסטיק למראה של הרכב שלי אחרי שמישהו בטוב ליבו שבר לי אותה....

פה בארץ דיברו על מחיר של 200 ש"ח.

מצאתי בEBAY ב5$.

הזמנתי....כשזה הגיע קיבלתי חוברת הוראות איך לאשר את הפריט במשרד התחבורה כשבשורה התחתונה, יכולתי להשתמש בזה גם בתור קערה מפלסטיק לפיצוחים, שורת המחץ תשלום של כמה מאות שקלים והצורך לכתת רגליך פיזית אל איזשהו מקום בתל אביב.

מהדואר ביקשתי להחזיר את המוצר לשולח והוא החזיר לי את הכסף.

מה המוסר השכל שאני לקחתי מהעניין הזה....?

לא לייבא שום דבר לרכב מחו"ל.

כאן קורעים לנו את הצורה על כל דבר, על המחיר של הרכב, המחיר של האבזור, המחירים של הביטוח והרשימה עוד ארוכה מאוד....

אני עד היום לא מצליח להבין איך ב2009 עוד מכרו בסוכנות טויוטה אוונסיס ב160 אלף שקל כשאת הגלגלים מעטרות טאסות של 100 שקל, זאת פשוט בושה....

על הסקודה שהזמנתי אני יכול להלין על המערכת המצ'וקמקת שמגיעה עם רכב בעל תג מחיר של 117 אלף שקל, פשוט ביזיון.

וגם כאן, הרשימה ארוכה....

ממתי פאביה עולה 117K ?

• תוכן חדש...