Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תיבות DSG- הערות והארות.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5161 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

בעקבות השירשור שפתחתי ביעוץ לגבי סופרב שלי ובעיותיה בגיר, הצטברו אצלי לא מעט חומרים אשר מנסים לעמוד על פשר התקלה.

אשמח לשמוע את דעתכם לגבי תיבה זו, יתרונותיה וחסרונותיה.

אני אישית מעט מאוכזב מהכשל בתיבה, מה גם שאני מאוד מעריך את מוצרי הקונצרן אך כמו שאמרתי, מאוכזב.

איך יצרן כה מוערך ובעל שם עולמי אינו נכנס בעובי הקורה של בעיה זו?

חפרתי ברשת ומצאתי שהבעיה היא בינלאומית .. מדוע לא יצא RECALL לדגמים הללו?

אכן תיבה נפלאה אשר ניצבת בחזית הטכנולוגיה. עד הבעיה הראשונה..

מובן שהתקלה לא גורפת ואינה נמצאת בכל רכב שיצא תחת ידו של היצרן, אך מה עם האחוז אשר לצערו "נפל"?

אני משוכנע שאיני היחידי אשר עובר הרפתקה כזו, אשמח לשמוע משותפיי לצרה איך הם התמודדו עם בעיה זו.

מילה לסיום, טכנולוגיה מתקדמת נועדה לספק ביטחון, קידמה ואמינות. אחד מהם לא קיים- לא קיימת החבילה..

• תגובות 63
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בוודאי.

הסופרב שלי עברה 70,000 קילומטר מאז 2009, הכל בסדר ברכב והמנוע מתקתק כמו שעון גרמני.. לפתע פתאום החלו חבטות בעת החלפת הילוך בנסיעה, מה גם שתצוגת ההילוך בלוח השעון נעלמה.

מיד ניגשתי למוסך. ולאחר חיבור הרכב למחשב נתגלתה בעיה במוח הגיר ויש צורך להחליפו. מיותר לציין שהרכב יצא מתקופת האחריות אך המוסך בתיאום עם היצרן לקחו את החלפת החלק ואת שעות העבודה עליהם. לאחר ההחלפה התברר שהתקלה לא נפתרה ויש להחליף גם את המצמדים. הוחלפו- לא נפתרה הבעיה. החשמלאי דיבר על תקלה מספר 59 שהם מנסים ״ללמד״ את המוח מתי להחליף הילוך אך המוח עקשן ולא מקבל את העדכון.. נתבשרנו שיש להחליף את כל הגיר בשלמותו! גם על חשבון היצרן ובנוסף קבלנו רכב מנהלים חלופי.

היום הגיר אמור להשלח למוסך.

היחס שקבלנו מעולה, צוות המוסך מקצועי. אך התקלה מעצבנת.

יכול להיות שעקב השנתון של הרכב עוד קיימות בו תקלות שסודרו בשנתונים גבוהים יותר, איני יודע אך תסכימו איתי שרכב שעולה ככה צריך להפגין אמינות טיפה יותר גבוהה ובקילומטרז׳ תלת ספרתי לפחות..

אשמח להארותייכם!!

מישהו עבר הרפתקה כזו?

בברכה, נועם.

פורסם
בוודאי.

הסופרב שלי עברה 70,000 קילומטר מאז 2009, הכל בסדר ברכב והמנוע מתקתק כמו שעון גרמני.. לפתע פתאום החלו חבטות בעת החלפת הילוך בנסיעה, מה גם שתצוגת ההילוך בלוח השעון נעלמה.

מיד ניגשתי למוסך. ולאחר חיבור הרכב למחשב נתגלתה בעיה במוח הגיר ויש צורך להחליפו. מיותר לציין שהרכב יצא מתקופת האחריות אך המוסך בתיאום עם היצרן לקחו את החלפת החלק ואת שעות העבודה עליהם. לאחר ההחלפה התברר שהתקלה לא נפתרה ויש להחליף גם את המצמדים. הוחלפו- לא נפתרה הבעיה. החשמלאי דיבר על תקלה מספר 59 שהם מנסים ״ללמד״ את המוח מתי להחליף הילוך אך המוח עקשן ולא מקבל את העדכון.. נתבשרנו שיש להחליף את כל הגיר בשלמותו! גם על חשבון היצרן ובנוסף קבלנו רכב מנהלים חלופי.

היום הגיר אמור להשלח למוסך.

היחס שקבלנו מעולה, צוות המוסך מקצועי. אך התקלה מעצבנת.

יכול להיות שעקב השנתון של הרכב עוד קיימות בו תקלות שסודרו בשנתונים גבוהים יותר, איני יודע אך תסכימו איתי שרכב שעולה ככה צריך להפגין אמינות טיפה יותר גבוהה ובקילומטרז׳ תלת ספרתי לפחות..

אשמח להארותייכם!!

מישהו עבר הרפתקה כזו?

בברכה, נועם.

איזה מעצבן זה, זה לא שקנית רכב יד שניה מליסינג עם גיר דפוק, אלא הוצאת את מיטב כספך, כל רכב חדש מסוכנות וזה מה שאתה מקבל, הסוכנות לא אשמה, אלא היצרן, זה ממש עצוב.

וזה עצוב שידוע שהגיר DSG, לא עושה בעיות כלל אבל ה DSG7 מלא בבעיות, אבל מה לעשות את הגיר בעלת 6 היחסים מקבלים רק בגרסה הפרמיום והיותר יקרה.

שיחזירו ל6 יחסים עם הקלאץ' הרטוב וסיגרו את כל הסיפורים

volkswagen

כי חיים רק פעם אחת.

פורסם

כל הקונצרן הזה סובל מבעיות בגירים רציפים+המוחות שלהם מאז שהתחילו לייצר אותם ועד היום, למרות שהיום זה הרבה פחות.

פורסם

אהלן, אני באמת מבין מה שאתה אומר....

אני כבעלים של סופרב 2010 שעברה כ60,000 החולף לה כבר מוח גיר במסגרת אחריות ויוצא כעט ממסגרת האחריות, והאמת כל הנעה של הרכב אני די חושש... וכמה שאני מרוצה מהרכב ומהשילוב גיר-מנוע המפתיע, לא אחזיק בו עוד הרבה זמן, וזה יפה לשמוע כל מה שעשו לך מחוץ לאחריות למרות שזה מתבקש.

לדעתי צריכים לתת את האחריות על הגיר הזה עד איזה 200,000 ק״מ בייחוד כאשר כל תקלה (מוח, מצמדים וכו׳) עולה לא מעט אלפים.

מקווה שתזכה להנעה ושקט מהרכב, בסה״כ רכב נפלא.

עומר

החיסכון שלך - ההנאה שלנו ! איפה הקאץ' ?

פורסם

גם אצלנו היתה בעיה דומה. סופרב 2010 דיזל 6 הילוכים, אחרי 30k ק"מ התתחילו חבטות בזמן החלפת הילוכים בירידה/כאשר אין עומס, בעיקר בהילוכים הגבוהים. כמו כולם- התחילו עם מוח גיר, קלאצים, ואחרי זה גם סלקטור כלשהו

פורסם

נעים לדעת שאיני היחיד בסירה הזו..

לכולכם אני מאחל הרבה שנים נעימות עם הרכב הנפלא הזה.. אכן הקוץ היחידי בחבילה הכל כך מעולה הזו היא התיבה.. אם רק היתה אופציה ידנית עם המנוע הממכר הזה..

אכן במקרה שלי זכיתי לייחס ראוי לשבח והגדלתי לעשות ששיבחתי במכתב ליבואן את התנהלות המוסך.

רק ענן אחד מעיב על ההרגשה, האם אנו סוג של שפני נסיון של היצרן? הרי טכנולוגיה מתקדמת נועדה בכדי לשרת אותנו ולא להיפך..

לאור כל האמור אכן אני שוקל בכובד ראש להחליף את הרכב, ומשום שהתאהבתי פשוטו כמשמעו במנוע הזה האופציה שלי היא לאון 1.8 ידנית..

אכן ירידה דרסטית ברשימת האיבזור הבלתי נגמרת שבסופרב המפנקת. אך לעניות דעתי, הפינוק האמיתי הוא שילוב נכון של מנוע וגיר..

אשמח לעוד הערות והארות.

נועם.

פורסם

לא יכול להיות שאי אפשר להזמין ידני.

באירופה רוב הרכבים מגיעים עם גיר ידני.

מה הבעיה של היצרן לשלוח לארץ רכב ידני? זה לא שמהנדסים לך עכשיו רכב בתצורה שונה.

לפחות בכל מה שקשור לצפרתיות שהיו לי, אם היית מגיע לסוכנות הראשית ומבקש ידני, היו פותחים לך הזמנה מיוחדת.

הבעיה עם הזמנות כאלה, (בלובינסקי נכון לשנת 2009 , מאז לא בדקתי) : מקדמה של 10K ש"ח שלא מוחזרת אם אתה מבטל הזמנה וזמן אספקה ארוך כי אין במלאי.

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

פורסם

טכנולוגיה טכנולוגיה אבל איפה האמינות?

נכון שקונצרן VW תמיד נמצא בחזית הטכנולוגיה,

ונכון שאותו יצרן פעם יצר את המכונית האמינה בתבל(חיפושית הזכורה לטוב)

אבל לדעתי לפני שמוציאים טכנולוגיה כזאת לשוק יש לבדוק אלפי בדיקות את הרכבים.

זה שהשרות בארץ היה טוב והם לקחו על עצמם -כל הכבוד.

אבל מכוניות הקונצרן בשנים האחרונות ,אינם נחשבות אמינות וחבל.

שקט נפשי במכונית זה הדבר החשוב ביותר-לדעתי.(יש שיחלקו עלי??)

לכן אני מצטרף לעדר ונוסע על גיר יפני 4 הילוכים.

פרמיטיבי תגידו? מסכים.

אמין? מאוד.

בלאנטיס שמכרתי זה מכבר היו לרכב 185K ק"מ והגיר החליף הילוכים כמו חמאה נורווגית.

אז מה עדיף? טכנולוגיה ? או אמינות? שאלה טובה.

סוזוקי SX4 2008

דייהטסו סיריון2008

דייהטסו YRV-נמסר לביתי.

פורסם
לך על הלאון 1.8 הידנית.

תהנה ממנו, מניסיון.:)

אתה בעלים של חמודה כזו?

טכנולוגיה טכנולוגיה אבל איפה האמינות?

נכון שקונצרן VW תמיד נמצא בחזית הטכנולוגיה,

ונכון שאותו יצרן פעם יצר את המכונית האמינה בתבל(חיפושית הזכורה לטוב)

אבל לדעתי לפני שמוציאים טכנולוגיה כזאת לשוק יש לבדוק אלפי בדיקות את הרכבים.

זה שהשרות בארץ היה טוב והם לקחו על עצמם -כל הכבוד.

אבל מכוניות הקונצרן בשנים האחרונות ,אינם נחשבות אמינות וחבל.

שקט נפשי במכונית זה הדבר החשוב ביותר-לדעתי.(יש שיחלקו עלי??)

לכן אני מצטרף לעדר ונוסע על גיר יפני 4 הילוכים.

פרמיטיבי תגידו? מסכים.

אמין? מאוד.

בלאנטיס שמכרתי זה מכבר היו לרכב 185K ק"מ והגיר החליף הילוכים כמו חמאה נורווגית.

אז מה עדיף? טכנולוגיה ? או אמינות? שאלה טובה.

אתה צודק, וכמובן שלמטבע יש שני צדדים.. צד ל אמינות וצד לטכנולוגיה.. אנחנו כנהגים מנסים לכוון לרכב שישלב בין שני העולמות האלו, ושלא יווצר מצב ש"המטבע" שלנו נפל על הצד של האמינות..

פורסם
לא יכול להיות שאי אפשר להזמין ידני.

באירופה רוב הרכבים מגיעים עם גיר ידני.

מה הבעיה של היצרן לשלוח לארץ רכב ידני? זה לא שמהנדסים לך עכשיו רכב בתצורה שונה.

לפחות בכל מה שקשור לצפרתיות שהיו לי, אם היית מגיע לסוכנות הראשית ומבקש ידני, היו פותחים לך הזמנה מיוחדת.

הבעיה עם הזמנות כאלה, (בלובינסקי נכון לשנת 2009 , מאז לא בדקתי) : מקדמה של 10K ש"ח שלא מוחזרת אם אתה מבטל הזמנה וזמן אספקה ארוך כי אין במלאי.

ידידי, הבעיה היא לא של היצרן. אלא של היבואן שמביא לארץ את הקלפים החמים שלו. וביניניו, אין מה להאשים אותם. מקריאת שוק

בעיין עייפה ועין שניה עצומה אפשר להבין איזה מנוע הוא ה"שליט" והפופולרי בארצנו וכמובן, איזו תיבת הילוכים.. כך שכל יבואן אשר מנסה להדביק לעצמו צביון ספורטיבי על ידי יייבוא דגמים עם מספר נכון של דוושות- הוא משלם על זה ביוקר ונתקע עם כמויות במלאי..

אולי פה זאת נקודה שאפשר באמת לתת כפיים לסיאט שרוב הדגמים שלה הם בשילוב נכון של גיר. ולמרות כל הכתוב למעלה הם מוכרים כמו גדולים. שאפו.

פורסם

מה שאף אחד לא הבין , זה שהגורם מס 1 לתקלות בגיר כזה הוא השמן ,שאף אחד לא החליף והולך לפי הוראות היצרן.

שמן גיר מחליפים כל 20,000 ק"מ גג , ולא לפי המלצת היצרן כל 50,000 או 100,000 ......

אמיר

Mitsubishi Evolution X MR

• תוכן חדש...