Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5262 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

הייתי אצל יוסי אלפיין, אמרתי ננסה את הייבוא החדש.

מה שטוב אצלו שזה לא נגמר אחרי ההתקנה, ממשיך לעזור בכיוונים אם צריך ונותן שירות איפה שאפשר. וכאן נכנס הסאב החדש.

שמתי הצידה את המורל אולטימו, תיבה פתוחה, שכולם מהללים. אבל חסרונו זה ההגברה החזקה שצריך. אגב, אצלי הוא על מונו אודיסון 1.1.

במקומו שמנו SA10, תיבה סגורה קטנת מימדים.

הסאב נראה מרשים. שוקל לא מעט.

הוא מגיע שני סלילים של 2 אוהם. חיברנו בטור, 4 אוהם, בדומה למורל שלי.

ולתוצאה, שומעים אותו בהחלט. מדויק מאוד. הוא מזיז את האוטו כך שהיינו צריכים לסגור את הגיין למגבר, ואני מבין שהוא עוד צריך להיפתח.

בקיצור, עד כה נראה מושלם. במחירו הוא בהחלט תמורה מצויינת למחיר.

שבוע טוב, תמיר.

תמיר | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

GT 3.2

147GTA

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

תמיר,

אני שמח שסוף סוף ירדת מהאולטימו - או התשתיות אצלך באלפות או ההגברה פשוט לא הצליחו לנצל את הסאב הזה.

הוא אחד הסאבוופרים הכי טובים בעולם האודיו, אמנם אני מאוד לא אוהב את המוצר (וזה מוצר של מותג שאני מאוד אוהב) אבל אני לא יכול לאמר שלא מדובר בסאב מעולה, פשוט לא לטעמי.

לא משנה מה ניסית לעשות הסאב הזה לא זז כמעט - אני הייתי מאוד סגור על עצמי מההתחלה שהוא כנראה יאלץ לפנות את מקומו.

הSA10 - למרות שעוד לא יצא לי לשמוע אותו - נראה מאוד דומה לסאבוופרים של מותגים אחרים שאני מאוד אוהב.

כבר שמעתי מחבר פורום נוסף (RS) שהסאב נשמע לו פשוט מדהים - אבל לא, עדיין לא יצא לי לבחון אחד ואני בהחלט שוקל את האפשרות -> פוחד שהוא יהיה לי חזק מידי ובסוף לא אנצל אותו וכל מה שהוא יחסוך לי זה קצת מקום בתא המטען.

אבל המשקל היחסי שלו, צורת הבניה של הסאב הזה, גודל המגנט - מרמזים על סאב 10 אינטש די מפלצת.

עד כמה לדעתך הוא מדוייק?

עד כמה לדעתך הוא טונאלי?

חזק - אני לא שואל.

לפי מה שאני זוכר - האולטימו שלך היה 10 אינטש נכון? אם כן, אתה יכול לאמר אם יש מקום להשוואה בין השניים? תיקח בחשבון שהאולטימו אצלך לא הצליח לבוא לידיי ביטוי מלא.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

בואו לא נהפוך את השרשור להשוואה עם האולטימו. זה יהיה טעות להשוות.

האולטימו סאב מצוין ומהולל- את זה אי אפשר לקחת ממנו, תזכרו גם עולה יותר מפי שתיים.

(ואדי כן, האולטימו שלי 10 אינצ').

לגבי ה SA10, שיקולי מקום- הוא קומפקטי, הגברה- האודיסון מזיז אותו מצוין בגיין פתוח על חצי ושומעים נפלא.

אני יכול להגיד שהוא מדויק- משתלב יפה מאוד ושומעים באס מקדימה לא מרוח.

טונאלי- אדי, לא יודע להסביר?

בתמורה למחיר, זה פתרון נפלא.

תמיר,

תמיר | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

GT 3.2

147GTA

פורסם

תמיר,

תשובה יפה!

טונאלי מהמילה TONE

סאב וופר "מנגן" תחום תדר יחסית מאוד מצומצם ולכן הוא לא ממש מנגן מוסיקה כמו שהוא פשוט מנגן טווח של תווים.

סאב וופר לא נותן בום וגמרנו, זה לא רק עניין של מדוייק או מרוח.

סאב וופר מנגן "גוונים" של באס והשאלות הן:

1. עד כמה הוא משתלב עם הוופרים? האם הוא עושה זאת בצורה חלקה? כלומר האם הסאב נשמע כחלק מהסט הקדמי, כמו שלוחה של הוופרים לתחום הנמוך?

2. עד כמה הוא מצליח לעזור לסט הקדמי לשחזר כלים כמו - גיטרת באס, תופים, כלי מיתר נוספים שיכולים לנגן באס בתדר נמוך, אלקטרוני?

או שהכל נשמע פחות או יותר אותו הדבר?

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אדי, עכשיו הבנתי. ככה, שמסבירים לי לאט, אני מבין מהר :wink:

הסאב אכן טונאלי, כמענה להגדרה שלך.

הוא חתוך דרך הביט 1 על 30-80.

שמנתקים את ההגברה לכל האלמנטים מקדימה, שומעים יפה את המנגינה מאחור. הוא מנגן, לא רק בום.

השילוב עם הסט הקידמי נשמע מאוד יפה. נשמע לגמרי מלפנים, הגם שחתוך מלמעלה יחסית גבוה.

אני חושב שעונה לנקודה שהעלתה, לא?

תמיר.

GT 3.2

147GTA

פורסם

בהחלט עונה לי על השאלות.

תהנה תמיר ותעלה תמונות בשרשיר שלך.

דייר סטרייטס מהווים רפרנס נהדר למוזיקה איכותית :-P

Pioneer TS-X150

פורסם

בקריאתי את השרשור עלתה בי פליאה על מה ולמה הוחלף האולטימו המצויין.

בהמשך הפכה פליאתי להסכמה בהבינותי על מה הוגבר.

עם כל הכבוד למגבר שהוא מעולה,הוא ממש לא לאולטימו שדורש הגברה "בריאה" כדי לנצלו.

מאמין שהמגבר בתצורת הקלאס שלו עם הסאב החדש שדורש הרבה פחות מהאולטימו מהווים יחד שילוב מנצח.

בהחלט נראה מעניין.

תתחדש!

ליאור

פורסם

תמיר,

קודם כל תתחדש.

שאלה, עם איזה סט קדמי אתה עובד? ובכמה הם חתוכים?

כי זה לפעמים מאוד משמעותי ב"משיכת" הבאס קדימה, ויכול להיות שתוכל לקבל תוצאה טובה עוד יותר מהסאב כתוצאה מכיוונים נוספים.

under construction..

פורסם

ניר - הוא עובד עם אילייט שלושה חלקים, עד כמה שזכור לי המהדורה המיוחדת.

יש לו ביט1

אין לי מושג מה הוא עשה מאז לכוונים :-D

ימשיך כבודו :digging:

Pioneer TS-X150

פורסם

גרין, התפרצת לדלת פתוחה.

הכיוונים אצלי מתבססים עיקרם על כיוון של אדי. פעם מזמן עם הרבה סבלנות מצידו.

אני בטוח שעוד יש הרבה מה לעשות. ואחכ עוד קצת..

הסט שלי הוא מורל אלייט, אכן הסדרה המוגבלת. שלושה חלקים.

חתוך בסלופ 12, אם אני זוכר נכון, וופרים מ 50 או 60 עד 600. מתחת לזה קשה להם מאוד, לכן הגבלתי אותם שם.

תיקון זמנים וכו, אני בטוח שיש עוד הרבה מה לעשות.

הבעיה שאני לא מוצא זמן להתעסק בזה.

לילה טוב,

GT 3.2

147GTA

פורסם

תמיר, הרי זה ידוע כמה ניר אוהב את הכיוונים של אדי :)

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

פורסם

אני דווקא מסתמך בכוונים שלי על חוות דעת של ניר

:-P

זה כמו התרנגולת והביצה אליקו - אתה לא יכול לדעת כבר מה קדם למה :-D

והכוונים שנעשו אצל תמיר ברכב הם כוונים ראשוניים - משם ואליך זה כבר תלוי בתמיר ולאן הוא רוצה לקחת את המערכת.

אפרופו - הCDMים באמת לא נשמעים טוב מתחת ל600 הרץ בסלופ 12 עד כמה שזכור לי, אצלי הם היו חתוכים ב600 הרץ בסלופ 18 (לא כי היתה לי ברירה, ככה ה4XS עובד).

אבל זו נקודת חיתוך טובה מאוד בין רוב הוופרים למידים שאני מכיר.

Pioneer TS-X150

פורסם

אלי, יש משהו בדברים שכתבת:-D.

אבל זה נסלח לאדי, הוא שומע בעוצמות של חתולים:lol:.

לענייננו, כיוון של תדרי החיתוך של הוופרים ואיתו כיוון תדר החיתוך של הסאב, הם הגורמים העיקריים למשיכת הבאס קדימה, ובשאיפה לשילוב נכון שלו בבמה ותמונות הסאונד.

הנקודות האלו של ה60-80-100 וכו', לא ממש מסתדרים עם אודיו ברכב.

במיוחד שכל רכב בעל נפח אחר, CABIN GAIN אחר וכמובן מרחק פיזי בין הדש או איזור הבמה שלנו לבין מיקום הסאב.

לכן, הכיוונים האלו יכולים לחרוץ את דינו של סאב, למרות שבפועל הוא היה יכול להשמע הרבה יותר טוב, בכיוון נכון יחד עם הוופרים.:idea:

under construction..

• תוכן חדש...