Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קורולה מול אימפרזה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5266 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם!

אני מעוניין לקנות רכב,ולאחר בדיקה קצרה והשוואת מחירים הגעתי ל2 רכבים. אבל עכשיו אני בהתלבטות,האחד חדש יותר,שמור ומושקע יותר,זול יותר אבל עם יותר קילומטראז'.

השני לעומת זאת נחשב דגם אמין יותר {קורולה},ועם קילומטראז נמוך מאוד,אבל המחיר גבוה יותר והרכב פחות שמור.

קורולה- שנה: 1999 קילומטראז: K60+- מחיר: 23,000+- לא ממש שמור. המחירון עומד על 25,000 והדגם נחשב אמין מאוד.

אימפרזה- שנה: 2001 קילומטראז: 180K+- מחיר: 18,000 שמור. המחירון עומד על 23,000. רכב אמין,אבל פחות מהקורולה.

חשוב לציין שלמרות שהקילומטראז של הקורולה מטעה,ראיתי רשיונות והוא אכן נכון. בנוף האוטו אומנם לא שמור אבל לא מוזנח.

לאימפרזה יש מספר שיפורים,ואם לצצט את המוכר: ""עבר לפני שבועיים טיפול 10000. 4 צמיגים חדשים,מגנז,פנסי Angel Eyes"

על מה אתם ממליצים?

ועוד שאלה דומה. בהשוואה של קילומטר מול שנה,מה הייתם לוקחים?

לצורך העניין קורולה 99 עם קילומטראז נמוך ועולה 24K או קורולה 01 עם קילומטראז גבוה אבל זולה יותר.

תודה.

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

AL-GATO

קורולה בת 12-13 שנה עם 60000 ק"מ ??? ז"א 5000 ק"מ בשנה ???

ברישיון התחילו לכתוב את הקילומטראז' לפני שנה-שנתיים. יכול להיות שהוא נסע 500000 ק"מ לפני זה ופשוט החליף את לוח שעונים או "שיחק" איתו.

פורסם
AL-GATO

קורולה בת 12-13 שנה עם 60000 ק"מ ??? ז"א 5000 ק"מ בשנה ???

ברישיון התחילו לכתוב את הקילומטראז' לפני שנה-שנתיים. יכול להיות שהוא נסע 500000 ק"מ לפני זה ופשוט החליף את לוח שעונים או "שיחק" איתו.

אני יודע,ובכל זאת בעלת הרכב נראת אמינה ואני כמובן אבדוק את זה שוב.

בכל מקרה,מה אתה אומר בקשר לשאלות?

אגב,אם למישהו יש המלצה על עוד משפחתית אמינה שלא צורכת הרבה דלק ב-20,000+- אני אשמח לשמוע.

המליצו לי גם על שברולט קוואליר,למרות נפח המנוע.

פורסם

אי אפשר להכניס חסכונית בדלק וקאווליר באותו משפט.

אני הייתי ממליץ על ניסן אלמרה שמאוד אמינה אם כי לא חסכונית במיוחד. בקשר לקורולה עם 60,000 אם זה לא יד ראשונה וגם אז הייתי בודק טוב טוב, עדיף להתרחק

פורסם
אי אפשר להכניס חסכונית בדלק וקאווליר באותו משפט.

אני הייתי ממליץ על ניסן אלמרה שמאוד אמינה אם כי לא חסכונית במיוחד. בקשר לקורולה עם 60,000 אם זה לא יד ראשונה וגם אז הייתי בודק טוב טוב, עדיף להתרחק

ככה חשבתי לגבי הקאווליר,תודה.

בקשר לטויוטה,יד 3. אבל שוב,נראה מאוד אמין. אם אכן מתברר שהכל תקין,מה אתה אומר על העסקה? אחרי הכל 23 אלף אפשר להביא רכבים אחרים או אפילו אותו דגם-בשנים צעירות יותר.

ומה לגבי הטויוטה מול האימפרזה?

פורסם

איך הגעת למסקנה שהאימפרזה פחות אמינה?

לדעתי רכב שעבר 60,000 קלימוטר ב12 שנים לא טופל מספיק, הרי בארץ מטפלים לפי קילומטרים ולא תמיד שמים על הזמן,

למשל שמן מנוע וכו'.

פורסם

קורולה עם 60KKM זה רכב חדש! (כמובן בתנאי שטיפלו במנוע בזמן).

בד"כ לא רואים תקלות של פתיחת מנוע בקורולות לפני שהן עוברות איזה 250-300KKM

הבעיה היא שאתה תוכל להחזיק את הרכב לכמה שנים בודדות ולא יותר - אלא אם כן זו המטרה שלך מראש.

הסובארו תהיה אמינה לא פחות לדעתי אבל תאכל לך הרבה יותר דלק, מצד שני אתה קונה אותה בזול יותר.

הקורולה במקרה הזה יותר קומפקטית - אם אין לך בעיה להדחס לתוכה, אז זה לא שיקול.

הסובארו תרגיש עצלה לעומת הקורולה אבל הקילומטרז' שלה, כבר קשה להתעלם מכזה מספר.

הייתי מחפש אימפרזה עם קילומטרז' נמוך יותר ושנתון אפילו גבוה עוד יותר.

אבל אם הקורולה מתבררת כאמינה ונכונה - לך עליה, תיהנה.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

הקורולה נראת חשודה כי גם רק כדי ליסוע לסופר וחזור ב 13 שנים אתה עובר את ה50 אלף וגם אם היא מוזנחת אולי זה אומר משו על הטיפולים .. אולי היא לא עברה יותר מידי קילומטר אבל יש מצב שעברה יותר משנתיים לדוגמא בלי החלפת שמנים ..

לעומת זאת האימפרזה נשמעת מושקעת ומי שמשקיע בדברים כמו פנסים וכו עושה את זה אחרי שהאוטו פיקס מבחינה מכנית מה גם שזאת אחת המכוניות הכי יפות בקטגוריה הזאת (על אמינות וכו לא יודע)

עוד אופציה שאתה יכול לבדוק זה הלאנסר 98-2001 האוטו ממש אמין וגם חזק יחסית למתחרות בדלק היא דיי סבירה (1-8 בתוך העיר אילת שזה רק עליות תלולות ועצירות כל שניה )

פורסם

חשודה או לא - יש מקרים שכאלו

אני יכול לאמר לך מנסיון אישי - רכב שנמכר במשפחה - סקודה פייבוריט 93 עם 35KKM שנמכרה בשנת 2006

בשנת 2006 אותה חברת משפחה רכשה סוזוקי איגניס שהיא מחזיקה עד היום וסה"כ יש לרכב 15KKM והניילונים על המושב האחורי הוסרו רק לפני שנה בערך.

אני ראיתי במו עיני - פג'ו 206 שנת 2007 שלוש דלתות אוטומט עם סאן רוף ו45KKM למכירה מידיים פרטיות של רופא!

כל הנתונים ברכב היו אמיתיים לגמרי וזה היה בספטמבר האחרון, במגרש רכב!!!

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
אני יודע,ובכל זאת בעלת הרכב נראת אמינה ואני כמובן אבדוק את זה שוב.

בכל מקרה,מה אתה אומר בקשר לשאלות?

אגב,אם למישהו יש המלצה על עוד משפחתית אמינה שלא צורכת הרבה דלק ב-20,000+- אני אשמח לשמוע.

המליצו לי גם על שברולט קוואליר,למרות נפח המנוע.

לעיתים רחוקות יש מציאות,אני קניתי לפני מס' חודשים פוקוס האצ'בק שנת 2000 יד 2 מאשה(ששימש בעיקר להסעת הילדים לביה"ס) עם 75,000 ק"מ,והבדיקה יצאה טוב כולל קומפרסיה בריאה מאוד-מה שבעצם אני מנסה להגיד זה שאם הרכב טופל בצורה טובה בלי חיפופים אז אין מה לדאוג מבלאי מואץ או דברים כאלה.

יד 3 ו60K זה כבר כמעט מחשיד,תבדוק את זה ואל תוותר על בדיקה במכון(ככה תוכל לקבל אינדיקציה אם זה מנוע מקורי שבאמת עבר 60K בלבד)

המאזדה 2 של אחותי נקנתה עם 3000 ק"מ אחרי 3 שנים.

בחיפושי אחרי רכב נתקלתי ברכבים הבאים:

מונדיאו 2002 עם 30,000 ק"מ

פוקוס 2004 עם 35,000 ק"מ

מאזדה 3 2004 עם 24,000 ק"מ

פולו 2003 עם 33,000 ק"מ.

המשותף לכל הרכבים הוא שכולם היו יד ראשונה מזקנים בכולם הילדים טיפלו במכירה,בכולם הרכב נמכר מעל המחירון ותוך שעות ספורות.

בהצלחה

turboy

פורסם

אדם- אני לא מבין גדול במכוניות. אבל אין בנאדם ששאלתי אותו ולא אמר שקורולה בשנים האלה זה כנראה הרכב הכי אמין.

lanosforce- למה לכמה שנים בודדות?

ולמה הסובארו אוכלת יותר? בסופו של דבר אותו נפח מנוע {מצטער על חוסר הידע}

במילים אחרות אתם אומרים לי שמה שנשמע טוב מכדי להיות אמיתי, הוא כנראה לא אמיתי?

אגב,במקרה ו2 הרכבים מתבררים כאמינים וטובים,מה הייתם לוקחים? {הפרטים עליהם למעלה,שניהם יד 3}

תודה!

פורסם

אני ראיתי במו עיני - פג'ו 206 שנת 2007 שלוש דלתות אוטומט עם סאן רוף ו45KKM למכירה מידיים פרטיות של רופא!

כל הנתונים ברכב היו אמיתיים לגמרי וזה היה בספטמבר האחרון, במגרש רכב!!!

במגרש רכב:-)-אהבתי את הפאנץ' בסוף.

turboy

פורסם
אדם- אני לא מבין גדול במכוניות. אבל אין בנאדם ששאלתי אותו ולא אמר שקורולה בשנים האלה זה כנראה הרכב הכי אמין.

lanosforce- למה לכמה שנים בודדות?

ולמה הסובארו אוכלת יותר? בסופו של דבר אותו נפח מנוע {מצטער על חוסר הידע}

במילים אחרות אתם אומרים לי שמה שנשמע טוב מכדי להיות אמיתי, הוא כנראה לא אמיתי?

אגב,במקרה ו2 הרכבים מתבררים כאמינים וטובים,מה הייתם לוקחים? {הפרטים עליהם למעלה,שניהם יד 3}

תודה!

1. למה לשנים בודדות? כי זה רכב שנת 99

עוד כמה שנים ואתה תתחיל לעשות לו שני טסטים בשנה.

כל איזושהיא תקופה משרד הרישוי מחליט להוציא עוד איזו הפלצה על תקן שהרכב צריך לעמוד בו למרות שבשנת הייצור הזו לא תכננו את הרכב לעמוד בכאלו סטנדרטים ואז אתה מוצא את עצמך משחד בוחן בשביל לעבור טסט.

מערכת הפליטה בקורולות גם ככה היא מסובכת - 4 חיישני חמצן ברוב הדגמים - בנק עליון ובנק תחתון -> הצרה הכי ידועה של קורולות משנות ה90 היא לעבור בדיקת זיהום אוויר בטסט, אני אכלתי את הכאב ראש הזה 4 שנים מעבר לכך רכב פשוט מדהים.

2. למה הסובארו אוכלת יותר? נתחיל במנוע עצל יותר וגם אם זו אימפרזה שיש לה AWD (אני חושב שב1.6 אין) אז זה גם גורם לאכילת דלק גדולה יותר.

הרכב הזה פשוט לא רכב חסכוני - זה ידוע.

3. אני לא אומר כזה דבר - מה שאני אומר זה שתדאג לבדוק היטב את הקורולה.

ולגבי זה עם הפאנצ' של מגרש הרכב - זה אותו מגרש שקניתי בו את האוונסיס, באתי אליהם כלקוח חוזר אבל בסוף עשיתי עסקה אחרת לגמרי ולא אצלם.

מה הייתי לוקח? - אני הייתי לוקח את הקורולה - מרגיש לי כמו כפפה על היד, זה המגרש הביתי שלי.

במשך 10 שנים כבר זה המותג היחידי שאני מרגיש בו בטחון מלא כל פעם שאני מתניע.

Pioneer TS-X150

פורסם

הבנתי אותך,תודה.

ורק כדי להיות בטוח..

יש עוד דגמים שהייתם ממליצים לחייל משוחרר בתור רכב ראשון,לא מוגבל לידני או אוטומט,

עם דרישות לצריכת דלק נמוכה,נסיעות לא ארוכות {עבודה וחוזר} רכב אמין ומימון של 20,000+- {עדיף פחות כמובן,אבל במקרה שזה שווה מוכן להוסיף}

ובבקשה לא מיני,לא מתחבר אליהם.

ואם אפשר עוד תגובות בקשר לקורולה\אימפרזה. מעניין אותי מה הרוב היו מעדיפים.

תודה.

• תוכן חדש...