Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5251 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

PIONEER TSW309S4 :

שהיה מחובר למגבר - HERTZ HE.4 ,העוצמה הייתה במגבר עד הסוף והסאב דפק ועשה רק באסים ( בלי צלילים מוזרים של עיוות ורעידות ) .

המגבר הוחלף ל - JBL GTO1004 כי הקודם לא היה מספיק חזק לסאב ,וכעת העוצמה במגבר פחות מחצי והסאב בנוסף לבאסים שנותן עושה רעשים מוזרים של רעידות וצלילים כאלה של וויברציות ולא שומעים ממנו רק באס נקי ( הסאב וופר חדש לגמרי בתיבה מקצועית ) .

בקשר לתדרים , יש נקודה כזאתי שהיא 80HZ והסאב עליה או ממש קצת פחות .

ניסיתי להוריד עוצמה אבל אז הסאב כמעט לא דפק ושאני מרים עוצמה הוא דופק בליווי צלילים מוזרים .

יש אפשרות של BASS BOOST במגבר ושאני מוריד את העוצמה של הסאב ורק מרים ממש טיפה את ה BOOST הסאב דופק יופי אבל בליווי רעשים שוב ורעש של פלסטיקים מטורפים בבגז' .

מה לעשות ?

" לא ידעתי איך קוראים לך, אז החלטתי לקרוא לך הבחורה המהממת שלא יוצאת לי מהראש "

• תגובות 45
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

הסאבים החדשים מסידרת הצמפיון ממשיכים את המוניטין {המפוקפק} של הסידרה הזו

הסאב הנ"ל מומלץ לעבודה בתיבה אטומה בנפח של בין 24-49 ליטר

באיזה תיבה הסאב שלך מותקן.?

פורסם

תיבה כזאתי פחות או יותר שהפתח הוא הפס בצד ימין לאורך ( רק התיבה לא כפולה אחרי הפתח יש מעט עץ ואז היא נסגרת ).

תיבה אמריקאית

1cd5bb28-038f-4fce-acf5-eaabc7b2c0c1_2.jpg

פורסם

זאת תיבת SPL קלאסית שלא מומלצת ע"י היצרן

הגיוני שאין השפעה חיובית על הסאב בעבודה עם תיבה כזאת

מה שגם מלכתחילה לא מדובר בסאב שהוא "כלי לשלמות" בלשון המעטה.

עקרונית אם הסאב שלך

מכוון לאזור 80 הרץ ב-LP

באס בוסט על 0

גיין בערך על החצי

אין לך יותר מה לכוון מעבר לזה במגבר.

נסה לבדוק אולי יש לך פאזה הפוכה בחיבור הסאב

נסה לבדוק את הכיוונים של הסאב ברדיודסיק ועל מה הם מכוונים.

פורסם

הצלילים המוזרים יכולים להיות תדרים גבוהים שהוא לא אמור לנגן, או רעשי פורט, שנוצרים (גם) בגלל תדרים נמוכים שהוא לא אמור לנגן.

קח בחשבון שהנגדים המשתנים במגבר הם לא לינארים, דהיינו אם יש לך ערך התחלתי וערך סופי, החלוקה באמצע יכולה להיות בצפיפות לא אחידה, ולכן ה- 80HZ שלך יכול להיות במקומות שונים ולא לפי הנראה לעין. אם יש לך אפשרות לחתוך מהר"ד ולא מהמגבר, הייתי ממליץ לך לנסות זא"ת ע"ל לקבל תוצאה יותר ברת מדידה.

כמו קודמיי, אמליץ לך שלאחר הכיוונים הנדרשים נסה להעביר את הסאב לתיבה אטומה. אני חושב שהמגבר החזק יותר יפצה במידה מסוימת על הירידה בנצילות.

Pioneer P90RS | Celestra RA | Seas Lotus Reference

פורסם

אני אנסה לשחק בכיוונים ולראות אולי זה באמת יעזור .

שתי שאלות :

1.אני יכול לאטום את התיבה בעצמי עם עץ נוסף או משהו בסגנון,כי התיבה הזו עלתה לי 250 שקל ואני לא חושב שיחליפו לי אותה .

2.שאלה לא קשורה ,במצב נורמאלי הסאב וופר יושב בבגז' בצורה כזאתי שהוא מכוון החוצה מהאוטו ,אם אני מסובב אותו שהטבעת של הסאב מכוונת אל האוטו עצמו אל המושבים מה ההבדל ?

פורסם

1. לרוב, הנפח המומלץ לאטומה שונה מהנפח המומלץ לפתוחה, אז אלא אם כן אתה מתכוון להפחית משמעותית את הנפח תוך כדי- זה לא רצוי.

2. זה אינדיבידואלי, נסה ותיווכח.

Pioneer P90RS | Celestra RA | Seas Lotus Reference

פורסם

אוקיי אז מה עדיף לי כרגע ( אני אוהב את הרעידות בגב )

להוריד טיפה את ה- GAIN ולהרים טיפה BASS BOOST ככה שיהיה מאוזן בניהם .

להוריד את ה BASS BOOST לגמרי ולהרים את ה GAIN כמעט עד החצי ( אם לא הוא לא מרעיד בגב הוא לא נפתח עד אז ,אבל גם במצב הזה הבגז' רועד וגם במצב הראשון הבגז' רועד ).

פורסם

הבגז' רועד ללא קשר לאיכות הסאב או הכיוון שלו אלא

בגלל שהוא אינו מבודד ,בנוסף רוב רעשי הבגז' באים בעצם מרעידות של

לוחית הרישוי,פרק אותה ותראה אם יש שינוי ברעש

אם כן ,היא הבעיה.שים ספוג דק מאחוריה ותרכיב אותה חזרה.

פורסם

בדקתי וזה לא לוחית הרישוי.

אינו מבודד זה אומר תיבה לא אטומה ?

והרעש בא מפלסטיקים שמעל הבגז' ( איפה ששמים בדרך כלל רמקולים 6*9 ) זה במאזדה 3 מפלסטיק וזה רועד אני חושב .

פורסם

אינו מבודד זה אומר שלא התקינו בו חומר איטום מיוחד לצריכי אודיו, דבר זה אינו מגיע עם הרכב. תריץ חיפוש לגבי סקנדסקין\דיינאמייט כבר תמצא מלא חומר פה בפורום.

ובהחלט ייתכן שזה מגיע מפלסטיקה, גם את זה אפשר לסדר עם חומר איטום.

פורסם

אוקי ,

ואני לא קיבלתי תשובה מספקת לגבי השאלה הזו :

במצב נורמאלי הסאב וופר יושב בבגז' בצורה כזאתי שהטבעת מכוונת החוצה מהאוטו ,אם אני מסובב אותו שהטבעת של הסאב מכוונת אל האוטו עצמו אל המושבים מה ההבדל ? אני ארגיש יותר את הרעידות בגב ( זה מה שאני מחפש ) ,

תודה רבה .

• תוכן חדש...