Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נהג חדש, רכב חדש מידי

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5277 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני נמצא במצב קצת עקום... מאז הטסט לא נהגתי, למדתי על אוקטביה טורבו דיזל 2001 ידנית כמובן.

עברתי טסט בדיוק בשלבי מכירה של 323 וקניה של ניסאן קשקאי חדשה מהחברה ברמת הגימור הגבוהה (למי שמתפלא מהמעבר החד בין קבוצות מחיר, מדובר בביטול המכס במסגרת "קצבת ניידות" מביטוח לאומי) עכשיו הבעיה היא שאנחנו מחכים לרכב, וכשהוא יגיע זה יהיה מצב שלא נהגתי שבועיים, כל מה שנהגתי הוא הפוך לגמרי ממה שאני הולך לנהוג עליו... דיזל הפך לבנזין, טורבו הפך לאטמוספרי, חמישה הילוכים ידניים הפכו לאין-סוף קובניציות רציפות, ורכב סדאן הפך לג'יפון!!

את כל המעבר החד הזה אני עושה אל רכב של קרוב ל200,000 שקל!!! אני מתלהב ומחכה לזה, אבל עם זאת ממש ממש לא רוצה אחריות על כמעט 200K ש"ח בפעם הראשונה שאני עולה על פלטפורמה זרה כל כך...

אז רציתי לשאול אותכם, האם אני סתם מלחיץ את עצמי וכל מה שצריך זה רגל עדינה ותשומת לב מוגברת ל300 אחוז בקילומטרים הראשונים, או שיש דברים שכדאי לדעת לפני שאני עולה על דבר כזה? תזכרו שמדובר בילד בן 17 עם רקורד של פחות מ30 שעות על הכביש...

פורסם

אתה סתם מלחיץ את עצמך.

לנהוג על רכב זה כמו לרכב על אופניים ואתה לא תשכח את כל מה שלמדת תוך שבועיים.

כשאתה עולה על הרכב החדש, קח לך זמן להסתגל לשינויים ונהג בזהירות.

פורסם

אין לך מה להתרגש, תסע לאט להתרגל למימדים ולראות של הרכב, עם הזמן תסתדר איתו בלי בעיה.

הדבר היחיד שאני יכול לחשוב עליו לשים לב זה שבגלל שהגיר רציף (וזה תקף גם לאוטומט) הרכב ירגיש לך כאילו הוא תוך רגע עובר את המהירות שרצית בלי לשים לב, אבל מעבר ללשים לב למחוג מהירות ולשאר התנועה אין לך מה לעשות.

פורסם
שלום לכולם,

אני נמצא במצב קצת עקום... מאז הטסט לא נהגתי, למדתי על אוקטביה טורבו דיזל 2001 ידנית כמובן.

עברתי טסט בדיוק בשלבי מכירה של 323 וקניה של ניסאן קשקאי חדשה מהחברה ברמת הגימור הגבוהה (למי שמתפלא מהמעבר החד בין קבוצות מחיר, מדובר בביטול המכס במסגרת "קצבת ניידות" מביטוח לאומי) עכשיו הבעיה היא שאנחנו מחכים לרכב, וכשהוא יגיע זה יהיה מצב שלא נהגתי שבועיים, כל מה שנהגתי הוא הפוך לגמרי ממה שאני הולך לנהוג עליו... דיזל הפך לבנזין, טורבו הפך לאטמוספרי, חמישה הילוכים ידניים הפכו לאין-סוף קובניציות רציפות, ורכב סדאן הפך לג'יפון!!

את כל המעבר החד הזה אני עושה אל רכב של קרוב ל200,000 שקל!!! אני מתלהב ומחכה לזה, אבל עם זאת ממש ממש לא רוצה אחריות על כמעט 200K ש"ח בפעם הראשונה שאני עולה על פלטפורמה זרה כל כך...

אז רציתי לשאול אותכם, האם אני סתם מלחיץ את עצמי וכל מה שצריך זה רגל עדינה ותשומת לב מוגברת ל300 אחוז בקילומטרים הראשונים, או שיש דברים שכדאי לדעת לפני שאני עולה על דבר כזה? תזכרו שמדובר בילד בן 17 עם רקורד של פחות מ30 שעות על הכביש...

נהגתי בלימודי נהיגה שלי על איביזה 2008 ידנית וישר כשסיימתי אחרי שבוע התחלתי לנהוג על קשקאי אוטומטית , בדיוק כמוך .

עכשיו ההמלצה שלי אלייך זה רק להיזהר מגודל האוטו , לקח לי יחסית הרבה זמן ללמוד את נפח האוטו וברור שהיה קשה , גם הגובה וגם הגודל שלו עשו את זה לבעייתי בהתחלה , בגלל זה צריך לנהוג מאוד בזהירות .

בנוגע לאטמוספרי וטורבו אני לא חושב שממש תרגיש בשינוי כלשהו שצריך להפריע לך לנהוג .

העצה שלי זה תהנה כי אחרי ידני אוטומט זה גן עדן :)

פורסם

בניגוד לבני נוער רבים ואחרים, אתה מודע לעניין שאתה נהג חדש וצריך להזהר. אין לך ממה לפחד, רק קצת להתרגל לרכב החדש וזהו. תתחדשו וסעו בזהירות.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

לדעתי זה אפילו יותר טוב,ככה אתה תזהר ותשמור טוב טוב על הרכב עקב עלותו הלא זולה,מעבר מידני לגיר רציף או רובוט שיש שם,לא משנה לך,דיזל לבנזין גם זה לא משהו שישנה לך,סע בזהירות,אל תתפתה לעשות פוזות ויהיה בסדר.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

קודם כל, אני מניח שאתה נוהג עם מלווה. ככה שאתה לא תהיה לבד ויהיה מישהו שיחנוך אותך ויעזור לך.

אם אתה מכיר מגרש נהיגה ריק או מקום שבו תוכל לתרגל נהיגה וחניות בשקט זה יהיה טוב.

אבל הכי חשוב שתנהג לאט (לא יותר מדי כמובן) ובלי לחץ.

פורסם

היי OrFux,

כשקיבלתי את הרישיון עברתי ישר מהאימפרזה החבוטה של מורה הנהיגה שלי לסוזוקי גראנד ויטרה ברמת הגימור הגבוהה ביותר (200K), לוקח בין 2 ל-4 נסיעות קצרות על מנת להתרגל לרכב.

את הנסיעה הראשונה שלי עשיתי בגשם זלעפות ובראות בינונית (כמובן שעם מלווה), והתרגלתי לג'יפ כעבור כמה שעות. אל חשש, לא תהיה לכל נהג בעיה לעבור מרכב לרכב (כמובן אם זה לא מאלטו ל-ZR1).

סע בדרכים טובות.

הבוז לך.

פורסם
שלום לכולם,

עברתי טסט בדיוק בשלבי מכירה של 323 וקניה של ניסאן קשקאי חדשה מהחברה ברמת הגימור הגבוהה (למי שמתפלא מהמעבר החד בין קבוצות מחיר, מדובר בביטול המכס במסגרת "קצבת ניידות" מביטוח לאומי) עכשיו הבעיה היא שאנחנו מחכים לרכב...

שמעתי שם קונים רכב עם רמת איבזור נמוכה יותר קל להתרגל. :)

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

גם במקרה שלי, מהרכב של המורה לרכב של ההורים.

היה מעבר בין ידני לאוטומט וממנוע דיזל לבנזין.

דוקא הרגשתי יותר נוח בנהיגה...פתאוםרגל אחת חופשית, ואין חשש מזינוק בעליה ושהרכב נכבה וגם רכב עם פחות רעש מדיזל.

את האמת גם הרכב של המורה לנהיגה וגם של ההורים היה פולקסוואגן.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

קורה לכולם , מתרגלים מהר ואם יש חיישני רוורס ו\או סבלנות בחניות אפילו לא משפשפים את האוטו בתהליך :-P

:lol:
פורסם

למה קניתם את רמת האבזור הגבוהה באמת ...

בכל מקרה ,לא נהגת שבועיים? שטויות זה ממש קצת , אל תפחד לעבור לג'יפ, כשאמרת "אין-סוף קובניציות רציפות" אתה מתכוון לגיר אוטומט ? אם כן זה יותר קל מהידני תהיה בטוח.

כשאני עליתי פעם ראשונה על אוטומט ממש התלהבתי אבל אבי לא נתן לי אלא לקח אותי למגרש כדי להבין את התגובות של הדוושות ואת הרכב בכלל, אני בטוח שהייתי עושה תאונה אם הוא לא היה לוקח אותי למגרש.

תעשה ביטוח חובה ומקיף כמובן ותנהג המון עם המלווה , אל תפחד לנהוג ממש אין מה לחשוש גם אם לא תנהג חודש, הכל בסדר ואתה תראה איך שתעלה על ההגה הכל יחזור אליך.

בהצלחה .

Miata ND2

פורסם

אותו דבר שאמרתי לילדה שלי כשקיבלה את האופניים הראשונים בלי גלגלי עזר:

1. את תפלי (תאונה תהיה).

2. האופניים לא ייראו חדשים עוד הרבה זמן...

עם זאת, אין שומדבר שפחח טוב לא יכול לתקן.

וברצינות, סע עם הרבה תשומת לב, בלי הסחות (רדיו, חברים וכו') ותתרגל.

בהצלחה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

קודם כל זה טוב שאתה דואג וחש אחריות לרכב. גם הרעיון של רכב חדיש (שהוא מן הסתם גם בטיחותי יותר) לנהג חדש כמוך הוא לדעתי טוב מאוד, ובלאו הכי עיקר ההסתגלות שלך כנהג חדש לא תהיה לרכב עצמו (מבחינת תפעול) אלא על הכביש - מול התנועה שמסביבך, ואם תצליח בכך - לא יהיו לך תאונות.

מלבד רגל עדינה וזהירות מוגברת, כדאי לך ולמשפחתך להקפיד על הליווי שגם מאוד יעזור לך להתרגל לרכב החדש ולצבור בטחון בנהיגה בו. נצל את האפשרות הזאת: לך עם הרכב למקומות שונים והתנסה במגוון תנאים שונים של נהיגה, מהקל (כביש צדדי דליל בתנועה) לכבד. התנסה גם בנסיעות ארוכות יחסית, בכבישים הרריים ומהירים. בהתחלה כדאי לך גם להימנע מכל הסחת דעת אפשרית: עד שתהיה רגיל לרכב ולנהיגה בו - הייתי נמנע אפילו מרדיו ומשיחה עם הנוסעים ככל האפשר.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

• תוכן חדש...