Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סופר מיני ידני ב25K

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5263 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים , כבר פתחתי כל מיני דיוני לרכישת רכב ועדיין לא גיבשתי רעיון

כל פעם הלכתי לכיוון אחר. קיבלתי כל מיני תשובות, כל פעם משהו השתבש ויהתחלתי להבלבל שוב

פה אמרו משהו אחד, חברים אמרו משהו אחר , פה אמרו פתאום משהו אחר . אני כבר לא יודע

אני כבר חצי שנה ללא רכב כי אני פשוט לא יודע מה לקנות

הדרישות שלי לא ספציפיות מידי ולא גבוהות

אני צריך רכב ידני 5 דלתות , ב25K , אפשר לגלוש ל30K. אמינות חשובה לי

עדיף אמינות יותר גבוהה עם החזקה יותר יקרה מאשר אמינות יותר נמוכה והחזקה זולה

אני לא עושה הרבה נסיעות כי אני נוסע ברכבת לעבודה , אבל מתי שאני כן נוסע , אז זה יהיה בעיקר נסיעות בינערוניות.

כמה אפשרויות שגיבשתי עם הזמן זה :

ספייס - שהרבה ממליצים פה , אבל גם שמעתי שהרבה אומרים לא להתקרב , מנועים לא מחזקים הרה זמן

גולף - היא אמינה , קצת יקרה להחזקה אבל אמינה

יאריס - יקרה , בתקציב שלי אני יכול למצוא שנתון נמוך - וידניות יותר נדירות

אבאו - תאמת סתם כי זה רכב נחמד , לא יודע אם הוא טוב או לא

206 - אותו דבר , אוהב את הצורה שלו - לא יודע כמה טוב או לא

אבל נעזוב את האפשרויות שגיבשתי , מה אתם מציעים ולמה דווקא את ההצעה הזאת לעומת הצעה אחרת

פורסם

ממה שרשמת הייתי מוריד את הגולף היא תהיה הכי ישנה ואם אתה מתסדר עם גודל של סופר מיני תוכל לקנות רכב בכמה שנים יותר חדש ולא פחות אמין.

אבאו הייתי מוריד עקב בטיחות ואיכות לא טובה.

שאר הרכבים בסדר גמור,היאריס שומרת על ערכה טוב מאוד,אך כמו שאמרת תוכל לקנות משנתון ישן יותר.

הייתי מוסיף גם גטס,להימנע מגרסת GLF אין ABS ויש כרית אחת,היא לא חסכונית מאוד,אבל בגיר ידני המצב יותר טוב.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אם לא הגולף אזז איך הפולו?

גסט שמעתי זולל דלק . ונסעתי על זה פעם וומש התבאסתי עליה , ככה שאני יוותר

אתה אומר גולף משנתון ישן בתקציב הזה , זה אותו דבר כמו היאריס לא ?

השאלה אם שווה להשקיע בשנתון ישן אבל אמין יותר או שנתון חדש פחות אמין ?

אבאו הורדתי

פורסם

אני אחסוך לך את ההתלבטות: לצרכים שלך חפש 206 או ספייס ידניות (בספייס עדיף דגם ה"אקטיב", וב206- ה1.4 הידנית), הכי מטופל שאתה מוצא, עם עדיפות לטסט ארוך, טיימינג "טרי", צמיגים טריים, וטיפולים קבועים במוסך מורשה/מתמחה.

אל תבזבז זמן, גם ככה מציאה של רכב שמור היא לרוב תהליך ארוך, חבל על כל רגע שבו אתה יושב בבית ומתחזק רשימות.

מתניידת בפג'ו 206 1.4 ידנית שנת 2004 ( 1 2 3 4 5 )

פורסם

זה נכון יותר כשמדובר באוטומט, שם לספייס דיינאמיק עם התיבה הרציפה יש יתרון מובהק על הפג'ו האוטומטית גם מבחינת אמינות וגם כוח. בידני שניהם אחלה, עם יתרון לפג'ו מבחינת הכוח, ולפיאט מבחינת המחיר (שנתון גבוה יותר לתקציב). האמינות בשניהם נגזרת בעיקר מטיפול מסור בידיים הקודמות.

פורסם

אני לא רוצה להתפרץ, אבל יש לי שאלה שלדעתי רלוונטית.

למה דווקה ה1.4 ב-206? מגבלה של התקציב או שיש סיבה אחרת למה לא לקחת 206 XS עם 1.6 ליטר?

פורסם
אני לא רוצה להתפרץ, אבל יש לי שאלה שלדעתי רלוונטית.

למה דווקה ה1.4 ב-206? מגבלה של התקציב או שיש סיבה אחרת למה לא לקחת 206 XS עם 1.6 ליטר?

לא חושב שיש XS עם 5 דלתות...

פורסם

שאלה לגיטימית לחלוטין, הוא פשוט ציין שהוא מחפש 5 דלתות, אז ה-XS לא אופציה. אם 3 דלתות היתה אופציה, ה-XS לחלוטין נכנסת למשוואה, רק שאז צריך לקחת בחשבון שמדובר על לרדת אפילו קצת יותר בשנתון, ושיהיה יותר קשה למצוא רכב כזה שמור. נראה לי שהאחזקה גם תהיה קצת יותר יקרה, אבל בזה אין לי ממש נסיון.

פורסם

תאמת שאין לי בעיה ע ם 3 דלתות , אבל כמו שאמרו ההחזקה יותר יקרה , זה יותר נחשב לרכב ספורט

זאת אומרת שיהיה קשה למצוא רכב במצב טוב

מספיק לי גם מנוע של 1.4 בשביל הצריכת דלק.

אשמח ליתרונות וחסרונות בין ה206 והספייס הידניות...

כח חשוב לי , אבל עם זאת חשוב לי הצריכת דלק , המחיר של הדלק פשוט לא הגיוני בימינו

לפי בדיקה קצרה ביד 2:

206 בתקציב מדבר על שנת 2001/2 עם 110 ק"מ בערך

לעומת זאת הספייס בשנתון 2005/6 עם 150 ק"מ בערך

כמובן שיש חריגים שהם עם פחות ק"מ , 206 ראיתי גם כמה עם פחות מ90 ק"מ , ספייס כמה עם פחות מ100 ק"מ

הסתכלתי על מספר מכוניות , לקחתי ממוצע כללי

איך יכול להיות שב206 רוב המכוניות הק"מ שלהם יותר נמוך והשנתון שלהם יותר ישן ?

פורסם

לפי בדיקה קצרה ביד 2:

206 בתקציב מדבר על שנת 2001/2 עם 110 ק"מ בערך

לעומת זאת הספייס בשנתון 2005/6 עם 150 ק"מ בערך

הסתכלתי על מספר מכוניות , לקחתי ממוצע כללי

איך יכול להיות שב206 רוב המכוניות הק"מ שלהם יותר נמוך והשנתון שלהם יותר ישן ?

רובן המוחלט של הספייס הגיע מהשכרות אז תבדוק טוב לאן אתה נכנס וזו הסיבה שהן נמכרות בשנתון גבוה ומחיר נמוך..

פורסם

המחירון של 206 גבוה בהרבה מזה של הספייס, לכן באותו תקציב אפשר למצוא ספייס חדשות יותר מה206 שתמצא.

שים לב לנקודה החשובה לגבי השכרה שהוזכרה כאן. בגלל זה, אגב, המלצתי על דגם ה"אקטיב" יותר מאשר על ה"אקטואל", כי האקטואל הוא הדגם הזול ביותר ושירת בעיקר חברות השכרה, אם כי זהו כלל לא מחייב. אין סיבה להתפשר על ק"מ, פשוט תהיה סבלני.

הפג'ו 75 כ"ס, הספייס 60 כ"ס.

צריכת דלק: אצלי בפג'ו עומדת על ממוצע של 1:15 בנסיעות שהן בעיקר בין עירוניות אבל משולבות עם פקקים (ללא מזגן, כי חורף...). בספייס אין לי מושג, אבל אפשר לבדוק ב kml.co.il וגם בשרשור צריכת דלק שמתפרסם בפורום רכב כללי (נדמה לי).

בספייס חשוב לוודא שנעשה שימוש אך ורק בנוזל קירור מקורי (פראפלו), בפג'ו זה צריך להיות נוזל קירור איכותי (ולא מים). חוץ מזה- כמה שיותר מטופל וכמה שיותר באדיקות.

פורסם

הגירסה המפוארת ELX בעלת 80 כ"ס.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

שאני מחפש רכב במודעות השונות , באיזה נתון אני מוריד את האופציה ? מבחינת יד , ק"מ גבוהה , טסט..

ושאני הולך לראות את הרכב, מה כדאי לבדוק ברכב, או לשאול את המוכר, איזה טפסים , לפני שאני הולך לשלם על בדיקה במוסך.

• תוכן חדש...