Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שיפוץ קרבורטור

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5248 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב !

הקרבורטור לווגוניר הוא קרטר, ולהשיג קיט לקרבורטור זה בארץ, זה קשה עד בלתי אפשרי.

הקרבורטור לווליאנט הוא גם דגם קרטר מיושן ולא מוכר לי, בשני המקרים גם אם תצליח להשיג קיט בארץ או בחו"ל, אם לא פירקת ולא שיפצת קרבורטור כזה בעבר, המלצתי החמה אל תכנס לכך, אתה עלול להסתבך ולהשאר עם קרבורטור מפורק מבלי לדעת מה מחובר למה ולמי.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

קיט לקרבורטור של הואגוניר אתה יכול למצוא אצל יאנוביץ' או אצל אוטו ליין בתל אביב, זה קרבורטור שישב על הסיקסים בארץ.

הוא ממש לא קטן על מנוע ה - 6 צילינדר שיש לך בואגוניר שהוא מנוע 258 של ג'יפ כמו שיושב ברוב הסיקסים בארץ, יותר סביר שהוא פשוט צריך שיפוץ וכיוון כמו שצריך.

אם היית מהמרכז הייתי יכול לעזור לך, מכיר ומפרק את הקרבורטור הזה בעיניים עצומות.

Jeep CJ7 Laredo 1982

Suzuki GSXR750 1987

Yamaha Vmax1200 1986

Harley Davidson Sportster XLH 1200 1989

פורסם
קיט לקרבורטור של הואגוניר אתה יכול למצוא אצל יאנוביץ' או אצל אוטו ליין בתל אביב, זה קרבורטור שישב על הסיקסים בארץ.

הוא ממש לא קטן על מנוע ה - 6 צילינדר שיש לך בואגוניר שהוא מנוע 258 של ג'יפ כמו שיושב ברוב הסיקסים בארץ, יותר סביר שהוא פשוט צריך שיפוץ וכיוון כמו שצריך.

אם היית מהמרכז הייתי יכול לעזור לך, מכיר ומפרק את הקרבורטור הזה בעיניים עצומות.

יש מצב שאתה יכול להדריך אותי איך להתחיל או כמו שצביקה אומר : "לא לגעת" ?

פורסם

יש לך בג'יפולוג בספרייה ספר צבאי של CJ יש שם פרק על הקרבורטור פירוק שלו וכל הכיוונים הדרושים, תתחיל לקרוא, תראה קודם אם זה מובן לך פחות או יותר לפני שאתה ניגש לפרק.

אם יהיו שאלות, תשאל וננסה לעזור לך. אם צריך דבר איתי בפרטי נעזור לך טלפונית. (כמה שאפשר)

Jeep CJ7 Laredo 1982

Suzuki GSXR750 1987

Yamaha Vmax1200 1986

Harley Davidson Sportster XLH 1200 1989

פורסם
החשד שלי בקרבורטור נובע מעצם זה שהמנוע הוא מנוע משופץ , חוטי ההצתה והפלגים חדשים ( יכול להיות שלא מתאימים - את זה אני לא יודע ) והקרבורטור , על פניו נראה לי קצת קטן מדיי ( ראיתי ווגונירים אחרים עם קרבורטורים יותר גדולים ). השאלה אם בגלל שאין מספיק אספקת דלק זה קשור לכח של המנוע ולסחיבה .

עוד דבר קטן, אין פילטר אויר ....

לפי התמונות קשה לי להאמין כי בוצע שיפוץ בזמן האחרון במנוע זה, ראשי הברגים הרלוונטים לא מראים סימן שזכו לטיפול

בזמן האחרון , הנזילות והההזעה רק מוסיפים לספק בכל אופן בקשר לקרבורטור אם צילמת תמונות אלו כשהמנוע חם אזיי

יש בעיה עם הצוק(רואים שהמצערת סגורה).דבר זה יכול לגרום לתחושת מנוע חנוק.

כבר לא:sad: HONDA SILVERWING INTERSTATE 82

HARLEY DAVIDSON 1000 1982 :-)

פורסם
לפי התמונות קשה לי להאמין כי בוצע שיפוץ בזמן האחרון במנוע זה, ראשי הברגים הרלוונטים לא מראים סימן שזכו לטיפול

בזמן האחרון , הנזילות והההזעה רק מוסיפים לספק בכל אופן בקשר לקרבורטור אם צילמת תמונות אלו כשהמנוע חם אזיי

יש בעיה עם הצוק(רואים שהמצערת סגורה).דבר זה יכול לגרום לתחושת מנוע חנוק.

צילמתי כשהוא היה קר לגמרי ...

פורסם
אני הייתי מוסר אותו לבעל מיקצוע

חבל לעשות ללא ידע נסויים שעלולים לגרום נזק למנוע

מה הכוונה ? לפרק את הברגים ולקחת אותו לבעל מקצוע ? הוא לא צריך את האוטו עצמו ?

איך זה יכול לגרום לנזק למנוע ?

פורסם

שלום רב !

מה שקוביוסו התכוון, שפרוק לא זהיר של הקרבורטור, לידים לא מיומנות, פתיחת ברגים לא נכונים , שבירת ברגים וחלקים נלוים, הפלת ברגים לסעפת היניקה דרך הקרבורטור, עלולה להיות, ולגרום לנזק בלתי הפיך.

למרות שפירוק הקרבורטור והבאתו לבעל המקצוע, היא נוחה לבעל המקצוע, אך עלולה להיות לו לרועץ, אם יתברר שישנם למנוע בעיות נוספות שלא נבדקו ואותרו מראש, ואז הטענות יופנו לבעל המקצוע.

אני אישית אוהב לשמוע את המנוע לפני פירוקו מהרכב, על מנת לאבחן תחילה בעיות באזור המנוע ומערכת ההצתה, על מנת שהלקוח לא יבוא בטענות, על כך שכביכול ביצועי הרכב לא מושלמים, והאשמה בקרבורטור ולא במנוע.

לגבי קרבורטור שלא מורכב ברכב, והמנוע לא פועל הוא סתם חתיכת מתכת ללא נשמה, כאשר הוא מורכב על הרכב, הוא בעיני הופך ללב עם נשמה !

לא סתם אני תמיד טוען שהקרבורטור הוא לב המנוע, ולצערי הרכיב הכי מוזנח ברכב, עד שהרכב לא תקוע בכביש, מזניחים אותו ולא מטפלים בו , וחבל .

פירוק וטיפול עצמי ללא ידע מוקדם לאחר קריאב בפורום מקצועי, ובתוספת בהכוונה בלימוד מרחוק בטלפון משולה להימור בפיס.

בהצלחה ,בכל מקרה.

צביקה

פורסם
שלום רב !

מה שקוביוסו התכוון, שפרוק לא זהיר של הקרבורטור, לידים לא מיומנות, פתיחת ברגים לא נכונים , שבירת ברגים וחלקים נלוים, הפלת ברגים לסעפת היניקה דרך הקרבורטור, עלולה להיות, ולגרום לנזק בלתי הפיך.

למרות שפירוק הקרבורטור והבאתו לבעל המקצוע, היא נוחה לבעל המקצוע, אך עלולה להיות לו לרועץ, אם יתברר שישנם למנוע בעיות נוספות שלא נבדקו ואותרו מראש, ואז הטענות יופנו לבעל המקצוע.

אני אישית אוהב לשמוע את המנוע לפני פירוקו מהרכב, על מנת לאבחן תחילה בעיות באזור המנוע ומערכת ההצתה, על מנת שהלקוח לא יבוא בטענות, על כך שכביכול ביצועי הרכב לא מושלמים, והאשמה בקרבורטור ולא במנוע.

לגבי קרבורטור שלא מורכב ברכב, והמנוע לא פועל הוא סתם חתיכת מתכת ללא נשמה, כאשר הוא מורכב על הרכב, הוא בעיני הופך ללב עם נשמה !

לא סתם אני תמיד טוען שהקרבורטור הוא לב המנוע, ולצערי הרכיב הכי מוזנח ברכב, עד שהרכב לא תקוע בכביש, מזניחים אותו ולא מטפלים בו , וחבל .

פירוק וטיפול עצמי ללא ידע מוקדם לאחר קריאב בפורום מקצועי, ובתוספת בהכוונה בלימוד מרחוק בטלפון משולה להימור בפיס.

בהצלחה ,בכל מקרה.

צביקה

אז מה עושים כשהרכב ללא טסט ? לא מסדרים את הקרבורטור עד לאחר הטסט ?

פורסם
אז מה עושים כשהרכב ללא טסט ? לא מסדרים את הקרבורטור עד לאחר הטסט ?

לכל דבר בחיים יש פיתרון!

האפשריות הבאות הם הנכונות?

פירוק הקרבורטור מהמנוע, לאחר הדרכה של בעל מקצוע בתחום, הבאתו לשיפוץ אצל מכון הקרבורטורים, הרכבתו לרכב, התנעתו

ונסיעה למכון הקרבורטורים לכוון סופי ותאום מנוע, לאחר ששילמת במכון רשוי תמורת אישור תנועה בכביש לשם תיקונים למשך 48 שעות.

בברכה

צביקה

פורסם

הקרבורטור של ה-דודג' לא נפוץ, כי על המנוע הזה היה בד"כ carter 1 bbl, וזה קרטר אחר.

הקרבורטור של הוגוניר הוא carter bbd, סטים לשיפוץ שלו תמצא אצל ינוביץ בת"א כמה שרק תרצה.

השיפוץ שלו פשוט, בהנחה שיש לך לפחות יד ימנית אחת.

כמו שמוריס כתב לך, תמשיך בג'יפולוג, יש שם הרבה יותר ידע לגבי הוגונירים מאשר כאן.

כך גם לגבי הספר רכב. המוע, הקרבורטור, ועוד חלקים נוספים, זהים לחלוטין לגיפ CJ מאותם שנים.

ויליס 53

ויליס 58

• תוכן חדש...