Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יומן שיפוץ סוזוקי TS50X

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4611 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מי יודע מה לא נכון בתמונה הנ"ל?

שלום רב,

התמונה נכונה לחלוטין. זה דרבי יומבו סופר שנקרא גם דרבי rd והיו גם כאלה שכינו אותו בטעות cx yumbo אבל אלו הדגמים המוקדמים בצבע כתום . לי היה דרבי כתום שהוצאתי חדש מהחברה ליום הולדת 16. לאחר ששמתי לו קיט שכלל החלפת גלגלי שיניים וקרבורטור (קיט מקורי כמובן שהגיע מהחברה) היו לא מעט פנטיק קבלרו שקיבלו בראש. לא הספקתי לבדוק אותו מול הסוזוקים כי התגייסתי ב-83 ולצערי מכרתי אותו. כמובן שבשנים האחרונות אני מכפר על הטעות ומנסה לשים יד על כל דרבי שאני מוצא....

לענייננו, אני מסתכל על התמונה ומסתכל על הדרבי אירופה שלי שניצב מולי חי ובועט, ועל 2 הדרבי יומבו שגם הם חיים ונושמים תודה לאל (אם כי בחלקים מסודרים בארגזים ובשקיות). אין שום טעות בתמונה.

בכל מקרה, אני מצרף את התמונה של הסופר והאירופה שלי כדי שתוכל להשוות עם התמונה. חוץ מזה, אין כמו מראה עיניים ומגע ידיים....וחוץ מזה שאני מת על הדרבים שלי.....כל אחד מהם נסיך אמיתי.

שלומי

PA230028.jpg

PA250035.jpg

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לפני 5 שנים בערך נפגשנו 3 אופנועים ביום שישי אחרי העבודה, 2 פאנטיקים וטי אס W ונסענו יחד לראשון ומשם לתל אביב

הרגשנו כמו בסרט שנות ה 80 משהו בסגנון של הסרט מכת שמש אם מישהו מכיר , היה מגניב.

קיצר מה שאני מציע זה מפגש משותף של שלאופנועי 50סמק כמובן...אולי אפילו לנסיעה משותפת.

שלומי תביא את הדרבי אני אביא פאנטיק...אולי איזה גארלי או טי אס תצטרף יהיה מגניב....

אפילו לשבת בנוקיה לקפה בקטנה ביום שישי במפגש מועדון ה חמש..

אני כרגע מנסה להביא את הפאנטיק שלי למצב תקין בשביל שנה הבאה לרדת איתה למצדה בזריחה בשנה החדשה

אם יש פה מישהו שירצה ויוכל להצטרף יש לו 9 חודשים זמן לתקן את הכלי ולהצטרף (:

פורסם

היי אביב,

בכיף, אשמח למפגש כזה , אפילו פינטזתי על מבחן השוואתי של פנטיק, דרבי, ובנלי..... רוכבי המבחן יהיו דני קושמרו, רז היימן ואלי פנגס...... הבעיה היא שצריך לחכות עד 1.1.2014 כי רק אז הדרבי יוכל לנוע רשמית על הכביש.......

מעבר לכך, אני עדיין חולם בלילות על פנטיק קבלרו (רק אל תגלו את זה לדרבים שלי......), וחוטא במחשבות על בנלי. מי יודע, אולי עד 2014 אגשים לעצמי עוד חלום. ומי שצריך להבין את הרמז, כמובן אביב אבל לא רק....., בטח מבין אותי אם הוא קורא את השרשור הזה...

שלומי

פורסם
אסף אני לא הכי מסכים איתך בנוגע לאמינות של הפאנטיק.

.

זה לא חוכמה.

אתה משוחד כבר שנים רבות :lol:

ומי שצריך להבין את הרמז, כמובן אביב אבל לא רק....., בטח מבין אותי אם הוא קורא את השרשור הזה...

שלומי

למי התכוון המשורר ?

ישי

" בוא ניסע, ניתן למחלה לעבוד, נחזור עם מיכל ריק " . בגעגוע לישראל ז"ל

פורסם

בשביל הנוסטלגיה מעלה תמונה של er21 שהיה לי בנערותי מודל 84

אומנם לא הצלחתי להיתחרות בפנטיק או ב TS אבל הינו חברים

איזה תקופה של חופש ואיך הרגשנו כמו מלך העולם.

איציק

Scan_Pic0011 (498 x 352).jpg

פורסם
מעורר געגועים, לי היה ER של סוזוקי אדום שנת 84, כל ה-Xים היו נותנים לו בראש בעליה,אבל הוא היה יחיד ומיוחד,

(במקביל הייתה לי במושב ווספה ראלי 200,ודרבי יומבו שהיינו "מפלחים" קבוע ממחסן של חבר לרכיבת "מוטוקרוס":lol:)

כמה שזכור לי,המשתיק והאגזוז היו באותו הצד ולא כמו בתמונה.

הדבר המאורך עם סופית מעוגלת בסוף היא ולא אחרת מאשר ארגז כילים קטנטן. אם תשים לב טוב טוב תראה בסוף את הבורג בצורת "פרפר" שמאבטח את הפקק. אגב, המשתיק של הדרבי אירופה היה מרובע\ מלבני כאשר של היומבו CX הוא היה מוארך.

שלום רב,

התמונה נכונה לחלוטין. זה דרבי יומבו סופר שנקרא גם דרבי rd והיו גם כאלה שכינו אותו בטעות cx yumbo אבל אלו הדגמים המוקדמים בצבע כתום . לי היה דרבי כתום שהוצאתי חדש מהחברה ליום הולדת 16. לאחר ששמתי לו קיט שכלל החלפת גלגלי שיניים וקרבורטור (קיט מקורי כמובן שהגיע מהחברה) היו לא מעט פנטיק קבלרו שקיבלו בראש. לא הספקתי לבדוק אותו מול הסוזוקים כי התגייסתי ב-83 ולצערי מכרתי אותו. כמובן שבשנים האחרונות אני מכפר על הטעות ומנסה לשים יד על כל דרבי שאני מוצא....

לענייננו, אני מסתכל על התמונה ומסתכל על הדרבי אירופה שלי שניצב מולי חי ובועט, ועל 2 הדרבי יומבו שגם הם חיים ונושמים תודה לאל (אם כי בחלקים מסודרים בארגזים ובשקיות). אין שום טעות בתמונה.

בכל מקרה, אני מצרף את התמונה של הסופר והאירופה שלי כדי שתוכל להשוות עם התמונה. חוץ מזה, אין כמו מראה עיניים ומגע ידיים....וחוץ מזה שאני מת על הדרבים שלי.....כל אחד מהם נסיך אמיתי.

שלומי

מצטער לאכזב אותך. בשנת 83 הגיעו הדרבי CX יומבו עם כסא שחור, פנס קידמי מרובע, ספידומטר, שני בולמים אחוריים וטלסקופים קידמים עם קפיץ שמן. האירופה הופיע בשנת 84 כאשר לו היה פנס עגול מלפנים, ווניקרים קדימה אחורה, ספידומטר ושעון טורים מהודרים, הצתה אלקטרונית, טלסקופים קדמיים קפיץ\שמן כאשר אפשר לכוון את הקשיחות שלהם בעזרת אויר, בולם אחורי יחיד בסגנון מונושוק וכמובן כסא אדום שהיה כתוב עליו RD. ככה הוא הגיע לישראל. בחו"ל כנראה הוא היה אחרת. יש לציין שב 84 הדרבי אירופה היה אופנוע 50 סמ"ק שהקדים את זמנו בהרבה מובנים. למרות שהיו חזקים ממנו היתה לו "טכנולוגיה" חדשה. לדוגמה ההצתה האלקטרונית והמונושוק האחורי. כולם השתמשו בשני קפיצים אחורה.

היה כמובן את הדרבי ה TTS 125. לצערי הרב לא יצא לי לרכוב על כזה דבר. ממה שדיברו ברחוב היה מדובר "בחייה רעה"

בשביל הנוסטלגיה מעלה תמונה של er21 שהיה לי בנערותי מודל 84

אומנם לא הצלחתי להיתחרות בפנטיק או ב TS אבל הינו חברים

איזה תקופה של חופש ואיך הרגשנו כמו מלך העולם.

איציק

"היינו ילדים וזה היה מזמן, אני וסימון ומואיז הקטן"

הערה קטנה, ברצוני להתנצל מעומק נשמתי בפני כל אותם יחידי סגולה אשר היו הבעלים של הפאנטיק קומפטישן בזמנו. כנראה שהייתי שיכור אבל עכשיו משחזרתי שוב לפיקחות נזכרתי שדווקא הקומפטישן היה אחד "החיות הרעות" של הזמן. הדרבי FD החדש שלמרות היותו מצויד בטכנולגיה שהייתה חדשה בזמנו בכילים הללו כמו צילנדר מצופה ניקסיל דבר שקטמ ואחרים עושים היום, למרות זאת, ה FD היה עגלה ולא היה מסוגל לתת בראש. הפאנטיקים כאמור היו ה קטמ, של זמנו. חייתים בעלי הספק גבוה אבל כאמור, כמו כל אופנוע עם ביצועים גבוהים הם דרשו תחזוקה גבוהה בהתאם. אז כאמור אם בעל כזה או אחר של פאנטיק קומפטישן נעלב או נפגע מדבריי אני מביע את התנצלותי.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

למרות התמונות הנ"ל בישראל הCX יומבו הגיע עם כסא שחור וה RD אירופה שהיה אופנוע יותר מתקדם הגיע עם כסא אדום. למרות זאת, בחו"ל זה היה אחרת. הנה עוד כמה תמונות מפעם.

derbi-yumbo-rd-49cc-747-1.jpg

cnkty.jpg

dsc041751vb.jpg

dsc041722rt.jpg

155_image_1.jpg

16689860.jpg

derbieuropa75rd1982qu6.jpg

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

פורסם
למרות התמונות הנ"ל בישראל הCX יומבו הגיע עם כסא שחור וה RD אירופה שהיה אופנוע יותר מתקדם הגיע עם כסא אדום. למרות זאת, בחו"ל זה היה אחרת. הנה עוד כמה תמונות מפעם.

cerebral חברי לתחביב,

אתה צודק כמובן. אני חשבתי שהשאלה שלך לגבי משהו לא תקין בתמונה התייחסה לחלקים פיסיים כמו מיקום האגזוז או חלקי פלסטיק. מאחר ויש לי את כל התמונות שהעלית , לא התייחסתי לצבע המושב אם כי אתה כמובן צודק. בארץ ה-cx שווק עם כסא מרופד בשחור ואת זה רואים גם בתמונות שאני העלתי, והאירופה שווק עם כסא אדום. איך אני יודע שזה היה אדום? פשוט מאוד, הכסא של האירופה שלי היה מרופד ועטוף בשאריות אדומות. בכל מקרה, סתם כדי לשטוף את העיניים, אני מצרף תמונה של כסא היומבו שחזר אלי לאחרונה מביקור אצל הרפד....השתדלתי לשמור על הכיתוב בצדדים למרות שהריפוד היה קרוע. הצלחתי לא רע לדעתי. השארתי רק את הצדדים לאחר שהודבקה מתחת שכבה נוספת של ריפוד שחור+תפירה, ואילו את כל שאר הריפוד ללא כיתוב זרקתי. שחזרתי גם את פס האחיזה....

דרך אגב, לעניין האגזוז של האירופה, אני לא יודע איך היתה הסיומת שלו, עגולה או מרובעת, אני רק יודע שהוא שונה מעט משל היומבו כי הוא עבה יותר. שוב, אני יודע את זה כי אני מסתכל עכשיו על האגזוזים.........הם מונחים אצלי על המדף בסדנה.....צירפתי גם צילום של האגזוז לפני ואחרי.....

מה עוד? אם כבר מדברים, הפנס האחורי בתמונה שהעלית אינו זהה לפנס ששווק על הדגם בארץ. זה ההבדל הפיסי היחידי שמצאתי לשאלתך לגבי מה לא בסדר בתמונה.

ועוד אנקדוטה מעניינת - מאחר ולמצוא חלקים לדרבי יומבו ברשת האינטרנט זה כמעט בלתי אפשרי, ובוודאי חלקים לדרבי אירופה, הופתעתי לגלות שהאירופה שווק בצרפת תחת שם המותג motobecane m80 enduro. ככה מצאתי סוויץ אורות.....

אז הנה התמונות - כסא+אגזוז.

שיהיה יום נהדר לכולנו.

שלומי

P6260001.jpg

P6260004.jpg

P3190017.jpg

P6050006.jpg

פורסם
מי פה אמר קבלארו?

אני, אני צרחתי קבלארו!!!!!!!!!!!

אביב, הרסת לי את היום, איך אני אעבוד עכשיו?????? אני כל הזמן מסתכל על התמונה ומנגב את הריר מעל המקלדת.....

אני חושב שאני הולך הביתה, בשביל מה לעבוד היום? עדיף לפרוש בשיא.....הנה, עכשיו כבר יש לי סיבה טובה לנדודי שינה בחודש הקרוב.......

שלומי

פורסם
הפאנטיקים בזמנו היו נחשבים לקרביים ובעלי הספק גבוה. משהו בסגנון אופנועי הקטמ ושות'. הספק גבוה שבא כמובן לא על אמינות אלא על תחזוקה תכופה. לפאנטיקים אם אינני טועה הייתה בוכנה עם רינג אחד כאשר לשאר היו שניים. למי שמבין במנועים יודע שככל שהמנוע עובד בסל"ד גבוה יותר יכולים להוריד את מספר הריגנגים ( במנועי שני פעימות בכל מקרה). הם היו "חיות" חוץ מאשר הפאנטיק קומפטישן שהיה נחשב לעגלה יחסית אבל גם הוא לא היה נפוץ במיוחד.עד כמה שזכור לי הקומפיטישן נחשב להכי חיה . הבעייה היתה שוב אמינות........

היה את הגרלי שלמרות היותו כלי מכוער בטירוף גם נסע לא רע. כמובן היה את הדרבי יומבו ואת האירופה שהגיע מצוייד עם שעון טורים ושעון ספידומטר מהודר. כמו כן האירופה היה מצויד בבולמים קידמיים מתכוונים על אויר וכמובן מונושוק אחורי וחידוש שהיה בזמנו הצתה אלקטרונית. עם כל הכבוד לטי אס הוא אכן היה חיה אבל זה התחיל משנת 86 ואילך כאשר האספקה של כל השאר התחילה להידלדל או הפסיקה לגמרי. הטי אס בשנת 84 ו 85נקרא ER והוא לא היה ממש נפוץ כמו האחרים ולא ממש נתן פייט.ה ER הגיע רק בתחילת 84. לאחר מכן הגיע ה X 86 הייתה השנה האחרונה לדרבי, גרלי הפסיקו עוד הרבה מלפני זה. לא זכור לי פאנטיק חדש יותר משנת 84 חוץ מאשר הקומפטישן אבל הוא היה חלש יותר.היה הפאנטיק ריידר עם קירור מים ובלם דיסק קדמי. הגיע בצבע לבן. הדרבי של 86 היה אמור להיות חיה, רעה על הנייר בכל אופן. הראשון שקיבל בלם דיסק קידמי, מנוע עם צילנדר מצופה ניקסיל. דבר שמבטיח אמינות ויותר הספק אבל אינו מאפשר חריטה ל 65 או 80 סמ"ק. בסופו של דבר כל הכלים הללו בקושי הגיעו ל 6 כוחות סוס. הטי אס מקורר המיים כמובן הגיע ליותר. אחד הדגמים הנחשקים היה הוולף. שבעצם היה גירסת כביש עם מנוע טיאס W. למי שלא יודע אגב, האות W סימנה קירור מים.

קצת התבלבלת

חיפושית 1971,אאודי 75 ואריאנט 1972,:fadein:

אאודי 80 1974, אאודי 80 1982, אאודי 80 1986, אאודי 80 1988,אאודי 80 1990, אאודי 100 1974 , אאודי 100 1987.

כבר אמרתי שאני חולה אאודי ?

פורסם
אני, אני צרחתי קבלארו!!!!!!!!!!!

אביב, הרסת לי את היום, איך אני אעבוד עכשיו?????? אני כל הזמן מסתכל על התמונה ומנגב את הריר מעל המקלדת.....

אני חושב שאני הולך הביתה, בשביל מה לעבוד היום? עדיף לפרוש בשיא.....הנה, עכשיו כבר יש לי סיבה טובה לנדודי שינה בחודש הקרוב.......

שלומי

שלומי!

תשתה בבקשה את הכדור הכתום....

חיפושית 1971,אאודי 75 ואריאנט 1972,:fadein:

אאודי 80 1974, אאודי 80 1982, אאודי 80 1986, אאודי 80 1988,אאודי 80 1990, אאודי 100 1974 , אאודי 100 1987.

כבר אמרתי שאני חולה אאודי ?

פורסם

היתה לי גם ER 21 לצערי אין לי תמונות ממנה אבל האופנוע נסע מעולה, היה לו אפילו הצתה עם פלאטינות.

האמת שבגיל 16 רציתי נורא בנלי קרוס והיתה אחת של בחור בשם ניניו אם אני לא טועה והיתי מזה חרמן על האופנוע...

אבל אמא שלי שכנעה אותי לרדת מזה ולחכות לרשיון ואז קניתי את האיקס 50.

קיצר אני אחד שמאמין שחלומות ופנטזיות נועדו להגשמה אז באדיבות ישי קניתי בנלי קרוס לפני שנה וקצת ועכשיו

מחכה להעברת הבעלות ואז אתחיל לבנות אותה.

IMG_0599.jpg

IMG_0597.jpg

פורסם

השם ירחם. פאנטיק 84, אני עד היום מצטער שלא שמעתי בקול הורי והנה גם אתה מסרב לשמוע בקול אמך. רק השד יודע מאיפה תביא חלקים לדבר הזה. בקיצר, אתה לא חושב שאמא ידעה בזמנו על מה היא מדברת?

פורסם
השם ירחם. פאנטיק 84, אני עד היום מצטער שלא שמעתי בקול הורי והנה גם אתה מסרב לשמוע בקול אמך. רק השד יודע מאיפה תביא חלקים לדבר הזה. בקיצר, אתה לא חושב שאמא ידעה בזמנו על מה היא מדברת?

עם השנים קניתי עוד 2 בנליים כאלו דיי מפורקות לחלקי חילוף וללא ניירת .

אמא לא תמיד צודקת, במקרה הזה היא צדקה כי בזמנו הטיאס איקס היה עדיף לי כמובן.

• תוכן חדש...