Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מתלבט אם להחליף מורה.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5261 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

פעם ראשונה שאני נכנס לפורום הזה, בדרך כלל אני באוף-טופיק. יש פה אנשים מדהימים, אז אני בטוח שתוכלו לעזור לי.

אני מאוד אשמח לשמוע כל תגובה שלכם, כל מה שאתם חושבים שאולי לא חשבתי עליו - הכל יעזור לי.

השבוע התחלתי ללמוד נהיגה ביום ראשון, כיום אני כבר בשיעור 8.

אני לוקח שיעורים כפולים. כל שיעור - 40 דקות. שמתוכם מחזירים את התלמיד שלפני, ובסוף גם אוספים את התלמיד שאחרי. אז 40 שיעור אחד, ועוד 40 כי זה כפול - יוצא שאני נוהג איזה שעה בערך.

מדוע אני מתלבט אם לעבור מורה? אז ככה:

בשיעור הראשון לא קיבלתי כ"כ הסברים. רק קיבלתי הסבר איפה נמצא הקלאץ, הגז, הברקס. איך מרימים בלם יד ואיך מורידים, כיון כסא + מראות. וחגירת חגורה, ולנסוע.

בשיעור הראשון החזרתי תלמידה למושב מחוץ לעיר, שזה אומר כביש מהיר ויש לנסוע על 80 ולפעמים יותר. אומנם בהתחלה ההיתי לחוץ, אבל בסדר זה ירד לי. את ההילוכים הוא היה שם יד על היד שלי ומעביר (זאת השיטה שלו, בהתחלה לא הבנתי, היום בשיעור 8 אני כבר יודע איפה נמצא כל הילוך ולאט לאט מעביר לבד).

אבל הבעיה היא שכל שיעור שאני נכנס, אין משהו שעובדים עליו. אין נושא לכל שיעור.

אולי אני טועה, וזה לא אמור להיות ככה? אני בראש מאמין שאמור להיות לכל שיעור - נושא. לא ככה?

שיעור א' לימוד החזקת הגה וכו'

שיעור ב' תירגול הילוכים

וכו' וכו'

אצלו כל שיעור אני נכנס, שלום שלום, מכון כיסא חגורה מראות - נוסע מחוץ לעיר שעתיים מעביר פעם לבד פעם איתו הילוכים, וחוזר לבית סוף שיעור.

רק היום בשיעור 8 הוא התחיל ללמד "נושא" תירגלנו פעם אחת עצירה בצד הכביש. משמע לאותת, לסטות בעדינות הכי בצד, וללחוץ על הברקס עד שהאוטו בולם בעדינות. ואז חזרה לכביש וזהו.

עכשיו זה ניראה לכם בסדר? כי פשוט כל שיעור זה כסף, שיעור כפול זה 200. וגם קצת קשה לי עם הכסף בלי לפרט פה כמובן. אבל אני לא יודע אם יוצא שאני סתם "זורק" כסף על לנהוג שעתיים, או אני באמת לומד משהו?

מבחינת זמן יש לי המון זמן פנוי (בבקרים אחי בבית הספר, אני פנוי כל הבוקר. לכן אני עושה כפולות בבוקר). וכסף אני חסכתי סכום של 2.500 לכן בינתיים אין לי בעיה לשלם לו כפולות ברצף יום אחרי יום.

אחרי כל מה שראיתם פה, ניראה לכם בסדר? ככה גם אתם למדתם אני סתם חושש?

כי יכול להיות שאולי הוא רואה שאני נוהג טוב לכן הוא לא חושב שצריך לתרגל איתי על הילוכים, הגה וכו'. אבל איך אני יכול לנהוג טוב אם מעולם לא ישבתי במושב הנהג חוץ מאצלו?

וגם אמרו לי שבשיעורים הראשונים אני כמעט לא נוהג, זה רק אשליה. הוא עושה הכל אצלו בדוושות ואני מרגיש כאילו אני נוהג. רק בשלבים המתקדמים אני ארגיש איך זה לנהוג לבד.

מה אתם חושבים? הוא מורה טוב עם אופי טוב, ולא צועק ולא כועס. אני ממש לא יודע..

.

אם לא ההיתי פותח את הנושא הזה ההיתי ממשיך כפולות עד שההיתי מרגיש שאני מוכן לטסט וזהו. פשוט כל יום נוהג שעתיים וזהו אבל זה ניראה מוזר..

אבל אני באמת מרגיש שיפור. ביום ראשון לפני 4 ימים לא ידעתי כלום. היום אני שולט ממש טוב, מעביר הילוכים טוב. אבל שוב - אמרו לי שזאת "אשליה". ואני מאמין שזאת אשליה כי איך אני שמעולם לא נהגתי, נוהג טוב בשיעור 8, ומעביר הילוכים בצורה חלקה ולא התכבה לי האוטו מעולם? הרי ברור לי ולכם שהוא בטח עוזר לי עם הדוושות ואני מרגיש כאילו תחושת ביטחון שאני טוב ואני יודע.

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בשיעורים הראשונים נותנים לך להרגיש את הרכב,תירגול של העברת ההילוכים עבודה עם מצמד,בהמשך יבואו חניות,אתה רק בהתחלה לכן נוהג טוב זה יחסי,אתה צריך לשאול מי שנוהג איתך איך הוא מרגיש שאתה נוהג.

מעבר לזה אתה יכול לשאול אותו מה צפי השיעורים,מתי לומדים לחנות,זינוקים בעליה,פניות,אולי הוא יגיד לך החל משיעור הזה אתה לומר ככה,אחרי מספר שיעורים לומדים עוד משהו.

סך הכול השיעורים הם בעיקר נסיעה תוך כדי תנועה עד שאתה מרגיש בטוח,לעקוף,לשים לב לתמרורים ולא להיות לחוץ ולהסתכל רק על הרכב לפניך,אין הרבה מעבר.

כמו שציינתי הוא יתמקד איתך על זינוקים,פניות,חניות,וזהו שאר הפעמים אתה תיסע,הוא יגיד תחנה פה,תפנה שם עד שתהיה מוכן לטסט.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

יוליאן - אני ממש מודה לך על ההתיחסות, תודה רבה.

אני מבין מה שאתה אומר, פשוט זה קצת ניראה לי מוזר. שכבר שיעור אחר שיעור, אחר שיעור אני רק עולה לרכב, מתניע, ונוסע מחוץ לעיר בכביש ראשי. עכשיו זה לא עושה לי את זה לנסוע בכביש ראשי 80-90. אבל משום מה זה מה שהוא נותן לי בימים האחרונים. אני לא מבין למה?

אולי הוא בודק ככה אם יש לי שליטה טובה בהגה?

כי הילוכים אני כבר הבנתי שזה לא אני מעביר (למרות ששמחתי, וחשבתי שאני מעביר מצוין, ולא התכבה לי האוטו אף לא פעם אחת - כניראה זה שטויות. אמרו לי חברים שאין דבר כזה לא מתכבה האוטו לבן אדם שמעולם לא נהג. אם לא מתכבה האוטו? המורה בדוק מתערב לך שם).

אז תכלס אני מרגיש שזה כבר שיעור 6 לחינם. רק לנהוג ולעשות כאילו אני מזיז את ידית ההילוכים, כשבפועל המורה נוהג יותר ממני.

אולי אני ממהר ( אני לא רוצה לגשת לפני המינימום, אני לא מהאלה שתגיש אותי לפני 28. ממש לא), פשוט מרגיש לי שאני מגיע לשיעורים ללא תכלית. אני ממש מאחל לעצמי שילמד אותי מחר משהו חדש.

אולי עליות, חניה, גלישה, זינוק בעליה, לעבוד נכון עם הקלאץ, להרגיש פעם את האוטו מתכבה, עקיפה, וכל מה שמלמדים. שאני ארגיש שאני תכלס עושה משהו בשיעור ולא רק נוהג מגיע ל - 80-90.

תודה לך. חבל שאין פה חבר'ה שלמדו נהיגה לא מזמן ההיתי יכול לדעת אם אצל כולם זה כמו אצלי, שכל שיער זה רק לנהוג, ללא נושא מוגדר.

פורסם

כמו שאמרתי לך אתה משלם כסף ולכן זכותך לשאול את תוכנית או צורת לימוד הנהיגה שלו.

יכול להיות שתבין הכול.

לרוב הרכב מתכבה בזינוקים בעליה בהתחלה.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אצלי המורה כמו רוב המורים חילק את השיעורים לשלושה שלבים, 1.תפעול הרכב 2. דרך 3. מיומנות, ז"א שילוב של השניים ביחד..

כבר בשיעור הראשון הוא הגדיר לי את הממוצע שיעורים לכל שלב.

באמת זה נשמע מוזר, אבל לפעמים המורים מפתיעים עם השיטות שלהם.. בגלל זה חשוב לקבל המלצות על המורה נהיגה. נסה להתייעץ עם חברים על המורים שלהם ושקול לעבור מורה. אבל אל תתרגש מזה שאתה מחזיר ולוקח תלמידים, תמיד זה ככה.

פורסם

את ההילוכים הוא היה שם יד על היד שלי ומעביר (זאת השיטה שלו, בהתחלה לא הבנתי, היום בשיעור 8 אני כבר יודע איפה נמצא כל הילוך ולאט לאט מעביר לבד).

quote]

מטרידה אותי המחשבה על הנושא... אני מקווה שזה רק אני :shock:

אתה צריך לשאול רק את עצמך איך אתה מרגיש בנהיגה, ייתכן ובכל השיעורים הראשונים הללו הוא נתן לך לנהוג קצת ברכב כדי שתרכוש בטחון ותבין איך לתפעל אותו, ייתכן ומעכשיו יחלו הדרכות כלליות יותר

בגדול אתה צריך לדעת לנהוג ובצורה נכונה ובטוחה, אין נהג דומה לשני על הכביש ולכל אחד יש את הדרכים שלו להבנה ולנהיגה

Confidence In Motion

פורסם

וואלה בלי קשר למה המורה כן עושה ולא עושה אם אתה מרגיש אחרי 8 שיעורים צורך להחליף מורה אז תחליף וזהו.

המון מורים מלמדים "תוך כדי תנועה " ובלי להרגיש אתה לומד דברים חדשים ומשתפר ולקראת הטסט מתמקדים במה שצריך בצורה הרבה יותר טובה .

אם יותר מתאים לך לעבוד לפי תוכנית ( לדעתי הרבה יותר טוב ולפי מה שאתה כותב זה מה שאתה מחפש . ) אז תחליף מורה .

המורה שלי לימד אותי לפי תוכנית כמו שצריך וכל שיעור היה מצוין .

ותאמת שמורה שנותן לך לנסוע בכביש מהיר בשיעור הראשון על 80 נשמע לי לא רציני .

ותמיד אתה יכול לנסות לבקש מהמורה לעבוד בצורה מסודרת או לבקש ממנו להסביר לך יותר וכו' .

פורסם

אני מאוד מודה לכם, תודה רבה.

עודד -

אני לא מתרגש מהקטע של התלמידים, להפך, זה נחמד דווקא אתה מרגיש כאילו אתה מחזיר אותו ואתה נוהג והכל - זה ממש כיף. כמו לכל אחד שאין לו רישיון והוא נוהג, זה כיף.

גם אין לי בעיה שנחזיר 3 תלמידים אפילו.

רק שילמד אותי משהו חדש. זה פשוט קצת מעצבן אותך, שאתה בשיעור 6, נכון אומנם התחלתי בסך הכל ביום ראשון, אבל הכל כפולות ואני בשיעור 6, ואני רק נוהג. אם ההיתי מקבל ממנו תוכנית לימודית בעל פה שיסביר מה נעשה בכל שיעור, אולי זה היה מרגיע אותי.

כי היתה לי צפייה, ההיתי מצפה שבעוד X שיעורים נלמד חניות, בעוד שבוע נלמד זינוק בעליה, וכן הלאה.

אני אהיה קצת סבלני, מקסימום עד שיעור 10 לאחר מכן כבר חבל על הכסף ( 100*10=1000₪) זה כאילו ששילמתי 1,000₪ רק בשביל לשבת במושב הנהג, ולנהוג בכביש ראשי.

הבעיה שלי שאני לא בן אדם שקובע דברים, ומחליט. אני מכבד וממתין שהאחר יאמר לי. כי אני בסה"כ התלמיד, והוא המורה.

לדוגמא: אני לא יכול לאמר לו שההיתי שמח אם היום ההינו נוסעים קצת בעיר, להתרגל, מאשר לנסוע בכביש מהיר ולבזבז שעתיים של שיעור.

סליחה,מישהו יודע מה התהליך של מעבר ממורה למורה?

אומנם קצת מצב לא נעים, אבל מה אני אמור לעשות? לבקש את הטופס הירוק שלי - וזהו?

ואיך אני אוכיח למורה החדש שאני עובר אליו כמה שיעורים עשיתי? אם הקבלות משמשות כהוכחה, אז אני חושב שהם אצלי איפשהו.

תודה רבה.

ד"א, עידן - אל תדאג, שמתי לב שהוא עושה את זה לכולם. הוא לא מטריד חס וחלילה. פשוט מורה נהיגה הגיונית צריך לשים את היד שלו על היד שלך בפעמים הראשונות שתידע את התנועות, איך מעבירים כל הילוך (הוא הסביר לי שכל הילוך יש לו תנועה משלו).

אל תדאג, זה לא מה שאתה חושב :wink:

עריכה: ההודעה יוצאת מעט ארוכה, אבל אני צריך להתייחס לכל אחד ואחד, אני מאוד מודה לכל מי שהגיב.

קורן - רק עכשיו ראיתי את התגובה שלך, תודה רבה.

אני מסכים איתך. אני אוהב לעבוד לפי תוכנית, ככה יש לי ציפיה מה יהיה בעוד מספר שיעורים, אני יודע שהוא לא מורה "חאפר" אלא הוא באמת מלמד.

אני לא רציתי לציין את זה, אבל הוא גם נתן לי להגיע ל - 100 ולשלב להילוך 5 המון פעמים, עכשיו בטח בכלל זה יראה לכם חאפר. כל הקטע שבהתחלה זה מדליק אותך, סבבה. אבל מספיק פעם אחת לא צריך כל פעם. תלמד אותי במקום להוציא אותי לכביש ראשי לתת לי להגיע ל - 100 ולשלב להילוך 5.

פורסם

וואלה אחי במקום לחכות ש100 אנשים יכתבו לך פה שהמורה שלך לא מספיק טוב וחאפר רציני ותחפש מורה אחר תעשה את זה עכשיו . דבר עם חברים שלך , תבדוק איתם מי היה עם מורה בסגנון שאתה מחפש וצא לדרך .

ושמע לעשות שיעורים כפולים זה לא קסם , בתכלס זה לא שווה את הכסף .

אין שום סיכוי לא משנה אם איזה מורה שאתה תלמד בשיעור כפול כמו שתלמד ב2 שיעורים נפרדים. ( לדעתי לפחות..)

עוד דבר אל תצפה שמורה יגיד לך בעוד X שיעורים תתחילו חניה ובעוד Y שיעורים תעשה טסט.

הדברים בתכלס תלוים בך .

אם תעביר הילוכים בצורה לא מספיק טובה או תחצה צמתים לאט\מהר וכו' אין שום סיבה שתתקדם גם אם אתה בשיעור 40.

אני למשל לא עשיתי חניה אחת עד שיעור 15 וחבר שלי עשה בשיעור 9 אבל לא עשה דברים אחרים.

שוב , תלוי בך .

אז..

אם אתה מרגיש שאתה לא לומד כמו שצריך ולא מתקדם תתחיל לחפש מורה אחר.

פורסם

אני גם מוציא עכשיו רשיון (כבר שיעור 228))

תגובות והערות - באדום

אני מאוד מודה לכם, תודה רבה.

עודד -

אני לא מתרגש מהקטע של התלמידים, להפך, זה נחמד דווקא אתה מרגיש כאילו אתה מחזיר אותו ואתה נוהג והכל - זה ממש כיף. כמו לכל אחד שאין לו רישיון והוא נוהג, זה כיף.

גם אין לי בעיה שנחזיר 3 תלמידים אפילו.

רק שילמד אותי משהו חדש. זה פשוט קצת מעצבן אותך, שאתה בשיעור 6, נכון אומנם התחלתי בסך הכל ביום ראשון, אבל הכל כפולות ואני בשיעור 6, ואני רק נוהג. אם ההיתי מקבל ממנו תוכנית לימודית בעל פה שיסביר מה נעשה בכל שיעור, אולי זה היה מרגיע אותי. אני עד שיעור 10 רק נהגתי (בלי זינוקים, חניות, וכו') את שאר למדתי בזמן הנהיגה(פניות, איתותים, מראות וכו')

כי היתה לי צפייה, ההיתי מצפה שבעוד X שיעורים נלמד חניות, בעוד שבוע נלמד זינוק בעליה, וכן הלאה.

אני אהיה קצת סבלני, מקסימום עד שיעור 10 לאחר מכן כבר חבל על הכסף ( 100*10=1000₪) זה כאילו ששילמתי 1,000₪ רק בשביל לשבת במושב הנהג, ולנהוג בכביש ראשי.

הבעיה שלי שאני לא בן אדם שקובע דברים, ומחליט. אני מכבד וממתין שהאחר יאמר לי. כי אני בסה"כ התלמיד, והוא המורה.

לדוגמא: אני לא יכול לאמר לו שההיתי שמח אם היום ההינו נוסעים קצת בעיר, להתרגל, מאשר לנסוע בכביש מהיר ולבזבז שעתיים של שיעור. תגיד לו שאתה רוצה לתרגל נסיעה בעיר. אין סיבה שהוא יגיד לך לא

סליחה,מישהו יודע מה התהליך של מעבר ממורה למורה?

אומנם קצת מצב לא נעים, אבל מה אני אמור לעשות? לבקש את הטופס הירוק שלי - וזהו?

ואיך אני אוכיח למורה החדש שאני עובר אליו כמה שיעורים עשיתי? אם הקבלות משמשות כהוכחה, אז אני חושב שהם אצלי איפשהו.

תודה רבה.

ד"א, עידן - אל תדאג, שמתי לב שהוא עושה את זה לכולם. הוא לא מטריד חס וחלילה. פשוט מורה נהיגה הגיוני צריך לשים את היד שלו על היד שלך בפעמים הראשונות שתידע את התנועות, איך מעבירים כל הילוך (הוא הסביר לי שכל הילוך יש לו תנועה משלו) תנסה לזכור איפה כל הילוך נמצא ולא את ה"תנועה" של כל הילוך.

אני מסכים איתך. אני אוהב לעבוד לפי תוכנית, ככה יש לי ציפיה מה יהיה בעוד מספר שיעורים, אני יודע שהוא לא מורה "חאפר" אלא הוא באמת מלמד.יש מורים שעובדים איתך לפי תוכנית ויש כאלה שלא. בעיקרון צריכה להיות לו רשימה של מה הוא צריך ללמד אותך, אז אתה יכול לבנות איתו תכנית לפי זה

אני לא רציתי לציין את זה, אבל הוא גם נתן לי להגיע ל - 100 ולשלב להילוך 5 המון פעמים, עכשיו בטח בכלל זה יראה לכם חאפר. כל הקטע שבהתחלה זה מדליק אותך, סבבה. אבל מספיק פעם אחת לא צריך כל פעם. תלמד אותי במקום להוציא אותי לכביש ראשי לתת לי להגיע ל - 100 ולשלב להילוך חמישי. אתה מסיק שהמורה שלך חאפר מזה שהוא נותן לך לשלב לחמישי? ואם הוא לא היה אומר לך להחליף, היית נשאר ברביעי ב100 קמ"ש?:shock:

"גם בעיטה בתחת נגמרת בצעד קדימה"
פורסם

אהלן, תודה לך על ההתיחסות.

ראשית, אתחיל מהסוף, כי זה באמת נשמע מדברי שכתבתי שזה יראה לכם שהוא חאפר.

כי פשוט זה מה שהבנתי (אל תשכח ידידי, אני לא מבין כלום בנהיגה. וממה שאני רואה זה לא נהוג שבשיעור ראשון תלמיד שמעולם לא החזיק הגה, יוצא לכביש ראשי נוהג על 100 ומשלב הילוך5. אם זה נהוג, וזה מעשה בסדר - כמובן שאני מתנצל. אבל חלילה לא אמרתי שהוא חאפר, אמרתי שזה יראה לאנשים כאילו הוא חאפר).

אני אצטט חלק מתגובה שלי שהגבתי למעלה:

"

אני מסכים איתך. אני אוהב לעבוד לפי תוכנית, ככה יש לי ציפיה מה יהיה בעוד מספר שיעורים, אני יודע שהוא לא מורה "חאפר" אלא הוא באמת מלמד.".

פשוט חשוב לי שחלילה לא יבינו שאני מלכלך עליו, חס וחלילה. אני רק אומר שאני מרגיש אישית שאני לא כ"כ מתקדם.

אני אולי באמת אנסה לבקש ממנו לנסוע בעיר. פשוט הוא בטח רואה שאנחנו עושים כפולות תמיד, אז יש המון זמן והוא אומר בוא נוציא אותו מחוץ לעיר. אני אנסה, פשוט לא נעים לי. אני לא אחד שמתערב, ולא אחד שפעם קובע דברים וזה. כפי שאמרתי אני רגיל שאני התלמיד, הוא המורה. הוא אומר - אני מבצע. אולי זה בכלל יבוא ממנו, אין לדעת.

אמרת לנסות לזכור איפה כל הילוך נמצא, בוא אני אנסה לכתוב אם אני כבר מגיב..

הילוך ראשון - הכי שמאלה, למעלה

הילוך שני - הכי שמאלה, למטה

הילוך שלישי - באמצע למעלה

הילוך רביעי - באמצע למטה

הילוך חמישי - הכי ימינה למעלה

R רוורס אני לא כזה זוכר, לא עשיתי אף פעם. אני חושב אולי ימינה והכי למטה.

זה נקלט לאט לאט בראש. פשוט הוא אמר לי לכל מעבר של הילוך יש את התנועה העדינה שלו, לא תופסים בכל היד כמו שאנחנו רגילים לראות בסרטי מירוצים, אלא עם הצד של כף היד.

תודה לך.

שיהיה לך בהצלחה בשיעורים!

* רציתי גם להודות אישית לחבר הפורום היקר ששלח לי הודעה בפרטי, לצערי אני לא יכול להשיב להודעות פרטיות כי המונה שלי לא מספיק בכדי לשלוח הודעות פרטיות. ממש תודה לך!

פורסם

אני בשיעור הראשון גם נסעתי מחוץ לעיר.

תשמע,אם אתה לא ממש זוכר איפה נמצא רוורס,כניראה שאתה עדיין לא מוכן לדברים יותר טכנים,כי לדעת איפה נמצאים ההילוכים זה הבסיס.כמובן אל תפגע אתה רק בתחילת הדרך,לכן אני מציע לא לרוץ.

פורסם

אפשר לדעת מי המורה? גם אני למדתי ככה.

אני דווקא אהבתי את צורת הלימוד הזאת. כל הקטע זה לנהוג, לזרום עם המכונית. גם לי הוא העביר הילוך עם היד שלו על שלי. הסביר לי על הרכב ב20 דקות הראשונות של השיעור, אחרי זה לקח אותי לסיבוב בשכונה, אני רק לחצתי על הקלאצ' שהוא אמר והוא העביר עם היד שלי הילוך ולחץ על הבלם והגז שצריך. משיעור לשיעור שילבנו עוד דוושות, לאט לאט התחלתי להעביר הילוכים לבד וככה המשכנו עד שכבר שלטתי על המכונית והוא תיקן, הדריך והסביר שצריך.

לדעתי זה לא טוב לקחת כפולים יום אחרי יום, זה מעיין ואחרי שעה אתה פשוט מפסיק לקלוט ולהיות עירני..

פורסם

לפני שאני זז לישון,

יוליאן - אני כתבתי שאני לא יודע איפה הרוורס, כי הוא לא הראה לי.

תבין חבר, אני לא מכיר את ידית ההילוכים. לא היה לנו אפילו לא דקה שהוא עמד והסביר לי מה ואיפה.

תשאל חברים בטח יש עוד כמה מורים שמלמדים ככה, הוא פשוט הוציא לכביש, שילב לבד יד שלו על שלי. אמרתי לו "אבל לא ראיתי את מוט ההילוכים, אני לא יודע איפה כל הילוך".

הוא אמר לי "אל תדאג, מה שאני עושה ככה אתה זוכר איפה כל הילוך אני מעביר על היד שלך ולאט לאט זה יקלט לך בראש המקום של כל הילוך בלי להסתכל".

ואת האמת, כתבתי לך את הסדר המדויק איך שזכרתי מהזיכרון. חוץ מרוורס כי מה נעשה שהוא עוד לא נתן לי להגיע לרוורס? לא שילבתי מעולם, אני לא יודע איפה הוא בכלל כי אנחנו לא מסתכלים על הידית. אני ממתין שהוא יגיד. אני נכנס לאוטו, חגורה, מראות, כיסא - הופ, סע. שילוב הילוכים "על עיוור" כי אסור להוריד את העיניים מהכביש.

בקיצור יש לי מחר עוד כפולות.

רון - מה שאמרת על הכפולות, כולם אומרים לי שכפולות יום אחרי יום זה מעייף, אבל מוזר שאני לא מתעייף.

למרות שאיך אפשר להתעייף אם אתה רק נוהג כל הזמן ישר בכבישים ראשים?

טוב, מחר יהיה עוד שיעור כפול . אני אעדכן אם זה מעניין מישהו.

מאחל לעצמי שהוא ילמד אותי משהו חדש. שיהיה קצת מעניין, עניין בשיעורים. ולא רק גז.

לילה טוב חברים יקרים. בהצלחה לכל הלומדים, אני אעדכן :wink:

פורסם

מה שמוזר לי זה שאתה אומר שהוא מתרגל איתך נסיעות מחוץ לעיר, שרוב הטסטים נעשים בתוך העיר במקומות הכי צפופים עם הכי הרבה תמרורים תנועה וכיכרות (או לפחות ככה זה בירושלים). בכל מקרה המורה נהיגה שלי תירגל איתי בעיקר מסלולי נהיגה של טסטים...

תן חיוך, עוד יבוא היום שגם על זה יטילו מס :)

• תוכן חדש...