Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5260 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרבה זמן אני מחפש את השמן הזה, ללאנטיס שלי ולא מוצא בחניות.

יש למישהו מושג איפה ניתן לרכוש? ועוד דבר ראיתי שמופיע esso ultra על הקופסה מזה אומר?

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אתה רציני? ואי ואי איזה באסה.

עכשיו זה הפנה אותי לתחנת דלק של דלק אם השמן הזה.

אבל זה לא מראה שאפשר לרכוש אותו.

האם למישהו יש מושג אם הוא קיים שמה?

אם לא אמצא על איזה שמן אתם ממליצים ללאנטיס ?

פורסם

הקפצה אולי בכל זאת מישהו יודע אם יש מקום שמוכר?

ויש לי עוד שאלה.

אם לא אמצא את השמן המדובר, ארכוש כנראה את השמן ליקווי מולי 10W40 הצהוב חצי סינטטי.

עכשיו השאלה בספר הרכב רשום שהדרגה תיהיה:

.API sj,sh,sg

ובליקווי מולי רשום עומד בתקנים: API SM/CF.

ככה שלפי מה שהבנתי הוא לא מתאים או שאני טועה?

מה אומרות האתיות האלה בדרגה?

פורסם

לכל שמן יש את הצמיגות שלו 5-30, 10-40, 10-50 וכיוצא בזה. ישנם כמה תקנים בעולם המעידים על איכות השמן. אחד מהתקנים הללו זה האמריקאי. API מייצג ראשי תיבות של "תעשיית הפטרוליום האמריקאית". פעם בשנות השמונים התקן היה SE אחר כך הוא עלה SF, SG, SH, SJ,SM ונכון ל 2010 התקן הכי גבוה הגיע ל SN. מה זה אומר? שתי האותיות מעידות על איכות השמן. שמן SE הוא עדיין שמן אבל נחות ביותר לעומת כל השמנים האחרים. אם אמרו לך לשים שן בדרגה SJ ושמת SN, כל עוד מדובר ברכב חדיש לא יקרה שום דבר. נהפוך הוא, אתה שם שמן יותר טוב, יותר איכותי ובעלי תוספים יותר טובים. לעומת זאת, מה שאני לא בטוח וכנראה שההיגיון אומר את שלו. למכוניות עתיקות וישנות זה לא יהיה בריא לשים שמנים שמתאימים למכוניות חדשות. זאת בגלל שבשמנים ישנים יש יותר אבץ ושאר חומרים שהיו נחוצים לשימון מיסבים. אבל אצלך היות ומדובר במנוע חדיש יחסית אין מה לדאוג ואפשר לשים שמן שהדרגה שלו גבוהה ממה שהיצרן רשם שהרי היצרן אמר זאת לפני כמה שנים והיום כבר יצאו שמנים חדשים.

דרך אגב, הליקי מולי שאתה מדבר עליו הוא גם כנראה שמן למנועי בנזין ודיזל קלים, נכון? וזאת למה? בתקן הAPI שלו יש 4 אותיות. API SM\CF. האות S מייצגת מנועי בנזין והאות C מייצגת מנועי דיזל. כלומר הוא בתקן SM למנועי בנזין ובו זמנית בתקן CF למנועי דיזל קלים.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

Esso היא חברת בת של EXXON MOBIL, והיבואנית היא דלק שמנים. השמן שאתה מחפש כנראה שלא מיובא (או שלא מיוצר אפילו) יותר לארץ. אני חושב שהשמן של MOBIL SUPER 2000 , הוא המחליף מבחינת היבואן (גם מבחינת הצמיגות והתקנים- רק שהתקנים חדשים יותר).

attachment.php?attachmentid=196849&d=1271430375

פורסם

אל תקנה את ה LW הצהוב, הוא עשה לי צלצולים במנוע של הסופר לנסר 97.

אין לי מושג איזה שמן משתמשים במוסכי מיצובישי, אבל כשהחלפתי לשם, זה פסק.

Opel Adam S 2017

פורסם

תודה רבה על העזרה חברים, לא ידעתי שהשמן מינרלי.

כעיקרון בכל הספר טיפולים רשום שהוכנס esso 10w40 וזה השמן שגם רשום שממולץ בספר.

בגלל זה אני מעדיף להשים אותו אבל כנראה הפסיק היבוא.

רק באתר דלק הוא מופיע יכול להיות שבתחנות דלק הוא נמצא?

innvisiom השמן של mobil נחשב גם לאיכות כמו הesso?

נראה לי שאני ילך עליו.

פורסם

היי,

למה להתעקש רק על מותג מסוים ?. בקשר לחברות כמו ESSO,AGIP,LM... רק מותגים תאמין לי אין הוכחה חד משמעית מי יותר טוב בכלל למה חברת MOBIL לוקחת פי 2 ממחיר שמן רגיל.. הרי זה רק עניין של שיווק מוצרים. היצרן מחייב לעמוד בתקן X. אם מצאתה שמן שזול בהרבה מ ESSO ועומד בתקן X אז למה לא לקנות?. אנשים זורקים כסף סתם. ובקשר לתקן היום רוב השמנים עומדים כבר ב SM.למשל השמן של LIQUI MOLY שעומד בתקן הנ"ל והמחיר שלו סביר מאוד. מניסיון שלי אני ממליץ על השמן הנ"ל.

ו LIAV איך בדיוק שמן יכול לגרום צלצולים במנוע?. אלא אם תשים צמיגות לא מתאימה! ...אם יש בעיה במנוע אז אף שמן לא פותר לך בעיה.

פורסם

היי, האמת שאני לא נעול על esso ספציפית.

הליקוי עכשיו הבנתי שהוא בכלל מינראלי ואני צריך חצי סינטטי.

האמת שאני לא יודע מה לקנות חלק אומרים ככה חלק ככה.

השמן AGIP עשיתי חיפוש וחלק אומרים שיש מצב שהוא מזויף.

קיצור אני בתסבוכת.

מה אתם ממליצים?

פורסם
תודה רבה על העזרה חברים, לא ידעתי שהשמן מינרלי.

כעיקרון בכל הספר טיפולים רשום שהוכנס esso 10w40 וזה השמן שגם רשום שממולץ בספר.

בגלל זה אני מעדיף להשים אותו אבל כנראה הפסיק היבוא.

רק באתר דלק הוא מופיע יכול להיות שבתחנות דלק הוא נמצא?

innvisiom השמן של mobil נחשב גם לאיכות כמו הesso?

נראה לי שאני ילך עליו.

אני חושב שהאתר של דלק שמנים לא עודכן כמה שנים טובות.לפני המעבר מה- ESSO ל- MOBIL היה מבצע באוטודיפו (כנראה חיסול מלאי ישן) ובזמנו רכשתי כמה מיכלים של ה- ESSO (ב-50 ש"ח לאחד). אני חושב שה- MOBIL זהה בנתונים ל-ESSO פרט לתקנים חדשים יותר, וכעיקרון היצרן הוא אותו יצרן. ככה שאם השתמשת ב- ESSO נראה לי שאתה יכול לעבור ל- MOBIL ללא חשש. אני בכל אופן השתמשתי ב- ESSO ועכשיו ב- MOBIL (10W40.

גם המחיר של ה MOBIL לא כזה נורא, בסוכות היה מבצע ללא מע"מ על השמנים והיה ניתן להשיג בקצת פחות מ-100 ש"ח.

לגבי איכות השמנים, צרפתי כתבה, אומנם ישנה, אבל גם AGIP עבר בה את הבדיקה.

פורסם
אני חושב שהאתר של דלק שמנים לא עודכן כמה שנים טובות.לפני המעבר מה- ESSO ל- MOBIL היה מבצע באוטודיפו (כנראה חיסול מלאי ישן) ובזמנו רכשתי כמה מיכלים של ה- ESSO (ב-50 ש"ח לאחד). אני חושב שה- MOBIL זהה בנתונים ל-ESSO פרט לתקנים חדשים יותר, וכעיקרון היצרן הוא אותו יצרן. ככה שאם השתמשת ב- ESSO נראה לי שאתה יכול לעבור ל- MOBIL ללא חשש. אני בכל אופן השתמשתי ב- ESSO ועכשיו ב- MOBIL (10W40.

גם המחיר של ה MOBIL לא כזה נורא, בסוכות היה מבצע ללא מע"מ על השמנים והיה ניתן להשיג בקצת פחות מ-100 ש"ח.

לגבי איכות השמנים, צרפתי כתבה, אומנם ישנה, אבל גם AGIP עבר בה את הבדיקה.

היי innvision, כנראה מחר ילך לרכוש את השמן של .mobil

השאלה מה בדיוק לקנות ראיתי שיש גם mobil 1 וגם super 2000 מה ההבדל בניהם?

והאם הם נמצאים ברשתות של אוטו דיפו ומה מחירים?

תודה רבה לך על העזרה.

פורסם

בצמיגות 10W40 , אני חושב שה- MOBIL SUPER 2000 הוא היחיד של MOBIL שיש במדפים. אם אני לא טועה MOBIL1 הוא עניין של מיתוג לשמנים היותר מתקדמים (של אותה חברה). מה בדיוק ההבדלים, אני באמת לא יודע. יש כאן אנשים שמבינים יותר בשמנים שיוכלו לענות.

בכל מקרה מה שבתמונה זה השמן שאני משתמש בו ללנטיס שלי, אבל זה לא אומר דבר, אין לי מעבדה שיכולה להצדיק את זה, פשוט שמן מבית טוב שעונה לדרישות היצרן( גם מבחינת תקן, וגם צמיגות).

פורסם

בחנות החלפים ראיתי שהמוביל 10-40 חצי סינטטי עולה 230 שקל למיכל של 4 ליטר. לעומת זאת יורול EUROL סינטטי מלא עולה 130 שקל למיכל של 5 ליטר. לא יודע מה איתכם אבל אני הולך על יורול. לא פחות טובים והמחיר כרגע הוא מחיר כאסח חבל"ז.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

• תוכן חדש...