Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6723 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אפשר שאלה? :lol:

כיצד מגדירים חברות או מגברים כ-"היי אנד"...?

לדעתי למשל רוקפורד ואלפיין הן חברות מצוינות,אבל אמרו פה שהן לא היי אנד.

מה בעצם עושה חברה ל"היי אנד"?

.All Imprezas are equal,some are more equal then others

• תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
ל-magic,

יש HELIX בארץ, לא ברור איזה סדרה זאת ואולי זה בכלל זיוף קליל, ככה זה לפחות נראה לפי המחיר:

http://zap.wallashops.co.il/shopmind_sites/radio_milano/product.asp?pf_id=WIHxa20

נראה לך היגיוני שמגבר היי אנד יעלה 800 שקל ??

Hybrid Audio Legatia L1PRO+L4 @ Genesis Dual Mono

Hybrid Audio Legatia L6 @ Genesis 4 Channel

AA Chaos 12 @ Sundown SAZ-1500D

Alpine 9533, H701, C701

פורסם

קליפורניה בום היא חברת היי אנד בסין :lol::wink:

תגידו לי באמת שווה לשלם הון בישביל מגבר או רמקולים של חברת "היי אנד"?

אין משהוא יותר זול שיפיק תמורה זזה למוצר היי אנד?

"היי אנד" זה רק לSQ נכון?

פורסם
ל-magic,

יש HELIX בארץ, לא ברור איזה סדרה זאת ואולי זה בכלל זיוף קליל, ככה זה לפחות נראה לפי המחיר:

http://zap.wallashops.co.il/shopmind_sites/radio_milano/product.asp?pf_id=WIHxa20

נראה לך היגיוני שמגבר היי אנד יעלה 800 שקל ??

ברור שלא, רק ציינתי שיש מי שמביא/הביא סדרת נמוכות/מזייף את זה :)

פורסם

אנשים שתשמעו מערכת היי אנד אתם תיפלו מהרגליים

שמעתי מגבר של הרמן קארדון(לאוטו)

אין לי מושג איזה רמקולים היו שמה...

HU

NACAMICHI אגב שגם היא חברת הייאנד לדעתי במגברים!

חבל רק שהמגבר הזה עולה 17אלף שקלים חדשים טהורים!

פורסם

הליקס זה סדרה נמוכה יותר של BRAX ככה שהיא לא היי אנד וגם בהליקס יש שני ליינים שהאחד הוא מאוד זול. מארק לוינסון אולי תמצא במערכת של לקסוס אבל לא מוכרים את זה בחנויות.

הרמן קרדון בכלל לא מייצרים כבר מגברים לרכב (ואם כן אז אולי למערכות אורגינליות אבל זה לא משהו שנמכר בשוק), אלו שיש בארץ הם מגברים עתיקים ומי שאמר לך שהמגבר עלה לו 17000 ש"ח אז או שמשקר או ששפשוט עשו עליו קופה ענקית, הוא לא שווה אפילו חצי מכך (בעצם גם לא חצי ולא משנה איזה דגם).

חברות היי אנד:

brax, sinfoni, steg, usamps, mcintosh, genesis, zapco, audison Vrx, butler audio, TRU tech

בטח שכחתי כמה חברות, יש גם חברות כמו למשל ARC AUDIO שהן מאוד קרובות להיי אנד אבל בגלל שחלה קצת ירידה בהערכה אליהן אז לא שמתי אותן ברשימה אבל עדיין זו חברה עם מגברים מעולים.

אם שווה לשלם בשביל היי אנד? יש שיגידו שכן יש שיגידו שלא. גם בין חברות ההיי אנד יש הבדל במחירים ויש חברות שהמוצרים שלהן משתלמים יותר מאחרות ששמות תג מחיר מטורף שבאמת לא מצדיק את ההשקעה.

יש מגברי היי אנד שמספקים 6000W RMS ככה שזה לא רק לSQ למרות שבעיקר.

פעם היו יותר חברות בין החברות ה"רגילות" לבין חברות ההיי אנד שהן אלו שהביאו תמורה טובה לכסף למי שמחפש איכות. היום חברות כמו PPI למשל ועוד חברות הן לא מה שהיו פעם ונשארו חברות ספורות שמציעות את אותה תמורה שהציעו בעבר.

הסיבה היא שכמו הרבה חברות גם אלו רצו להגדיל את היקף המכירות שלהן, או שהן נקנו ע"י תאגיד שרצה. הן עברו ליצור זול יותר שהוריד את רמת המוצרים אבל איפשר להם היקף מכירות גדול יותר (תמיד היו יותר לקוחות למאזדה מאשר למרצדס למשל). ככה שנוצר מצב היום שהשוק מוצף בחברות עם שם שמתבסס על תהילת עבר אך עם מוצרים ברמה נמוכה יותר ומעט חברות שממלאות את החלל בין חברות אלו לבין חברות ההיי אנד.

הצרכן הממוצע שלא עוקב ממש אחרי ההתפתחויות בשוק רואה מוצר של חברה ידועה שאת שמה הוא מכיר, במחיר סך הכל טוב וישר קונה בלי לחשוב פעמיים.

מי שדווקא התייחס לעניין ומנסה למלא את החלל הן חברות ההיי אנד שהוציאו קו מוצרים זול יותר מהליין הכי גבוה שלהן. הן עושות את זה תוך כדי סיכון, שכן חברה תחשב יותר יוקרתית אם יהיו לה רק מוצרים יקרים שלא כל אחד יכול להרשות לעצמו. חלק עשו זאת בצורה מעודנת וחכמה יותר והוציאו עוד ליין אחד זול יותר תוך כדי שמירה על איכות גבוהה (ולכן גם על מחיר לא זול) ואחרות כמו אודיסון למשל הוציאו המון ליינים כולל כאלה שהם זולים כמו לנזר ואם נרצה או לא נרצה הדבר השפיע על השם שלהן אבל בטח הגדיל את היקף המכירות.

שוק ההיי אנד בכל העולם הוא שוק מצומצם ובארץ קטנה ועם מצב כלכלי כמו של ישראל, הוא אפילו עוד יותר מצומצם. אבל זו לא עיקר הבעיה, הבעיה היא שחברות היי אנד הן חברות קטנות (שוב כי הן מייצרות מוצרים יקרים לפלח שוק מצומצם) ולכן הן גם פחות ידועות.

חברות אלו יותר מסתמכות על צרכנים "מלומדים" בתחום שיודעים את טיבן של החברות בענף. יש מדינות (דווקא במזרח למשל) שהמודעות היא גבוהה ויש מדינות (כמו שלנו) שהיא לא.

סך הכל אם אני אבוא לבן אדם ברחוב ואגיד לו אתה רוצה מגבר של לנזר או מגבר של זאפקו, הוא יבחר בלנזר כי זה מה שהוא מכיר.

עוד בעיה היא החנויות. חנות רוצה להרוויח כמה שיותר ומעטות הן החנויות שרוצות לתת ללקוח תמורה גבוהה בעד כספו. כך נוצר מצב שאם כבר מגיע לקוח עם תקציב גבוה ומבקש שיבנו לו מערכת בתקציב זה, גם אם לחנות תהיה גישה או אפילו יהיה במלאי שלה מגברי היי אנד היא תעדיף למכור לו מגבר של חברה ידועה יותר שעולה לה פחות ושעליו היא תוכל להרוויח יותר.

בקיצור, היי אנד הוא הוא בעיה בכל העולם ובארץ בעיה גדולה עוד יותר (וזה גם אם המחיר של ההיי אנד יהיה הוגן ויותר מכך).

כדי לא להאריך את הדברים אני אעצור פה, במידה והדיון יתפתח נמשיך :)

פורסם
אנשים שתשמעו מערכת היי אנד אתם תיפלו מהרגליים

שמעתי מגבר של הרמן קארדון(לאוטו)

אין לי מושג איזה רמקולים היו שמה...

HU

NACAMICHI אגב שגם היא חברת הייאנד לדעתי במגברים!

חבל רק שהמגבר הזה עולה 17אלף שקלים חדשים טהורים!

ינעל ישו הצלוב :shock:

17 אלף ?

פורסם
הרמן קרדון בכלל לא מייצרים כבר מגברים לרכב (ואם כן אז אולי למערכות אורגינליות אבל זה לא משהו שנמכר בשוק), אלו שיש בארץ הם מגברים עתיקים ומי שאמר לך שהמגבר עלה לו 17000 ש"ח אז או שמשקר או ששפשוט עשו עליו קופה ענקית, הוא לא שווה אפילו חצי מכך (בעצם גם לא חצי ולא משנה איזה דגם).

!@%!%^

פורסם

שקלת לקנות אותו? ובאיזה מחיר מציאה הוא התכוון למכור לך אותו? לא משנה אלף קבלות, זה לא המחיר של המגבר, נקודה.

אני יכול להוציא לך קבלה של 50000 על אסלה, זה לא אומר שהיא שווה את זה או עולה ככה.

אריאל המנהל פורום מכר מגבר הרמון קרדון משומש ב300 שקל, וואלה אריאל יכולת לדפוק קופה!!

פורסם
שקלת לקנות אותו? ובאיזה מחיר מציאה הוא התכוון למכור לך אותו? לא משנה אלף קבלות, זה לא המחיר של המגבר, נקודה.

אני יכול להוציא לך קבלה של 50000 על אסלה, זה לא אומר שהיא שווה את זה או עולה ככה.

אריאל המנהל פורום מכר מגבר הרמון קרדון משומש ב300 שקל, וואלה אריאל יכולת לדפוק קופה!!

יא מגעיל!!!!

למה שאני אדפוק קופה?!?!

אני לא יודע מה הסטנדרטים שלך, אבל אני מעדיף אותן פחות שעירות :lol: (ראה התמונה מצד ימין :wink: )

:-)

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6723 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...